Zrušená oslava - naštvalo by vás to?

Anonymní
10.1.24 20:35

Zrušená oslava - naštvalo by vás to?

Zajímá mě nezaujatý názor. Moje mamka měla narozeniny, kulatiny 60. Po Vánocích. Krom mě nemá žádnou jinou rodinu (je jedináček, rodiče po smrti). Tak to chtěla oslavit s mou rodinou a rodinou mého manžela. Pozvala teda nás - manžela, mne, naše tri děti, manželovu matku a manželovu tetu. Obě dámy mají věk přes 70let.
Avizovala to dva měsíce předem, všichni s tím počítali, byl zamluvený stůl v restauraci s aktivitou (nechci blíž specifikovat). Pro upřesnění situace, my s manželem a jeho mamka a teta bydlíme v jednom městě, moje máma 30km od nás. Rezervace byla v našem městě, to bylo mámy rozhodnutí. Jezdí normálně autem. No, v ten den dopoledne zavolala, že oslavu ruší, protože sněží a ona nepojede ve sněhu 30km tam a zpět… Je pravda, že sněžilo, ale 25 z 30km se k nám jede po dálnici, hlavní tah, který je vždy upraven, nebyla žádná kalamita ani velký vítr. Byl normální pěkný, zimní den. Musím říct, že ačkoliv vlastně o nic nejde, naštvalo mě to. I tchýně s tetou byly rozhozené, už i proto, že měly obě koupenou kytku (oslava měla být v neděli a to je u nás většina květinářství zavřeno) a kytky dneska jsou prostě celkem drahé. děti se taky těšily, i já, že po celém roce, kdy pořád je někdo u nás a my hostíme a já pořád pro někoho vařím - tchýně nás nezve, protože je pedant na pořádek, má přes 70 a naše děti jí znervoznuji, že je po nich čurbes a moje máma se neustále vymlouvá na malý byt. My máme domeček, tak všichni pořád automaticky chodí k nám… No nic, takže jednou za rok jsem se těšila, že nemusím nic řešit, vařit a máma to takhle zruší 2h předem. Přijde mi, že se jí prostě nechtělo.. možná ji šlo i o finance. Nevím. Přitom ode mne dostala celkem štědrý fin dárek už v den narozenin, což bylo před plánovanou oslavou. Tchýně s tetou zase pořád řešily ty vyhozené peníze za kytku… No, máma s klidem řekla, že to uděláme na jaře. Mimochodem na jaře budu slavit já 40, tak si myslím, že to bude chtít spojit se mnou, protože co se rodiny týče, budu slavit ve stejné sestavě…
Nevím, vím, že o nic vlastně nejde, ale přijde mi to vůči všem pozvaným blbé… Jaký je váš názor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21676
10.1.24 20:45

Vzhledem k tomu, že rodinné oslavy skoro neřešíme a neprožíváme, tak mě osobně by to nenaštvalo. Prostě bych respektovala její rozhodnutí. No a svoji oslavu bych udělala někde venku, abych nemusela řešit vyvařování, starání a úklid. A pokud ti tak vadí to spojení oslav, tak proč neřekneš, že se už těšíš, jak budou na jaře hned dvě samostatné oslavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
10.1.24 20:48

A proč jste jí nenabídli, že pro ni dojedete, jestli se bojí řídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.24 20:53
@Malpigi píše:
A proč jste jí nenabídli, že pro ni dojedete, jestli se bojí řídit?

Ona se řídit nebojí, do práce jezdí denně 20km a to za každého počasí. Mne ten sníh přišel prostě jako výmluva. Že se jí z nějakého důvodu nechtělo a zrovna aspoň měla se na co vymluvit.

• Citovat
  • Upravit
74217
10.1.24 20:54

Nezlobila bych se na ni. Jestli bylo opravdu hnusné počasí a necítila se, aby řídila. Pořád lepší, že oslavu odvolá, než něco na silnici vymajstřit. Možná má opravdu nějakou finanční tíseň.
Na tvém místě bych sama nabídla, že se oslavy spojí. Vždyť o nic nejde. Posezení rodiny, přátel.
My většinou děláme oslavy doma. Plánujeme to, aby všem termín pasoval, když většina žijeme v jiných krajích. Takže si to operativně posuneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
@Anonymní píše:
Ona se řídit nebojí, do práce jezdí denně 20km a to za každého počasí. Mne ten sníh přišel prostě jako výmluva. Že se jí z nějakého důvodu nechtělo a zrovna aspoň měla se na co vymluvit.

Chlap :pankac: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
@Anonymní píše:

Ja bych ji teda nabidla odvoz a moznost prespani u vas. Pak bys videla, jestli si najde jinou vymluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
10.1.24 20:55

Já bych jí to každopádně nabídla, že je oslavenkyně, ať má pohodu a může si dát i drink třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
10.1.24 20:57

Tak jste pro ní měli dojed, je jedno že jinak řídí, prostě jste jí mohli přivést a bylo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
10.1.24 20:59

Nemůžeš naplánovat svou oslavu taky někde venku? Třeba i s tou aktivitou. Máš narozeniny, tak ať jen nependlíš doma mezi hosty. Jinak tvá maminka svou oslavu narozenin zrušila, už bych se o ničem dalším nezmiňovala. Na jaře bych mluvila zásadně jako o své oslavě narozenin. Bylo by neslušné chtít po gratulantech, aby znovu kupovali květiny. Popřát ji dodatečně mohou kdykoliv.

Na velké oslavě otce se dokonce dva ozvali. Jeden, že měl 70. a druhý, že měl 30. Bylo to trapné, protože nikdo pro ně nic neměl. Žádnou svou oslavu nepořádali a normálně si přejeme po telefonu, tak ať se nedostanete do stejně trapné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
10.1.24 21:00
@Anonymní píše:

No, tak tím spíš jste ji měli ten odvoz nabídnout, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
10.1.24 21:07

Taky to znam.

Příspěvek upraven 10.01.24 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
10.1.24 21:10

Taky nerada jezdím ve sněhu (ať už sněží nebo je jen nasněženo), kvůli velmi neblahým zkušenostem (a to mi není ani 60). Takže tvou mamku chápu, co ale nechápu, proč jste ji nenabídli dovoz a následně (nebo další den) odvoz zpátky?-aby si třeba mohla dát přípitek nebo jiný drink. A bylo by vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14650
10.1.24 21:10

Já bych tedy brala automaticky, že u nás mamka po oslavě přespí, to je jedna věc. A pokud by mi zavolala, že má strach řídit kvůli počasí, nabídla bych rovnou odvoz. Sama se v zimě taky docela bojím, takže bych měla pochopení. Jak už zaznělo, aspoň bys měla hned jasno, jestli je to výmluva, nebo skutečný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24376
10.1.24 21:14

Souhlasím, měli jste ji nabídnout, že pro ni dojedete. Šedesát není málo. Může mít nějaký zdravotní problém a nebo jen strach řídit po dálnici. Ve sněhu to pro ni prostě může být moc. Já taky řídím v každém počasí, ale když mám pocit, že je to nad moje síly, tak vše ruším. Takže to i chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová