Zůstat či odejít ze vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
5.1.23 11:38

@alynch zaslala jsem ti soukromou zprávu, pokud se nezlobis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.1.23 11:46

Staví pro “vás” dům, který bude napsán na něj, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 07:24

Jdu si pro radu, dnes raději anonymně. Máme s partnerem krizi, která trvá už asi rok, ale kořeny má ještě delší. Jsme spolu 13 let, máme syny 6 a 3 roky. Muž nikdy doma moc nefungoval, tady vidím svojí hlavní chybu, špatně jsem si to nastavila od začátku. Byla jsem velmi mladá když jsme spolu začali chodit, on je o 15 let starší. Nějak to ale fungovalo, já se snažila nějak komunikovat svoje potřeby, většinou vez odezvy. Měla jsem pocit že jsem už jen uklízečka a chůva na děti. On sice byl fyzicky s námi doma, ale duchem byl většinou nepřítomný, na telefonu, na pc, na zahradě… Nějak jsem si na to zvykla a zařídili a zabavili jsme se s dětmi vždy po svém. Pak se to najednou zlomilo, po jedné diskuzi asi před rokem najednou otočil o 180 stupňů a začal se snažit. Ale úplně fanaticky snažit. Byla jsem zvyklá na to že jsem mu ukradená a on najednou vyžadoval neustálý kontakt, mluvení a všechen čas trávený společně. To mi je velmi nepříjemné, jsem zvyklá mít i nějaký ten osobní prostor, vzít si knížku nebo jít na kafe s kámoškou… Ale od toho obratu byl vše problém a vše mi vyčítá. Od té doby proběhlo několik brutálních scén, kdy na mě ječel jak ho nemám ráda a nechci s ním ten čas trávit a že odejde. Vždy jsem ho (já kráva) uprosila že to zvládneme spolu, nikdy jsem mu ale neslíbila že budu čas trávit jen a pouze s ním. Teď na podzim se ve mě najednou něco zlomilo a už tohle zažívat nechci. Byla jsem rozhodnutá to při příští scéně ukončit, ale on jako by pochopil že už si nemůže dovolit se tak chovat, jako by vycítil že se chystám odejít a scény už nedělá. Teď si zase jede svoje na mobilu a tak, zároveň ale pořád trousí blbé poznámky když něco není podle jeho představ. A já teď nevím co dělat. Být to jen na mě, už tam dávno nejsem. Bydlení mám a zajištěná jsem, o sebe i děti se dokážu postarat sama. Mám ale strach o kluky, nedokážu posoudit jestli jim víc ublíží rozdělená rodina a případná střídavá péče (kterou muž požaduje) nebo současný stav. Většina hádek neprobíhá před nimi, snažím se být na muže před dětmi milá i když on má zrovna svůj den. Takže, zůstali byste a snažili se zachránit vztah nebo odešli? Terapii jsem muži nabízela mnohokrát a vždycky odmítl. Děkuji za rady a omlouvám se za román.

• Citovat
  • Upravit
9148
14.1.25 07:59

Pokud manzel nespolupracuje, asi bych sla. Co udela ta ktera varianta s detma Ti dopredu nikdo nerekne ale jisty je, ze kdyz zustanes, budou se kluci ucit chovat se jako jejich otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2294
14.1.25 08:07

Dobré ráno :). Podle mého názoru, když partner na partnerku začne ječet, případně obráceně, je to jeden z hlavních důvodů k rozchodu, protože si tě neváží, ledaže by to byl cholerik, u těch to bývá normální :). Avšak jak situaci popisuješ, jste spolu již velmi dlouho a ačkoli si tě léta nevšímal, nakonec vyvinul nějako snahu a zřejmě ne příliš malou, bohužel ale opačný extrém, no… :D. Jak funguje komunikace s ním teď? Je možné promluvit si o tom, že ideální by bylo něco mezi těmi extrémy? A že ty hloupé poznámky by si mohl odpustit. Ono také není spousta věcí podle tvých představ, tak jste partneři, abyste se společně k těm vzájemným představám nějak přiblížili :). Oba budete muset přijmout kompromisy, ale to nebude problém, být spolu i bez sebe zvládáte zdá se dobře. Sám zřejmě být nechce, vypadá to, že je ochoten jednat. Na co si dělat doma zbytečně dusno, když stačí najít jen tu zlatou střední cestu! :) Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33987
14.1.25 08:37
@Anonymní píše: Více

Asi bych odešla, tohle nemá cenu. Přemáhání nikam nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová