Poradna duly
Jana Čurdová
Kosticko, diky za podporu.
S tim plavanim musim pockat do buduceho tyzdna. Ono po amnio sa 2 tyzdne nesmie ziadne cvicenie, ale potom ak bude vsetko ok tak sa rada pridam. Aj tak so sebou musim nieco robit. ..strasne som pribrala este pred tehu, lebo ma dopovali hormonami a citim sa ako taky slonik..teda vlastne akoporiadny slon. ![]()
Ahojky,
Leni gratuluju k úspěšné zkoušce, úplně tě obdivuju, mě už by se teď moc učit nechtělo.
UTZ byl skvělý, a čekáme . .. Tomáška
Manžel je nadšený, hrozně si přál kluka
Mě na pohlaví zas tak nezáleželo, jen teď budu muset znovu protřídit oblečky po neteřích a vyřadit všechny ty růžové kousky a šatičky
![]()
Příští kontrola mě čeká 28.4. - oGTT náš doktor nedělá - jen cukr na lačno, a až kdyby to bylo zvýšené tak ten glukozotoleranční test, myslím že je to rozumné, než hned zbytečně pít tolik sladkého sirupu ![]()
Bolesti břicha - taky mě to občas hrozně tlačí v podbřišku ale myslím že to prostě patří k těhu.
Mějte se všechny moc krásně, papapa
Kuk kecalky ![]()
Anduli , par dni nekde pryc vam urcite prospeje. Oba vypnete a nabijete se. Verim, ze vam to pomuze.
Preji stastnoiu ruku pri vyberu nejakeho fajn mistecka ![]()
Nam by asi takovy nejaky vylet taky pomohl. Za dva tydny mame vyroci, tak jsem chtela nekam vypadnout, ale zatim to neproslo. Ze pry staci jen nejaka veca. No, uvidime, treba to jeste nejak zasmoulim ![]()
Zuzulaj , s tim testem na cukrovku se Ti nedivim. Taky se mi nechce pit jen tak takovy sladky fujtajbl, ale snad dr. vedi, proc to delaji ![]()
Leni ,
gratulujeme ke zkousce!!! ![]()
![]()
Je fajn, ze sis udelala radost katatama
A mimi oblecky maji uzasne i v neutralnich barvickach ![]()
Dello , vubec se neomlouvej. Je jasne, ze mas jine myslenky a hlavne se potrebujes zabavit necim jinym, abys na to tolik nemyslela.
Ale uvidis, ze to dobre dopadne, MUSI!!!
Navic si myslim, ze kdyby se neco delo, tak uz Ti volaji. Tak se drz!!!
A neboj, pohyby se urcite taky brzy dostavi, jen klidecek ![]()
Drzime vsechny palecky a pesticky, co mame!!! ![]()
Ircino , gratulujeme k Tomaskovi! ![]()
A kdepak mame Markyska se zpravickama?
Tak ja zase mizim, psina se mi uvelebila na kline a ja nemuzu poradne psat
![]()
Ahojky!!!
Teda dnes byl tak krásný den…odpoledne jsem vyzvedla Máťu ze školky a jeli jsme do Světozoru na Václavák na zmrzku a pak jsme šli pěšky na Újezd na lanovku a z Petřína jsme šli pěšky k nám na Smíchov-úplně nádherná procházka.Akorát jsem si myslela,že to Matesa trochu víc unaví a ono ani moc ne
![]()
Muchachacha-já tam mám v tom břiše taky to miminušo víceméně natlačené zádičkama a kope mě dovnitř.Teď už i do strany a to tedy pěkně bolí.
Skoro přemýšlím jestli má vůbec smysl jít na 3D ultrazvuk když bude otočené zádama.Vlastně už po dvakrát na nás vystrčilo zadek a asi si říkalo:„víte co mi můžete…“ ![]()
Leni já bych raději chlapečka,ale samo jako druhotné přáníčko.Hlavně,že je všechno v pořádku.Trochu mě to,ale mrzí,že každý říká něco jiného.
U Máti nám řekli hned na prvním uz co to jde zjistit(to jsem byla ve 20.tt),že to je chlapeček.
A gratuluji ke zkoušce.Jsi šikula!!!
Irčino-gratuluji k Tomáškovi(Jméno Tomášek se mi strašně moc líbí,ale doma neprošlo).
Della-držím palečky ať máš výsledky o.k.Kdyby bylo něco závažného špatně,tak by se ti ozvali hned.Neboj.Spíš se snaž být v klidu at z toho není mimísek nervózní.
Anduli-na dovču určitě jeďte.My jsme nebyli na dovolené dva roky a už nám to opravdu leze na mozek a hlavně to moc a moc chybí.
První rok zemřel manželovi tatínek,tak mamince se vším pomáhal a hlavně veškerou dovolenou použil na vození tatínka po doktorech a vůbec na všechno zařizování.A další rok pak měnil zaměstnání a dovolenou vyplácal spíš na prodloužené víkendy.Jezdil za náma na chalupu,ale nebylo to takové to delší odpočinutí-většinou byl stejně pryč někde v lese s detektorem,takže jsme se moc neviděli ani o víkendech.
A letos?Ani nemluvím.Začal před vánoci podnikat a teď se ještě nechal zaměstnat,takže o dovolené asi nebude moc řeč.Doufám,že bude doma,alespoň pár dní po tom co se nám narodí mimčo.. ![]()
Duši-klidně napiš do tabulky překvápko,protože zatím to tak je
![]()
Mějte se všichni moc hezky a pěkný večer!Elen
Ahojky holky
tak dneska bylo opravdu nádherně, dopoledne jsme byly se školkou na plavání v Horažďovicích a odpoledene jsme stávily dvě hodiny na písku. Manža nám marodí, má horečku, rýmu, kašel, takže na nás prská bacily. Doufám, že to ustojíme a chřipka se nám vyhne.
Leni gratuluju k úspěšné zkoušce a přeju hodně štěstí v červnu při státnicích. Amálka bude Amálie, tak je to v kalendáři a moc se mi to jméno líbí.
Dello neboj se všechno bude určitě v pořádku a pohyby třeba necítíš proto, že máš placentu vepředu a mimčo jí nemůže prokopat. To měla kamarádka a pohyby necítila skoro žádné celé těhu. Jinak moc moc moc držím palečky, na ten příští týden.
Irči gratuluju k Tomáškovi, Tomášek je krásné jméno, jmenuje se tak Nelinky „kolega“ z porodnice.
Anduli, tak to tě teda obdivuju, taky nejsem pro zakazování manžovi pivko a kamarády, ale naštěstí většinou zná pravou míru, takže to zase až tak nepřehání. Ale jestli má náročné období v práci, tak se to dá chápat. Do toho má určitě i strach o tebe a o mimíska, i když to neumí říct, tak se takhle odreagovává. Ale určitě mu nech hlídal Michalku a někam vypadni sama s kamarádkou na kafe. Já to takhle s kamarádkama praktikuju pravidelně a minimálně jednou za čtrnáct dní někam vypadnem na celý večer, vždycky mě to fakt úžasně nabije.
Markýsku tak co Ellenka? Jak se vám předvedla?
Tak se mějte sluníčkově, já jdu zítra k zubaři, takže tu už mírně nervíkuju. Tak snad to tam s Amálkou přežijem bez újmy na zdraví. Tak papa M.
Ahojky,tak jsem myslela,že už tu budou zprávičky od Markýska a ono nic.Kdepak se nám touláš?Doufám,že je všechno o.k.?
Anduli držím palečky na kontrole!
Zatím pa Elen
Tak koukám,že už je po nás scháňka
.
U nás je všechno v pořádku
.Ležela jsem tam snad 45 min.jelikož se malá zrovna předváděla jak úžasně se umí vrtět,tak ji dr.ani nemohla zkontrolovat,ale nakonec se trochu uklidnila
.A všechno je v nejlepším pořádku
.Máme to i na videu jak to fakt bomba
.Doma na to koukal i Jiřík asi dvakrát jelikož tam vůbec nic neviděl,ale nakonec poznal páteř
.
Omlouvám se,že jsem se neozvala dřív,ale od večera mě trápí ten bacil co měli kluci,takže je mi fakt mizerně,tak se nezlobte,že ani nedočítám,ale já se napravím slibuju
.
Opatrujte se
.
Markýsku, tak to je super, že jste v pořádku, už jsem o vás měla strach. Tak to je paráda, že se Elenka pěkně předvedla.
Anduli hodně štěstí na dnešní kontrole.
Ahojky holky,kde jste všechny?
Asi využíváte hezkého počasí,že? ![]()
Já jsem to zaposlední dny asi přehnala s procházkami,takže si budu muset naordinovat trošku odpočívání.
Anduli-tak co kontrola?Doufám,že je vše o.k.
Markýsku-to je moc dobře,že se vám Ellenka takhle předvedla a že je v pořádku!!!
A bacil ať kouká rychle odkráčet
!!!
Marrci-držím palečky ať se manžel brzy uzdraví a HLAVNĚ ať to na vás neprskne!
Mějte se!!E.
Krasny patek vsem!!!
Markysku , to je parada, ze jste v poradku!!! ![]()
Bacila rychle zazen ![]()
Marci , prejeme, at je manzel brzy OK a Tobe a Nelince se bacily vyhnou!!! ![]()
Anduli , kdepak jsi sezpravickama z kontroly?
Elunko , prochazky jsou fajn, ale nic se nema prehanet. Tak hezky nozky nahoru a poradny vegetik ![]()
Ja jsem vcera stravila dopoledne v kuchyni. Slibila jsem muzickovi krtkuv dort a jeste jsem pekla pernik na dnesni grilovacku. Ja vim, zni to blbe, ale ono se tam sladke urcite rychle ztrati ![]()
A dneska dopol jsme byli na strihani se psikama. Nase mila pani strihacka skoncila-ma nejake zdravotni potize. Tak jsme vyrazili k jine a teda jako nic moc. Chjo, tak zas budem hledat dal ![]()
Ted padime na obidek. Zatim pa pa a mejte vsichni moc a moc fajn den!!! ![]()
Ahojky, holky,
včera už jsem nestíhala napsat, na tom utz jsme byli až o půl 5 odpoledne. No.....a novinky…Tak to vypadá, že ten náš kluk bude nakonec holčička!
Tak jsem na tom jako Elunka, té myslím taky nejdříve řekli, že to vypadá na chlapečka a při další ko spíš na holčičku.
Dr. nejprve říkal, že tam není nic „navíc“, ale nebyl to na zrovna ostrém záběru a pak už se mimi otočilo a nechtělo nic ukázat, pořád se tam pletla pupeční šňůra. No, manžel byl určitě zklamaný, i když říkal, že není, ale hlavně, že je miminko zdravé, má všechno tak, jak má být, když dr měřil hlavičku, odpovídalo to na den mým 19+4 tt, takže mám z toho velikou radost. A třeba se z toho nakonec ještě ten chlapeček vyklube, ale vidím to spíš na tu holku.
Jen je to pro mě zase nezvyk, protože už jsem „malému“ říkala Natýsku a pro holku teda jméno zatím nemáme.
Takže, Duši, v tabulce to, prosím, změň na překvápko! Díky!
Já jdu taky měnit metřík…
Jinak nic nového, u nás je krásně, tak za chvíli zase vyrážíme na písek! Papa a krásný den všem! ![]()
Ahojky holky
tak my jsme se právě vrátili z pohotovosti. Nelinka se po odpoledním spaní vzbudila a měla na nožičce a na tvářičce takové obrovské červené nalité fleky. Ještě k tomu má od včerejška od večera teplotu a rýmu, takže jsem se po včerejších zprávách bála meningokoka. Celou cestu na pohotovost jsme byli šílení strachy. No naštěstí je to prý jenom na něco alergie. Můžu vám říct, že jsem si šíleně oddychla, jsem úplně zblblá z toho meningokoka. Doktorka na dětským říkala, že meningokok má vyrážku až když už je pacient skoro mrtvej, a prý vypadá úplně jinak. Takže si o mně určitě pomyslela, že jsem pěkná hysterka.
Anduli teda to vaše miminko je taky pěkný šprýmař, takhle si z vás dělat legraci. No ale hlavně, že je v pořádku a když to budou dvě holčičky tak si aspoň spolu budou víc rozumět. Já musím taky změnit metřík z Hugýska na Amálku.
Tak se mějte krásně, užívejte sluníčka, papa M.
ahoj holky,
txem si zažila perné odpoledne…od té středy co jsem byla ve škole mně hrozně tlačilo to břicho(dolu-na pochvu) a já si vsugerovala, že je to zkracující se čípek a ještě koukla do knížky o těhu-a přečetla příznaky otevírajícího se čípku a předčasného porodu… no blbec. Samozřejmě všechny příznaky jsem měla.
včera jsem celý den ležela kromě návštěvy ústavu-abych konečně předala dokumentaci a hmotnou zodpovědnost mé zástupkyni…(to byl divný pocit-jako když řikaj: Tak vypadni už!!!!„) ![]()
no a dnes nanovo-tlak,, každých 15 minut na wc…brečela sem celé dopoledne, až se na mně nemoh manžel koukat a zavolal mamku. Ta volala mému Dr.(toho sem nechtěla-naštěstí už měl padla), tak pak zavolala známé na gyn.ambulanci. Tam mně vyšteřili(Marrci: doktorka Jirková-znáš? Moc hodná a milá) pohmatem na koze a bylo řečeno, že čípek je nezkrácený a zavřený, hurá hurá. Potřebovala jsem uklidnit. Ještě mně vzala na UZ a aspoň sem viděla Bobíska,,,nádherný pocit, jaxe zvětšil a "prokouk“ od posledního Uz v 14+5. Jo a jak sem pořád necítila pohyby tak Bobís pěkně vyvádí-nejen už večer, ale pořád-přes den, je to super.-myslím, že má také nožičky spíš dovnitř břicha-jako ELEN,, protože na ruku to přes stěnu břišní cítit moc není, ale kopanečky lechtaj, že úplně juchám ![]()
mám brát magnézium - pozor: 3× denně (nedávno jste diskutovaly, že příliš magnezia škodí, mno ne????
) a mám polehávat a ne moc chodit.
ale ta psychika-mně to taaak pomohlo. proto radím každému: když se něčeho bojíte-je fakt lepší ihned zajet k Dr. a uleví se.
tak to je asi vše.
mějte se krásně - když vidím to sluníčko, šla bych hned ven (k babče na procházku s pejskama…ale co se dá dělat)-budu koukat z okna a otevře si balkon mno.
papapa ![]()
ahoj holky
zdravím ze služby, momentálně dávám své oteklé nožky nahoru a snažím se trochu relaxovat. Už týden mě pobolívá spona stydká a dneska se to nějak zhoršilo, no včera mě gynekolog uklidnil, že to kolem 24. týdne bývá v rámci růstového spurtu bříška a vazy se už rozvolňují a pak se to prý uklidní a zase se to objeví kolem 32. týdne. Čípek je nezkrácený, takže pohoda (jo zkracování čípku člověk nijak necítí). Mám prý hodně odpočívat a brát si magnesium. Uff. No už nějak začínám pociťovat, že jak roste bříško, tak končí pohodový 2. trimestr a nastupují potíže, no uvidíme v červenci, jak nám bude do zpěvu ![]()
Anduli u nás je to taky tak, taky chlapeček na UZ 12.t. a teď spíš holčička na UZ 22.t. - ale mimčo se schovávalo. ze začátku mi všichni říkali, že to bude chlapeček (včetně celnice na letišti, ta si byla úplně jistá) a teď zase všichni svorně tvrdí, že vypadám, že to bude holka (to asi těch + 7kg
Tak pak něčemu věř. No necháme se překvapit
Mě to ze začátku bylo jako trochu líto, že to nebude holčička, ale pak jsem si zvykla na to, že to bude Adam, a teď nějak nemůžu přijít na to správné jméno pro holčičku, líbila se mi Elen a teď už zase nee, jojojoj ![]()