Zůstat s přítelem kvůli miminku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
720
26.5.18 08:46

Kvůli miminku? A v čem by jako byl přínos pro to miminko? Že by máma byla nešťastná a táta, který se nestyděl do ní „žďuchat“ v těhotenství!!, by ji psychicky a nejspíš i fyzicky ničil? Úplná rodina má smysl, když je to fakt rodina a vzrahy fungují, pak to je přínosné, ve vaší situaci je naopak spíš důležité dítě uchránit před manipulacemi a tím vším… O tátu malou připravil on sám tím, jak se k tobě choval. Ne ty tím, žes to nedokázala vydržet. Měla bys být na sebe hrdá, že jsi dokázala odejít, každá to v takové situaci nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
26.5.18 09:35
@Russet píše:
Spíš asi ne, ale rozmyslela bych si to zapsání do rodného listu. Ostatně - asi otcem uznán být nechtěl, protože už byste to měli místo žďuchanců a strkanic zařízené :nevim: Nejspíš je to ten typ, co má plnou pusu keců a vydírání a až se miminko narodí, zmizí chlapec jak pára nad hrncem. Alimenty z něj budeš dostávat horko těžko. Buď ráda, že máš podporu aspoň u mamky.

Myslim si to same, hraje na city, snazi se te zmanipulovat a ve finale by nejradsi chtel, aby nemusel platit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terisos
26.5.18 09:51

Toto není otec, ale zakomplexovaný chudák, co chce organizovat a řídit aspoň partnerku a dítě! Pryč od něj!

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.5.18 09:55

Chce ti otevřít oči pěstí? Kašli na něj.

• Citovat
  • Upravit
12328
26.5.18 10:14
@Kobliha51 píše:
Chce ti otevřít oči pěstí? Kašli na něj.

Presne.. uz tohle mluvi za vse :? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.5.18 10:24

@Filanda No vyděrač a manipulátor - jenže on má pravdu v tom co říká. Tomu bych moc manipulace neříkala. A že připraví dítě o tátu, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 10:43

Ahoj zakladatelko,
Jestli ti mohu doporučit - nevracej se!!! Máš manipulátora a troufnu si říci, který ještě neukázal svoji plnou sílu.
Věř mi, že s ním budeš jednou nešťastná a to hodně.
Co se týče RL dítěte:

1. když jej tam napíšeš, on jej bude muset vyzvednout a podepsat otcovství. Sice tímto budeš mít alimenty a peníze na tebe, ale taky si uvědom, že on ti je nemusí platit a může být tvým dlužníkem, a ty budeš lítat po soudech a po švestkách a navíc si může to dítě zcela legálně a právně nárokovat!! Neplacení výživného není důvodem zákazu styku otce s dítětem.
  2. když jej tam nenapíšeš, ztratíš sice nárok na výživné, ale on ztratí nárok na to dítě. Uvědom si hlavně, že máš manipulátora, který ještě nepředvedl co umí a tady to, co píšeš je podle mne jenom začátek a slabej čajíček. Uvědom si taky, že dítě je pro něj výborný způsob, jak ti dělat zle, a jak tě tlačit ke zdi a hlavně tam, kam chce on. Může tě začít fakt systematicky ničit takovým způsobem, o kterém se ti ani nezdá!! (svěření dítěte do jeho péče, volání sociálky, využívání děravých zákonů atd.) Uvědom si taky, že dneska se otcovská práva hodně propagují. Špatný otec, hlavně že otec atd. I kdyby se začal po nějáké době k dítěti hlásit, ty můžeš žádat o doplacení výživného 3 roky zpětně a to je pak fakt pálka.

Takže opravdu zvaž, co chceš. Ale myslím si, že klid je k nezaplacení. S manipulátorem klid mít nikdy nebudeš!!! Manipulátor tě musí mít ve své moci, jako vrabce v hrsti a neštítí se použít jakýkoliv prostředků k tomu, aby toho dosáhl!!! Pokud se mu vzepřeš a ukážeš, že se nebojíš, očekávej jeho ofenzívu.

Pokud by ti přispíval na výživu, trvej na tom, že chceš peníze do ruky. Budeš mít na něj klacek v tom smyslu, že to budeš moct kdyžtak zapřít. Žádné peníze na účet atd. soud uzná pouze to, co lze doložit (výpisy banky, složenky). Bohužel, vím že to není fair-play, ale on nehraje taky fair-play a navíc je manipulátor. Na to vždy pamatuj a nikdy nezapomínej. Pokud máš možnost být u maminky, zůstala bych u maminky a sním přerušila veškeré styky už nyní. ;) Komunikuj pouze písemně, hovory si kdyžtak nahrávej, dávej si pozor na pusu, tímto máš šanci si vyrobit i důkazy.

Příspěvek upraven 26.05.18 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
26.5.18 10:55
@Anonymní píše:

Omlouvám se za dlouhé příspěvky, ale snažila jsem se to pravdu zkrátit.
Ještě ti chci dopsat násludující řádky: Otcem není ten, kdo dítě zplodí a daruje sperma, ale ten kdo přijme zodpovědnost a o dítě se stará. Než špatný otec, je lepší žádný otec. Ty si můžeš najít partnera, který bude mnohonásobně lepší a zodpovědnější, než biologický otec.;) Další kroky bych opravdu zvážila a na vše se vyptala a vše bych si ověřila u právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
26.5.18 12:47
@inkakřivák píše:
@Filanda No vyděrač a manipulátor - jenže on má pravdu v tom co říká. Tomu bych moc manipulace neříkala. A že připraví dítě o tátu, to je fakt.

No pokud se jeden z partnerů chová špatně připravuje tak o dítě on sám sebe (dítě o jednoho z rodičů). Vztah přece není o tom, že pokud nejsem ochoten vše vydržet jsem já ten, kdo rozbíjí vztah. Navíc tady partner mění názory jak ponozky. Chvíli o dítě stojí, pak zas ne. Přijde mi, že dítě je pro něj jen zbraň k manipulaci a skutečný odpovědný a dospělý zájem o něj nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.5.18 13:00
@inkakřivák píše:
@Filanda No vyděrač a manipulátor - jenže on má pravdu v tom co říká. Tomu bych moc manipulace neříkala. A že připraví dítě o tátu, to je fakt.

Ne, není. On je tyran. To on připravuje tím, jaký je, dítě o tátu. Ne máma tím, že s ním už nechce být. A bodejť by chtěla, když jí ubližoval i jako těhotné.
Jinak upřímně, kdyby měl zájem být v rl, což mimochodem tvrdil, že nemá (a tím i FAKTICKY dítě o tátu připraví on, když on nechce), tak to dítě tátu pořád mít bude, nikdo by mu ho tím nebral. To, že rodiče nejsou spolu, neznamená, že dítě už jednoho z rodičů „nemá“.
Znám hodně kazuistik dětí z problémových rodin a opravdu soužití s takovým otcem pro to dítě NENÍ přínos. Dobrého tátu s ním jen soužití s nimi neudělá, pokud se k matce dítěte chová hrozně a navíc dítě používá jen jako zbraň. Takoví lidé mají velký problém a nedokážou mít někoho opravdu normálním způsobem rádi. A děti vše nasávají jako houby. Velká část obětí domácího násilí a manipulativního chování (a i násilníků) pochází z podobně problematického prostředí, ten vzorec převezmou a vůbec ani netuší, že by to mělo vypadat jinak. Skutečně jsem přesvědčena - a odborné zdroje, s nimiž jsem se setkala, to potvrzují - že v takovém případě je pro dítě rozhodně nejlepší, aby v takovém rodinném prostředí nevyrůstalo.

A ne, pravdu nemá. Manipulace je to úplně ukázková, snaží se ji nalomit přes citové vydírání a vyvolávání pocitu viny, takovému člověku VŮBEC ve skutečnosti nejde o to dítě (kdyby mu šlo o dítě, nechová se jako haj*l a nikdy nevypustí z úst, že teda v rl být nechce atp.), on chce jen tu ženskou zviklat a ovládat ji a moc dobře ví, že když vše selhalo, výčitky kvůli dítěti se jí určitě dotknou. Myslím, že asi nemáš - a to je jen dobře - s takovými lidmi zkušenost a proto to vnímáš jinak, ale on je z popisu manipulátor prakticky učebnicový. Viz jeho chování k ní, ty naprosto šíleně změny, kdy prosí a za chvíli vydírá atd., vyvolávání pocitu viny, nulová sebereflexe a neustále snaha vše hodit na ni a z ní dělat tu špatnou, která si má špatně připadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 13:24

Prosím o anonym, osobní
Moje máma od někoho takového odešla, prý právě kvůli mně, když jsem byla ještě malá. Jsem a budu jí za to hrozně vděčná. Měla jsem díky ní krásný a klidný dětství. Teda víceméně, protože otec se snažil nám zatápět ještě pěkných pár let, než jsem se s ním v pubertě sama přestala stýkat. Zkoušel ty svý manipulace a vydírání a psychický teror i na mě a já se nedala. Upřímně bych s takovou nejspíš skončila na antidepresivech, jakmile mi zmizel ze života, neskutečně se mi ulevilo. Tehdy jsem to pořádně neuměla pojmenovat, to až po letech mi došlo, co přesně byl zač - typický manipulátor a nejspíš sociopat. Můj biologický otec pro mě táta nikdy doopravdy nebyl. TÁTA byl muž, kterého si máma našla později.
A u kamaráda to znám obráceně, tam máma pořád zůstávala a měla pro otce tisíce omluv. Nakonec se konečně rozešla za opravdu nadlidský podpory její rodiny, která už se na to nemohla dívat (zvlášť když viděli, jak to kluka ovlivňuje, dozvěděli se to teprv od něj…) v kamarádových -nácti.. Ale podepsalo se na něm to dětství fest. Co mi říkal, žil v hrozným strachu, že bude jako on. K mámě vztah taky nic moc, roky řešil s psychologem to všechno a došel k tomu, že měl velký problém jí odpustit, že ho v tom nechala!! vyrůstat. Že mu nepomohla k lepšímu dětství. Že to všechno omlouvala tím, že zůstává kvůli němu, synovi. Jako by tím na něj přehazovala zodpovědnost. Přitom on za to vděčnej nebyl ani omylem. Naopak. Co do vztahů ho to taky rozbilo dost, byl nejistý, měl úzkosti, problém se k někomu opravdu připoutat (podle jeho slov asi i proto, že měl pocit, že ho každý zklame a zradí, jako vlastní rodiče).
Za mě je tady odpověď opravdu jasná.

• Citovat
  • Upravit
3594
26.5.18 20:46
@Maiandra píše:
Kvůli miminku? A v čem by jako byl přínos pro to miminko? Že by máma byla nešťastná a táta, který se nestyděl do ní „žďuchat“ v těhotenství!!, by ji psychicky a nejspíš i fyzicky ničil? Úplná rodina má smysl, když je to fakt rodina a vzrahy fungují, pak to je přínosné, ve vaší situaci je naopak spíš důležité dítě uchránit před manipulacemi a tím vším… O tátu malou připravil on sám tím, jak se k tobě choval. Ne ty tím, žes to nedokázala vydržet. Měla bys být na sebe hrdá, že jsi dokázala odejít, každá to v takové situaci nezvládne.

Přesně tak.

Zakladatelko, nevracej se. Nemiluješ ho a to je zásadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.18 19:54

@pannda mamka řekla že me vždy podpoří, ať se děje cokoliv, ať se rozhodnu jakkoli a že u ní máme s malou vždycky dveře otevřené.. Do ničeho mě nenutí ani nemluvi vždy mě vyslechne, řekne svůj názor ale vše zůstává na mě.

• Citovat
  • Upravit
9173
3.6.18 20:38
@Anonymní píše:
@pannda mamka řekla že me vždy podpoří, ať se děje cokoliv, ať se rozhodnu jakkoli a že u ní máme s malou vždycky dveře otevřené.. Do ničeho mě nenutí ani nemluvi vždy mě vyslechne, řekne svůj názor ale vše zůstává na mě.

To je fajn, mamka to dělá dobře, máš v ní oporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.18 20:40
@pannda píše:
To je fajn, mamka to dělá dobře, máš v ní oporu.

Ano to mám, vždycky jsme měli vztah spíš jako kamarádky.. Takže je to taková moje nejlepší kamarádka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky