Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1236
10.2.14 10:16

@aleaa tak já byla v porodnici docela v pohodě, dávala jsem dohromady po císaři, všechno s přehledem zvládala, i když byl trochu problém s kojením. Tahle její hláška mi ale tak odrovnala, že druhý den bylo i po té trošce mlíka. Snažila jsem se, odsávala atd., ale návrat domů mi taky moc nepomohl, takže prostě nekojim. Ona mi pak ještě začala radit jak to udělat, abych kojila, no poslala jsem jí k šípku. Malej je na flašce spokojenej, hezky roste a to je pro mě hlavní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 10:57

@novo123 jenze ja si s ni nerozumym uz ted natoz pak :( nevim o cem si s ni povidat proste nevim nejak jsem si nenasla k ni cestu a asi ani uz nechci… jak jsem jiz psala neni zla ale proste jsem si nejak nesedli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 10:57

@vlastule30 je vidět že jsi silná já bych se po té tvé zkušenosti neudžela a z plna hrdla jí něco řekla protože to vážně není normální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
10.2.14 11:09

@ladano já jí řekla, že si nepřeju aby byla s mym synem sama a třeba mu i dudlík podala :cert: dokud se psychicky nesrovná a dokud si nepromluvim s jejim doktorem. Tak se urazila, že si myslim, že je blázen a já nevim co. A co si asi jako mam jinýho myslet. O svojí léčbě nám nic neřekla, jaký bere léky taky a ve finále mi ještě začala tvrdit, že už vlastně k tý doktorce nechodí :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 11:16

@vlastule30 děláš dobře bojuješ za sebe a své dítě to je normální a jestli ona to nechápe tak má smulu, uplně tě chápu! Moje tchyně nemocná není a taky mi myslenka na to že sahá na moje dítě nebo mu něco dává dělá zle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
10.2.14 11:24

@ladano mě je i zatim hrozně nepříjemný když si ho třeba chová, sice jsem u toho, ale stejně. Zatim to tedy bylo jen jednou po jejím slzavym záchvatu a manžel vyměknul :roll: ale je fakt, že mi asi ten porod a všechno dodalo sílu, že už tady nedržim ústa a krok, jenom aby nebyly problémy, ale vymezuju si svůj prostor a hlavně prostor svýho dítěte :! Takže do boje holky, to zvládnem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 11:29

@vlastule30 no tak to tě uplně chápu mě jen představa dělá blbě natož pak až to fakt tak bude tak to bude síla :( taky doufám že porordem získám větší sílu bojovat za sebe a malýho a svuj klid pro něj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.2.14 11:57

@ladano Já vím, že to máte na štíru, jen to bohužel většinou před porodem tvoří slabý odvar toho, co teprve přijde. I když ti to samozřejmě nepřeju a je možný, že to bude ok. U nás to před porodem jakš takš šlo, lae pak jí prostě hráblo v kuli :lol:

• Citovat
  • Upravit
8569
10.2.14 13:17

@ladano já to mám asi hodně podobně jako ty… tchyně mi prostě nesedí.. absolutně nesdílím její zpátečnické názory a totálně mě vytáčí jak se neustále shazuje (asi aby ji člověk litoval… ) A nesnáším nevyžádané rady jelikož jsem se těšila jak si konečně budu rozhodovat o rodinných záležitostech a ona by se do toho nejraději vekslovala… Aspoň teda po svatbě.. teď konečně po dvou letech od svatby mám pár měsíců co dodržuje jakési „příměří“ a netrpělivě očekávám co bude po porodu. Takže jsem fakt hodně zvědavá na tvé zkušenosti a tajně doufám že budu moci čerpat strategii u tebe :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
10.2.14 14:27

@novo123 @sweet78 jediný štěstí je že má dceru která má 3 děti (i když už větší) a hodně času tráví u nich nebo s nimi takže nas si tak nějak moc nevšímá, ale bojím se, aby se to neotočilo až se prcek narodí… navíc ta její dcera je pěkně rozmazlená a celkem bych řekla že i mámy dobroty zneužívá a tchyně si pak samozřejmě stěžuje nám že je unavená že toto a tamto a že doma nic nestíhá (taky kdy že když je pořád pryč) a věčně nám říka jak je ta její dcera chudák že je s dětma přes týden sama že to je těžký (manžel vydělává aby nemusela do práce) mě tohle hrozně vytáčí jelikož o chudákoj mám jiný představy, ale mě už tohle nezajíma už to neřeším ať si to dělají jak chtěji hlavně že já mám klid od nich… teď jen trnu co nastane po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.2.14 19:51

Moje mamka rika, ze vnoucata od dcery a od snachy proste nejsou to samy a ma pravdu. Ja bohuzel nikdy nebudu babicka budu jenom tchyne :-(. Moje tchyne ma dve dcery, ale vnoucata jsou uz prakticky dospely. V posledni dobe doufam v porod neteri :-) jednas 28 a druha 25 :-) obe bydli s pritelem, je to nadejne.

• Citovat
  • Upravit
2205
10.2.14 21:35

@novo123 Nevěš hlavu ;) já s tím určitě nesouhlasim, my jsme nejkrásnější chvíle v dětství ztrávili s babičkou - matkou od táty, tzn. mojí mamky tchýně a i přestože to ze začátku skřípalo, tak babička to byla dokonalá, ne vždy to bylo super, ale to tak mezi lidmi bývá :) takže tady máš důkaz, že i obráceně to funguje, dost záleží na povaze lidí a na tom bude záležet vždy nejvíc :) hold někdy to není ideální a ty holky, který to mají relativně v pohodě, nemají nějak potřebu sem toto psát nebo si stěžovat, takže se to trošku jeví tady, že mít kluka znamená být odsouzena v podstatě nebýt babičkou, tenhle názor nesdílím :) Jsem názoru, že prostě některé ženy nejsou a nemají to v sobě být matkami, opravdovými matkami, cítit lásku, ale néééé tu opičí atd… a pak se to odvíjí i v tom pozdějším věku, kdy babičkami už to nedoženou a tak jako v sobě neměli tu opravdovou matku, tak tu babičku v sobě nemají už vůbec. Většinou tito lidé bývají sobci, což je vlastnost, která je pro mě naprosto nepřípustnou :zed: je to prostě jedno s druhym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.2.14 07:30

@Lady Bee moc hezky řečené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
11.2.14 07:42

@novo123 Já ti rozumím. Kdybych měla jen kluky, taky se budu bát toho, že neuvidím vnoučata. Jenže snachy, které si s tchyni rozumi, tady nepisou.
Musíš doufat, že si budeš za pár let pamatovat, jak ti tchýně ublizovala. Což problém rozhodně nebude. :-) A nebudeš jednou taky tak vlezla, která všechno ví a umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.2.14 09:15

@Elilen no… myslím že tady nemá vliv to jestli si to bude @novo123 pamatovat ale spíš jak moc bude vnímavá k signálům od snachy. A věřím že jednou z podstatných věcí jestli si snacha s tchyní rozumí je i jejich „duševní“ stáří a doba ve které žily. Moje tchyně je totiž jen o 5 let starší než moje mamka ale rozdíl ve smýšlení mé mamky a tchyniným je řekla bych propastný… A to dokonce když měla tchyně s tchánem výročí svatby tak se dokonce rozbrečela jaké jí její tchyně dělala peklo na zemi a kdyby nebylo jejího manžela tak by prý už po roce z baráku utekla. No a tak nějak podobně jí opět vnímám já. Dokonce když jsem byla u kinezioložky tak mi řekla že tchyně mi blokuje mé ženské energie takže já jsem pak zcela „vycucaná“ jen tím jak se tomu bráním… Což dávala i za důvod proč se nám nedaří otěhotnět… A musím taky říct že tři sezení u ní mi velmi pomohly nenechat se tchyní vytáčet… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová