Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Whynot Rozlišuju dle rady co jsem našla na netu. Jak ji dáš spát, tak zhasnout a mluvit pouze šeptem ( nejlépe nemluvit vůbec ) jak usne, tak odejdu dělat ještě co potřebuju, ale jelikož nás trápí ty prdíky tak se vracím a ještě ji pomůžu odprdět ( snažim se ji nevyndavat z postýlky, ale občas se to taky nepodaří, navíc je poslední dobou hrozně hladová… mám podezření na spurt ) v noci přebaluju max 1× a pak až ráno… samozřejmě pokud se posejří, tak přebalim
ale zjistila jsem, že v noci většinou nekadí, to až ráno… Dnešní noc - usnula něco kolem 21h a spala do 1:20, pak jsme krmili… pak v 3:20 a pak nás začali trápit prdíky… takže pak se spalo max po hodince do 7 do rána…
Při přebalování na ní fakt nemluvim, to by ji probralo a čumákovala by…
K snídani jsem si dala třeba piškoty s mlíkem, nebo cereálie… ale jelikož ted jedu bezmléčnou, tak sem to ted otočila a koupila si chlebík
jinak u nás už vím, že nesmím makrelu… chudinka včera celej den protrpěla… Přijde mi, že probiotika nám nezabírají a Espumisan pomůže od prdíků, ale na vykakání je k ničemu což je jasný…
@Whynot Ono s tím jídlem je to naprd… bud začneš jíst něco po čem prckovi fakt nemůže být zle, to vydržíš aspon 2-3 dny a pak začneš teprve postupně přidávat jiné potraviny… takhle to dělala švagrová a je fakt, že měla jasno co malou nadýmá… Dokonce nedávala ani Vigantol, jelikož malou nadýmal…
@StáleKrásně
To dělá m stejně, nemluvím na něj, mám jen hodně slabou lampičku zaplou. Jinak my měli to samé, k ránu spal už po hodince asi taky prdíky ![]()
Já v noci přebaluju tak 3×, musm, vždycky má nakaděno a pročůranou těžkou plenu..nevím, kde to bere pořád, kadí a prdí dost, tak proč ho trápí bříško ![]()
Ty brďo, já bych na piškotech s mlíkem asi nepřežila, musím jíst dva chleby, potom ještě jogurt s cereáliema a nějaké ovoce, třeba půlku jablka a půlku banánu…už ted mám 49 kg a mám hned za chvíli hlad ![]()
A máš tu Bio Gaiu? jak dlouho kapeš? My dosud měli probiotika Biopron a nevím, uritě zlepšení bylo, ale málo…
Ten Vigantol už řešíme s holkama v soukromé skupince, prý nadýmá
a co budeš dávat místo něj? Proč to teda pediatři předepisují ![]()
@Whynot tý brdo, jý tohle sníst, tak kynu jak knedlík ![]()
Ne, mám APO-laktík, doporučila Dr… prý stejný jak Bio Gaia, ale může se hned a je levnější… Kapu už 2 týdny…
Vigantol dneska schválně nedám a uvidím co to udělá… švagrová nedávala nic, jenomže ona má jarní dítko, takže sluníčka bylo dost… tak ti nevim..
@Whynot dam, ale necekam zázraky hned, i kdyz bych byla šťastná kdyby byl
Mam po Espumisanu takový kalisek tak do nej. Pak do pusy.
Misto chlebA kneckebrot, ale tez si občas tmavě pečivo dam.
Jestli jsi nezaznamenala žádný problem s jídlem, tak se neni důvod omezovat. Ja to dělám jen proto, ze ma malá vyrazku. Tak hledám příčinu. Myslim, ze chleba to asi nebude. Možná Pribinacky
A ty mi ted tak chutnají.
@StáleKrásně krasne spinkaka
to znamená jakmile pláče kojite?
taky zkusím Vigantol zítra vysadit…No já mám přád hlad, sotva se najím a hned mám hlad
Ale nepřibírám, právě naopak ![]()
Jo ano, o tom Apo laktíku jsi psala, já zkouším tu Bio Gaiu, tak uvidím…
@Peka77
Knackebrot by mě teda nezasytil
V těhu by mi to stačilo, to jsem nebyla toho už moc schopná pozřít, za to teď ![]()
Může to být z toho Pribináčku, třeba jí nesedí mléčné výrobky ![]()
Holky, taky vám zvracejí miminka obloukem? Malý dnes hodil hroznou šavli, prej to může být nebezpečné..a taky ublinkává i dvě hodiny po kojení ![]()
@Whynot je to možné, uvidim za par dni jestli se to zlepšuje ![]()
Občas vyblinka, ale zřídka kdy. Ubliknuti občasné je v pohodě. Tedy pokud to neni pravidelně. Asi bych se zeptala dr připadne.
@Peka77 Většinou to na papání vychází, ale kontroluji si čas, méně než po 2 hodinách nedávám… to se jí potom v bříšku míchá čerstvé a starší mlíčko a kvasí to… takže má potom průjem a má pak dráždivou stoličku a oprudíme se… ono už stačí, že jsme museli vyměnit plínky… ještě že jsem nenakupovala moc do zásoby, ale zůstávají mi teď 4 baliky plen Pamprsek…
@Whynot obloukovité zvracení není moc v pořádku.
Dnes jsme byly u Dr. a říkala jsem jí o té kolice, ona se mě právě ptala jestli k tomu nemá obloukovité zvracení, což by už mohlo znamenat nějaký problém… raději bych zítra zavolala Dr. a zeptala se na to… pokud ti bude zvracet obloukem častěji, tak bych zítra raději zašla na kontrolu… On se ten trávicí trakt teprve vyvíjí, tak bych byla obezřetnější ![]()
@StáleKrásně tak to ju
Hodinu uspavas a tak to tak vychází vid
A na které byla hakliva? My mame tez Pampers a zatim dobry. Nakoupila jsem si 6 balení, takže menší zasobicka by byla ![]()
No právě, bojím se, ale bylo to jednou..te´d si jen ublinkne…když se to bude opakovat, zkontaktuji radši doktorku ![]()
Malý podle dr má taky dráždivou stoličku, ale odstupy dodržuji, i když pláče no…zabavuji ho jinak ![]()
A co vám na tu koliku řekla?
my taky máme Pampers ty bílé premium care. Jsem spokojená, když je pročůraná ta plena, i přesto na povrchu je hezky suchá ![]()
Holky, tak jsme dnes 2 den bez mléčných výrobků a 1 den bez Vigantolu… malá mi v noci spala od cca 21:30 do 3:30
to byl vážně rekord… tak a jinak mi přijde že méně pláče a prdí o něco klidněji. Je teda fakt, že než jsme usnuli tak malá měla prdíky tak jsem ji dala k sobě do postele abych ji mohla zvedat nožičky a jak tam usnula tak byl klid… ted se v 9 najedla a většinou čumákuje, ale dneska chrní v lehátku…
Tak mi měli právě taky bílý Parmpersky a nám prostě nesedli… tak nosíme od Belly Happyny a jsme max. spokojeni ![]()
Na tu koliku řekla pít fenyklový čaj, ale jelikož malá má potom průjem tak to pít nebudu a samozřejmě rada nad zlato: vydržte ty 3 měsíce…
@Whynot presne ![]()
@StáleKrásně tyhle rady jsou vázne super
Tez nam takhle radi ![]()
Ale nechat malou takhle pořad brecet
Tak chovam, nosím a snažím se aby se vyprdikovala ![]()
Super, ze je dnes lépe
A spala ukázkově
Ja Vigantol dávám pořad, doufam ze brzy bude lépe ![]()
Já ho dnes taky nedala, ty jo, to koukám, krásně ti spinkala, co bych za to dala.
že bych to bez těch mléčných výrobků zkusila
No bude to těžké, takže se nesmí sýr, mléko a jogurty? Ani troška mlíka třeba do Cara
![]()
To je strašné, takhle dlouhodobě bych to nedala ![]()
Fenyklový čaj občas piju, ale na prdíky teda nepomáhá ![]()
Caute holky, tak co jak se Vam dari???co uz je to lepsi se spánkem??my trpime na prdiky a pripada mi, ze vigantol nam to zhorsuje
ale mame rekort 4 hodiny spánku v noci ![]()
@kackamk Vigantolem to nebude. Tez jej male dávám a setrvala jsem i přes nejkritictejsi období. Musíš vydržet bude lépe
Jen bych jej nevysazovala je dobry pro miminko ![]()
Parada, gratuluji krásná prace
Moc hezké, to uz se trosku vyspat vid ![]()
U nas Junák vse při starém
Tedy malá roste, uz se snaží držet hlavičku ![]()
Jinak v noci spime tez, přes uz moc ne. Ale hlavne, ze v noci se vyspim. Naštěstí se budí na kojení jen jednou
![]()
Jinak na prdiky trpíme takzez. Hodně nam pomaha nošení v klubicku a masáže, nahrivani, cvičeni s nozkama a dávání na brisko
Proste stále jedu rituály
A pak probioticke kapky + Infacol. Bez toho by to neslo
![]()
U nas pláč polevil cca po 6 nedeli. Drzim pesti a setrvej a nevysazuj
Opatrujte se ![]()
@Peka77 my mame prave dneska 6 tydnu
vigantol davam, ale kdyz jsem nedala pripadal mi klidnejsi. To je krásné, ze se v noci budi na kojeni jen jednou to bych taky brala my spime prvni spani cca 4 hodiny a pak uz spime max 2× po dvou hodinach a někdy je v noci i 2 hodiny vzhuru
uz mame 4900gramu tlostousek muj ![]()