Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ter88ka tak on to byl hotovy doktor. Ja uz nejsem nejmladsi, tak mi to tak jen prislo ![]()
Ahojky holky, tak jsem docela vydesena po dnešní kontrole u doktorky …
j Dnes jsem 34+3tt a doktorka mi řekla je malej o dva týdny menší tak jsem se ptala co to znamená a jestli se mám bat, řekla ze ne ze je maly ze buď malo jim nebo kourim a nebo ještě něco řekla už nevím co, říkám ze nekouřím a ze jim dost. Tak mě raději poslala do nemocnice příští týden na ultrazvuk, ale jsem z toho špatná mám o malého strach a nechci nic podcenit
Ještě mi řekla ze roste dobre ze má hlavičku stejně velkou jak teticko ze roste stejnoměrně, ale i tak se bojim nemáte s tím nějaká zkušenost? Dekuji ta odpovědi.
@Terkl kolik má? Jak jste vysocí vy? Me doktor taky prudil, ale mám posunutou ovulaci takže ve vysledku je menší jen o týden. My máme třeba oba 180 Cm, ale tchyně má sotva 160. Čekám holku a jejich strana má hodně silne geny, takže v pohodě.
@Terkl neplaš já četla plno diskuzi, jak doktoři plašili ale utz jsou orientační. Mě MUDr. Řekla v 31tt že malej má 1700g a je velkej, ale přitom holky mají o dost větší odhady. Ale měří se stehení kost a manžel měří 2 metry tak malej asi bude spíš jak špejle dlouhej. Pokud jste menší tak bude mimčo drobnější. Uvidíš co ti řeknou v nemocnici. Kamarádku taky plašily, že malá je drobná, a že není dost vyživená, že jí nefunguje placenta, a nakonec se narodila a měla víc jak 3 kila a vše v pořádku
@Terkl me taky pri minulem tehu rikala dr ze mala je nejaka mala. Poslala me na uz do nemocnice. Nakonec se nic divneho neukazalo a narodila se s normalni vahou 3,6kg. To je jen odhad. A kdyz je trosku jinak mimco otocene tak ho proste zmeri jinak. Me dneska taky rikali v nemocnici ze ma mimco min nez namerila moje dr minuly tyden
@Terkl kamarádka má odhad o měsíc menší holčičku, byla na velkém vyšetření a v pohodě, co by po ní chtěli, když ona má 150cm, její přítel 170cm a z její rodiny jsou max. 160cm vysocí
To ona mi prave ani neřekla kolik má, musím z ni věci pořad tahat kdybych se pořad neptala tak nic nevím, v tomhle je proste strašně divná moje doktorka místo toho aby mi sama něco řekla tak to z ni musím pořad všechno tahat taky mě to štve. My jsme oba maly prave já mám 165 a přítel 174cm a vím ze mi prave asi predminuloiu kontrolu říkala ze malej nebude žádný obrik a dneska mě takhle vylekala, hlavně byla celkove taková divná vážná už když jsem přišla tak jsem si říkala ze se něco děje a nebo nemá svůj den, fakt nevím jen věřím ze je malej v pořádku a nechci nic podcenit a spoléhat na to ze to bude dobrý ![]()
@Terkl Věřím tomu, že to jsou jen tabulky a odhady, ještě takto v třetím trimestru. Mně zase naopak věští obříka. Tak sama jsem zvědavá, jak to dopadne. Hlavně ať jsou děti zdravé.
@Terkl ahoj jsem na tom podobne jako ty od zhruba 36tt male zacalo stagnovat brisko, ted se pridala i hlavicka.. zitra zacinam 39tt. Na kazde kontrole to vypada ze bud neroste nebo porostla jenom trosku. Jedine co roste porad stejnym tempem je stehenni kost. Ale na vaze roste a prutoky a vodu ma v pohode takze si z toho doktor zatim nedela starosti. Pristi kontrolu mam za tyden. Kontrolovali ti prutoky atd? To je vsechno ok?
@Terand7593 jdu na kontrolu v úterý do nemocnice tak uvdime, doktorka mi ale řekla ze roste rovnoměrně, tak uvidíme věřím ze je to jen drobecek. Ty jdeš kdy na další kontrolu?
@Terkl jestli ti roste rovnomerne tak to je pak asi dobre ale tvoje gynekolozka ti nekontrolovala prutoky/ vodu atd? Mne to kontroluji kazdy tyden. Ja mam kontrolu ve ctvrtek a u nas je to tak ze hlavicka je o 5 tydnu vetsi nez brisko (od zacatku byla jen o dva tydny, ted je to uz 5) a stehenni kost roste normalne podle tydne tehotenstvi takze stehenni kost je 38tt, brisko 35tt, hlavicka 40tt. Je to cele rozhazene no, ale kdyz se to nebude zlepsovat a bude to porad takhle tak mi porod budou vyvolavat.
@Terand7593 ne neřekla mi nic krom toho ze je o 14 dnů menší ale ze roste rovnoměrně a ze mám jít na ten ultrazvuk … a ten je až v úterý 🤦🏼♀️To se picnu do te doby jsem z toho nervózní. Tak snad bude vše v pořádku budu držet palce ať to miminko dozene
dej vědět jak to pokračuje
Ahojky holky, tak jsem nakonec na rizikovem v nemocnici ![]()
Dnes mi to nedalo, přišlo mi ze malého cítím malo a celkove jsem byla taková nervózní z toho co mi řekla doktorka ze je o 14dni menší.
Tak mi na pohotovosti měřili ozvy a pan doktor mě vyšetřit a zjistilo se ze malej je fakt malej má něco mezi 1950-1970g a to jsem dnes 35+1 a to je malo, má prý menší brisko o 4 tydny, takže si me tu nechali na pozorování
ze prý placenta moc nevyzivuje ale ze se to prý muže změnit tak držte palce!!! Kdbyb prý nepřibral tak by mi vyvolavali porod a z toho mám obrovský strach o malého mám velký strach ![]()
Věřím ze to vse zvládne a dozene to. Myslete na Nás
![]()
Ahoj @Terkl, to me moc mrzi, drzim vsechny palce, urcite to dobre dopadne a malej to brzy dozene ![]()
@Terkl určitě bude všechno v pořádku, nestresuj se ![]()
Držím palce, ať se ještě prťousek dopeče ![]()