Zvýšený prolaktin a snažení o dítě

518
20.4.15 12:27

Zvýšený prolaktin a snažení o dítě

Ahojda,
měla jste některá stejný prolém? Otěhotněla jste? Donosila dítě v pořádku?
Přesně před rokem jsem potratila v 7tt, v listopadu biochemické těhotenství, nekontrolovatelné krvácení mimo cyklus.
Po rozborech mi zjistili zvýšený prolaktin, který může být jako příčina mích potratů a krvácení.
Dnes si jedu pro prášky Dostinex, co mi gynekolog předepsal.
S přítelem se snažíme o miminko, vysazeno mám od října a stále nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
21.4.15 15:11

@Noelie2726 Ahoj, s prolaktinem bojuju taky pořád. Mám ho většinou na hraně a nebo lehce zvýšený. Snažíme se už přes dva roky a zatím nic. Dostinex jsem teď taky vyfasovala, zatím jsem zobla jen jeden. Mám ho brát 1 x za 14 dní. Jak moc ho máš zvýšený? Já vždycky tak nějak kolem 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
21.4.15 18:49
[citax
@Rozarkaa1 píše:
@Noelie2726 Ahoj, s prolaktinem bojuju taky pořád. Mám ho většinou na hraně a nebo lehce zvýšený. Snažíme se už přes dva roky a zatím nic. Dostinex jsem teď taky vyfasovala, zatím jsem zobla jen jeden. Mám ho brát 1 x za 14 dní. Jak moc ho máš zvýšený? Já vždycky tak nějak kolem 30. To nevim
@Rozarkaa1 píše:
@Noelie2726 Ahoj, s prolaktinem bojuju taky pořád. Mám ho většinou na hraně a nebo lehce zvýšený. Snažíme se už přes dva roky a zatím nic. Dostinex jsem teď taky vyfasovala, zatím jsem zobla jen jeden. Mám ho brát 1 x za 14 dní. Jak moc ho máš zvýšený? Já vždycky tak nějak kolem 30.

Nevím, ale Dostinex mam brát 2 tablety týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.17 07:54

Ahoj, jak se ve všech diskusích dočítám, tak jsem celkem překvapená, že lékař ihned nasadí léky na zvýšený prolaktin. Již třičtvrtě roku se snažíme o miminko, bohužel bezvýsledně. Když jsem to řekla na gyndě po pár měsících snažení doktor hned zareagoval, že zkusíme udělat odběr na hormonální profil. První odběr se uskutečnil v lednu a byl zvýšený prolaktin, za měsíc kontrolní odběr znovu, protože první odběr mohl být zkreslen (stres, atd..), druhý odběr zase zvýšený prolaktin přes 1800, ale štítná žláza v pořádku (z odběru krve). Ihned mě poslal ze žádankou na endokrinologii. Na endokrinologii zjištěná zvětšená štítná žláza na sono- nasazen letrox 50. Bylo mi řečeno, že špatně fungující štítná žláza může mít vliv na zvýšenou produkci prolaktinu a první se musí zaléčit a pak se uvidí co s tím prolaktinem. Po 3 měsících opět kontrolní odběry, prolaktin sice klesl na 1100, ale je pořád vysoký- proto jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci, která mě čeká v červenci, ale léky na snížení prolaktinu mi nikdo nepředepsal, protože se musí zjistit nejprve příčina proč se to tak děje. :? navíc mě ještě trápí příliš dlouhá menstruace :zed: většinou trvá tak 14 dnů- příliš dlouhé špinění 1-2 dny příliš silná a pak zase špinění už mě to tak rozčiluje a pořád se to nějak nechce urovnat :( :( kdyby měl někdo podobné zkušenosti budu ráda za jakoukoliv odezvu :)

• Citovat
  • Upravit
662
16.12.18 18:56
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se ve všech diskusích dočítám, tak jsem celkem překvapená, že lékař ihned nasadí léky na zvýšený prolaktin. Již třičtvrtě roku se snažíme o miminko, bohužel bezvýsledně. Když jsem to řekla na gyndě po pár měsících snažení doktor hned zareagoval, že zkusíme udělat odběr na hormonální profil. První odběr se uskutečnil v lednu a byl zvýšený prolaktin, za měsíc kontrolní odběr znovu, protože první odběr mohl být zkreslen (stres, atd..), druhý odběr zase zvýšený prolaktin přes 1800, ale štítná žláza v pořádku (z odběru krve). Ihned mě poslal ze žádankou na endokrinologii. Na endokrinologii zjištěná zvětšená štítná žláza na sono- nasazen letrox 50. Bylo mi řečeno, že špatně fungující štítná žláza může mít vliv na zvýšenou produkci prolaktinu a první se musí zaléčit a pak se uvidí co s tím prolaktinem. Po 3 měsících opět kontrolní odběry, prolaktin sice klesl na 1100, ale je pořád vysoký- proto jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci, která mě čeká v červenci, ale léky na snížení prolaktinu mi nikdo nepředepsal, protože se musí zjistit nejprve příčina proč se to tak děje. :? navíc mě ještě trápí příliš dlouhá menstruace :zed: většinou trvá tak 14 dnů- příliš dlouhé špinění 1-2 dny příliš silná a pak zase špinění už mě to tak rozčiluje a pořád se to nějak nechce urovnat :( :( kdyby měl někdo podobné zkušenosti budu ráda za jakoukoliv odezvu :)

Ahoj narazila jsem na tvuj prispevek ale uz neni moc aktualni. Jak se to vyresilo??? Mam podobny problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí