Zruseni uctu v bance bez karty

13503
7.12.09 09:08

Zruseni uctu v bance bez karty

Ahoj
zajimalo by me zda jste nektera rusila ucet v bance a nevracela u toho kartu.Nejak ji dejme tomu nemohu najit a kdyz jsem si volala na linku me banky tak mi bylo receno ze bez kartu nemohu pozadat o zruseni uctu.
No to je snad blbost ne?Prece jenom kvuli tomu ze neodevzdam kartu mi nemuzou rict ze mi ucet nezrusi,Stejne se ta karta zablokuje zrusenim uctu a pak ji vyhodi ne?
Rusila nektera z vas takhle ucet bez odevzdani karty?
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
7.12.09 09:20

Ahoj,mi ne teda klasicky ucet ale rusili jsme kreditni kartu-uverovou a nemeli ji u sebe.Tak nam pani rekla ze ji mame donest nebo kdyz ji nemas a chces to zrusit tak to stoji 500kc.TAk nam to bylo receno.Kartu jdme rusili pred mesicem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
7.12.09 09:21

Já jsem rušila účet u KB nedávno a kartu jsem taky neměla. Tak jsem zaplatila nějaký poplatek, ale nevím, kolik to bylo…řádově stokoruny. Ale šlo to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
7.12.09 09:34

Tak pripadne prvne nahlas ztratu karty s tim, ze novou uz nechces, aby nechteli neco za vystaveni nove a pak nasledne zrus ucet. Netusim na co nutne tu kartu potrebuji. Mne treba zrusila ucet banka,protoze ten typ uctu co sem mela tak rusili a nabizeli prechod na jiny, ale nechtela sem, takze ucet zrusili, ale karta mi zustala, myslim, ze ji mozna zpet chteli, ale nemam vokoli jejich pobocku a do centra s ditetem se mi nechtelo, kdyz ja nic nepotrebovala, kartu sem prelomila a vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
7.12.09 09:38

karta je snad majetkem banky a tobě ji propůjčuje :nevim: Musí se nahlásit jako ztracená, oni ji zruší a za to zrušení zaplatíš nějaký poplatek podle ceníku banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
7.12.09 09:41

A jinak jde samozřejmě o bezpečnost, taková karta - pravá, bankou vyrobená, to mají ruzní vykukové rádi, ono jde na ten čip a proužek nahrát falešné informace, dokonce z ní někteří pak jsou schopní zaplatit, kolegyně v bývalé práci vybírala peníze na terminálu pro zákazníka - cashback se to tuším jmenuje - a pak hradila 11tis.

Takže jde o to, aby se do oběhu nedostávali pravé, byť zrušené karty. Je to to samé jako třeba neplatná OP nebo pas, musíš je přinést, buď si je vezmou, nebo je musí alespoň znehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3688
7.12.09 10:33

ahoj

samozrejme ze banka vyzaduje vraceni nebo zablokovani karty(rozumej zneplatneni - za to ten poplatek - dle typu karty cca od 150-500Kc),pokud ji fyzicky nemuzes vratit, aby ji prestrihla urednice v bance, tak ti opravdu nezbyde nic jineho nez pozadat o zneplatneni karty z duvodu treba ztraty, pak ten poplatek.....

Banka ji vyzaduje proto, aby urednice od tebe neprevzala vypoved k uctu (- bezi vypovedni lhuta napr. u CSOB je to 45 dnu - na ucte samozrejme musi zustat nejaky zustatek na poplatky, zbytek pak na domluve banka prevede jinam,popr. po uplynuti lhuty vyzvednes osobne opet na bance) a pak nebylo nasledne z uctu opet vybirano a na uctu by nezbyl dostatecny zustatek pro uzavreni, pak nelze ucet uzavrit, pokud se poplatky dostane do minusu…dostava se klient zbytecne do tzv. cerne listiny dluzniku kterou si vedou banky…
Je to zbytecne,pak hrozi ze vam spojene banky ucet neotevrou dokud se tento neuzavre…

Lepe je kartu odevzdat nebo opravdu zneplatnit, doufam ze jsem to vysvetlila aspon trosku srozumitelne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová