Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po skoro taky šesti létech jsem se strašně těšila, že už vypadnu z baráku. Blbé je to, že je každé v jiné školce. Pocit, že děti budu vidět míň, mě ani nenapadl. To je život, děti taky potřebují kolektiv a né viset na matce.
Ahoj. Já se do práce z mateřský nevracela - ale (budu pomlouvat - nechte mi radši anonym, díky
) - vrátila se mi do týmu v práci holka po mateřskej. Evidentně nešt´astná strašně. Myslela jen na dítě, fňukala, nemakala… neustále naříkala, že musí být v práci. Taky dojížděla daleko - a nelíbilo se jí to, ani nestíhala vyzvednout dítě ze školky… Neštěstí pro všechny - týrání nás, i jí. Nakonec vydržela - asi chuděa zubynehty - 6 měsíců a zdrhla… přstože byli na tom finančně fakt blbě atd. (asi jako ty). Dneska pracuje někde na půl úvazku kousek od domu - peněz asi moc nemá, ale je spokojená…!!
Tím chci říct - netrap sebe ani druhý a zkus si najít něco jinýho! Blíž domovu…!! At´nemáš ze života peklo… ![]()
Tak ja ti rozumim naprosto, mozna to mam v sobe jeste horsi. Mam jen jedno dite, navrat do prace po necelych 4 letech, male budou ted 3. Praci mam i nemam rada, hodne dela kolektiv, dojizdeni autem cca 45 minut jedna cesta, 12-ti hodinove smeny. Z toho jak malo uvidim svoje dite temer silim.. Ano, "svym zpusobem " ten navrat do reality nebude na skodu, to urcite ne, je to prirozeny.. ale proste je tu ALE..
Tak já jsem po 7 letech nastupovala v prosinci. Vracela jsem se na původní místo, v zaměstnání, které jsem měla a mám ráda. Obava, byla také, ale stačil první den a vše ze mě opadlo. Ten pocit, že nebudu mít na děti tolik času znám, ale zvykneš si. Kort když víš, že to u Vás jinak nejde. Každé dítě mám na opačném konci města. Dojíždím cca 2 hodiny. Dá se to zvládnout neboj. Jestli jsi tu práci neměla ráda, byla možnost hledat si jinou a nastoupit jinam. Třeba právě z toho důvodu dojíždění. Neboj a věř, že si na ten jiný rytmus brzy zvykneš.
Děkuju vám
Já budu postupem času hledat něco blíž, ale žijeme na venkově a práce je tu málo. Navíc mladší má silný atopický exém a s tím se pojí to, že bych ho klidně ještě rok měla doma.
Jinak já tam fňukat nebudu, budu se tu práci snažit dělat co nejlíp. ![]()
Zakladatelka
Šla jsem v září po 6 letech, jsem nekonečně vděčná za to, že mám práci 12min autem, byť teda má své mouchy, ale v této mojí životní etapě (tři děti ve školkách, manžel většinou v práci do 21h, hlídání jen placené) je to pro mě ohromné plus.
Tři děti ve školkách? Jsou ve stejné? A co, když onemocní? My jsme právě nechtěně potkali neštovice, tak jsem zvědavá, jestli je kluci chytí.
Jsou ve dvou školkách vzdálených od sebe 5minut chůze.
Když jsou nemocní, tak to různě slepujeme, podle toho kdo je nemocný a jak. Od toho září byla jedna angína, to jsme dceru honem zaléčili a odvezli na doléčení k babičce (300km). Pak klid, až leden byl špatný, pořád někdo kašlal. Asi 3× jsem si vzala nějaké dítě do práce, manžel asi 3-4 dny zůstal pracovat z domu a asi 5× nám hlídala hlídačka. No je to náročné.
Neštovice jsme naštěstí už měli.
Ahoj,
naprosto tě chápu…je to sice už strašně dávno, ale NEZAPOMENU nikdy na nástup prvního synka do školky - připadala jsem si, že padám někam do propasti, ze které se nedostanu ven…vracela jsem se do stejné práce, ale na jiné místo (podobné) a z tamnějších kolegů a kolegyň jsem znala pouze 2 - jinak 18 lidí úplně nových včetně vedoucího - a to jsem se vracela „jenom“ po těch 3 letech a kousek…když se fakt nedá nic dělat, tak to zvládneš, neboj - ale tvoje pocity naprosto chápu. Navíc nulové hlídání v době nemoci atd…
Myslím, že u tebe je nejhorší to dojíždění - to je hodina tam a hodina zpátky? Jestli jo, tak to je moc, to je fakt. Já to měla a mám 20 minut mhd a pěšky kousek a jsem do půl hodiny na židli ![]()
Druhého synka jsem měla až za další 3 roky a ten návrat po něm nebyl kupodivu tak hrozný…
Ahoj,
tak nějak se mi to honí v hlavě a nemám to komu říct.
Po skoro 6ti letech se vracím do práce, kterou jsem neměla moc ráda, tak nějak jsem doufala že mi dají výpověď a nestalo se.
Jsme na tom teď finančně tak, že prostě pracovat musím…Čeká mě hodinové dojíždění autem, každé dítko v jiné školce. Prostě pro někoho normální život, ale já z toho mám tak nějak strach, zvykla jsem si být s dětmi a teď je budu vidět o dost míň.
Jak jste zvládly návrat do práce vy?