Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já bych tam na ně vlítla. Měli by ti uhradit škodu, já mam prstýnky s výbrusem skoro 10 let a skoro vůbec se nezměnily!! Taky jsem je jednou dávala na vyčištění, ale vrátili mi je v pořádku. Je teda fakt, že jsem si jednou ve zlatnictví nechala spravovat řetízek, byl hodně jemňoučkej, jenže jsem se taky detailně nekoukla a všimla si toho až doma, takovou prasárnu, kterou s tim udělali! To byl jeden velkej svařnej škvarek zbroušenej do tvaru toho řetízku, takže nebyl ani ohebný! a po čase mi to v tom prasklo znovu, tak jsem řekla, že tam už si řetízek spravit nenechám. Ale tohle je fakt moc.
matovani se pri vycisteni prstynku ztrati, to je prej normalni - ono se teda ohladi i nosenim. Muzou ti ho za nejakou sumu znova obnovit - piskovanim.
tak to teda rikali me, ale mozna me taky lakovali, nevim..... kazdopadne me matovani na snubaku uz skoro zmizelo jen tim, jak ho nosim.
No, vzhledem k tomu co píše Pudla, by ale bylo na místě s tímhle faktem zákazníka obeznámit. Jak k tomu jako přijdeš? Teď budete mít s manželem každej jakoby jinej prsten? Šla bych na ně.
To jsou služby dneska, to by jeden brečel.
Ahoj emimino,
jdu si pro radu, dnes jsem si chtěla sundat zásnubní prstýnek, abych si namazala ruce a koukám - je celý ohnutý (do elipsy) a vypadlý kamínek (je jich tam hodně maličkých). Je z bílého zlata, mámho necelé 3 měsíce. Střežím ho jako oko v hlavě, moc to pro mě znamená a najednou tohle. Dá se to reklamovat? Nic jsem s ním nedělala. Je to hrozný. Brečím tu jak pitomá. Stál šílený prachy, je to vzpomínka.. co mám dělat?
Mám asi podobný a vypadli mě už z něj 2 kamínky
Spravit by to určitě šlo, ale jestli by uznali reklamaci, to spíš pochybuji
Určitě řeknou, že jsi s ním špatně zacházela ![]()
Existují prstýnky, které nejsou na denní nošení. I usazení kamenů je různé a některé tak není vhodné nosit neustále. Pracovala jsme v klenotnictví a na tento fakt jsme vždy upozorňovala. Reklamuj, opraví ho.
@Tůmička píše:
Ahoj emimino,
jdu si pro radu, dnes jsem si chtěla sundat zásnubní prstýnek, abych si namazala ruce a koukám - je celý ohnutý (do elipsy) a vypadlý kamínek (je jich tam hodně maličkých). Je z bílého zlata, mámho necelé 3 měsíce. Střežím ho jako oko v hlavě, moc to pro mě znamená a najednou tohle. Dá se to reklamovat? Nic jsem s ním nedělala. Je to hrozný. Brečím tu jak pitomá. Stál šílený prachy, je to vzpomínka.. co mám dělat?
Kamínek by ti měli normálně osadit znova (ptala jsem se na to ve zlatnictví, taky mám prstýnek s hodně kamínky), ale ohnutí ti na 99% nikdo nevyreklamuje, protože je to vlastn zavinění.
@Seizdra píše:
Kamínek by ti měli normálně osadit znova (ptala jsem se na to ve zlatnictví, taky mám prstýnek s hodně kamínky), ale ohnutí ti na 99% nikdo nevyreklamuje, protože je to vlastn zavinění.
ale ohnutí by mohlo jít opravit, záleží, jak je prstýnej silný, kolik má kamínku atd…
Tak já mám snubní prstýnek s briliantem a cca půl roku po svatbě mi vypadl a kámen jsem ztratila. Když jsem šla do zlatnictví kde nám prsteny vyráběli chtěli doklad o koupi + certifikát kamenu a opravili mi to a dali nový kámen. Čučela jsem jako blázen. Bylo mi řečeno, že záruka je 2roky i na upevnění kemenu.
@patlamatlaxy píše:
ale ohnutí by mohlo jít opravit, záleží, jak je prstýnej silný, kolik má kamínku atd…
Tady ale přeci nejde o to, jestli to jde nebo nejde opravit. Já reklamovala rozlepení bot (taky by to šlo jednoduše opravit - zalepit), ale řekli mi, že vada byla způsobená mnou a že se na vlastní poškození záruka nevztahuje.
Kamínek vím, že mi tam vsadí nový, ale to ohnutí
ať mi ho opraví klidně za peníze, je mi to jedno, jen ho chci zpátky. Jsem z toho fakt v háji.. pitomý prstýnek a tolik „bolesti“
Mě se takhle ohnul obyčejný stříbrný prstýnek, šla jsem ho reklamovat a paní mi řekla že jsem s ním špatně zacházela. Tak jsem se jí zeptala, co se s prstýnkem dělá, jestli je od toho, aby se nosil. Samozřejmě, od čeho jiného by taky prstýnek byl, že? Takže jsem se s ní pěkně pohádala, že když mám prstýnek na ruce, je to tedy špatné zacházení? Nakonec mi ho opravili, nic jsem neplatila, ale musela jsem se s ní pohádat. Ale zásnubní mám taky z bílého zlata, nosím ho už rok a půl, nesundávám, je hodně uzoučký, ale zkroucený není ani trošku…
Tak samozřejmě, že by bylo lepší, kdyby to bylo uznáno jako reklamace, ale to bohužel nejde. Prstýnky lze ohýbat a tak to prostě je. Chtěla jsme jen uklidnit pisatelku, že oprava je možná.
Opravit to určitě jde @Tůmička, neboj a nebul. Zajdi s tím do zlatnictví a oni ho dají do původního stavu. ![]()