Zrušení alimentů soudně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
16.1.19 18:09

@Cajk pokud platí alimenty k rukám tvé matky a ne tobě, nemusíš mu dávat vědět ty, ale ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
16.1.19 18:19

@PaníBovaryová tak to bych tedy neriskovala .. matka je bude brat dalsich x let dal a chudak dite z toho bude mit pak problem :roll: kdyz je zletila,tak alimenty maji byt placeny k jejim rukam a zaroven vse kolem alimentu ma resit sama .. zakladatelko,vydolovala bych z matky nejaky kontakt a zaslala otci informaci od kdy uz nema platit,jinak to asi nepujde ..

• Citovat
  • Upravit
32323
16.1.19 18:29

@PaníBovaryová no to asi není pravda, protože od 18 let mají chodit alimenty k rukám zletilého dítěte,ne? do rukou matky už fakt nepatří…s otcem se stačí domluvit, soudně to být nemusí, pokud se dohodnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.1.19 18:52

@Lainaire8
Máma kontakt nemá ale zkusim zavolat k němu do práce a nějak ho sehnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
16.1.19 18:53

@Cajk no tak když víš jak se jmenuje a kde pracuje, tak by to nemělo být těžké,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.1.19 19:06

@Twixinka @Monchichik mají chodit, ale nechodí. Jak by mohla být zodpovědná za něco, co nepobírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
16.1.19 19:19

@PaníBovaryová ona je za to zodpovědná z titulu svého věku, od 18 let už jedná sama za sebe, takže otce musí kontaktovat ona, otec snad taky ví, kolik je dceři a má to posílat k jejím rukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.1.19 19:32

@Monchichik mam to napsaný v rodnym listě nevim ani jestli tam furt pracuje @PaníBovaryová od 18 let jsem zodpovědná já
@Monchichik otec neví nic nezná mě ani ja jeho nikdy mě neviděl máma od něj odešla dřív než jsem se narodila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
16.1.19 19:34

@Cajk jo to chápu, že se nestýkáte a ani ho neznáš, ale když víš jméno a kde pracuje, tak ho můžeš zkontaktovat,ne? anebo odněkud ty alimenty chodí, tak nechodí na složenky, že by tam byla adresa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.1.19 19:39

@Monchichik má je soudně a co jsem zatim našla vždy to rušili otcové ale v případě dítěte jsem to nenašla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
16.1.19 19:41

@Cajk no ale on nemůže vědět, že už nebudeš studovat, jak by to zjistil? tak musí mít matka v ruce nějaký rozsudek, ne? podle něčeho se určitě najít dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
16.1.19 19:46

@Monchichik zkusim zavolat na soud kde to zrušit když to je soudně pak uvidim a zkusila bych do práce kde dělal naposled nevim jestli tam stále je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.1.19 19:48
@Cajk píše:
@Monchichik má je soudně a co jsem zatim našla vždy to rušili otcové ale v případě dítěte jsem to nenašla :think:

v případě dítěte stačí alimenty nevyžadovat a nic se rušit nemusí. Vím to, protože jsem to tak měla s mým otcem. A taky vím, že pokud otec neposílá alimenty dospělému dítěti, ale pořád matce, tak dítě není zodpovědné za to, že on něco posílá, i když v dobré víře. On si má zjistit, kam to má posílat - ví, že jsi dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
16.1.19 19:50

@PaníBovaryová nerozumím tomu, že stačí alimenty nevyžadovat :think: to je jako co? ona je nevyžaduje, chodí samy a ona je povinná mu dát vědět, že už nestuduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.1.19 19:51
@Cajk píše:
@PaníBovaryová od 18 let jsem zodpovědná já

těžko budeš zodpovědná za něco, co činí jiné dospělé osoby. Tvá matka měla otci alimenty vrátit, s tím, že dcera je dospělá a má je poukazovat tam a tam. Jí už to nepatří. Ale to je i otcova chyba, nemá to co posílat jí, ale zjistit si, kam to posílat tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí