Znáte kamarády svých puberťáků?

Anonymní
6.2.25 16:30

Znáte kamarády svých puberťáků?

Řeším dilema, syn nastoupil na víceleté gymnázium, jezdí do jiného města a jsou tam děti z celého okresu. Dodnes jsem neviděla ani jednoho kamaráda, mluví asi o 5 různých klucích, už jsem mu říkala, že je má přivézt, ale jak bydlí každý jinde, tak to je náročnější. Chlap se mi směje, že jsem citlivka a moc to hrotím, prý dokud není šikana nebo maléry, neni to potřeba řešit. Znáte kamarády svých puberťáků, nebo už je normální, že děti si žijí ve svém světě a mám se s tím smířit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
6.2.25 16:39

Ano, znám je. I mám kontakt na nej kamarádku. Ale u nás je to hodně tím, že bydlíme kousek od školy a děcka k nám chodí „chillovat“. Pardon, lepší výraz mě nenapadá, matky puberťáků ví, o čem mluvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.2.25 16:43
@nozu píše: Více
:lol: jj, presne. Bydlime v centru, kamaradi dojizdeji, takze jasna volba.

Jinak ano, kamarady znam, protoze u nas obcas prespi, jezdi na spolecne akce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.2.25 16:47

Ne, neznám. I když nevím, jestli mluvíš o střední nebo máš dítě v primě.
Ale i tehdy jsem znala jen jména, domů si syn nikoho nikdy nevodil. Teď už je na střední, takže nějaká předváděčka pro maminku nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
6.2.25 17:05
@Anonymní píše: Více
úplně tě chápu, i tvou starost i obavy

ale u vás je to o tom, že je to jiné město a jsi holt matka ze hry, no 8)

taky mne to čeká, jedna jde na intr a budu řešit totéž
zatím jejich kámoše a kámošky znám, od malička, od školky, blízce, včetně přespávaček, starání se a hlídání s těmi nejbližšími
holt se musíme smířit s časem, kdy je takhle znát nebudeme a už to bude jen na našich dětech, zda nám je představí
nic jiného nevymyslíš, pozvi, nabídni a dál je to na nich.. achjo,–- vím, chápu tě a soucítím--

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.2.25 17:19

Tak snad aspoň časem ukáže školní fotky, ne? tak se budeš moct zeptat, kdo je kdo :)

Jinak syn je na 8letém gymplu a jejich škola jim dělala imatrikulaci, takže jsem je viděla, i když na nějaké bližší seznamování nedošlo. Syn je tajnůstkář a nechce moc ani říkat jména spolužáků. Vždycky říká jen „spolužák“ nebo „kamarád“ a musím z něj pracně dolovat, o kom mluví. A pak se potkám s nějakou maminkou a ta mi nadšeně říká „náš kluk se teď kamarádí s vaším, to je prima, co? To jsem ráda, že si našel kamaráda.“ a pro mě je to vždycky jak rána z čistého nebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 17:24

@iila u nás taky jedině výraz kamarád. Neznám ani maminky.

@Lil Kitkatt prima.

@Lucy75 na střední bych to čekala, ale teď to je ještě druhý stupeň.

• Citovat
  • Upravit
426
6.2.25 17:39

Znam je jen se synova vypraveni, z fotek a videla jsem je nazivo na nejakych akcich. Ale v primem kontaktu jsem s nimi nebyla. Obavy nemam, myslim, ze jsou fajn parta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
6.2.25 17:40

V okolí, na kroužcích a na ZŠ znám osobně kamarády běžně. Někdo k nám od mala běžně a průběžně chodí. Starší dcera má nové kamarádky na střední v jiném kraji. Jsou teda třída holek. Osobně jsem je viděla jednou před školou. Kdo je jí bližší, tak o nich mluví doma víc. Nebo zmíní nějaký zážitek. Jedna k nám měla přijet teď prvně na víkend, že spolu půjdeme na ples. Ale onemocněla. Tahle nová kamarádka je dcera mojí kamarádky v dětství. Jsme spolu chodily na kroužek a její mamka byla na ZŠ o ročník před. Ale rok narození máme stejný. Naše dcery jsou v jeden rok a teď jsou velké kamarádky. Mi to přijde hezké. Včera jsem ji psala, že je mi moc líto, že onemocněla. Těšila jsem se, že přijede na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
6.2.25 17:43

Od primy pouze na fotkách :mrgreen: Moje dítko a pár dalších jedna matka poznala, protože byt byl blízko školy a občas tam děťátka při akcích spala. Ale i tak přespávače viděla myslím jen jednou, jinak byt uvolňovala :lol: Dítka se jinak družila mimo domovy, ve městě je spousta možností. Na současné škole už ani ty fotky nejsou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
6.2.25 17:51

Plus teda se pravidelně schází parta starší dcery ze základky. Teď mají teda sraz na plese. Ale pravidelně se střídají, že dělají sedánek u někoho. Schází se jich asi 8-10. Někdy jedou do města. Ale spíš si dělají soukromé akce. Někdy zalezou k jedné k rodičům do vin. sklepa, někdy k nám. Jiní mají ubytko, tak strýc na sedánky půjčí barák nebo se domluví, že jdou na veřejnou akci a tak to průběžně točí.

Příspěvek upraven 06.02.25 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9700
6.2.25 17:51

U syna neznám, u dcery ano (i rodiče). Oba chodí na stejnou školu, ale každý funguje jinak. I třídy fungují jinak - u syna probíhají jen třídní schůzky, takže se i s ostatními rodiči prakticky nevidíme a s dětmi už vůbec ne. Dceřina učitelka pořádá pravidelně neformální akce pro rodiče nebo rodiče i děti, takže tam se známe mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
6.2.25 18:00

Znala jsem všechny, s některými se doteď stykame, s některými Di tykáme a pro jejich děti jsme babi a děda. Někteří měli i klíče od našeho domu. Výhoda menšího města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
6.2.25 18:30

Syn je v sekunde, kamarády většinou znám, některé ma ještě z dřívějška. Bydlíme blízko školy, tak i občas se tu některý z těch starých i nových zastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.2.25 18:39

Zatim znam většinu z nich.
Syn ma asi ctyri blizke kamarády, chodi k nam na prespavacky, mam na vsechny cisla a i se osobne znam s maminkami. U skautů jsme soucasti skupinoveho Whatsappu, takze tam taky dohledam kdekoho.
Obavam se ale, ze az pujde na stredni, bude po všem :mrgreen: :mrgreen: ted se mnou ještě sdílí všechno, co bude za dva roky, to se uvidí.
Rada bych mela kontakt na někoho z kamarádů i dobudoucna, clovek nikdy neví, kdy se muze hodit. Tajně doufám, ze mi ho jednou dá, zatim mame důvěru, treba to i vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová