Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Obavam se, ze toto resi vetsina maminek. Ja mam uplne super mapy 10 cm na vsechny strany kolem pupiku. Prekvapive, manzelovi to nevadi. Takze muzu asi doporucit tri veci:
A bud rada, ze mas aspon stejnou postavu, ja mam porad bricho, jako bych byla v sestem mesici ![]()
Jak dlouho jsi po porodu? Já to vždycky mazala Excipialem U- Lipolotio (prodávají v lékárně) a zmizelo to…teď už je tam mám potřetí, tak jsem zvědavá, jestli si s tím i napotřetí tělo poradí:)
ja se trochu oobavam, ze rikat si ze mam zdravy krasny miminko nepomuze k tomu aby si clovek nemyslel ze ma hnusny strie na brise
me se trochu zda ze to spolu vubec nesouvisi ale ![]()
obecne ale plati, ze chlapy to fakt neresej !!! nevim jak moc velky strie mas… kdybys videla co se muze maminkam obriho na brisku udelat… v extremnich pripadech - myslim, ze bys byla nakonec jeste rada jak to dopadlo ![]()
strie mam taky - trochu na brisku a mela sem na zadecku - tam zmizely… neresim uz - proste stim nejde nic delat a hotovo ![]()
pryfish píše:
ja se trochu oobavam, ze rikat si ze mam zdravy krasny miminko nepomuze k tomu aby si clovek nemyslel ze ma hnusny strie na briseme se trochu zda ze to spolu vubec nesouvisi ale
Mas pravdu, me jen prislo trosku zvlastni pouziti toho vyrazu znetvorena. Nesmi se to brat na lehkou vahu i takove blbosti prispivaji k poporodni depce, coz v mnoha pripadech neni vubec nic jednoducheho.
Myslela jsem to tak, jestli je pisatelka chvili po porodu, ze se musi soustredit na miminko. A pomalu zacit davat dohromady sebe. Nesmi se trapit tim, co ji zustalo po porodu. Ja jsem tri mesice a sve telo porad nepoznavam ![]()
No tak znetvořená je trochu silné slovo.Pod tím si představuju člověka bez obličeje po bouračce a ne strie na břiše. ![]()
Jinak já je mám též absolutně příšerný, slyšela jsem taky o tom, že se dá odstranit laserem (aspon částečně), takže do toho půjdu asi já…
Mimochodem, když jsem se seznámila s manžou, tak on má též hrozné jizvy na břiše, kdysi rychle ztloustnul a ani mě nenapadlo to řešit nebo si jich všímat upřímně.
Někdo to ale může nést velice těžce, což vypadá na zakladatelčin případ, když používá v souvislosti se svým tělem slovo „znetvořená“. Já bych doporučila něco s tím zkusit začít děla, alespoň pro ten pocit. Určitě časem vyblednou, nebudou na pořád fialové.. Já mám strie na prsou a 3 roky po porodu už jsou tak vybledlé, že skoro nejsou vidět. Taky je mám na stehnech a na zadku, to ještě od puberty. Ty jsem psychicky nesla hůř, než ty na prsou po porodu. Styděla jsem se vysvléct do plavek, ale taky časem vybledly.
Pokud to opravdu tak špatně neseš, zkus psychologa..
holka tohle bude běh na dlouhou trať… jediné co mohu poradit a co mě celkem slušně zabírá je Panthenol (mám ten ve spreji), ale chce to poctivě mazat a bledne to rychleji… ![]()
a hledat chlapa, který to neřeší… a že po porodu nemůžeš vypadat jak modelka to pochopí každý chlap co má trochu inteligence
tak hlavu vzhůru
Asi í měsíců po druhém císaři jsem zašla do fitka, které se pyšní tím, že je orientováno na typické ženské potíže. Stehna, břicha a tak. Majitelka si dala se mnou pohovor, cože přesně chci. Pak si mně prohlídla a řekla - tak tohle my neděláme, to bohužel, to neumíme, to se snad ani cvičením nedá, to je na plastiku někde na klinice …
![]()
Tak co na to říct.
Leda to, že už dva roky jsem nebyla v bazénu, páč mám hrůzu vylézt i v jednodílných plavkách.
Říká se, že děvet měsíců se tělo mění, nejen fyzicky, a že stejně minimálně stejně dlouhou dobu trvá, než se vrátí do „normálu“. Jsou modelky, které stojí na molech do dvou měsíců. Mám kamarádku, která měsíc po porodu předcvičovala těhulkám (v fit podprsence s holým břichem!!!) a o pauzách kojila a nebýt toho miminka, nikdo by jí nevěřil, že rodila císařem!!!
Jo,a co se týče těch strijí a povislé kůže, to má manžel taky. Prostě přibíral hodně dlouho, pak už si řekl dost a během cca roku hodně zhubl. Takže taky pseudotěhotentsví. A neřekla bych, že to řeší
Natož u mne.
Zduraznila bych to „snad kazdy chlap“ ale rozhodne ne kazdy blbec. Vcera jsem byla na konich a slysela jsem poznamku … nazdar, ty uz jsi zase tehotna? Napadla me jedina reakce … vis co? Jdi do pr…
kterou jsem bohuzel nemela odvahu rict nahlas.
34blondie, tleskám, postava super a nevidím jedinou jizvičku!!!
Já mám strie od puberty na prsou a na bocích, které už ale nejsou za ty léta vidět, jsou uplně bílé a nikdo si jich ani nevšimne,pomalu ani já ne, to musím hledat. Ale mám njizvy na obličeji od akné a to docela dost, asi si budete říkat, tssss, jak to s tím jako souvisí? No,chodím na biolaser zn.lasocare, který mi na ty hluboké jizvy pomáhá, za 1)blednou, a za 2) mizí. A kosmetička tvrdí, že to pomuže na všelijaké jizvy, i na ty strie,aspoň je zesvětlat! laseruje i lidi po nehodách a po císaři, ale chce to hned, dokud je to čerstvé! Tak držím palce!
blondie, hezká postava a bez jizev, ale nezlob se, dát sem zakladatelce takovou fotku v takové situaci s jejím problémem mi přijde akorát přiložení do ohně. Vždyt to jí ještě víc nasere samu na sebe a bude ještě ve větší depresy, že ty má takové a ona makové. Promiň,ale myslím, že to nebyl dobrý nápad.
Zakladatelko, prošla jsem si něčím takovým jako ty. Po porodu jsem měla děsně plandavé břicho, sice se stáhlo, ale trochu visí pořád, na to jsem si šla hned pořídit stahovací kalhotky a super, vypadalo to v oblečení hned líp a strije jsem měa velké, fialové a hnusné.. Upřímně mohu říct, že jsem kvůli svému břichu probrečela sakra nocí, zavírala se do koupelny, nechtěla být s manželem, natož se před ním převlíkat, nemohla jsem se podívat sama na sebe. Mazání nepomohlo a vzhledem k tomu, že chceme ještě děti by byl laser zbytečný. Jsem rok po porodu a jizvy hooooooooooodně vybledly bez toho aniž bych něco dělala. Nejsou skoro vidět a už mi jen připomínají radost z mého prvního těhotenství. Je to pro mě taková památka. Neboj se i tobě vyblednou, nedívej se na sebe do zrcadla, ne na břicho, hezky si udělej vlasy, namaluj se, obleč se hezky a vyraž někam s miminkem nebo kamarádkama. A klidně to večer co večer obreč, zlepší se to. Já z toho jednou dostala šílenou depku, prořvala jsem celý den a noc, fakt nekecám, ale pak se to nějak zhouplo a vykašlala jsem se na to.
Pokud cítíš, že to sama nezvládneš, zajdi za psychologem, možná je problém i někde jinde, ne v bříšku.Držím palečky a neboj bude líp.
Mno… mě se zatím neudělaly, ale i kdyby, tak můj chlap má zase „děsný strie“ na zádech, jak rychle vyrostl, prostě to vypadá, jako by ho někdo zbičoval nebo tak něco, takže si kdyžtak nebudeme mít co vyčítat.
Ale určitě bych to neviděla tak černě. Ze zkušeností s chlapama vím, že jim věci, který na sobě my holky vnímáme jako strašlivácký a nezkousnutelný, dost často buď nevaděj, nebo si jich nevšímaj, případně je ani nepostřehnou.
A upřímně, chlapa, který by řešil, že mám někde na těle jinak zbarvené šmouhy (v podstatě ty jizvy nic jinýho nejsou), bych ani nechtěla… ![]()
caty, myslím, že blondie neudělal nic špatného tou fotkou. Naopak si myslím že tím muže zakladatelku povzbudit, že i takhle muže jednou vypadat tělo, které má, nebo mělo strie! Také je měla jak píše a na fotce po nich není ani památka ![]()
Mám i po porodu normální postavu za což jsem ráda,ale co prostě velice těžce zkousávám jsou ty hnusný fialový strie,mám je na břiše,prsou dokonce i stehnech,jde s tim vůbec něco dělat aby zmizly?Jsem fakt zoufalá už,nemůžu se na sebe ani kouknout a nemůžu si najít chlapa páč bych s ním nemohla ani spát:-(