Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda,
měla jste některá stejný prolém? Otěhotněla jste? Donosila dítě v pořádku?
Přesně před rokem jsem potratila v 7tt, v listopadu biochemické těhotenství, nekontrolovatelné krvácení mimo cyklus.
Po rozborech mi zjistili zvýšený prolaktin, který může být jako příčina mích potratů a krvácení.
Dnes si jedu pro prášky Dostinex, co mi gynekolog předepsal.
S přítelem se snažíme o miminko, vysazeno mám od října a stále nic.
@Noelie2726 Ahoj, s prolaktinem bojuju taky pořád. Mám ho většinou na hraně a nebo lehce zvýšený. Snažíme se už přes dva roky a zatím nic. Dostinex jsem teď taky vyfasovala, zatím jsem zobla jen jeden. Mám ho brát 1 x za 14 dní. Jak moc ho máš zvýšený? Já vždycky tak nějak kolem 30.
@Rozarkaa1 píše:
@Noelie2726 Ahoj, s prolaktinem bojuju taky pořád. Mám ho většinou na hraně a nebo lehce zvýšený. Snažíme se už přes dva roky a zatím nic. Dostinex jsem teď taky vyfasovala, zatím jsem zobla jen jeden. Mám ho brát 1 x za 14 dní. Jak moc ho máš zvýšený? Já vždycky tak nějak kolem 30.
Nevím, ale Dostinex mam brát 2 tablety týdne.
Ahoj, jak se ve všech diskusích dočítám, tak jsem celkem překvapená, že lékař ihned nasadí léky na zvýšený prolaktin. Již třičtvrtě roku se snažíme o miminko, bohužel bezvýsledně. Když jsem to řekla na gyndě po pár měsících snažení doktor hned zareagoval, že zkusíme udělat odběr na hormonální profil. První odběr se uskutečnil v lednu a byl zvýšený prolaktin, za měsíc kontrolní odběr znovu, protože první odběr mohl být zkreslen (stres, atd..), druhý odběr zase zvýšený prolaktin přes 1800, ale štítná žláza v pořádku (z odběru krve). Ihned mě poslal ze žádankou na endokrinologii. Na endokrinologii zjištěná zvětšená štítná žláza na sono- nasazen letrox 50. Bylo mi řečeno, že špatně fungující štítná žláza může mít vliv na zvýšenou produkci prolaktinu a první se musí zaléčit a pak se uvidí co s tím prolaktinem. Po 3 měsících opět kontrolní odběry, prolaktin sice klesl na 1100, ale je pořád vysoký- proto jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci, která mě čeká v červenci, ale léky na snížení prolaktinu mi nikdo nepředepsal, protože se musí zjistit nejprve příčina proč se to tak děje.
navíc mě ještě trápí příliš dlouhá menstruace
většinou trvá tak 14 dnů- příliš dlouhé špinění 1-2 dny příliš silná a pak zase špinění už mě to tak rozčiluje a pořád se to nějak nechce urovnat
kdyby měl někdo podobné zkušenosti budu ráda za jakoukoliv odezvu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se ve všech diskusích dočítám, tak jsem celkem překvapená, že lékař ihned nasadí léky na zvýšený prolaktin. Již třičtvrtě roku se snažíme o miminko, bohužel bezvýsledně. Když jsem to řekla na gyndě po pár měsících snažení doktor hned zareagoval, že zkusíme udělat odběr na hormonální profil. První odběr se uskutečnil v lednu a byl zvýšený prolaktin, za měsíc kontrolní odběr znovu, protože první odběr mohl být zkreslen (stres, atd..), druhý odběr zase zvýšený prolaktin přes 1800, ale štítná žláza v pořádku (z odběru krve). Ihned mě poslal ze žádankou na endokrinologii. Na endokrinologii zjištěná zvětšená štítná žláza na sono- nasazen letrox 50. Bylo mi řečeno, že špatně fungující štítná žláza může mít vliv na zvýšenou produkci prolaktinu a první se musí zaléčit a pak se uvidí co s tím prolaktinem. Po 3 měsících opět kontrolní odběry, prolaktin sice klesl na 1100, ale je pořád vysoký- proto jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci, která mě čeká v červenci, ale léky na snížení prolaktinu mi nikdo nepředepsal, protože se musí zjistit nejprve příčina proč se to tak děje.navíc mě ještě trápí příliš dlouhá menstruace
většinou trvá tak 14 dnů- příliš dlouhé špinění 1-2 dny příliš silná a pak zase špinění už mě to tak rozčiluje a pořád se to nějak nechce urovnat
![]()
kdyby měl někdo podobné zkušenosti budu ráda za jakoukoliv odezvu
Ahoj narazila jsem na tvuj prispevek ale uz neni moc aktualni. Jak se to vyresilo??? Mam podobny problem…