// teď v květnu :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4611
12.3.16 07:59

@kackamk no vidíš krásná váha, my měli 4250g. Hlavne ze probírají prnďolky :hug:
Ono to bude lepsi. Ted jsem začala malou každy vecer koupat pred spaním, pak se nakoji, pomazlime se nebo usne a do postýlky :P Obcas jeste brečí, ale brzy přestane. Uz nam to jde takhle 3 dny a super.
Je fakt, ze přes den toho moc nenaspi, jen po obědě v kočárku/nositku. Záleží na pocasi. Ale jsem šťastná, ze spinka v noci :andel:
Opatrujte se a ať je brzy vse lepsi :hug: :*
Příští tyden uz jdeme na 1 očkováni (Rotaviry) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.4.16 09:56

Caute holky, tak co deticky???my uz v noci spinkame i 6 hodin v kuse coz je parda akorat pres den moc nepospi :P uz nas presli prdiky nebo spis je to lepsi, ale stejně je to muj maly uplaknek :P ale jinak je to brooucek :srdce: akorat starsi se mi zacal sem tam pocuravat :roll: doktorka rikala, ze zarli na bráchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
11.4.16 11:07

@kackamk ten je kouzelný, brouček jeden :hug: Jste sikulky sikovni :potlesk: Krasne se směje :* U ns je to podobne, spinka těch 5-6 hodin :P
Jeee snad jej to brzy přejde a bude lépe :hug:
Dnes jsme šli poprvé na cvičeni, ale bohuzel nase věková kategorie zacina až od 12 a to je malá zvykla spat. Ale jdeme za pani lektorkou příští pondělí nebo to dalsi, protože jdeme po měsíci na kontrolu :mrgreen:
A co očkováni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.4.16 12:56

@Peka77 maly na ockovani teprve pujde pristi tyden. My chodime na rehabilitace s malym jelikoz sklani hlavu na jednu stranu takze mame nějake cviky s Vojtovy metody. Tak doufam, ze se to za chvilku upravi. A co vy???jeste kojite? a co Anicka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
11.4.16 18:26

@kackamk tez jdeme příští pondělí na první sadu hexa vakcíny :P Uz ma za sebou 1 dávku Rotaviru :P
Drzim pesti, aby se vam to brzy srovnalo :hug: :* Je dobre, ze vam to podchytili vcas :hug:
U nas uz tez lepsi :P Pořad dávám probiotika i Infacol :mrgreen: Ju jeste ju. Minuly tyden jsme měli spurta a toto období mam pocit, ze to neukojim. Naštěstí ale ju :hug: :* Uvidim jak pribira na kontrole až nas zváží :P Tak se tesim :mrgreen:
Jakpak vam jde uspavaci vecer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.4.16 21:03

@Peka77 no spis jsem to uprimne podchytila ja jelikoz.vim jak to bylo u prvniho syna taky preferoval jednu stranu a sama jsem si s nim neumela. poradit tak teď jsem to, uz nechtěla tak nechat. Uspávani je u nas pořád boj vecer na rukou a pres den v kočárků. A co vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
12.4.16 04:08

@kackamk neni nad zkušenost :palec: Obcas neni nad prevenci :hug: :hug: :hug:
Přes den moc nespí, jen v kocarku venku a to da od 2 do 3 hod, někdy i jen hodku. Uz je naučena, ze v rozmezí 11-13hod jde ven, max v pul 4 budim.
Mame večerní rituály, hraní, koupání (brečí kdyz ji mazu :mrgreen: ) a poslední kojení a zatim do 20 hod usne+- čtvrt hodinka. Doufam, ze tohle male vydrží :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
12.4.16 06:03

@Peka77 je tak to upřímně zavidim :) ten muj lumpik by rval kdybych ho dala do postylky jen tak a ja na to nemam nechat ho plakat…takze uspavam :lol: ale tak snad do 18 ho uspavat nebudu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
12.4.16 07:26

@kackamk začátek nebyl jednoduchý. Tez 1 plakala, ale byla jsem hodně unavena, takže jsem ji musela nechat a pak sla se vykoupat a malá přestala. Druhy den uz plakala mene a kratší dobu a od třetího dne uz v pohodě. Ted uz se umí uspat i sama :hug:
Taky mi to bylo líto, ze pláče. Ale s tim jsou bohuzel ty rituály spojené :(
Ale zatim nam to funguje. Možná to zkus za pomoc druhé polovicky vydržet a bude i u vas lépe :hug: :* Můžeš se na malého chodit podivat po 5, 10 min, ale nevyndavat z postylky :hug: Rve to :srdce:, ale děláš pro blaho cele rodiny :hug: :*
Drzim moc pesti :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.4.16 12:37

AHoj děvčátka, jak se tu všechny máte?? Já tu pár dní nebyla, naštěstí u nás absolutní změna k lepšímu, Denisek mi spinkává i 7 h v noci, už ví, že je noc a spí se, ale pro moje prsa to není nic moc :) Sem tam odsaju, sem tam to vydrží. O to víc mě zaměstanává přes den, kdy moc nespí, jen v kočárku :)
Jinak váží bez pár gramů 6 kilo, půjčila jsem si kojeneckou váhu, abych měla přehled, kolik mlíka vypije :)
No a dává fakt dávky, někdy „jen 120“, většinou tak 170 :mrgreen:

Co vy a očkování, už jste některá byly? Já to odlořila na 3m, čeká nás to v květn, upřímně se děsím…Chtěla jsem i Prevenar později, ale váhám, jetsli to nezrušit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.4.16 12:39

@Peka77

To máte hezky nastavené :palec:..malý nechodí spávat v danou dobu, chodí po koupání a kojení, takže jak kdy to kojení vyjde.. Někdy jde spát v 19.30, jindy v 21 h :think:
většinou kojím po těch 4 h, po 3 h nemá moc hlad a moc toho nevypije. Ale jakmile ho položíme do postýlky, můžem klidně i odejít, on si pozoruje kolotoč a do pár minut usne :srdce:
u mazání mi taky brečí, hlavně u mazání obličejíku to nesnáší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.4.16 18:04

@Whynot vidím, ze mazani maji všechna mimca rada vyloženě :P
Tedy to je sikulka jak krasne spinka :hug: Vidím, ze to mas podobne. Aňi přes den moc nespí, jen venku v kocarku a dopoledne mi usne v rukou :mrgreen: A jinak si hrajeme, chodíme a bavíme se :P
Krásná váha i toho vypije vcelku dost :palec:
Jdeme v pondělí, ale mame za sebou Rotaviry 1 dávku. Ten Prevenar nechám taktéž, pneumokoka mi doporučila urcite i nase pediatricka. Meningokok a Rotaviry si mame vybrat. A dame vse, jen meningokoka nechám na pozdeji, pul roku až rok, uvidim :mrgreen:

Dekuji, snažím se hlídat i cas a i sama uz snad ma i budika nastaveneho :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.4.16 19:13

@Peka77
Mně neusne ani v rukou, možná jen takový mikrospánek :) Ale díky bohu za tu noc :)

Ten meningokok je co za očkování? To je to MMR? To bych rozhodně nechala až na později, třeba až ve 2 letech…no já s tím Prevenarem pořád nevím :think: Rotaviry to je ten sirupek? Mně o tom pediatrička ani neříkala, to se dává v 6 týdnech ne?
To je dobře, že má takový režim a jak to děláš, s kojením? To ti vychází pořád na stejný čas? Já kojím různě, nevyjde to vždy stejně :nevim: takže když poslední kojení vyjde až na 21 h, tak ho nechámm vzhůru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
14.4.16 01:56

@Whynot co je MMR netuším :think: Ale očkováni proti meningokoku je možné odsunout na pozdeji, možná tedy ju. Ale :nevim:
Rotaviry se dávají strikackou do pusinky. První injekce s hexa vakcinou si užijeme v pondeli :P Rotavir dostala ve 2 měsících. K dr na kontrolu jdeme po měsíci, takze tedy pondeli :mrgreen:
Uvidis jak se rozhodnes :hug:
Nevychází mi vždy do minuty předně. Poslední kojení zacina od 17:45 až 18:30, ale snažím se v 18:00 hod začínat. A pak usina v rozmezí 19:30 až 20:30 max. Většinou kolem pul osmé chrni. Dodívám si zpravy na mobilu a prenesu do postylky :P
Kdyz je aktivni, tak s tim nic nenadelas. Držte se :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.4.16 09:15

@Peka77

MMR je očkování proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám. je to hodně kontroverzní, stačí najít nějaké diskuze :/ Hrozně se toho bojím, očkovala bych to ale až tak ve 2 letech..Navíc já teď přemýšlím, že budu poprvé očkovat až v 6m…Nějak se mi do toho nechce.
A kdy se ti během noci budí? Já teď musím malého budit, vždycky si nařídím budíka, to jsem vždycky ostatním maminkám záviděla :mrgreen: Pak hned usne a spinká dál :dance: Hned mám plno energie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí