Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kackamk no vidíš krásná váha, my měli 4250g. Hlavne ze probírají prnďolky ![]()
Ono to bude lepsi. Ted jsem začala malou každy vecer koupat pred spaním, pak se nakoji, pomazlime se nebo usne a do postýlky
Obcas jeste brečí, ale brzy přestane. Uz nam to jde takhle 3 dny a super.
Je fakt, ze přes den toho moc nenaspi, jen po obědě v kočárku/nositku. Záleží na pocasi. Ale jsem šťastná, ze spinka v noci ![]()
Opatrujte se a ať je brzy vse lepsi
![]()
Příští tyden uz jdeme na 1 očkováni (Rotaviry) ![]()
Caute holky, tak co deticky???my uz v noci spinkame i 6 hodin v kuse coz je parda akorat pres den moc nepospi
uz nas presli prdiky nebo spis je to lepsi, ale stejně je to muj maly uplaknek
ale jinak je to brooucek
akorat starsi se mi zacal sem tam pocuravat
doktorka rikala, ze zarli na bráchu.
@kackamk ten je kouzelný, brouček jeden
Jste sikulky sikovni
Krasne se směje
U ns je to podobne, spinka těch 5-6 hodin ![]()
Jeee snad jej to brzy přejde a bude lépe ![]()
Dnes jsme šli poprvé na cvičeni, ale bohuzel nase věková kategorie zacina až od 12 a to je malá zvykla spat. Ale jdeme za pani lektorkou příští pondělí nebo to dalsi, protože jdeme po měsíci na kontrolu ![]()
A co očkováni?
@Peka77 maly na ockovani teprve pujde pristi tyden. My chodime na rehabilitace s malym jelikoz sklani hlavu na jednu stranu takze mame nějake cviky s Vojtovy metody. Tak doufam, ze se to za chvilku upravi. A co vy???jeste kojite? a co Anicka?
@kackamk tez jdeme příští pondělí na první sadu hexa vakcíny
Uz ma za sebou 1 dávku Rotaviru ![]()
Drzim pesti, aby se vam to brzy srovnalo
Je dobre, ze vam to podchytili vcas ![]()
U nas uz tez lepsi
Pořad dávám probiotika i Infacol
Ju jeste ju. Minuly tyden jsme měli spurta a toto období mam pocit, ze to neukojim. Naštěstí ale ju
Uvidim jak pribira na kontrole až nas zváží
Tak se tesim ![]()
Jakpak vam jde uspavaci vecer?
@Peka77 no spis jsem to uprimne podchytila ja jelikoz.vim jak to bylo u prvniho syna taky preferoval jednu stranu a sama jsem si s nim neumela. poradit tak teď jsem to, uz nechtěla tak nechat. Uspávani je u nas pořád boj vecer na rukou a pres den v kočárků. A co vy??
@kackamk neni nad zkušenost
Obcas neni nad prevenci
![]()
Přes den moc nespí, jen v kocarku venku a to da od 2 do 3 hod, někdy i jen hodku. Uz je naučena, ze v rozmezí 11-13hod jde ven, max v pul 4 budim.
Mame večerní rituály, hraní, koupání (brečí kdyz ji mazu
) a poslední kojení a zatim do 20 hod usne+- čtvrt hodinka. Doufam, ze tohle male vydrží ![]()
@Peka77 je tak to upřímně zavidim
ten muj lumpik by rval kdybych ho dala do postylky jen tak a ja na to nemam nechat ho plakat…takze uspavam
ale tak snad do 18 ho uspavat nebudu ![]()
@kackamk začátek nebyl jednoduchý. Tez 1 plakala, ale byla jsem hodně unavena, takže jsem ji musela nechat a pak sla se vykoupat a malá přestala. Druhy den uz plakala mene a kratší dobu a od třetího dne uz v pohodě. Ted uz se umí uspat i sama ![]()
Taky mi to bylo líto, ze pláče. Ale s tim jsou bohuzel ty rituály spojené ![]()
Ale zatim nam to funguje. Možná to zkus za pomoc druhé polovicky vydržet a bude i u vas lépe
Můžeš se na malého chodit podivat po 5, 10 min, ale nevyndavat z postylky
Rve to
, ale děláš pro blaho cele rodiny
![]()
Drzim moc pesti
![]()
AHoj děvčátka, jak se tu všechny máte?? Já tu pár dní nebyla, naštěstí u nás absolutní změna k lepšímu, Denisek mi spinkává i 7 h v noci, už ví, že je noc a spí se, ale pro moje prsa to není nic moc
Sem tam odsaju, sem tam to vydrží. O to víc mě zaměstanává přes den, kdy moc nespí, jen v kočárku ![]()
Jinak váží bez pár gramů 6 kilo, půjčila jsem si kojeneckou váhu, abych měla přehled, kolik mlíka vypije ![]()
No a dává fakt dávky, někdy „jen 120“, většinou tak 170 ![]()
Co vy a očkování, už jste některá byly? Já to odlořila na 3m, čeká nás to v květn, upřímně se děsím…Chtěla jsem i Prevenar později, ale váhám, jetsli to nezrušit ![]()
To máte hezky nastavené
..malý nechodí spávat v danou dobu, chodí po koupání a kojení, takže jak kdy to kojení vyjde.. Někdy jde spát v 19.30, jindy v 21 h ![]()
většinou kojím po těch 4 h, po 3 h nemá moc hlad a moc toho nevypije. Ale jakmile ho položíme do postýlky, můžem klidně i odejít, on si pozoruje kolotoč a do pár minut usne ![]()
u mazání mi taky brečí, hlavně u mazání obličejíku to nesnáší ![]()
@Whynot vidím, ze mazani maji všechna mimca rada vyloženě ![]()
Tedy to je sikulka jak krasne spinka
Vidím, ze to mas podobne. Aňi přes den moc nespí, jen venku v kocarku a dopoledne mi usne v rukou
A jinak si hrajeme, chodíme a bavíme se ![]()
Krásná váha i toho vypije vcelku dost ![]()
Jdeme v pondělí, ale mame za sebou Rotaviry 1 dávku. Ten Prevenar nechám taktéž, pneumokoka mi doporučila urcite i nase pediatricka. Meningokok a Rotaviry si mame vybrat. A dame vse, jen meningokoka nechám na pozdeji, pul roku až rok, uvidim ![]()
Dekuji, snažím se hlídat i cas a i sama uz snad ma i budika nastaveneho ![]()
@Peka77
Mně neusne ani v rukou, možná jen takový mikrospánek
Ale díky bohu za tu noc ![]()
Ten meningokok je co za očkování? To je to MMR? To bych rozhodně nechala až na později, třeba až ve 2 letech…no já s tím Prevenarem pořád nevím
Rotaviry to je ten sirupek? Mně o tom pediatrička ani neříkala, to se dává v 6 týdnech ne?
To je dobře, že má takový režim a jak to děláš, s kojením? To ti vychází pořád na stejný čas? Já kojím různě, nevyjde to vždy stejně
takže když poslední kojení vyjde až na 21 h, tak ho nechámm vzhůru ![]()
@Whynot co je MMR netuším
Ale očkováni proti meningokoku je možné odsunout na pozdeji, možná tedy ju. Ale ![]()
Rotaviry se dávají strikackou do pusinky. První injekce s hexa vakcinou si užijeme v pondeli
Rotavir dostala ve 2 měsících. K dr na kontrolu jdeme po měsíci, takze tedy pondeli ![]()
Uvidis jak se rozhodnes ![]()
Nevychází mi vždy do minuty předně. Poslední kojení zacina od 17:45 až 18:30, ale snažím se v 18:00 hod začínat. A pak usina v rozmezí 19:30 až 20:30 max. Většinou kolem pul osmé chrni. Dodívám si zpravy na mobilu a prenesu do postylky ![]()
Kdyz je aktivni, tak s tim nic nenadelas. Držte se
![]()
MMR je očkování proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám. je to hodně kontroverzní, stačí najít nějaké diskuze :/ Hrozně se toho bojím, očkovala bych to ale až tak ve 2 letech..Navíc já teď přemýšlím, že budu poprvé očkovat až v 6m…Nějak se mi do toho nechce.
A kdy se ti během noci budí? Já teď musím malého budit, vždycky si nařídím budíka, to jsem vždycky ostatním maminkám záviděla
Pak hned usne a spinká dál
Hned mám plno energie ![]()