Mám zavést jedno, nebo dvě embrya?

Anonymní
19.4.15 16:38

Mám zavést jedno nebo dvě embrya

Ahoj holky :mavam: Prosím o zachování anonymity, je to pro mě velmi citlivý :kytka:
Máme doma 1,5 starý batole z DV a rádi bychom mu pořídilisourozence. V září jsem byla na KET, kde mi vložili prvojádro a bohužel to nevyšlo :oops: Nyní užívám hormonální substituci a chystám se na druhý KET - máme zamražený ještě tři blastocysty, bohužel v jedný pipetě :zed: Tudíž je musejí rozmrazit všechny a já mám poslední pokus. Řeším v sobě už pár týdnů otázku, zda si nechat zavést jen jedno embryo a riskovat, že malej bude jedináček :oops: protože vzhledem k věku už další dárkyni nechci a to hlavněi proto, aby děti neměli každý jinou dárkyni :oops: Nevím zda bych vzhledem k velmi živému batoleti co doma máme zvládla ještě dvojčata, finanční stránka by problém nebyl, ale asi bych pak zase vůbec neměla čas na prvorozenýho :nevim: Ale citově se ve mě melou pocity, kdyby přežili rozmražení dvě embrya, jestli bych zvládla to druhý nechat jen tak „zlikvidovat“a kdyby KET opět nevyšel, pak se užírat :nevim: :think: Hrozně se ve mě melou pocity, třeba to příroda a osud vyřeší za mě a vyvýjet se bude jen jedno embryo :nevim: Nebyla jste prosím některá v podobný situaci? :nevim: Vím že rozhodnout se budu muset nakonec stejně sama, ale pomohli by mi názory ostatních :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
19.4.15 16:42

Pokud vás netlačí ta finanční stránka, tak bych to nechala na rozmražování a riskla bych všechny, co by ke mně chtěly. ;) Ono přece jen i pak i se zavedenými dvěma embryi je nejisté, zda se chytnou obě - proto se jich dřív dávalo víc běžně, to až poslední dobou se experimentuje s jen jedním, aby právě nebylo tolik vícečetných těhotenství.
Takže za mě - 2, ono to nějak dopadne. Jestli je to poslední možnost, tak proč to nepojistit. A pak už to nějak zvládnete, budete muset. :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.4.15 16:44

Já bych v tvý situaci šla do dvou. Jestli to finančně zvládnete, tak bych neváhala a šla „na jisto“ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
90
19.4.15 16:51

Já jsem také pro dvě embryjka. Mně dávaly dvě a ve 13. týdnu se jedno bohužel přestalo vyvíjet, tak jsem ráda, že jsme se pro dvě v té době rozhodli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
19.4.15 16:52

Ahoj. Rozhodnutí za tebe nikdo neudělá, ale můj osobní názor je, dát obě.
Jednak je to poslední pokus a pak, nikdo ti nezaručí, že se vůbec budou vyvíjet obě embrya a i když necháš vložit obě vyvíjející se embrya, tak že se obě ujmou a budou růst a správně se vyvíjet.
Pokud dítě chceš, jdi do toho (i když dvojčata jsou samozřejmě větší zdravotní riziko).
Dala bych dvě a nechala to osudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.4.15 16:53

V tvé situaci bych šla do dvou, pokud to finančně zvládnete, tak proč si to nepojistit :)
přeji ať to vyjde :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
19.4.15 16:54

Já bych dala jedno a nechala to osudu… podle mě se to nemá lámat přes koleno a pokud to tělo už nechce tak hold se smířit jen s jedním dítětem :-)
Kolik ti je tedy roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 16:56

@JayLee Tý jo, to bych jim asi dala :cert: každopádně se tě měli zeptat :zed:
Já přirozeně bohužel otěhotnět nemůžu, takže kdyby KET nevyšel ani tentokrát, byla by to konečná :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.15 16:58

@JaneDoe Letos mi bude 38 :oops:

• Citovat
  • Upravit
21783
19.4.15 16:59

Na tvém místě bych si dala dvě, klidně i tři, pokud by přežily rozmrazení. Ono také se nemusí chytnout všechny a může se některé zastavit ve vývoji. Takže bych zvýšila pravděpodobnost úspěchu alespoň takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 17:00

Původně jsme se s chlapem rozhodli pro případný dvě, ale pak jsem to v caru probírala s doktorkou a ona mi radila jedno s tím, že mi dá navíc ještě píchat fraxiparin :nevim: asi aby to byla větší jistota - při prvním těhotenství jsem ho nepíchala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1219
19.4.15 17:00
@Anonymní píše:
@JaneDoe Letos mi bude 38 :oops:

to není tak hrozné :-)
jinak neboj se jen toho že by dítě bylo třeba jedináček, někdy je to lepší než mít sourozence na prd..
rozhodnutí je na tobě, já bych dvojčata nezvládla psychicky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 17:10

@JaneDoe Toho se právě taky bojím :oops: Malej je dost živý dítě, navíc mamánek tak nevim jak by to vypadalo s dvojčatama. Byt máme sice vlastní, ale malej, takže bychom museli do většího, nebo rovnou do domečku - ale asi by to bylo příšerný, stěhovat se v těhotenství s dvojčatama, možná na rizikovým, s batoletem… :oops: :roll: :zed: Si to vůbec nedovedu představit

• Citovat
  • Upravit
529
19.4.15 17:12

Já bych šla do dvou, kór když je to poslední šance a finančně to zvládnete.. držim palečky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 17:17

@JayLee :hug: To znám, člověka nenapadne se ptát na všechno, pro nás je to samozřejmý. Mě taky nenapadlo když jsem šla na první KET, že mi zavedou to horší embryo, jen to prvojádro - nějak jsem automaticky předpokládala, že rozmrazí ty blastocysty :nevim: a pak mi doktorka řekla, že bych o to musela písemně požádat :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex