Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kackamk chápu, ale i kdyby se cokoliv stalo, tak uz je vše naprosto v pohodě
Ať dopadnes zitra dobre ![]()
@Peka77 dekuji moc
ale klidne pristi tyden bych to uz brala
at zas neni to moje dite moc velike
kolik mate zatim odhad vahy???
Dobré ráno děvčata, už se nám to blíží co ![]()
Moc se těším na vaše miminka, já z vás tady budu rodit pravděpodobně poslední…
Dnes začínám 37.tt a až na velkou únavu a občasné malinké tvrdnutí nic moc nemám, dřív to bývalo teda horší
Že by klid před bouří? ![]()
Já jdu zítra na první monitor, skoro po měsící k dr, snad to bude už častější ![]()
@kackamk
Taky bych raději rodila dřív, jsem taky zvědavá zítra u dr na váhu, snad nebude velký obřík… ![]()
Jinak já mám nahoře 9 kilo, ten třetí trimestr, ač jsem se ho bála (vánoce atd) byl asi nejlehčí
ale pořád mám 4 týdny do porodu ![]()
Příspěvek upraven 11.01.16 v 08:56
Všimla jsem si, že taky cvičíš s aniballem, jak ti to jde? ![]()
Jinak holky, jak se připravujete na porod? Já hlavně psychicky, snažím se být pozitivní, nebát se a těšit se, potom taky aniball a maliník. Jinak to nechám na vůli boží ![]()
@kackamk ja uz bych klidne rodila ted
V pátek byl odhad 2850g, snad nebudeme mit obrika ![]()
@Whynot aby jsi se nedivila
Vidíš, malinik si musim tez koupit. Vcelku dlouho jsem brala hořčík, tak abych vůbec porodila ![]()
Drzim pesti, aby bylo zitra vše v poradku, dej vědět ![]()
Ja ted 10kg nahoře, tak snad uz se váha udrží. Uz jsme doma jinak připraveni
A co vy?
To je dobře, že je vše připraveno, u nás v podstatě taky ![]()
Už jen to čekání, že? Užívej si poslední dny klidu a „nic nedělání“ ![]()
2850 je super, to v den porodu bude mít princezna něco přes 3 kg, určitě obřík nebude ![]()
Já ten hořčík vysadila už tak ve 32.tt a nechápu to, při hořčíku mi brutálně tvrdlo břicho, teď teda občas, ale ani ne ze třetiny tak často, jak předtím ![]()
Ten maliník stejně beru jen jako placebo, ale mně chutná, mám ráda celkově bylinkové čaje ![]()
10 kilo v tvém týdnu je super, snad vše necháme v porodce ![]()
Já někdy mám problém stát déle jak 10 min, vše mě bolí, mám pcoit jak kdybych přibrala tak 25 kg ![]()
@Whynot to je dobře, je lepší mít vše připravené, viď ![]()
Snažím se, i když se lehce nudím. Už není tak moc co zařizovat. Na porod jako takový moc nepřemýšlím, abych si neblokla moc hlavu ![]()
Děkuju, udělala jsi mi radost, že nebudeme mít obříka. Jsem opravdu ráda
To se máš. Taky mám ráda bylinky vůbec a čaje z nich. Doma pěstuji kontryhel a ten je též super. Takže si v průběhu roku dělám čaj, taky z meduňky a kopřivy ![]()
Pevně doufám, že většina padne v porodnici též. Uvidíme ![]()
Užij si zítra monitor a dej vědět hlavně jak jsi dopadla ![]()
Zachvílu vyrazím na nákup a už jsem našla něco co udělám k večeři ![]()
@Peka77
Mám zatím 10kg nahoře… Poslíčky mám snad každý den, někdy i celou noc, protože jsem líná vstát a jít si dát sprchu. Mám to také jako PMS a tvrdnutí břicha.
@Whynot
S aniballem cvičím a zatím jsem na 25cm, jde to pomalu, ale jistě…
Maliník piju už každý den hrnek.
Už bych to mrně také brala venku ![]()
Zítra jdu také na monitor, tak pak napíšu jak jsem dopadla.
Také písněte.
![]()
@kackamk Váhový odhad mám za 36tt 2640g, už to asi měřit nebudeme.
Budete mít u porodu své polovičky? ![]()
Připravujete je na to nějak, pokud je to vaše první mimi a jdete do porodnice na předporodní kurz?
Já se na kurz chystám tento čtvrtek, ale nejsem si jistá jestli mi to k něčemu bude ![]()
Manžel se chystá se mnou k porodu, tak jsem mu četla o dobách porodních a pouštěla pár porodů z pořadu 4 v tom ![]()
taky se občas nudím, ale spíš mě ted poslední měsíc postihl hnízdící instinkt ![]()
Uklízím denně, pořád něco srovnávám, leštím, nesnesu nic, co nemá svoje místo, utírám prach i 2× denně…už mě to štve, pořád mám pocit, že je doma nepořádek ![]()
To je dobrý, já bych bylinky ani pěstovat neuměla, mně dříve či později kytky umřou
Ale čaje teda miluju.
Taky musím na nákup, zrovna jsem vytírala a že si odpočinu a vyčerpáním jsem usnula ![]()
Co dobrého budeš vařit? ![]()
To je super, já začala o něco dřív a jsem a 27,5 cm, ale necvičím každý den, co bych pak dělala
Klik plánuješ nacvičit? Já asi do těch 30 cm víc asi ne ![]()
Tak hodně štěstí zítra a taky dej vědět ![]()
manžel bude u porodu se mnou, na kurz do porodky nejdu, chodívala jsem na předporodní kurzy, ale to nesouviselo s porodnicí, byly to 4 lekce, na druhé byl manžel se mnou a popisoval se tam porod a co dělat atd, no byl pak chudák z toho úplně rozhozený ![]()
Ale určitě jdi, aspoň se podíváš na porodní sál a dozvíš se nějaké informace
I když já měla skoro vše načtené, i tak to bylo zajímavé ![]()
@hundrtka taky krásná váha, takže zatim se holky neni nač stěžovat, což holky @Whynot ![]()
Tedy, tak to se možná dočkas co nevidět
Ju vcelku je malinik dobry, aspoň vím co z maliniku příště jeste sbírat ![]()
@Whynot pani ty vytiras, tak do toho jsem se jeste nepustila. Jsi dobra
Jelikož vikend byl více masový, tak mam venku candata a bude s bramborem na másle se sardelovou poštou. Naštěstí rychle, což jsou všechny ryby
Taky jsem po obědě usnula ![]()
Holky tak manzel u porodu tez plánuje byt, snad to i klapne ![]()
Na kurzu jsme byli, nebo u nas v nemocnici tomu říkají informativní schůzka. Bylo to fajn, zasmáli se, dostali základní pokyny kdy do porodnice a kdy volat sanitku. Dýchání atd. Řekla bych, ze to stačí. Na porod ani nemyslím a doufam, ze dopadne pozitivně ![]()
Dejte vědět po kontrolách. Ja jdu až v pátek ![]()
Mňam, tak candáta miluju, mám hodně ráda ryby, navíc je to jednoduchá příparava a jsou zdravé ![]()
Jojo, vytírám, ale ne po kolenou, jen mopem
To není tak strašný, ale i tak, vytřu dvě místnosti a mám pocit, jak kdybych fárala v dole
Tvrdne mi u toho břicho ![]()
Ale já si to raději vše udělám sama, než říkat chlapovi, který stejně chodí až večer ![]()
@Whynot v tom nezbývá než souhlasit, hned byla pryč a ještě jsem musela večer pro jogurt, hladem jsem nevydržela
![]()
Tedy klobouk dolu. Když chci něco udělat, tak na všechny 4 a jedu. Ale naštěstí nejde o velké plochy. Jinak se ti nedivím. Též doma uklízím jak to jde a že máš pocit jako horník, tak s tím též vřele souhlasím
![]()
Jen dávej ještě pozor, ať vydržíte do konce 37tt ![]()
Přijde mi, že stejně jako v 1 trimestru teď člověk též více odpočívá. Nejspíš tím, že už se sotva kulíme, což ![]()
To se nedivím, ryba je docela hladová ![]()
Nejlepší je fakt vytřít ručně, ale to bych teda nedala a chlap by to určitě nedělal, když máme doma mop:D ale zase rožky, kam se nedostanu stírám hadrem, tak doufám, že to stačí ![]()
Přesně tak, je to jak v 1. trimestru, to nám zas bylo špatně, únava…I když mě vše bolí a sotva chodíma dýchám, tak stejně bych to za 1. trimestr nevyměnila, to byl pocit, jak kdybych měla denně kocovinu 2 měsíce v kuse ![]()
Už ne, to byl nejhorší trimestr. ![]()