Zřeknutí se otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.19 20:29

@Reflex To víš, lidi , muže nevyjímaje, jsou, holt, různí :nevim: 8)
Já s otcem dítka nežiji od časů těhotenských. Před porodem neklaplo (porod byl dříve), uznal dodatečně. Tatínek se vyjádřil, když na to přišla řeč :lol: , že pro něj by test otcovství byl k ničemu. Jiných dítek nemaje, to které máme spolu, miluje a jiné - byť vlastní - nepostrádá.. vztah máme, troufám si říci, více než nadstandardní, ťuk, ťuk.

@Reflex píše:
A co je horší trest než celý život živit cizího parchanta? 8o
  • Citovat
  • Upravit
4488
22.1.19 20:32
@terien píše:
Proč by to neřešil? :mrgreen: protože to není jeho starost. Nehledě na to, že si chlap může ty testy nechat udělat i bez vědomí partnerky když se jí tak bojí :lol: to je podraz jako prase :palec:

Proč na to má manžel šest let a ten, co prohlásí jen půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.1.19 20:36
@Reflex píše:
Proč na to má manžel šest let a ten, co prohlásí jen půl roku?

Protože ten, co prohlásí, má možnost udělat si testy DNA a neprohlásit když zjistí, že není otec. Tudíž se vůbec nemusí dostat do situace jako manžel, který je automaticky zapsán jako otec, i kdyby s matkou dítěte nikdy nespal. Že takové možnosti nevyužije je jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.1.19 20:40
@Reflex píše:
Proč na to má manžel šest let a ten, co prohlásí jen půl roku?

Protoze manzel (a vlastne i exmanzel do 300? dni) je otcem automaticky i po rozvodu. Nesezdany partner podepisuje uznani otcovstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
22.1.19 20:49
@Anonymní píše:
@Reflex To víš, lidi , muže nevyjímaje, jsou, holt, různí :nevim: 8)
Já s otcem dítka nežiji od časů těhotenských. Před porodem neklaplo (porod byl dříve), uznal dodatečně. Tatínek se vyjádřil, když na to přišla řeč :lol: , že pro něj by test otcovství byl k ničemu. Jiných dítek nemaje, to které máme spolu, miluje a jiné - byť vlastní - nepostrádá.. vztah máme, troufám si říci, více než nadstandardní, ťuk, ťuk.

No tak to je jiná situace. Ale představ si, že by se s tebou po roce ve zlém rozešel, to by bylo normální, že ti bude platit alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.1.19 20:58

Najdi si muze, ktery bude mit rad tebe i tve dite a ktery si te vezme a pozada pak o osvojeni. Otec v RL pak bude zmeneny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 21:35
Takto. Neříkám, že jsme neměli problémy ve vztahu. Měli a celkem zásadní, které nás rozdělily. Ale oba jsme rodiči, v tom jsme zajedno. Finance či péči vůbec neřešíme, resp. průběžně, oba se snažíme fungovat, jak to jen jde. Ano, já peníze po něm chci, protože jsem celkem podstatněji časově omezená kvůli práci. Ano, to on si přál, abych zůstala, co nejdéle doma s dítkem a vysloveně nebyl nadšen tím, že jsem pracovala i na MD z domu. Ano, dítku se díky své práci věnuje nárazově, ale řekla bych, že celkem intenzivně. A ano, do 3 let se o dítko nestaral přes noc, ale respektoval, že je na mě celkem fixované, což já jsem nechávala na něm. Vztah mají velmi úzký a on sám přiznává i díky mě. Tak to jsem se pochlubila :lol: A teď - od samého narození si stojí za tím, že je mu test k ničemu a kdyby se i, ťuk, ťuk, cokoliv mezi náma stalo a tloukla mu o hlavu papíry, že otcem je někdo jiný (což vím zcela jistě, že není :mrgreen: ), tak se dítěte nikdy nevzdá. Cituji „Stejně nevěřím, že bych mohl mít někdy tak krásný a úžasný dítě“ :mrgreen: ¨
V nějaké knize podle Irwinga řeší rodiče, co budou dělat, až děti usnou. Padne návrh sledovat film. Ale vyhraje návrh „Pojď, budeme se dívat, jak spí“ To jsme my, nicméně, spolu opravdu nežijeme, ale jako rodiče fungujeme 8) ;) Ale já to mám trošku stejně jako on, dovedu si představit, že bych byla ideální kandidát na adoptivní matku, miluju to, o co se starám :lol: . Myslím, že i to nás tak nějak spojilo a semklo, přestože nejsme ideální pár, tak ta péče a láska k dítku nás spojuje. Uvědomuji si to čím dál víc. A ano, uvědomuji si, že to může být limitující v případném mém jiném vztahu či u něj. Ale je to pro mě takové síto. Sama si dovedu představit být s mužem, který má nadstandardní vztahy s matkou svých dětí, ale nedovedu si představit vztah s mužem, kdy on bude o matce svých dětí mluvit jako o té bl.ce. A vůbec by mi nevadilo, kdyby platil a staral se o dítě, které není jeho, ale za které je rád, že ho má ve svém životě třebaže ze vztahu, který skončil.
@Reflex
@Reflex píše:
No tak to je jiná situace. Ale představ si, že by se s tebou po roce ve zlém rozešel, to by bylo normální, že ti bude platit alimenty?
  • Citovat
  • Upravit
5132
23.1.19 08:15
Proč se tady všechno tak rozebírá?
@Reflex píše:
edit - máš recht

§ 790

(1) Muž, jehož otcovství bylo určeno souhlasným prohlášením rodičů, může otcovství k dítěti popřít, jen je-li vyloučeno, že by mohl být otcem dítěte. Může tak učinit do šesti měsíců ode dne, kdy bylo takto otcovství určeno; dojde-li k určení otcovství před narozením dítěte, neskončí lhůta dříve než šest měsíců po jeho narození.

Já k tomu přidám:

§ 792
Je-li návrh na popření otcovství podán po uplynutí popěrné lhůty, může soud rozhodnout, že zmeškání lhůty promíjí, pokud to vyžadují zájem dítěte a veřejný pořádek.
Co dodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
23.1.19 09:49
@Luboš P píše:

Já k tomu přidám:

§ 792
Je-li návrh na popření otcovství podán po uplynutí popěrné lhůty, může soud rozhodnout, že zmeškání lhůty promíjí, pokud to vyžadují zájem dítěte a veřejný pořádek.
Co dodat?

Asi že v zájmu dítěte to moc často není, aby se ho zřekl byť nebiologický otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.1.19 10:09
@Luboš P píše:

Protože tady někteří lidé šíří bludy. Jinak dodávat nemusíme nic, prodloužení lhůty je čistě na rozhodnutí soudce, žádná nároková věc to neni. A já si neumím představit moc situací, kdy by bylo v zájmu dítěte ji prodloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.1.19 10:40

@Luboš P No, nejspis protoze je to diskuzni forum… Pokud nechces cist zozebirani, tak misto fora cti odborné poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí