13 letá tyranka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
5.1.11 11:02

Lowel, hodně dětských volnočasových aktivit (hlavně na vesnici a menších městech) samovolně odumře předvším kvůli nekomunikativnosti rodičů. Že by to bylo penězma, si nemyslím. Do jednoho (mimochodem silně dotovaného) kroužku jsme měli zápisné padesátikorunu, náklady na „nářadíčko“ byly asi 500 korun a spotřební materiál na 1 rok asi stejně. Zbytek hradil sponzor. Děcka byly nadšené, 90 procent rodičů po ukázkové hodině řeklo:„Tak toto nikdy.“ A sponzor jenom kroutil hlavou. On sám ve stejné vesnici vedl žákovskou kopanou a ročně musel tak 40 kluků odmítnout… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 11:18

8-o teda juro zírám co my Pražáci by jsme za to dali, nás stojí jen balet pro dceru 1800 na půl roku, hudebka 1400, na půl roku, plavání 1800 na půl roku a ježdění na koni každý konec týdne hoďka 250 kč a to už jmse u levnějších, kdysi nás to stálo hodina 450+ dojezd. Je to škoda, že ti rodiče to nedokážou využít, ta cena co píšeš je víc než dobrá :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 11:23

Markit sorry blbě jsem přečetla, ten doktor umí řešit obojí, fakt se na něj obrať, pomůže vám, jeho publikace najdeš i na wikipedii. Pak teď chápu ty antidepresiva, ale ty to řeší jen povrchně. Já si myslím, že holka je prostě nešťastná a neví co sama se sebou, tak kope kolem sebe. zkus napsat tomu psychologovi, přinejmenším poradí co s tím :kytka: Byla by škoda, aby pak holka nechtěně sklouzla někam kam nechceš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 11:24

Markit: me to hodne pripomina me v puberte.
Ale hodne.Jsou tam veci ktere ne ale jinak to sedi na me.
mimochodem ma puberta se zavrsila v 16letech kdy jsem odesla bydlet za tatem.
A ja ze jsem odesla k tatovi vidim i ted vidim poziitvne.
A neuraz se ale problem nebyl na me strane ale na strane me matky.A dodneska je a ted uz se na to nedivam jako pubertak ale mama 2lete dcery.
Vice to rozepisovat nebudu.
radeji anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.11 11:25
Anonymní píše:
A neuraz se ale problem nebyl na me strane ale na strane me matky.A dodneska je a ted uz se na to nedivam jako pubertak ale mama 2lete dcery.
radeji anonym.

Cimz to neber ve zlem.Nebydlim S vama. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14598
5.1.11 11:26

LOwel v naší roditě je zdá se Kity 4 generací, u které mozek neprodukuje serotonin - látku způsobující dobrou náladu a pozitivní myšlení. Proto se nám musí dodávat chemicky. Léky na podporu tvorby u ní stejně jako u nás ostatních nestačily :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.1.11 11:31
Anonymní píše:
radeji anonym.

Jo taky připomíná mě samou, řešila jsem spoustu podobných i stejných problémů, a stejně tak jsme z toho vinila moji mamku. Donedávna. Ono totiž na mámu se svádí vše… dneska, jako máma děvčat - 13 leté a 11 měsíční. to vidím trochu jinak. tehdy byla taková doba. Naši rodiče neuměli dávat najevo city tak, jak jsme je potřebovala. Mamka nechápala co po ní chci. Až hjak jsme dospěla pochopila. Navíc jsem měla začít brát léky ve věku Kityny. A dneska ráno se mi potvrdilo večerní podezření. Nebere léky… :zed:

JO a oběťmi té kyberšikany byla dcera i ten kluk.

Příspěvek upraven 05.01.11 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 11:31

aha, tak to je opravdu špatný, takže i sklon k depresi? Má to švagrová, co se teď u nás léčí, po dalším zhroucení. ach jo fakt to nemáš lehký :hug: , to víš já jsem taková zdravě švihlá :mrgreen: , někdy je to ale taky na škodu, i když děti to milují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 11:34

ty léky by ale brát měla :think: , to je trdlík :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.1.11 11:43

Markit, vůbec ti to nezávidím. Ta cesta k jejímu srdíčku bude asi hodně klikatá i pro její mámu..... Ale kdyby projevila nějaké přání ve smyslu, že si chce sama něco začít tvořit, tak tam bych se toho chytil. Možná je to falešná naděje, ale někdy tím začíná uzdravování dětské dušičky - něco si vytvořit, být hrdá na to, že něco dokážu sama, bez cizí pomoci… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.1.11 11:51

Juro, ona se tvořit snaží. Pořád si chce kupovat i dostává věci, hračky u kterých je třeba něco tvořit… i když je to třeba pro mladší.. včera mi zas donesla seznam, asi 5 různých „hraček“ které by si chtěla koupit z peněz od otce, co dostala na vánoce. tak sjem se dohodli, že si koupí jednu knihu a za zbytek 2 ty tvůrčí hračky.

A není to jednoduché pro mě ani pro ni. Navíc mi dneks oznámili, že mi při biopsii odstranili miniaturní,a el zhoubný nádor na čípku. Rakovina 1 stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 11:59

:hug: no hlavně se musíš dát do kupy ty sama, abys mohla fungovat pro obě holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
5.1.11 12:01
Lowel píše: :hug: no hlavně se musíš dát do kupy ty sama, abys mohla fungovat pro obě holky

S tim naprosto souhlasim! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Danice
5.1.11 12:14

I já mám ten problém a hned 2×,mám dvojčata,kluk holka,takže když to na chvíli opustí jednoho,začne druhej a tak pořád do kola. Jak tu mnohokrát zaznělo PŘEŽÍT,i když mne to taky dost zmáhá. Také se už párkrát balili ,že jdou bydlet k tátovi (nikdy však oba najednou,v takových chvílích ten-zrovna hodnější,mě má potřebu ochraňovat a proto vím,že přes to přezevšechno mě mají moc rádi). :hug:

• Citovat
  • Upravit
14598
6.1.11 16:51

UÁÁÁÁÁÁ pomóóóóóc

A je to tu zas. Já všechno umím a vy mi nevěříte protože mě chcete zkoušet a řev, jekot, štěká po nás… facka…

To, že už vyletěl i manžel je teda fakt co říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová