Ztráta menstruace z důvodu PPP

2
3.10.24 14:13

Ztráta menstruace z důvodu PPP

Ahoj děvčata, jdu si vám všem pro radu.
Trpím poruchou PPP. Zprvu se to zdálo nevinné. Neměla jsem pocit hladu a moje porce se začali zmenšovat. Líbilo se mi to, protože jsem hezky zhubla a na léto to bylo ideální. Později jsem to začala přehánět a takřka jedla dětské porce. :( Začala jsem tedy s přejídáním, to však vedlo k pocitu viny a následovalo zvracení. Tento stav trval půl roku. Vyeskalovalo to do bodu, kdy jsem se vážila každé ráno a pokud tam nebylo 58 nebo méně, byla jsem v depresích a následně se potrestala hladověním. (měřím 173cm a je mi 27 let) Užívala a užívám spalovače a léky na hubnutí. V poslední době jsem si poranila krk tak moc, že mi z něj začalo velmi intenzivně krvácet a byl to pro mě bod zlomu, kdy jsem se rozhodla s tím něco dělat. Párkrát jsem zvracet nuceně poté byla, ale nyní už se snažím jíst pravidelněji a více. Musím ještě dodat, že mám velmi psychicky náročnou práci, takže jsem v intenzivním stresu, který se snažím ovládat. I přesto jsem přišla o MS.
Moje otázka zní, kdy se mi vrátí, vrátí se a kdy zajít k doktorovi?? Mám týden zpoždění a MS mám na den přesnou :,( Moc bych si přála snažit se příští rok o miminko s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9175
3.10.24 14:21
@KetlinF píše: Více

Ahoj, mrzí mě, že se také potýkáš s PPP. U mě to bylo nějak podobné, anorexie, bulimie, záchvatovité přejídání. Určitě je dobře, že si problém uvědomuješ a chceš s tím něco dělat, ono opravdu PPP jsou nebezpečné. Pokud sis při zvracení poranila krk a krvácela jsi, tím spíše je opravdu nutné to řešit. Určitě bych se obrátila na praktika, nebo rovnou psychiatra/psychologa. Nevím, odkud jsi, ale v Praze ve VFN je denní stacionář pro klienty s PPP a i oddělení, ve FN Brno mají taky oddělení. Pak je ještě sdružení Anabell (Praha, Brno, Ostrava), kde poskytují sociální poradenství, terapie, mají i krizovou linku a podpůrné skupiny, určitě bych se na ně obrátila.

S tou menstruací, já ji taky ztratila, ale gynekoložka mi hned nacpala dvoje hormony, po kterých mi bylo zle. Myslím, že je tedy lepší se postupně s pomocí odborníků, přítele, rodiny… snažit zas začít pravidelně jíst, s jídelníčkem ti můžou poradit i nutriční terapeuti třeba v té Anabell. Je to těžké, i přestat zvracet a mít výčitky, ale dá se na tom pomalu pracovat, určitě se svěř odborníkům, nebuď na to sama. Moc držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
3.10.24 20:45

Kdy se Ti vrátí MS záleží na tom, kolik podkožního tuku bude třeba pro syntézu hormonů k znovuspusteni MS. Patrně bude třeba nějaký tuk zdrave nabrat. K doktorovi bych zavolala až tak 2. měsíc od poslední MS, možná Tě bude chtít vidět později, tyhle věci procesne (v tele) trvají. Patrně pak dostaneš injekci Agolutinu k vyvolání MS, vše ale záleží i na tom zmiňovaném podkoznim tuku. Může to trvat i 4-5 měsíců poté. Celkově více jak rok bez MS by mohlo být už problematické. Lepší je mit nějaké to kilo navíc, mít se i tak rada než být stihla ale bez možnosti mít děti…za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.10.24 10:17

@delicacyy Děkuji, měla jsem jen obří zpoždění. V tuhle chvíli se mi rozsvítilo v hlavě červené světlo a začnu nad tím uvažovat jinak. Postavu si mohu vybudovat jinak, než hladověním. Například tréninkem a pestrým jídelníčkem, na kterém začínám pracovat. Moc děkuji :srdce: Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová