Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Proč by to neřešil?protože to není jeho starost. Nehledě na to, že si chlap může ty testy nechat udělat i bez vědomí partnerky když se jí tak bojí
to je podraz jako prase
Proč na to má manžel šest let a ten, co prohlásí jen půl roku?
@Reflex píše:
Protože ten, co prohlásí, má možnost udělat si testy DNA a neprohlásit když zjistí, že není otec. Tudíž se vůbec nemusí dostat do situace jako manžel, který je automaticky zapsán jako otec, i kdyby s matkou dítěte nikdy nespal. Že takové možnosti nevyužije je jeho problém.
@Reflex píše:
Protoze manzel (a vlastne i exmanzel do 300? dni) je otcem automaticky i po rozvodu. Nesezdany partner podepisuje uznani otcovstvi.
@Anonymní píše:
@Reflex To víš, lidi , muže nevyjímaje, jsou, holt, různí![]()
Já s otcem dítka nežiji od časů těhotenských. Před porodem neklaplo (porod byl dříve), uznal dodatečně. Tatínek se vyjádřil, když na to přišla řeč, že pro něj by test otcovství byl k ničemu. Jiných dítek nemaje, to které máme spolu, miluje a jiné - byť vlastní - nepostrádá.. vztah máme, troufám si říci, více než nadstandardní, ťuk, ťuk.
No tak to je jiná situace. Ale představ si, že by se s tebou po roce ve zlém rozešel, to by bylo normální, že ti bude platit alimenty?
Najdi si muze, ktery bude mit rad tebe i tve dite a ktery si te vezme a pozada pak o osvojeni. Otec v RL pak bude zmeneny.
@Reflex píše:
No tak to je jiná situace. Ale představ si, že by se s tebou po roce ve zlém rozešel, to by bylo normální, že ti bude platit alimenty?
@Reflex píše:
edit - máš recht§ 790
(1) Muž, jehož otcovství bylo určeno souhlasným prohlášením rodičů, může otcovství k dítěti popřít, jen je-li vyloučeno, že by mohl být otcem dítěte. Může tak učinit do šesti měsíců ode dne, kdy bylo takto otcovství určeno; dojde-li k určení otcovství před narozením dítěte, neskončí lhůta dříve než šest měsíců po jeho narození.
Já k tomu přidám:
§ 792
Je-li návrh na popření otcovství podán po uplynutí popěrné lhůty, může soud rozhodnout, že zmeškání lhůty promíjí, pokud to vyžadují zájem dítěte a veřejný pořádek.
Co dodat?
@Luboš P píše:
Proč se tady všechno tak rozebírá?Já k tomu přidám:
§ 792
Je-li návrh na popření otcovství podán po uplynutí popěrné lhůty, může soud rozhodnout, že zmeškání lhůty promíjí, pokud to vyžadují zájem dítěte a veřejný pořádek.
Co dodat?
Asi že v zájmu dítěte to moc často není, aby se ho zřekl byť nebiologický otec.
@Luboš P píše:
Proč se tady všechno tak rozebírá?
Protože tady někteří lidé šíří bludy. Jinak dodávat nemusíme nic, prodloužení lhůty je čistě na rozhodnutí soudce, žádná nároková věc to neni. A já si neumím představit moc situací, kdy by bylo v zájmu dítěte ji prodloužit.
@Luboš P No, nejspis protoze je to diskuzni forum… Pokud nechces cist zozebirani, tak misto fora cti odborné poradny.
@Reflex To víš, lidi , muže nevyjímaje, jsou, holt, různí

, že pro něj by test otcovství byl k ničemu. Jiných dítek nemaje, to které máme spolu, miluje a jiné - byť vlastní - nepostrádá.. vztah máme, troufám si říci, více než nadstandardní, ťuk, ťuk.
Já s otcem dítka nežiji od časů těhotenských. Před porodem neklaplo (porod byl dříve), uznal dodatečně. Tatínek se vyjádřil, když na to přišla řeč