// teď v květnu :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4611
13.2.16 15:28

@Whynot neboj nejsi, nas tur kdyz spustí tak je k neudrzeni :,( Zlepšení prý 3-4 mesic, musíme vydržet. I kdyz jidlo asi dříve.
Ju to je to mimo jiné zavinovani. Zátim se učím, ale aspoň uz nehonim ruce. V zavinocacce to opravdu nejde. Ted cekam kdy se nam začne dařit lépe uspavam :andel:
Ten nas žrout proste 2 hod nevydrží občas. Taky mam kojit po 2 hod. Inu co se da dělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.16 16:10

@Whynot tak mě taky nikdo neříkal zvykat u okna… prostě jsme pořádně oblíkly, daly deku a fusak a jedem… to by člověk doma zdechnul…
Dneska každopádně je den B… malá od 7 do 13h nemohla usnout a když usnula, tak pak se nechtěla vzbudit na jídlo… tak si ji vzala mamka do kočárku a mají nakázáno alespoň 2 hodinky :D já si půjdu lehnout :)

Taky občas zavinujeme, ale ne vždy se jí to líbí… má prostě období, ale nejraději má ruce „vzdávám se“ i když je fakt, jak sebou škubne, tak se lekne… jenže chytit ji ty ruce pod deku je UM…

nedokrmuju, podařilo se nám zvednout tu laktaci a malá začala nabírat. V úterý jdeme do poradny, tak se uvidí, jestli Dr. doporučí odsátým MM ještě dokrmit…
Každopádně jednou jsem to zkusila, ale ne lahví, ale lžičkou… je to sice piplačka, ale neměl by prý být problém s kojením… tak to zatím neřeším.

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
14.2.16 09:28

Ja nechapu jak muzou byt 14 denni miminka uz hned zvykla na ruce. Ten nas jinak neusne a to jsem si rikala, ze druhe dite uspavat nebudu :zed: ale jsem slaboch a nesnesu kdyz place. Jaak usinaji vase zlaticka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
14.2.16 11:01

@StáleKrásně jinak ja v porodnici dokrmovala pres strikacku sice to je taky piplacka, ale mozna trosku rychlejsi nez pres lzicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
14.2.16 11:01

@kackamk snažím se ted aplikovat karpova pravidla. Účime a snad nam to brzy půjde lépe a lépe :mrgreen: A mimochodem chodíme a houpame tez :mrgreen: Takže neboj nejsi v tom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.2.16 16:28

@Peka77 To moc dobře znám, včera měl Denisek asi prdíky, hystericky plakal celý den od rána do večera i v noci, nevěděla jsem už jak ho utišit :( Brečela jsem s ním, bylo mi ho líto a byla jsem i pychicky z toho vyřízená :( Snídala jsem až kolem oběda, půl dne v pyžamu, nemohla jsem nic dělat, jen ho utěšovat a cvičit s ním.. :(
Dnesa je hodný jak andílek, ale chlapečci na to dost trpí :(
Už jsme koupili Bio Gaiu, tak uvidím, jestli je tak dobrá, jak se říká…
A jak přibírá princezna? My jdeme na KO v pondělí, tak uvidím.:)

Jinak taky aplikuju Karpa a fakt to funguje i to ššš :D

@StáleKrásně

Já si taky užívám, včera jak jsem už psala, byl nejhorší dne ze všech..malý plakal snad od 9 ráno do 18 hod :( kdyby se to opakovalo ještě několik dní, asi bych to nedala…
Jak se pořád říká, odpočívejte, když miminko spí, jenže jak…mně se to ještě nepodařilo…člověk musí taky něco udělat, hned to využiju, tak poklidím/uvařím/žehlím..prostě je pořád co dělat a pořád se to kupí a kupí. nedokážu prostě si jít lehnout, když bych měla špinavé nádobí v kuchyni, nebo nevytřeno… :D

Včera jsem zkusila tu Karpovu metodu zavinutí i s ručičkama a ono to fakt funguje :dance: Nikde mi to nešlo, ale pak jsem se naštvala a zkusila to znovu a už mi to šlo, nechala jsem tak malého i přes noc a krásně spinkal :)

Jj je to lepší než z lahve, já jak měla pocit, že je nedopitý, jsem koupila UM, ale nakonec mu ho nedala, jak usnul na 4 h, prsa se mi tak nalily, že jsem myslela, že explodují a mlíko mu teklo i ušima pomalu jak nestíhal polykat :) Tak to nechci kazit a budu jen kojit..

@kackamk

Taky uspávám na ruce, jinak by mi neusnul :nevim: Podle mě si nemůže ještě zvyknout :think:

A máme nové vibrační lehátko :D zatím nic moc úspěch :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
20.2.16 16:54

@Whynot tedy, vidím jsme na tom obdobně. Myslim, ze nase holcicka na ne trpí tez. Ma to i rodové z manželovi strany.
Včera me taktéž malém mrsklo, cely den proplakala s přestávkami. Takové dny mit stále, tak me omyvaji :zed: Většinou mívá pláč poradny záchvat jednou denně a to v tuhle dobu. Snad uz se to bude lepsit, doufam. Dávám Espumisan, ale prijde mi, ze se po něm osypala. Tak možná zkusím co pises ty. Ale zatim jej brát musí, snad to pomuze :andel:
Ale je kouzelný krasavec malý :hug: :srdce: :* Jeee taky mame skoro to samé, jen v růžové barvě a tez vibrujici. Zatim chvilku vydrží a je konec a nabírá. Tak snad později až ji bude vice :mrgreen:
Kolik je vlastně Deniskovi? Dej vedet drzime pesti, aby bylo vše v poradku :mrgreen: S tim spaním naprosto souhlasím :palec:
Zatim vše v poradku, ve ctvrtek měla 3910g :potlesk: Dr rikala, ze ji klidne stačilo i mene cca polovina. A ze mam malou nechat pít tak čtvrt hodinky. Jenže to mi pak bude plakat hlady. Však ona to později vybeha :P

Uz taky přemýšlím nad ockovanim co mi dr rikala.

Holky opatrujte se :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.2.16 19:15

@Peka77

ty brďo, takže si taky užíváš, i holčičky na to tak trpí jo :( Já pořád věřím, že bude líp :hug:
Já dávám Infacol a Biopron probitika, ale myslím, že je to i stravou…přitom jím pořád zhruba to samé, bojím se jíst něco nového… Dneska například celý den spí, bojím se aby spal zas v noci…teď je klidný, Když je manžel doma, když je v práci a potřebovala bych pomoc, tak brečí a brečí :(

Denisek má v pondlěí 3 týdny, jdeme k dr, tak jsem zvědavá, kolik přibral.
teda, to Anička už má krásnou váhu, kolik měří? :srdce:
Já bych taky nemohla odtrhnout od prsa, kolik vypije, to vypije, jinak by taky plakal…on prostě musí přestat sám, jinak by byl k nevydržení :D
Tak malé miminko by se nemělo omezovat :nevim:
Nemáš fotečku Aničky? :)
A jste spokojení s lehátkem? My ho máme ode dneša, byl tam zatím pár minut a hned tam usnul :D Jak často tam Aničku dáváte? Líbí se jí to? :)

A co budeš očkovat? Já nad tím ještě nepřemýšlela, ale asi dáme jen ta povinná, nevím ještě co a jak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
20.2.16 21:03

@Whynot tak tak, kdyz jsme byly s Aničkou na sono ledvin, tak mi dr rikala, ze je dost zaplynena. A prdi o 106. Dávám ji i Espumisan, ale myslim, ze se mi po nich osypala. Jeste nevim :think:
S jídlem tez míč ne experimentuji.
Tak to bývá, u nas je to obdobné. I kdyz Anicka je temperamentní až až a umí o sobě dat pěkné vedet. Každy vecer tak 1-3 beka s přestávkami. A neni pomoci. A to i nahrivsme plenku a cvicime, aby se prdiky uvolnili. Inu doufam v lepsi zítřky :mrgreen:
Tedy to uz je kus chlapíka :potlesk: :srdce:
Tez to Anicce nemohu udělat. Pije dokud je co :P
Pošlu fotku :mrgreen:
Lehatko je super, ale vždy se v něm za nějakou dobu rozbreci. Snad to postupně bude lepsi a lepsi :andel: Takže zatim jsem to vzdala. Byla v něm cca 3-4×.

Ta povinna urcite. Pak mi dr rikala o Pneumokokovi, Rotaviry a meningikok. Dame vše, jen to poslední až později půl, rok. Na vše ostatní jsou doplatky (jen Synflorix - pneum je bez doplatku, ale my budeme dávat ten Preventan tuším jméno :roll: je za 500,– a jsou 3 dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.2.16 20:19

@Peka77

To je nádherná panenka :srdce: :hug:

Tak náš Denisek už dnes přišel lehátku na chuť a je v tom jak andílek, nemůže to být návykové? Nechci aby si pak na to moc zvykl :think:

A jak často v noci kojíš? Já nechápu, že malý chce přes den po 3, někdy i 4 h a v noci i po 2 :( Strašně mě ty noci vyčerpávají..snad se to po prvním měsíci spraví..pozoruješ nějaké zlepšení? Jaká byla po narození a teď? :kytka:
S tím očkováním vůbec nevím, nevím co a kdy se má, měla bych se o to víc zajímat…Když tak mi pak poradíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
22.2.16 08:23

@Whynot to je dobre, tez budu zkoušet :mrgreen: Je super, ze vis co na malého platí :palec: Toho bych se nebala, kazde mimco je jiné. Vše co ti pomuze je neocenitelné :potlesk:
Kojim ve dne v rozmezí 2-3 hodiny, jak se vzbudí. A v noci 2-4, záleží jak se vzbudí. Ono to bude asi tim, ze v noci je prý mliko nejhutnejsi :P
Nez jsem se rozkojila plakala. Poté chvíli ustala a byla zlata a spala. Ted je tez hodna, i kdyz občas upsání je hodinová záležitost i vice :mrgreen:
Ale trápí nas prdiky a kolika zřejmě. Dnes jedu pro probioticke kapky BioGaia. Snad pomohou bereme Espumisan na prdiky. Ale každy den cca ve stejnou dobu začne plakat a člověk neví jak ji nejlepe pomoci :,( Takže dnes jedu i s malou pro nositko nebo šátek, uvidim. Jeste Aniball zkusím a uvidíme :mrgreen:
Zatim se ji to chudě nezlepsuje, ale musíme vydržet 3 měsíce a snad bude lépe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.16 13:59

@Whynot on může mít Denisek prohozenou noc a den… Toho jsem se já děsila, naštěstí jsem začala praktikovat rozlišení den/noc a ono to celkem funguje. Nechá mě vyspat alespon 4h v kuse a pak 3, nakonec završujeme samozřejmě raním trávením a prdíky… to nám začíná kolem 5 ráno… přes den samozřejmě skoro nespíme taky, to máme prdíčky takže trénujeme nožičky, bereme Espumisan a APO-laktík…
Jinak tak jak je náruč návyková tak stejně i lehátko nejlépe vybrační/houpací :D já se toho bála tak jsem ho raději nekupovala a koupila jsem jenom takové to klasické :D Čumákuje v tom když dopoledne uklízím a vařím, někdy vydrží někdy ne…

Jinak Karpa jsem taky zkoušela, ale u nás bezvýsledně… občas to zabere, ale většinou ne…

@Peka77 Neboj, taky uspáváme i přes hodinu :D ale zjistila jsem, že když před spaním ji vykoupu, namažu, zacvičim a dám najíst po 2 místo po 3h, tak usne při odkrkávání a spí dál :D ale zase to není pravidlo… je to jak kdy…
Největší rušivý element jsou ty prdíky :pocitac: :zed: kdyby nebyly tak je to milionový dítě… taky se už těším až se jí to začne zlepšovat…
mezitím jsem zkusila bezchlebovou dietu a ted zkoušim bezmléčnou dietu… prostě odstraŇuji z mého jídelníčku problémové potraviny ( i když předtím problémem nebyly )… a pokud už ani to nepomůže, tak budu 3 dny jen na bramborech s kmínem a vařeným kuřecím a jestli ani to nepomůže tak budu jíst prostě všechno a modlit se ať už to skončí… protože prostě má novorozeneckou koliku a hotovo…
Ještě mě napadlo, že nechám malý zkontrolovat průchodnost střev, občas to jsou fakt příšerný stavy až se mi dusí pláčem chuděrka…pomůže až když se ji povede vykakat a do té doby vydržet…

Konečně si tu můžu s váma psát :D mám muže doma, tak se věnuje prdíkům malé a já mám trošku free :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
22.2.16 14:11

Holky, tak my dnes byli u dr a malý přibral za 11 dní 700 g, dr řekla, že je to dost, že by to mělo být tak za měsíc, má už 4 kg :think: Prej omezit časté kojení, ale já se už snažím kojit po 3 h, ale jak to omezit když pláče hlady? :nevim: Prej ale tlustý není, že roste do délky, tak díky bohu za to :D

Jinak má na zadečku takové červené tečky, máte to taky u miminek? Dnes mu to krvácelo trošku :( Prý to je z dráždivé stolice a často prdelku větrat…to jsem dnes udělala a už začal kadit, on je hrozný posránek, kadí hned, sotva mu dám čistou plenu :think:

@StáleKrásně

Jak praktikuješ rozlišení den a noc? :nevim: Prý tak malé miminka to zatím nerozlišují, že potom to pochopí, ale taky se snažím nastavit nějaký režim ale zatím bezúspěšně :think:
No právě, to lehátko je asi návykové, snažím se to omezovat..ale když musím něco udělat, zapnu mu vibrace a jak je spokojený :D
Náš malý hodně kaká a přitom i tak pořád tlačí a propíná se, přitom i hdoně prdí, ale pořád pláče…zas ejsme slyšela, že i nadměrné prdění není dobré :nevim:

Teda, jsi dobrá s tou dietou…co ale jíst třeba k snídani? To jím starý chleba, někdy i na večeři, no jíst jen brambory, to teda nevím… a mléčné výrobky, to jím taky, denně jogurt, mléko do Cara a sýr…Mě to kojení fakt stresuje :zed:
Nejradši bych se na to vyprdla.

@Peka77

Pokud pláče ve stejnou hodinu, bude to asi kolika :( Malý pláče různě, od zítřka mu dám taky Bio Gaiu, snad to pomůže za nějakou dobu…sice má teprve 3 týdny, ale prej se to může :) Musíme vydržet, nejspíš nás tříměsíční kolika neminula :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
23.2.16 07:14

@StáleKrásně vidím stejný případ :,( Tez kdyz spustí, tak ma člověk až strach, ze ji rupne česká v mozku. Ruda jak rak a pomoci neni. Tak tak, kdyby nebylo toho, tak je zlata.
V nedeli konci 6nedeli a doufam, ze zlepšení prijde brzy. Uz dává ty probiotika, uvidíme odpoledne. Kez by zabrala co nejdříve.
Stále i nahrivam, cvicime s nozkama, nosím houpu - tak snad :andel:
Drz se :hug: :hug: :hug:
Snažím se tez vynechat chleba a některou zeleninu.

@Whynot krasne ti přibral :palec: Nase dr taky naznačovala a to jsme za 14 měli o necelých 500g vice, ze ji mam nechat co 3 hodiny. Ale jak pises, kdyz nevydrzi tak co. Plakat ji nenechám. Tak ji Krmim stejne. Kdyz se vzbudí dam :mrgreen:
Osypala se mi taky, ale na obličeji. Prý to nic neni. Budu mazat krémem a doufam, ze ji to pustí.
Uz dávám 2 den BioGaiu cekam až zabere :andel:

Holky lepším zitrkum zdar :hug: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
23.2.16 09:45

@Peka77

Holky to mi povídejte, malý jednou tak plakal, že nestíhal dýchat a chudák se dusil, rudý jak rak a to bylo od 9 ráno snad do 17 hod! takový den zažít ještě jednou, asi si to hodím :?
Teď pláče taky, ale už moc ne tak hystericky. To se máš, že ti končí šestinedělí… už at je to taky za mnou.

A budete už chodit normálně do obchodu atd? Já už bych ráda si šla nakoupit, zatím jsmem nutně byla jen v lékárně s kočárkem, jinak ne.
Jak budeš vidět zlepšení s tou Bio Gaiou, tak dej vědět, já mu začnu kapat dnes. Dáváš na lžičku? :kytka:
A co prosím tě jíš, když nejíš chleba, třeba k snídani? Já už tak mám dost omezený jídelníček, ne tak vynechat ještě chleba :roll: Rohlíky atd nejím vůbec, sem tam si dám i půlku nějakého koláčku sladkého, ale jen občas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí