Znáte svoje sousedy?

18305
22.11.13 19:01

Znáte svoje sousedy?

Dobrý večer…
Tak jsem dneska před domem potkal naši sousedku s dětma, pak kolem nás prošli ještě jedni sousedi a pak ještě jedni…
A najednou jsem si uvědomil, že se všema jsem si měl co říct, i když to bylo jen pět nebo šest vět - počasí, co plánují na víkend, školní trable prvňáčků… A třeba i tohle mně chybělo v minulém bydlišti. (Možná něco bude i na tom, že naše ulice je sestěhovaná skoro z celé republiky a všichni potřebujeme nějaké spřízněné duše…)
Takže se chci zeptat: jak to máte vy? Znáte svoje sousedy? Stýkáte se nějak častěji? Kápli jste si navzájem do noty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
22.11.13 19:03

@Jura007 To bude asi záležet na velikosti domu, v případě rodinného domku na lokalitě. :nevim: U nás se jen zdravíme, případně někomu poponesu tašku, párty spolu nepořádáme. :( Ale zdraví mě i naháněč do restaurace v ulici, takže mám pocit, jako kdybychom se tu znali všichni. :mrgreen:

Jo vlastně soused mi jednou říkal, že by mě byla škoda, kdyby mě někdo zastřelil… Bez kontextu to zní hustě. :lol:

Příspěvek upraven 22.11.13 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
22.11.13 19:04

Ahoj. No já bydlím na vesnici, takže tady se každý baví s každým, i když zrovna nesousedí :lol: Okolo nás jsou domy prázdné, ale zrovna včera jsem se tu dala do řeči s holčinou, když jela okolo nás s kočárem, odpoledne se stavila s dětmi na kávu a pokecaly jsme perfektně.

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
22.11.13 19:04

Neznám svoje sousedy až na jednu rodinu co bydlí pod náma a shodou okolností je to bývalý učitel mého přítele a pak ještě správcovou. Víc tady neznáme a ani nechceme. ;) Nepotřebujeme nějaké sousedské tlachání. U nás v baráku se lidi téměř ani nezdraví.

• Citovat
  • Upravit
6956
22.11.13 19:05

Bydlime v bytove novostavbe (70 bytu). Zname 90 procent sousedu. Vypada to u nas jako na kolejich :mrgreen: delame i ruzne grilovacky a pitky. Libi se mi to. Je rady vetsina mladych lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
22.11.13 19:06

Známe jednu sousedku a manželský pár. Víc znát nechci a nepotřebuji. Žijí zde ve většině případu jen důchodci

• Citovat
  • Upravit
3696
22.11.13 19:06

Scházíme se s těma co bydlí nad náma a vedle v baráku. Jinak se z ulice s nikým neznám. Bydlíme tu 2 roky a nějak ani nemám potřebu se seznamovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
22.11.13 19:07

U nás se zná celý město :mrgreen: takže ano a vždycky se dá se sousedama něco prohodit…jelikož tu všichni máme děti a s barákem jsou věčně nějaký problémy - od vylomenýho zámku až po špatnej úklid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18305
22.11.13 19:09
@Janichka píše:
Bydlime v bytove novostavbe (70 bytu). Zname 90 procent sousedu. Vypada to u nas jako na kolejich :mrgreen: delame i ruzne grilovacky a pitky. Libi se mi to. Je rady vetsina mladych lidi.

My sice spolu nepijeme a negrilujem, ale starosti máme plus mínus stejné jako sousedi… bez ohledu na věk…
(Teda extra menšinu tvoří důchodci starousedlíci - ale to jsme už jinde… :think: )
Takže zhruba chápu, jak to u vás vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.11.13 19:09

Sousedy neznam a znat nechci :lol:
Kamaradu a znamych mame dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
22.11.13 19:11

@Jura007 ne, měla bych?
Nejsem navštěvovací týpek, jsem ráda sama.

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
22.11.13 19:12
@Vemas píše:
Sousedy neznam a znat nechci :lol:
Kamaradu a znamych mame dost

:palec: :palec: :palec: přesně tak :pankac:

• Citovat
  • Upravit
74217
22.11.13 19:15

@Jura007
Juro znám své sousedy, ale málo kdy je vidím, že jeden má hospodu, tak je furt tam, vedle paní je starší tu ani nevidím, další vedle mladí umělci ti jsou někde furt zalezlí a tvoří, hned vedle ti jsou furt někde na dovolené, pak jsme my a vedle ti nejsou moc příjemní, ob jedno mladí furt pracují ve své firmě, jezdí domů jen přespávat a další bydlí jinde, jen to mají jako městskou obdobu chaty a pak je vinotéka :lol: šak víš kde bydlíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797

Sousedy znám a díkybohu jsou docela fajn. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654

ZNÁM. TA NAD NÁMA CVIČÍ ZUMBU :cert: :cert: :cert: :cert:  :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová