Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud vás netlačí ta finanční stránka, tak bych to nechala na rozmražování a riskla bych všechny, co by ke mně chtěly.
Ono přece jen i pak i se zavedenými dvěma embryi je nejisté, zda se chytnou obě - proto se jich dřív dávalo víc běžně, to až poslední dobou se experimentuje s jen jedním, aby právě nebylo tolik vícečetných těhotenství.
Takže za mě - 2, ono to nějak dopadne. Jestli je to poslední možnost, tak proč to nepojistit. A pak už to nějak zvládnete, budete muset.
![]()
Já bych v tvý situaci šla do dvou. Jestli to finančně zvládnete, tak bych neváhala a šla „na jisto“ ![]()
Já jsem také pro dvě embryjka. Mně dávaly dvě a ve 13. týdnu se jedno bohužel přestalo vyvíjet, tak jsem ráda, že jsme se pro dvě v té době rozhodli…
Ahoj. Rozhodnutí za tebe nikdo neudělá, ale můj osobní názor je, dát obě.
Jednak je to poslední pokus a pak, nikdo ti nezaručí, že se vůbec budou vyvíjet obě embrya a i když necháš vložit obě vyvíjející se embrya, tak že se obě ujmou a budou růst a správně se vyvíjet.
Pokud dítě chceš, jdi do toho (i když dvojčata jsou samozřejmě větší zdravotní riziko).
Dala bych dvě a nechala to osudu ![]()
V tvé situaci bych šla do dvou, pokud to finančně zvládnete, tak proč si to nepojistit ![]()
přeji ať to vyjde
![]()
Já bych dala jedno a nechala to osudu… podle mě se to nemá lámat přes koleno a pokud to tělo už nechce tak hold se smířit jen s jedním dítětem ![]()
Kolik ti je tedy roků?
@JayLee Tý jo, to bych jim asi dala
každopádně se tě měli zeptat ![]()
Já přirozeně bohužel otěhotnět nemůžu, takže kdyby KET nevyšel ani tentokrát, byla by to konečná ![]()
Na tvém místě bych si dala dvě, klidně i tři, pokud by přežily rozmrazení. Ono také se nemusí chytnout všechny a může se některé zastavit ve vývoji. Takže bych zvýšila pravděpodobnost úspěchu alespoň takto.
Původně jsme se s chlapem rozhodli pro případný dvě, ale pak jsem to v caru probírala s doktorkou a ona mi radila jedno s tím, že mi dá navíc ještě píchat fraxiparin
asi aby to byla větší jistota - při prvním těhotenství jsem ho nepíchala ![]()
@Anonymní píše:
@JaneDoe Letos mi bude 38
to není tak hrozné ![]()
jinak neboj se jen toho že by dítě bylo třeba jedináček, někdy je to lepší než mít sourozence na prd..
rozhodnutí je na tobě, já bych dvojčata nezvládla psychicky ![]()
@JaneDoe Toho se právě taky bojím
Malej je dost živý dítě, navíc mamánek tak nevim jak by to vypadalo s dvojčatama. Byt máme sice vlastní, ale malej, takže bychom museli do většího, nebo rovnou do domečku - ale asi by to bylo příšerný, stěhovat se v těhotenství s dvojčatama, možná na rizikovým, s batoletem…
Si to vůbec nedovedu představit
Já bych šla do dvou, kór když je to poslední šance a finančně to zvládnete.. držim palečky ![]()
@JayLee
To znám, člověka nenapadne se ptát na všechno, pro nás je to samozřejmý. Mě taky nenapadlo když jsem šla na první KET, že mi zavedou to horší embryo, jen to prvojádro - nějak jsem automaticky předpokládala, že rozmrazí ty blastocysty
a pak mi doktorka řekla, že bych o to musela písemně požádat
![]()
Ahoj holky
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě velmi citlivý 
Nyní užívám hormonální substituci a chystám se na druhý KET - máme zamražený ještě tři blastocysty, bohužel v jedný pipetě
Tudíž je musejí rozmrazit všechny a já mám poslední pokus. Řeším v sobě už pár týdnů otázku, zda si nechat zavést jen jedno embryo a riskovat, že malej bude jedináček
protože vzhledem k věku už další dárkyni nechci a to hlavněi proto, aby děti neměli každý jinou dárkyni
Nevím zda bych vzhledem k velmi živému batoleti co doma máme zvládla ještě dvojčata, finanční stránka by problém nebyl, ale asi bych pak zase vůbec neměla čas na prvorozenýho
Ale citově se ve mě melou pocity, kdyby přežili rozmražení dvě embrya, jestli bych zvládla to druhý nechat jen tak „zlikvidovat“a kdyby KET opět nevyšel, pak se užírat
Hrozně se ve mě melou pocity, třeba to příroda a osud vyřeší za mě a vyvýjet se bude jen jedno embryo
Nebyla jste prosím některá v podobný situaci?
Vím že rozhodnout se budu muset nakonec stejně sama, ale pomohli by mi názory ostatních 
Máme doma 1,5 starý batole z DV a rádi bychom mu pořídilisourozence. V září jsem byla na KET, kde mi vložili prvojádro a bohužel to nevyšlo