Ztráta úcty v manželství

Anonymní
20.1.22 10:11

Ztráta úcty v manželství

Ahoj,
všechno, co tady napíšu, řešíme v manželské pořádně, ale bohužel ani po 5 měsících nevidím žádný efekt a to jsme už i změnili terapeuta.
Jde stručně řečeno o to, že od té doby, co jsem s dětmi doma, necítím žádnou úctu a reepekt že strany manžela. Velice často mi vyčítá finance, tedy to, že do rodiny přináším málo peněz. U obou dětí mám cca od jejich 18 měsíců přivýdělek k rodičovské, ale dělá to jen pár tisíc měsíčně.
Když jsem před 7 lety šla na první rodičovskou, (bohužel) jsme se rozhodli, že se manžel bude plně věnovat kariéře a já tu svou opustím a vezmu nějakou časově nenáročnou práci v okolí bydliště, abych mohla komplexně zajišťovat děti a domácnost, zatímco manžel bude bývat často pracovně mimo domov a bude hodně vytížen. Vše jsme tomu přizpůsobili. Ale po letech doma a nebo na špatně placených pozicích mě manžel často uráží, dává mi příděly, má tendenci dělit peníze na jeho a moje+dětí s tím, že on vydělává víc a tudíž má nárok na větší část.
Za poslední rok jsme navíc přišli do finančních problémů a museli jsme si výrazně utáhnout opasky. Manžela se to ale zad tak nedotklo. Jede v téměř stejném režimu včetně sportu a koníčků. Kdo mě zná, moc dobře ví, že nejsem typ ženské, která rozhazuje za šminky nebo hadry. Po pravdě můj zjev už je dost na hraně a leckdo by si mě spletl s bezdomovkyní. :oops: Ale pokud si chci cokoliv koupit navíc, musím poslouchat vysměvačné a ponižující hlášky. Když to potřebuješ, tak si na to vydělej. Já tady nejsem žádná kasička. Tohle nepotřebujete a dál o tom s tebou nebudu diskutovat. A manžel si klidně jde a koupí poměrně drahou zimní bundu atd. :cert:

Poslední měsíce si hledám lépe placenou práci, ale s mými časovými možnostmi a s tím, že se pohybuju spousty let mimo obor, je to hodně těžký úkol. Manžel má na jednu stranu řeči o mém málem výdělku a na druhou stranu mě nijak nepodporuje ve změně, spíše se vysmívá a snižuje mi už tak malé sebevědomí. Prý je to čistě můj problém a ne jeho.

Moje kamarádky říkají, že je to na rozvod, že by to nevydržely ani den. Já si zase říkám, že jsou horší manželové. Ten můj nepije, je pracovitý, má rád děti.
Věřím, že někdo tady třeba řešil podobný problém a poradí mi.
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.1.22 10:15

Upřímně? Poslala bych ho do tmy… Chová se jak deb :think: l a místo toho, aby byl rád, že má ful servis, kompletní péči o děti, tak ti hází klacky pod nohy? Ne, nebyl by to pro mě partner.. můj si nechává akorát peníze na cigára, jinak vše dává mě.. a je mu jedno, co si nebo dětem koupím. A to máme každý svůj účet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35807
20.1.22 10:15

Pro mě by to byl taky důvod na rozvod. Jste manželé, máte společne finance. Žádný moje a tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaramak
20.1.22 10:23

Tak nevím… Tohle bych asi nedala, přijde mi to jako psychické týrání… U nás o financích mluvíme, vše řešíme a snažíme se rozdělit tak aby měl každý stejné peníze na své koníčky. Já odkládám na dovolené a jiné velké výdaje. Muž mi do toho nekecá, ví, že když je třeba, peníze jsou k dispozici. Řešit že si nemůžu koupit nové oblečení, kosmetiku nebo další potřebné věci tak to bych ho poslala asi někam.. Začala bych u sebe - dej se dohromady, pokud vypadáš jak bezdomovec tak muže nereprezentuješ a řekla bych že by se za tebe mohl stydět.. Nakup si hezké oblečení, zajdi ke kadeřnici, hezky se namaluj… Najdi si práci která ti bude vyhovovat, vytvoř si rezervy a uvidíš jestli se něco změní ale nemyslím si to… Držím palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 10:24

Teď se dívám na ty šílené překlepy a chyby :oops:
Taky máme 2 účty. Z mého se ale strhávají veškeré výdaje na bydlení a splátky, takže tam pak nezbude skoro nic a peníze na běžný život mi posílá manžel že svého účtu. A on rozhoduje kolik a na co.
Tento systém kritizoval i terapeut, ale manžel na tom trvá.

• Citovat
  • Upravit
8437
20.1.22 10:25

Psychické týrání :pocitac:. Měla jsi to utnout hned na začátku a důrazně připomenout vaši původní domluvu o rodině a financích. Teď už snad jediné rozvod a důkladně ho oškubat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.1.22 10:30

Me zajima, co vam rekl ten terapeut a jakou to melo u manzela odezvu? Jinak samozrejme rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.1.22 10:31
@Anonymní píše:
Teď se dívám na ty šílené překlepy a chyby :oops:
Taky máme 2 účty. Z mého se ale strhávají veškeré výdaje na bydlení a splátky, takže tam pak nezbude skoro nic a peníze na běžný život mi posílá manžel že svého účtu. A on rozhoduje kolik a na co.
Tento systém kritizoval i terapeut, ale manžel na tom trvá.

Oznam mu, ze od dnesniho dne bydleni a splatky platit nebudes. Nebud mekka. Zrus ty prikazy. A svou vyplatu si nechej na svoje potreby. Neper, nevar, neuklizej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341

Tohle se dá vydržet hodně dlouho, z různých důvodů, ale následky jsou hrozné. Ztráta sebeúcty, sebevědomí, zlhostejnění k sobě a svým potřebám, trvalý pocit ohrožení, nervozita, třes, nespavost, nejistota a končí to hlubokou depresí a léčbou na psychitrii.
Vím, o čem píšu a zakladatelko, ty zvaž, jestli to, že manžel nepije, pracuje a je hodný na
své vlastní děti, ti stojí za to.
Pro mne je tohle regulérní psychické týrání a ano, peníze v manželství jsou společné a oba manželé mají nárok na stejnou životní úroveň.
Nežila bych v tom, nedopadne to dobře. Přeju ti hodně sil a správné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681

Ty dva účty jsou jeho a Váš nebo jeho a Tvůj? Na mě by tohle chlap zkusil jednou a už by měl sbalených svých pár švestek před domem. Pokud tě takhle ponižuje, tak si uvědom, že i ty máš páky, jak mu to dát sežrat. Např. mu přestaň vařit, prát… To by byl jen začátek. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
20.1.22 10:32

Má rád děti ale rodinné finance dělí na SVOJE a pak až tvoje a dětí. Tak to je asi až tak rád nemá - resp má, hubou, ale ne tam, kde by to opravdu pocítil :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
20.1.22 10:34

Tak když on vydělává víc, tak proč neplatí to bydlení a splátky, aby tobě něco zůstalo a nemusel ti pak dávat příděl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29610
20.1.22 10:34

V manželství máte mít oba stejnou životní úroveň, takže žádné jeho peníze. Ty jsou společné. Každý tam přináší, to co může a současná situace dovoluje. Mohli byste si role vyměnit, on ať je doma za rodičovskou, stará se komplet o děti a může z toho všechno platit a ještě si přivydělat pár tisíc měsíčně po večerech nebo o víkendu a ty půjdeš pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
20.1.22 10:35

Jinak manipulace penězi JE druh domácího násilí, někde spadá pod psychické, ale čím dál víc se prosazuje i kategorie „ekonomické násilí“ a ono to opravdu je přesně to, nejde o žádné přehánění. Sama říkáš, že ses kariéry vzdala a pečuješ i o jeho děti, aby ON kariéru mít mohl. Co jiného, než násilí to je, když se pak chceš podílet na plodech tohohle vašeho SPOLEČNÉHO úsilí, a on to to znemožní a poníží tě??? Ať ti ani hlavou nebleskne, že nějak přeháníš a že když tě nefackuje, tak se vlastně nic zlého neděje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.1.22 10:36

Nebo má milenku a už v duchu žije s ní, tebe zkouší vyprudit ze svého života. Pokud ty půjdeš do lepší práce, bude se muset starat víc o děti. a přejdou ho fóry. Zvaž svoje možnosti ohledně bydlení a zabezpečení, taky se osamostatni, zkus třeba od něj na chvíli odejít, neříkej mu to a odejdi, pak uvidíš jak se zachová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí