Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bozska-mrcha píše:
Původně jsme si chtěla sednout na ruce, ale nedá mi to. Ani jedna z nás netuší co proč a jak, tedy proč se pouštět do spekulací. add řeči já už bych byla mrtvá, nadopovaná práškama… nu z vlastní zkušenosti vím, že pocit uvědomění přijde o něco později, někdy až po několika dnech. Status na fb bych čistě laicky spíš považovala za výkřik do světa.
Status na FB pár chvil po tom, co se dozvím o smrti svého dítěte, by bylo to poslední, o co bych měla zájem.
Holky prosím, nezakládala jsem tuhle diskuzi, aby jsme tu soudily rodiče, ale aby se o malé dozvědělo víc lidí, když media nedělali svou práci. Zkuste pochopit, že nikdo nevidíme do toho jak to u nich bylo a proč.
@maminka189 píše:
@Burj Chalifa Já mám bývalou spolužačku, která si odjela do Itálie a syna nechala tady.Taky to nechápu. Syn je tři hodiny ve škole a mě se už stýská. Když jsme v nemocnici tak mu ráno, odpoledne a večer volám
Ale nezdá se mi, že by jí byla schopná zabít…
to nikdo neříká, ale s mateřskou láskou to možná nebylo tak horké.
@martulkasloník píše:
taky jsem si říkala že třeba to má zablokované ale proč by měla vše z minulosti blokované a odblokované až poslední dva tři týdny?? hlavně tam najednou jsem jen fotky té malé, zprávy z té neděle jak jí hrozně zbožňuje atd. pokud má ještě syna jakože má tak pokud je tedy milující matka bude tam mít všude fotky obou dětí a ne jen z posledních dnů. ale možná opravdu spekulujeme jak blázni
Ale dyt tam ma chlapečkuv první školní den..nějaký svoje fotky. Ano vypadá to díky tomu ze tam ma jen toto a nic vic z minula doopravdy divne..jakoby ukazovala všem jak jsou dokonala rodina ![]()
@adelina3 píše:
To nevím třeba tam mela kamarádky, třeba se maminka přestěhovala az ted a Eliška ještě nebyla přihlášení jinam..nevím a je zbytečný vytvářet nějaký hypotézy. Nehodlám ji soudit aniž bych věděla co se stalo…
Ano, o toto mi šlo - nesoudit, aniž bychom věděli souvislosti. Děkuji.
@Linve nechci tu dělat scénáře z telenovely ale proč by tu malou nemohl vyzvednout nějaký přítel matky..strýček… co já vím, často to bývá někdo s okruhu přátel, rodiny kdo je vrahem. holka v jejím věku by nešla jen tak s někým koho by neznala, dneska ty děcka jsou na toto dost vychovávaný a ví co mají a nemají dělat. holka se neztratila tak že by šla od kámošky v podvečer přes les, ztratila se v poledne cestou ze školy a někdo jí s někým viděl ale nepsali že by holka řvala o pomoc a viděl že by jí někdo rval do auta!! tak mi řekněte že tu něco nesmrdí!
@bozska-mrcha Někdo už tuto diskuzi založil, tak proč nediskutovat? Ano je to tragédie, ale stejně jako se diskutuje, spekuluje o např.11.září, nepokojích na Ukrajině nebo smrti Ivety Bartošové, tak stejně tak se bude diskutovat a spekulovat o tomto případu, je to absolutně normální a pochybuji, že ty v reálném životě prostě jen nad vším zavřeš oči řekneš : Pssst, nemluvme a ctěme oběti! ![]()
@Lenka-K-85 píše: Holky prosím, nezakládala jsem tuhle diskuzi, aby jsme tu soudily rodiče, ale aby se o malé dozvědělo víc lidí, když media nedělali svou práci. Zkuste pochopit, že nikdo nevidíme do toho jak to u nich bylo a proč.
Význam diskuse se pochopitelně po sdělení té smutné zprávy už posunul jinam. Nicméně informace, které prosakují o holčičce a její rodině ven, přirozeně budí různé názory a pohledy. Není správné se jim vyhýbat nebo je utnout, patří k věci.
@Burj Chalifa píše:
Devítileté děti se k babičkám prostě dlouhodobě neodkládají! Možná v situaci, kdy je matka třeba v nemocnici s vážnou nemocí, ale ne k pelešení s novým chlápkem v jiném městě. Už to nechápu a odsuzuji, to milující máma nikdy neudělá. A druhá věc je, jak se chová po sdělení zprávy o zavraždění svého dítěte. Ne, já se nebudu schovávat za falešné pochopení této ženy za každou cenu, natolik mě už znáte.
A víš, proč tomu tak bylo? Proč ji soudíš na základě nějakých domněnek, co se dělá nebo nedělá? Před xy lety má teta nechala svého syna u babičky - představ si, celý rok a sama žila s mužem dál na Kladně. Měli pro to své důvody. Taky byla špatná? Taky svého syna nemilovala?
@ZItu píše:
Ano, o toto mi šlo - nesoudit, aniž bychom věděli souvislosti. Děkuji.
Nechápu reakce některý dam ![]()
I když by maminka Elišky tančila na náměstí Vítův tance nebo bůhví co nikoho neopravnuje aby psal ze se někde pelesi s chlapem a holka je u babičky…vite pumpičku proc tam byla.
@maminka189 píše:
@KackaDoup Tak ona má ještě jedno dítě…
a co to na tom meni?
Holčičky je mi líto.
Chování matky mi přijde podivné, těžko soudit, jak by se člověk v této chvíli zachoval. Jednu věc, ale vím, rozhodně bych neseděla u FB či internetu, ale lítala bych po všech čertech, jen abych své dítě našla.
@dendule4 mě spíš zaujalo, že všichni vědí že matka je děsná bestie, protože holčina byla u babičky a přeci nikdo normální si nepíše na fb a pod…tenhle druh diskuze už spíš zavání linčem ![]()
Treba kvuli tem debilnim hrdinum, kteri si na ni hoji vlastni komplexy?
Ono obvinovat nekoho pres PC bez znalosti vsech souvislosti, ze je spatna matka a je neprimo odpovedna za zivot sve dcery, to je soda.