Poradna duly
Jana Čurdová
Leni to bude to rozvolňování vazů, zkracování čípku totiž nebolí, to sama nepoznáš - až při klinickém vyšetření. Magnesiem se v podstatě předávkovat nemůžeš - kdyžtak to způsobuje průjem a letargii, takže klííd. A pokud tvrdne děloha, tak se dávkuje až 2-2-2 i víc, takže pokud máš brát 1-1-1, tak v pohodě.
Ahoj holky,
všechny vás zdravím.
Já mám super zprávy, došly mě výsledky z amniocentézy a miminko je v pořádku
Tak jsem tak šťastná a teď si to budu pořádně užívat.
HURÁ To čekání než jsem na amnio šla a pak čekání na výsledky, to bylo nekonečné.
Teď se budu těšit na ten velký ultrazvuk až mimi zase uvidím. ![]()
Pohlaví vidím že si z vás mimi dělají srandu, ale aspoň bude překvápko.
Všem které jste měli kontrolu tak gratuluju
a jsem ráda, že jste všechny v pořádku.
Dello držím pěsti aby jsi měla výsledky v pořádku.Já měla mít výsledky až v pondělí ale došly mě už dnes na mail.Tak mě to udělalo radost. ![]()
Tak zatím se mějte moc pěkně, užívejte sluníčka a já se zas ozvu.
tak pa pa
Ahoooj!!! Álo moc ti gratuluji k dobrým výsledkům!!!
Člověku se moc a moc uleví(vím to,s Máťou jsem byla na amniu a ty tři týdny čekání
)
Vy chcete mít překvápko co se týče pohlaví nebo mi to nějak uniklo? ![]()
Muchachacha-mě u Máti všichni říkali,že určitě čekám holku(asi jsem byla tak hnusná
) a narodil se Máťa.
Teď mi zase říkají,že určitě čekám kluka,protože mi to sluší.Ale to jsou jen takové ty babské povídačky,ale jsem na to zvědavá
![]()
Kolikrát se v noci budím a nevím kam bych to břicho dala,tak fakt nevím co budu dělat na konci těhu ![]()
A dnes v noci mě parádně bolely kyčle,ale už je to o.k.-zase na chvilku.
Markýsku-doufám,že ti je trošku líp!!!
Leni-to je dobře,že je všechno v pořádku.Hlavně odpočívej!!!
Marrca-vůbec se ti nedivím,že jste byli vyplašení.Byla bych taky!Hlavně,že to není nic vážného.Ať se brzy uzdraví Nelinka!!
Anduli-no jo,mě nejdřív říkali,že to vypadá na holčičku,potom,že chlapeček a teď zase holčička
![]()
Taky už jsme říkali „ona“,„lumpice“-prostě v ženským rodu a pak jsme začali říkat Denísku no a teď říkame-miminušo…
Tak se mějte krásně,pohlaďte bříška a krásný víkend!!!Elen
no páteční večer asi většina tráví líp než já … tož to dneska moc nepokecám
pacoši budou doufám vzorně spinkat
surfuju kočárkama, no čím víc informací, tím hůř. nejvíc se mi furt líbí kočárky bébé confort, ale bohužel v trekové výbavě mají jenom teď módní trojkolky, takže smůla ![]()
elunko taky se mi čímdálhůř spí… a spím na zádech, což mi začíná utlačovat dolní dutou žílu a budím se nad ránem s oteklýma nohama… Asi si pořídím kojící polštář, dá se prý prostrčit mezi nohy a zastabilizovat tak polohu na boku, která má být na spaní nejlepší. Sama se vždycky na ty záda převrátím
Ahojky holky
Álo, tak to je super zprávička, to ti moc přeju. Teď si konečně začneš naplno užívat těhuradostí.
Elunko s tím spaním to mám podobné, v posteli s náma spí i Nelinka, tak taky přemýšlím, kam budu za chvíli to břicho dávat.
Muchachacha o koupi kojopolštáře také uvažuji a určitě se vyplatí koupit už teď, prý je na to spaní výborný. S kočárkama tě naprosto chápu, také čím víc jsem měla informací, tím jsem byla nerozhodnější. Kočárek mám po Nelince, ale stále si pohrávám s představou koupit si nový. No uvidíme jak na tom budem s penězma, zatím všechno požírá rekonstrukce, tak jestli něco zbyde tak si taky udělám radost novým kočárkem.
marcci já právě čím dál víc nad tím uvažu, tak si říkám, jestli není lepší koupit z bazaru, i když nevím, zase nějaký ušmoulený… ale kdyby měli někde trekový bébé confort čtyřkolku zachovalou a ještě červenou ( no to je asi moc požadavků najednou), no tak bych do toho šla… i když máme slíbený od našim (dle mamky prý rodinná tradice
), no ještě uvidím. Ještě je čas, na druhý straně kdybychom objednávali nový… jak dlouho trvá obvykle expedice po objednání? Jaká kočárek máš po Nelince? A - spokojenost? ![]()
Krasne ranko srpnatka ![]()
Alo , ![]()
-) To se nam ulevilo i za Tebe!!! Tak obbrrr uleva, vid? A ted si muzes zase v klidku uzivat tehu. Mam fakt velikanskou radost!
Leni , to je dobre, ze Te dr. uklidnila a hlavne, ze jsi OK. Tak hezky odpocivej a papkej magnezko. Ja ho mam asi od 10tt nejdrvi 2×denne a pak 3×denne. Jen me po nem trapil prujem, tak jsem si ho preordinovala zase na 2× denne a je to OK.
Marci , verim, ze jsi musela byt silena strachy. Navic ted po tech dvou pripadech, jak rikali v telce.
Hlavni je, ze jste v poradku!!!
Anduli , tak tu, koukam, mame druheho sprymare
Jsem zvedava na srpen, kdo na vas nakonec vykoukne ![]()
Markysku , jak bojujes s bacilem? Doufam, ze aspon trosku uspesne a ze se tu zas brzy ukazes ![]()
My jsme si vcera vecer uzili bezva grilovacku. Jen chudak kulisek si asi myslel, ze je nejake zemetreseni, jak jsem se porad smala ![]()
Domu jsme dorazili kolem pul jedenacty a uplne KO. I pres to jsem nejak nemohla zabrat a pak me kolem druhy probudila bourka, vitr a dest. Takze kdyz to tak spocitam, tak jsem na dnesek naspala asi 5hodin. To je slusny skore. Asi to pujdu po obede dohnat ![]()
Taky se hlasim k tem, co spatne spi. Nejhorsi je, ze nejde usnout. Vzdycky mi pomahala poloha na brise, ale to ted proste nejde.
Martin mi slibil, ze mi v matraci vyrizne misto pro brisko ![]()
Jinak mi spani na boku nijak nevadi, jen uz jsem nejaka prelezela a navic je psina zvykla spat u mne a moje vecny pretaceni se komentuje nesouhlasnym mrucenim a knouranim
No hezky jsme si ji naucili ![]()
Tak preji vsem fajn den. U nas to vypada, ze slunicko asi nevykoukne.
A mne se v tomhle necase ani nechce do mesta. Ale musim pro snidani a jeste vybrat nejaky darek sestrence k 25tinam. Odpoledne jedeme slavit
Doufam, ze pripravi neco mnam, at ta cesta stoji za to ![]()
Opatrujte se a pohladte pupicky!!!!
Pa pa pa
Ahojky, krásnou sobotu,
Leni to je fajn že už můžeš být zase klidná že je všechno v pořádku, víkend asi nebude s počasím nic moc, tak můžeš pěkně odpočívat ![]()
Álo, moc gratuluju k dobrým výsledkům
Tak si teď můžeš vydechnout, a dvojnásobně si užívat těhu, musí to být hrozná úleva.
Manžílek včera přišel s tím, že přemýšlel
… a že se mu jméno Tomáš nelíbí
a že by chtěl Viléma
No nakonec jsme udělali kompromis a spokojil se s Matýskem (=Matěj, na seznamu jsme ho měli oba), ale já pořád doufám že si to ještě rozmyslí a na Tomáška mi kývne. Do srpna ho musím nějak přesvědčit ![]()
Ahoj holky,
dneska mame zasa krasny den..aspon u nas je fakt nadherne.
Alo, gratulujem k vysledkom! Tak to mas uz za sebou a mozes byt spokojna, ze mate zdrave babatko. Ja si este musim par dni pockat. Ze vraj to budem mat medzi stredou a piatkom.
Tak este raz gratulujem a uzi si poriadne zbytok tehu. Sama viem, ze doteraz sa clovek i bal sa mnoheho tesit aby potom nebol este viac sklamany..
Muchacha, bebe comfort high trek 3-kolku ma moja kamoska a je z neho uplne nadsena. Videla som ho nazivo, a je to jeden z mala kocikov pre vyssie zeny. Vsetky ostatne mi pridu velmi nizke. Navyse je lahky a strasne lahko sa sklada. Autosedacku ma tiez super, akurat hlboka korbicka mi prisla moc malinka. Ale to su vsetky pri kombinovanych kociaroch. Ja rozmyslam, ze na zimu si zozeniem normalny velky hupaci kociar aby babo malo dost miesta aj s fusakom. Predsa len fusak uz bude potrebovat tak od rina az do jara a neviem si predstavit 6-7 mesacne babo vo fusaku v tych malickych korbickach. No a na prveho pol roka cestovania snad postaci autosedacka na podvozku sportaka - asi ten bebe comfort a na jaro uz sportak. Tak nejak zatial uvazujeme. Aj tak si myslim, ze s babom do pol roka moc behat po obchodakoch alebo niekde inde nebudeme, takze hlboky (mozno i starsi) kociar okolo domu postaci. A sedacka k doktorovi taktiez.
Marci, myslim, ze si dr nemoze mysliet ze si hysterka. Takto by asi reagovala kazda mamina. A lepsie je nic nezanedbat, nez potom celit nasledkom. Drzim palce at je to ok.
U nas to s pohlavim bolo vsetkym hned jasne. Maly ma v oblube ukazovat svoju „hrdost“ doktorom ihned ako sa priblizia s utz. Naposledy v utorok na poradne mi moja Dr ktore navyse nema nijak zvlast dobry UTZ hovorila ze sa mu „pekne blyskaju kulicky“.. ![]()
Akurat nemame meno. Nic sa nam nepaci. Manza je Pavel, ale Pavla nechce..Mne sa paci Robert, Roman ..to zasa jemu nie..mozno Richard, skratka Risa je hrozna…No neviem, to asi budeme riesit az po vysledkoch z amnia. Zatial je to proste nas Hugo.
Kecam uz dlho a nas Atos ma taha na prechadzku. Tak bezim.
della
ahojky,,,
tak zdraví vás „marod“ z domova…ojoj, mně to nebaví odpočívat, to je tak únavné…vlastně celý den polo-ležím s nohama nahoře a opisuju si státnicové otázky (aspoň mám na ně čas…) ale neba mně to. ![]()
MUCHACHA: děkuji za informace…že by to bylo JEN natahování vazů a stydké spony? Kéž by. Stejně ale mám pořád strach - prostě když stojím, cítím tlak na pochvu (přesně jak když si člověk dá špatně tampon a ten tam nepříjemně tlačí) ![]()
achjo, šla bych tak ven… joj nedovedu si představit, že bych už měla sviště a byla při druhém těhu takle nemožná.
třeba to přejde, když ted budu odpočívat.
Jinak gratuluju všem k úspěšným kontrolám a zjištěným chlapečkám či holčičkám…(nezlobte se že nejmenuju osobně…když ono je nás tu TOLIK..
)
doufám, že se v úterý přidám s poznáním…(stejně to bude ta Ema…to je jasné, cítím to tak je to tutovka hihi
)
tak zlatíčka, mějte se pěkně…pohlďte pupíčky a já si jdu zas odpočívat papapa
Nazdárek, maminy! ![]()
Tak jak si užíváte víkendu? Já jsem sama jen s malou, manžel má dneska koncert, tak už jeli na zkoušku, já jsem nesehnala hlídání, docela mě to mrzí, bude tam hodně známých, ale už na minulém koncertu mi ta hlasitá hudba vůbec nedělala dobře, mimi se v bříšku hrozně vrtělo, tak buď se mu to líbilo hodně a nebo vůbec… ![]()
Dneska mám šílené chutě - na oběd jsme měli krémovou špenátovou polévku, potom jsme si jen tak na chuť udělali bramboráky a asi za dvě hodiny na to jsem si udělala rozmačkané jahody s cukrem a zalité šlehačkou!
No, čekám, co to se mnou udělá…
A to jsem ještě měla v plánu, že když už teda nemůžu na ten koncert, tak že si večer udělám doma takový svůj malý piknik, že si objednám pizzu nebo nějaké dobré papu, sednu k telce a budu debužírovat! Tak uvidím, jak můj žaludek zvládne ty jahody a večer se rozhodnu.. ![]()
Leni, určitě to nic nebude a pár dní klídku Ti jen prospěje, aby se děloha zklidnila. Já ten tlak cítím občas taky, hlavně, když dlouho sedím, pak se zvednu a úplně se leknu, jak mě to tam píchá, ale po pár krocích to přejde.
A čípek jsem na ko měla taky v pořádku, tak to neřeším. Dr. mi napsal magnezko rozpustné ve vodě, ale ještě jsem ho ani neotevřela, momentálně mě nic nebolí, žádné tvrdnutí, ani tlaky necítím a navíc mi to nedělá dobře na zažívání, lítám pak i po jedné tabletce denně pořád na wc a bojím se jít i do obchodu, aby mě to tam nechytlo… ![]()
Duši, jak tak čtu, tak máte pořád pěkně nabitý program, grilovačky, oslavy… Tak to se teda nenudíte.
Taky už se těším, až se pořádně oteplí a budem moct jezdit na zahradu grilovat. (no, představa opečeného párečku nebo masíčka mě teď úplně dostala, sliny mi málem kapou na klávesnici… ![]()
Marrci, to se vám vůbec nedivím, že jste byli vyplašení, já bych byla taky, zvlášť kvůli těm flekům! A právě ty příspěvky v televizi by mě vyděsily ještě víc. Já volám doktorce kvůli každé kravině, po tom loňském Míšině zápalu plic jsem vyjukaná z každého jejího zakašlání. O to víc se bojím nástupu do školky, když ten 3letý chlapeček umřel po prvním dnu ve školce, to je hrozné… ![]()
Álo, taky moc gratuluji k dobrým výsledkům z amnia, je to super!!! Určitě sis užila nervíky, ale teď už aspoň máš jistotu, že je miminko v pořádku a můžeš si to užívat naplno! ![]()
Della, u Tebe budem za pár dní psát to samé, uvidíš!
Markýsku, taky doufám, že už je Ti líp a nad tím bacilem jsi vyhrála… ![]()
JInak co se jmen týče, tak se manžel vyjádřil, že se mu líbí Viktorie a Sofie, mně zase Adélka, ta se líbí i Mišce, tak nevim, jak to u nás zase dopadne. Chjo, a to jsem byla ráda, že jsme se konečně dohodli na Nathanovi…
A teď mě čeká druhé kolo…
A ohledně spaní teda problém nemám, spím jak dřevo minimálně 8 hodin v kuse. Zvlášť dneska jsem se úžasně vyspala, měli jsme celou noc pootevřené okno, protože bylo venku teplíčko, takže čerstvý vzduch udělal asi své. No a taky to možná bylo tím milováníčkem před spaním…
![]()
Jo, holky, vy co už máte vybraný kočárek - jak velkou máte tu hlubokou korbičku? Myslím přímo v cm. Ta naše má 80 cm x 35 cm, což mi připadá dost. Včera jsem třeba viděla X-lander, líbí se mi, ale ta korba je úplně pidi… ![]()
Jejda, končím, nebo zaberu celou jednu stranu!
Pápápá! ![]()
Kuk
Jsme zpatky z oslavy. Uffff…
Vubec se nam tam nechtelo. Martin se tam nakonec tak pekne upravil, ze jsem mela cestou dom o zabavu postarano. A ted tu chodi a breci, ze mu je zle. Dobre mu tak, kdyz to tak smichal. Ble, ble
![]()
Holky, koukam, ze se jmeny to bude asi jeste boj, co? Jsem zvedava, kdy se to zacne „lamat“ u nas.
Anduli , korbicka kocarku, co se mi libi ma 80×35cm a u te druhe verze 75×32cm.
Co se tyka nabiteho programu, tak mas pravdu. A bude hur. Na jare ma skoro cela rodina svatky a narozky. Je to poradny ficak v penezence ![]()
Ale bude hora dobreho jidla a piti a kilicka pobezi nahoru ani nebudu vedet jak ![]()
A grilovacky. No uz se tesim, az zahajime sezonu u nas. Takovy pekne nalozeny kureci
Tak a dost nebo pujdu vybrakovat lednici ![]()
Leni , je mi lito, ze nemuzes ven na prochajdu. Ale uvidis, ze si ted das par dni vegetik a zas bude lip. Aspon na chvilicku ven urcite budes moct.
Tak ja jdu hodit nozky nahoru. Jsem docela unavena, protoze jsem po obidku nespinkala ![]()
Mejte bajecny vecer!!! ![]()
Ahojky holky,
tak já dneska měla super výkoný den. Protože Nelinka má pořád rýmu a teplotu a musela jsem s ní trčet doma, tak jsem si umyla všechny okna, vyprala a pověsila záclony a ještě vygruntovala Nelince pokojíček, vyřadila jsem malé věci, uklidila zimní (snad už mě zima nepřekvapí) a teď tady sedím pěkně vyflusnutá a to ještě musím doklidit poslední zbytky v tom pokojíčku.
Anduli s těma chutěma to mám podobné, taky jsem schopná splácat a zkombinovat co se dá, teda spíš i to co se nedá.
Duši teda ty grilovačky a oslavy vám teda závidím, i když nás to taky čeká teď na konci dubna a na začátku května se vystřídá s narozkama a svátkama snad celá rodina. Už se také moc těším na chaloupku, až zahájíme grilovací sezonu.
Muchachacha po Nelince mám kočárek klasickou čtyřkombinaci, je to značka BABY SMILLE DEFENDER, zkusím někde vyhrabat fotku a hodím ji do galerky.
Markýsku co bacil? Už jste ho s Elenkou udolaly? Přeju brzké uzdravení.
Já s Amálkou zatím odolávám i když bacily mě obklopují ze všech stran. Napřed manža a teď už i Nelinka.
Leni hlavně, že jste s Emičkou v pořádku, těch pár dní ležení uteče a bude vám zase hej. O paní dr Jirkové jsem slyšela jenom samou chválu, takže tě určitě vyšetřila dobře.
Irči Matýsek je také moc pěkné jméno, možná se mi líbí i víc než Tomášek.
Dello neboj, příští týden uteče jako voda a i ty se určitě budeš radovat a užívat si už jen ty příjemné těhu radosti.
Tak papa, já běžím na ten pokojík.
Ahojte holky,přeji krááásnou neděli!!!
Já jsem nějak vyřízená z víkendu(a to ještě není konec
)
Včera jsme celkově stěhovali Máťův pokojíček a toho uklízení potom…
,ale je to hotové ![]()
Máme postýlku pro prcka,tak nám tam Máťa hned vlezl ![]()
Ještě budeme sestavovat pult,ale ten až někdy jindy.
Teď zrovna peču bábovku a pak jedeme ke tchýni.Máťa má zase rýmu,tak doufám,že opět nelehne-ty tři týdny s ním doma byli na mrtvici.
Mějte se krásně a užívejte si hezkého počasí!!!E.