Nativní IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3914
18.2.13 21:28
@LuciTau píše:
@Daisy73 všude mám psáno nativní cyklus, takže asi ano :-)

No jen je zvlastni, ze ti k nativu daji Clostil, protoze se to vzajemne vylucuje. Nativ = bez hormonalni stimulace. Je ale mozne, ze to vykazali jako nativ, protoze treba minimalku nemaji v ceniku. To nektera centra delaji. A kam chodis?
Tady je definice nativu ze stranek Reprofitu:
V průběhu nativního cyklu IVF se žádná hormonální stimulace vaječníků nepoužívá. Při punkci je cílem získat jedno vajíčko a následně jej oplodnit metodou ICSI. Tato metoda má relativně nízkou úspěšnost, způsobenou právě oplozením pouze jednoho vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.2.13 14:27

@Daisy73 děkuji a gratuluji!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 15:55

@Daisy73 mají tam i minimálku, ale tam dávají jiné léky injekčně ;)

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 15:57
@LuciTau píše:
@Daisy73 mají tam i minimálku, ale tam dávají jiné léky injekčně ;)

Luci, tak já nevím, je to asi jedno, ale nativ je prostě bez injekcí a bez prášků a bez čehokoliv, protože jinak by to nebyl nativ. Ale je to fakt jedno. :) A minimálka se naopak nejčastěji dělá ne s injekčními preparáty, ale s prášky (Clostil nebo Tamoxifen).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 16:00

@Daisy73 u nás dávají menopur a chodím do gennetu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 16:04
@LuciTau píše:
@Daisy73 u nás dávají menopur a chodím do gennetu :pankac:

No vidíš, já byla v Gennetu na 4 nativech po sobě a zásadně mi při nativu nedali vůbec nic, dokonce ani Cetrotide proti ovulaci, protože nativ zásadně chtěli dělat zcela bez léků, jakýchkoliv. :) Jen Ovitrelle/Pregnyl 36 hodin před OPU. Na minimálku jsem měla předepsaný Tamoxifen a připíchávání Gonalu, protože moje Dr v Gennetu vůbec s Clostilem nepracuje, protože ničí sliznici. :) A chodíš na Letnou? A ke komu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 17:27

@Daisy73 K primářce :-) clostil jsme měla, potom utrogestan po OPU a ovitrele před OPu :-)

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 18:05
@LuciTau píše:
@Daisy73 K primářce :-) clostil jsme měla, potom utrogestan po OPU a ovitrele před OPu :-)

Hmmm, tak to jsem fakt z toho jelen, že ti Brandejská dala Clostil a říkala tomu nativ. Ale jak jsem psala, je to jedno, jenom to prostě není nativ. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 18:07

@Daisy73 V gennetu totiž nedělají minimálku, jak mě bylo řečeno, protože jedna slečna měla i menopur při nativu a to v gennetu, jen si ho sama cálovala, takže asi tak.. myslím že je úplně jeno jestli je to nativ nebo nenativ, ale mě clostil dali kromě Langerové snad všechny tak nevím kdo s ním nespolupracuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 18:14
@LuciTau píše:
@Daisy73 V gennetu totiž nedělají minimálku, jak mě bylo řečeno, protože jedna slečna měla i menopur při nativu a to v gennetu, jen si ho sama cálovala, takže asi tak.. myslím že je úplně jeno jestli je to nativ nebo nenativ, ale mě clostil dali kromě Langerové snad všechny tak nevím kdo s ním nespolupracuje :mrgreen:

Luci, slečna Mončiči se ptala na nativ a minimálku a jaký je v tom rozdíl. Přišlo mi správné dát jí přesné informace a ty jsou níže. Pokud ti někdo dal nativ s Clostilem, tak ok, ale prostě to není nativ, ať už tomu tak říkali nebo ne. Takže mě jde pouze o to předat správnou odpověď na dotaz a ta je níže. A jinak myslím, že tato debata se tímto může uzavřít, protože se tady dohadujeme o ničem. :) A minimálku v Gennetu dělají, sama jsem jí měla naplánovanou, ale nezrealizovanou kvůli cystě (Tamoxifen + Gonal) a znám několik holek, které v Gennetu minimálku s Tamoxifenem v nedávné době měli. Zavedli jí loni od června.

Nativní - přirozený cyklus IVF

Při využití nativního cyklu IVF se žádná hormonální stimulace vaječníků nepoužívá. Při punkci je cílem získat jedno vajíčko, které ženě uzrává ve vaječníku. Tato metoda má relativně nízkou úspěšnost, způsobenou použitím pouze jednoho vajíčka. Na druhou stranu je vhodná pro ženy vyššího věku s nízkou zásobou vajíček nebo pro ženy, který si nepřejí hormonální stimulaci.

Minimální stimulace

Při minimální stimulaci je cílem získat 2-6 zralých vajíček. Tento typ stimulace je pro ženu velmi šetrný (užívají se tablety Clomiphen citrátu nebo se aplikují injekční preparáty ve velmi nízké dávce). Získaná vajíčka se oplodňují nejčastěji metodou ICSI. Vzniklá embrya se transferují do dělohy obvykle po 3 dnech kultivace. Tato metoda má úspěšnost 25-35% těhotenství na embryotransfer (ET) a zpravidla se u ní nikdy nerozvíjí ovariální hyperstimulační syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 18:18

@Daisy73 v tématu gennet kam chodí i mončiči znáíme se odtamtud, jí dneska řekli že v gennetu nedělají minimálku, tak tzo předávám sem.. pokud přijde do gennetu a dají jí clostil, a řeknou že bude mít nativní cyklus IVF, tak je to přesně to, co jsme měla já.. 10 000,– za nativ s clostilem, jsi asi silná vyjímka, která má vše tip ťip.

měj se :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 18:22
@LuciTau píše:
@Daisy73 v tématu gennet kam chodí i mončiči znáíme se odtamtud, jí dneska řekli že v gennetu nedělají minimálku, tak tzo předávám sem.. pokud přijde do gennetu a dají jí clostil, a řeknou že bude mít nativní cyklus IVF, tak je to přesně to, co jsme měla já.. 10 000,– za nativ s clostilem, jsi asi silná vyjímka, která má vše tip ťip.měj se :mavam:

Tak to je fakt zvláštní, že kamarádka tam v lednu byla na minimálce s Tamoxifenem. V Gennetu na Letné. Takže asi tak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
19.2.13 18:24

@Daisy73 tak se podívej do Diskuze gennet, tam to píše mončiči že v gennetu minimálku nedělají a že to ani nemají v plánu či co, tak já nevím, asi si to těžko vymyslím, já na ní nepůjdu takže je mi to celkem jedno ;) asi tomu říkají pokaždé jinak jak to tak vidím, já mám taky všude napsáno Nativní IVF :dance:

• Citovat
  • Upravit
3914
19.2.13 18:26
@LuciTau píše:
@Daisy73 tak se podívej do Diskuze gennet, tam to píše mončiči že v gennetu minimálku nedělají a že to ani nemají v plánu či co, tak já nevím, asi si to těžko vymyslím, já na ní nepůjdu takže je mi to celkem jedno ;) asi tomu říkají pokaždé jinak jak to tak vidím, já mám taky všude napsáno Nativní IVF :dance:

Luci, já to nemyslím vůbec nijak zle nebo konfliktně, jenom, že mě minimálku naplánovali (Dr Langerová, 3.-7.DC - Tamoxifen, 3.,5, a 7. DC připíchnutí Gonalu) a minimálně jedna holka, co znám tam na minimálce byla v lednu a plánuje další. Takže to nechápu. A na nativech jsem tam byla čtyřech, chodila jsem tam přes půl roku. Takže tomu prostě nerozumím, jak to, že někdo tam na minimálku chodí a někomu řeknou, že jí nedělají. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.2.13 18:41

Holky opravdu, mě dnes MUDr. Langerová říkala, že Gennet „minimálku“neděla a nemá ji ani v ceníku, což je pravda, doslova řekla, že pan ředitel má k tomu své důvody a ani v budoucnu ji neplánuje, takže tak, jinak mi říkala o nativu a ještě o něčem, ale ted nevím jak to nazývala berou se léky snad dva, ale řekla mi, že to není minimálka, je to něco jiného si nevzpomenu, prostě asi jim tam písnem at nám to upřesní :mrgreen:

Jinakmoc děkuji za vaše odpovědi, jj s LuciTau se známe z ofi stránek :lol:,mě přijde divný, že by mě tam už nechtěli kdyby ta minimálka se u nich dělala :nevim:
A TED VÁS JDU DOČÍÍÍÍST!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital