Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu někdo kdo používá tuto metodu pro zjišťování ovulace? Ja jsem dnes začala a budu ráda za všechny rady a zkušenosti ostatních ![]()
@Karleon ahoj,dnes jsem s touhle metodou začala, v podrepu jsem čípek nenahmatala tak jsem to zkusila později v leže a nahmatala jsem ho dobře a zdálo se mi že je docela dost otevřený. Jsem dva dny po ms 8DC a žádné dítě ještě nemám, jenom jsem po revizi dělohy kvůli zamlklému těhotenství. Otevřený má být až při ovulaci ne?
@karkulka1283 Já jsem ho při ovu třeba velmi těžko nahmatala, protože nebyl skoro vůbec vystouplý a měkký jako ret s otvorem no
Jak proběhla ovu, tak se zase hodně zvětšil - vystoupl cca 1 cm a znatelně ztvrdl a uzavřel se..
@LadyPet ja ho měla taky mekoučký, ale ovu 8 den cyklu mi přijde divný. Spíš se v tom pořádně ještě nevyznam a bude ještě měkčí ![]()
@karkulka1283 Pokud chceš mít úplnou jistotu, měř bazální teplotu
Podle čípku to lze fakt hůř poznat, to spíš až dýl, kdy se máš osahanou
Jinak mě vypočítali, že jsem otěhotněla nějak 8 dc a to jsem měla ovu vždy tak 13 dc.. těžko říct ![]()
@LadyPet teplotu merim už druhý cyklus
a v tom se taky ještě úplně moc nevyznam ale prý se zo člověk časem naučí tak jsem na sebe zvědavá
@karkulka1283 Víš co.. já taky hodně testovala ovu, akorát byly nervy, tak jsme se na to vykašlali, měli sex max. ob 3 dny a teď čekáme chlapečka
Odezněla i taková ta nervozita - teď je ten čas, teď se to musí povést..hodně dělá psychika..
@LadyPet já to teď dělám bjen abych věděla jestli vůbec ovuluju, jsem po revizi dělohy a snažíme se znovu o mimi ![]()
@karkulka1283 Ahoj, já jsem také v osahávání nováček, sleduji se teprve pár cyklů a zatím jsem vypozorovala, že po ms mám čípak tvrdý, vzadu a zavřený. Postupně ale měkne pomaličku se otvírá - ovulaci ještě přímo nepoznám, protože velký, otevřený a měkký ho mám asi týden, potom se pomalinku stahuje, zavírá a tvrdne. A pár dní před ms zase měkne a otevírá se… Ale jak píšu, tak jsem tohle vypozorovala během asi tří cyklů
@Petule030 no tak koukám že to chce asi fakt hodně dlouhé pozorování abych poznala kdy je ovulka ![]()
@karkulka1283 Asi jo. Jak píšu, ovulaci nepoznám a obávám se, ani po pozorování to moc poznatnepůjde. Takže bych k tomu měřila bazální teplotu, pokud chceš vyhmátnout přímo ovulaci, nebo koupit ovulační testy ![]()
@Petule030 bazální teplotku měřím
ale ovulační testy si kupovat nebudu…nechci to tolik přehánet..už ted si připadám že jsem jak šílenáá
@karkulka1283 No nejlíp ti řekne bt, pak testy a v poslední řadě řekla bych čípek, každopádně hodně štěstíčka ve snažení ![]()