0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
4.4.08 14:29

Ahoj holky,
asi je dneska hnusně úplně všude…už aby zase brzo vykouklo sluníčko, tohle počasí mě neba, nic se mi nechce…blééé :roll:

Vítej k nám brouku :wink: !

Anduli tohle znám pod názvem bebe řezy - akorát krémy dělám 2 - vanilkový a čokoládový (z másla a pudingu) a nakonec když je to slepený, tak to ještě posypu kokosem…máš pravdu je to opravdu vynikající… sůši se pěkně nacucají a vypadá to úplně jako pečená buchta

Pěkný den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
4.4.08 14:36

Kosti, to zní taky dobře ty Tvoje řezy, i ten kokos na konec je určitě dobrá změna oproti čokoládě, co dávám já. Jak děláš teda přesně ty krémy…? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.4.08 15:04

Anduli - asi je to oproti tomu tvému taková ošizená verze :) :

Na krém potřebuješ:
1/2 kostky másla, 1 balíček vanilkového pudingu, vanilkový cukr, kakao.

Postup:
Z balíčku pudingu uvaříme trošku řidší puding a necháme vychladnout, občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo s cukrem utřeme na krém a vmícháme do něj po lžících puding. Do poloviny krému se vmíchá kakao (nebo strouhaná čokoška)......
no a pak už to znáš - sůši lepíš na střídačku vanilkovým a kakaovým krémem,aby to bylo barevný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.08 18:34

ahojky,
taxem byla s kámoškou v kavárně a divila se, co „seperu“ sladkého. (horká čokoláda se šlehačkou, ledová káva se zmrzlinou a na závěr horká bílá čokoláda :-) ) - no mně to přišlo „normální :nevim:
Tahle kámoška se od srpna snaží o mimi a nic-a já to tenkrát neplánovala (AČKOLI TEĎ JSEM ŠŤASTNÁ!!!!!MOOOOC :srdce: ) je to tak nespravedlivý, co? Oni zkouší všechno možné a nic…letos jí bude 30let,,a jaxe říká-čím víc se snažíš, tím víc to nejde. :cry:
Pak sme byli s manžlkem nakupovat a taaaak u kauflandu vonělo grilované kuře, že sem ho musela mít…jenže nebyl hotový ani kousek(teprve se "slunily“ na grilu) taxme jeli do Billy- kde sme koupili celé kuře a seprali ho celé mňam! :-P -hmmm a já se pak divím, jakto že tloustnu. :idea:
ANDULI:
Teda, nestraš…joj to budu jen a jen prát?? Když píšeš jak myška denně ušpiní tolik věcí… :-( nemám ráda žehlení................
ZUZI:
dík za pochvalu - mno s bakalářkou sem se něco nazlobila, navíc ty číslování stran ve wordu 2007..to byl děs, ještě že mi to ta kámoška udělala…ale vyhráno nemám - ještě mně čeká vyjádření prófů…a esli mo ten draze získaný zázrak vrátí…tak se neznám…mno vystrčím pořádně břicho a začnu omdlévat a třeba budou hodnější :-D
KOKA řezy:
napíšu, jsou mňam mňam. (jinak roládku z BEBE také znám, a ještě střechu z BB.Uprostřd je banán, jinak stejný postup.
 takže:

1 hrnek poloh.mouky, 1 hrnek krupic.cukru, 5 vajec, 3 lžíce tepé vody, 3 lžíce oleje, čoko poleva.
na krém:
1 máslo, 3 lžíce cukru moučky, 1 balíček KOKA sušenky, 1 smetana na šlehání.
POSTUP: žloutky utřeme s cukrem.Přidáme teplou vodu, mouku, olej a tuhý sníh. toto na vymaz. a vysyp. plech a upéct.
Vychladlý moučník potřeme krémem (vše uhníst-ty sušky rozdrobit. já vše vzala ručním šlehačem)
Poté polejem čoko polevou(dávám čokoládu na vaření s omegou-tukem) a posypat kokosem.
je to fakt moc dobré…za dva dni sežráno :-) zítra budu děat nanovo.
tak pa a pohladit vrnící bříšínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.4.08 19:22

Ahojky,

u nás je dneska taky počasí na nic. A výhled na víkend taky neslibuje žádné zázraky. :cry: Tak snad se to brzo zlepší.

Elunko tak co? Podařilo se ti něco vyžehlit? Mně už se to tady taky pomalu kupí, ale asi to ještě nějakou dobu vydrží :)

Anduli ten receptík z bebe sušenek vypadá lákavě. Až se budu nudit, a hlavně budu mít ty bebe sušenky :D , tak se do něj pustím.

Kostičko dík za tip na těhu oblečení v H&M na Chodově. Myslela jsem, že je mají jen v Letňanech. Určitě se na Chodov pojedu podívat. Ale stejně tam toho asi moc mít nebudou, ostatně jako všude. Jen pár hadříků v pár velikostech. Asi taky hodně záleží na štěstí, třeba když zrovna doplní zboží.

Oblečení na prcka jsem zatím nekupovala. Jedna švagrová mi schovala nějaké věci po její teď už roční holčičce a druhá má sice už pětiletého kluka, ale říkala mi, že tam toho má taky plno. Tak to pak někdy proberu a dokoupím.

Jinak holky díky moc za držení palečků. UTZ dopadl dobře. Všechno je jak má být, jen tam budu muset jít ještě jednou, protože se mrně nějak nešikovně natočilo, takže doktorka nemohla pořádně vyšetřit srdeční ozvy. Tak tam mám jít za 14 dní znovu až bude mimi o něco větší. Ale oddechla jsem si, že je všechno v pořádku. Ale to asi znáte každá, takový ten pocit úlevy :) po kontrole. Taky jsem si trochu obhlédla porodnici, kde bych měla rodit, ikdyž jsem byla zatím jen v jednom křídle :) .
Jo a taky jsem se dozvěděla co budeme mít. Bude to s největší pravděpodobností holčička :D Tím pádem máme jasné i jméno, na kterém jsme se kupodivu shodli hned. Bude to Terezka :D

Tak se mějte moc krásně. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.4.08 19:32

Leni ty koka řezy taky vypadaj dobře…zítra je zkusím, protože jedu za našima

S tím žehlením mi tedy taky trochu naskočila husí kůže při představě kolik toho potomek asi zaprasí - ale utěšuju se tím, že to budu dělat z lásky - a tím pádem ráda :D

Princezničko a kdepak budeš rodit? V Praze?…já propásla registraci tak asi někde v okolí nebo v Plzni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.4.08 19:35

Leni taky mám dlouholeté kamarády, kterým se to nějak nedaří. Taky už se snaží strašně dlouho a zkoušejí všechno možné. Už to budou čtyři nebo pět let a pořád nic. No a nám se to povedlo napoprvé. Na jednu stranu mám z našeho mimi strašnou radost, ale když je vidím, tak je mi jich moc líto. Snad se jim to nakonec podaří.
Jo, jo svět je někdy dost nespravedlivý :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.4.08 19:43

Kostičko budu rodit u Apolináře. Protože jsem už před těhu měla vyšší tlak, tak mi doktorka dala vybrat akorát ze tří porodnic a to Motola, Podolí a Apolináře. No a nějak to vyšlo právě tam. Musela jsem se ale zaregistrovat hned v tom 15tt jinak bych neměla vůbec šanci. Tady v Praze je to fakt šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
4.4.08 19:45

Ahojky,koukám,že tady vymýšlíte samé dobrůtky… :-)

Princezničko-vyžehlila jsem opravdu jen pár kousků a teď se na to jdu vrhnout-zase alespoň něco.. :oops:
Další tři sušáky se suší,takže toho zase bude.. :roll:
Máťa taky pořád něco špiní-hrůza a to prý není nic proti tomu když příjde druhé miminko…tak jsem na to zvědavá.
Gratuluji k úspěšnému ultrazvuku!!Já jdu zase v úterý na ultrazvuk kvůli té placentě,tak doufám,že už to bude o.k.
Terezka je moc hezké jméno-taky jí máme v záloze kdyby náhodou přišla na svět holčička místo Deníska :D
Známá mi včera říkala,že jí celé těhu tvrdili,že čekají kluka(ze všech ultrazvuků a různí doktoři) a narodila se jim holčička..

No nic…jdu na to žehlení :roll:
Krásný večer všem!!!Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
4.4.08 20:08

Holky co jste z Prahy,kde tak přibližně bydlíte?Mohly by jsme udělat nějaký srazík těhulí…samozřejmě i mimopražských pokud máte možnost přijet.Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
4.4.08 20:33

Taky hlásím registraci u Apolináře. Rodila jsem tam i Filipa a chodila tam do poradny také kvůli vysokému tlaku. A vzhledem k tomu, že tam mají jednu z nejkvalitnějších novorozeneckých JIPek nebylo o čem víc přemýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.4.08 22:24

Elunko ten srazík je dobrý nápad. Sice už teď nebydlím přímo v Praze, ale kousek za ní, v Líbeznicích, ale do Prahy jezdím denně do práce. Pracuju na Andělu, takže se nejvíc pohybuju tam, ale nebyl by pro mě problém přijet i někam jinam.

Zuz tak to jsem ráda, že už máš Apolináře prověřeného. Aspoň budu vědět na koho se obrátit, když budu potřebovat s něčím poradit. :) Ten tlak se ti zvýšil až během těhu nebo jsi ho měla už dřív? Mně hned na začátku těhu doktorka řekla, ať počítám s tím, že bych mohla být na rizikovce právě kvůli tomu tlaku klidně hned od začátku. Tlak je ale zatím v normě (beru 2× denně Dopegyt). Ale nevím, jak moc se ještě může změnit. No uvidím, jak se to bude vyvíjet.

Tak pa pa všem. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
5.4.08 08:51

Krasny vikendicek :D
Tak jsem doufala, ze nas navsitiv slunicko a bude bezva den a ono se, potvurka, nekde schovava. Ale co, hlavne ze neprsi :D

Holky, vy jste teda kucharky, cukrarky :wink: Asi se necham inspirovat a taky neco uplacam. Vetsinou delam jen jen obyc. nejaky hrnkovy „zazrak“ na plech. Ale ty koka rezy vypadaji dobre. A Be-be rezy jsem uz chtela delat kdysi, ale nejak nebyli lidi :lol:

Leni , to sis vcera pekne posmakla :wink:
S tou kamaradkou mi je lito. Vim, jak je to nanocne, kdyz se nedari. Uz s nima mudrci neco delaji?
Je fakt, ze cim vic se clovek snazi a mysli na to, tim je to horsi. Ale jeste nikdy nikdo neprisel na to, jak na to nemyslet :?

Princeznicko , gratulujeme k holcicce!!! Jsem rada, ze jste v poradku. Jen tak dal! :D A Terezka je moc je moc hezke jmeno:D

Elunko , to si snad porid nejakou pradelnu a zehlirnu, kdyz to tak ctu :wink: Ja si snad nakoupim jen same nezehlici vecicky. Preci u te zehlicky nestravim cely zivot :roll:

Srazik neni vubec spatny napad. Sice nejsem z Prahy, ale neni problem dojet. Tak neco vymyslete, ju? :D

Ja jdu premyslet, co udelam k obedu.
Mejte bajecny den!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.08 09:53

ahojky,
dnes bude pěkně slunečno. Pojedem k babi za pejskama a dlouhou procházku.
Duši: mno kámoška se snaží od srpna 07. Mám pocit, že po ROCE bez otěhotnění se až pak něco dělá, ne? Ty ses také léčila, že? Dali ti nějaké léky?(prášky?) ..tedy pokud o tom chceš mluvit.
princeznička:

• gratuluji k holčičce
    mno 4 roky snažení - to už bych asi nevydržela :cry: já se bála, že po tom potratu to nepůjde (byla sem vlastně dvakrát-jednou mi tam něco nechali a udělalo mi to zánět taxem musela znovu)..takže po takových komplikacích… :roll:
    to je právě ono: když to člověk nečeká. My zatím mimi neplánovali-chtěli sme tak od března 08. A v tom prosinci to bylo tak, že styk byl jen 4× a z toho jen jednou nechráněný(6.12.) a ono se zadařilo-NÁHODA CO? A někdo zkouší všechno možné a nic…mrzí mně to za ně. :?
    Kostička:
    přeju Ti, at se řezy povedou, určo jo :P budou chutnat!!! :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
5.4.08 09:57

princeznicko tlak mi vyskočil až někdy v posledním trimestru, možná až tak začátkem 8.měsíce, ale nepamatuji si to přesně… Můj gynekolog mne kvůli možnému riziku preeklampsie poslal okamžitě k Apolináři a tak jsem pak krom poradny chodila ještě k interniste MUDr. Morávkové (nebo Moravcové? :oops: ). Ta taky vede internetovou poradnu na www.porodnice.cz

No brala jsem až do porodu a ještě týden po něm vasocardin na snížení tlaku, zbírala moč a opravdu hodně jsme to hlídali. Když by se měla rozběhnout ta preeklampsie tak to nemusí dobře dopadnout. Proboha, ale nechci Tě strašit!!!!!!

Někde jsem se dočetla že se hypertenze většinou s dalším těhotenstvím opakuje, tak vyčkávám zda to přijde, a nebo toho budu tentokrát ušetřená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí