Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Martina34 píše:mimosek píše:je to hrozná rána,člověk do sebe hrne chemii,celkem to zvládá a nakonec nic.ale nesmíme to vzdávat ani Elzinka!
Holky, tak po prvním velkém zklamání tady začínám mít obavy, jak dopadnem dál my všechny…do teď nám to šlo všechno tak krásně…jsem z toho celkem smutná a hlavně je mi Elziny moc,moc líto
Přesně- tolik chemie, ještě nervy k tomu…já už byla celkem v klidu- před OPU jsem nervačila, abych měla dost vajíček, když jich bylo málo, tak jsem nervačila, aby vydrželi a dobře se vyvíjeli k transferu a když se vše dařilo, tak jsem si ani nepřipustila, že by se aspoň jedno nezahnízdilo, ale teď je optimismus pryč a já začínám nervačit, jestli mi jedno zůstane v bříšku… ![]()
Mascha píše:
Mimosku, ani nemluv, jsem z toho tak smutnáJeště je to tak nečekané, o to je to vždy větší šok
No myslím, že nás to tady vzalo všechny…a hodně…
mimosek píše:Martina34 píše:Přesně- tolik chemie, ještě nervy k tomu…já už byla celkem v klidu- před OPU jsem nervačila, abych měla dost vajíček, když jich bylo málo, tak jsem nervačila, aby vydrželi a dobře se vyvíjeli k transferu a když se vše dařilo, tak jsem si ani nepřipustila, že by se aspoň jedno nezahnízdilo, ale teď je optimismus pryč a já začínám nervačit, jestli mi jedno zůstane v bříšku…mimosek píše:je to hrozná rána,člověk do sebe hrne chemii,celkem to zvládá a nakonec nic.ale nesmíme to vzdávat ani Elzinka!
Holky, tak po prvním velkém zklamání tady začínám mít obavy, jak dopadnem dál my všechny…do teď nám to šlo všechno tak krásně…jsem z toho celkem smutná a hlavně je mi Elziny moc,moc líto
ale no tak nemůžeš zase myslet takhle negativně,to nejde,věř mimískům že se jim u tebe líbí.někdo má prostě více překážek k miminku a někdo míň ale nakonec se všechny tady dočkáme,uvidíš i Elzinka ![]()
Jste moc hodne holky… Budu si vas tady cist kazdy den, ikdyz problemy budu mit ted trochu jine…
Chci vam vsem rict, at se tim, co se nam stalo, rozhodne nenechate odradit, co se ma stat, to se stane a nema smysl se nicim stresovat - je to opravdu jako rana z cisteho nebe, ale neda se nic delat, musim bojovat dal.
Lenuli, Unicu mi uz doporucilo vice lidi, zkusim tam zitra zavolat a objednat se na nezavazny pohovor, at mi reknou svuj nazor na postupy ve Fertimedu - i co se tyce tech IUI, se mi to moc nepozdavalo, oproti jinym centrum.
Moc jste mi dneska pomohly holky, opravdu nevim, jak vyjadrit dik. Slzy mi sice tecou porad, z tech negativnich informaci od CAR, ktere by mi mohly zasahnout do zivota, ale verim, ze to prejde… Budu se moc snazit, abych se z toho rychle otrepala…
Elzinko, mám za sebou trochu podobnou zkušenost, snad vám to na podruhé vyjde. U nás taky nevěděli, čím to bylo, ale ICSI pomohlo. Vajíčka nebo spermie můžou mít vadu, kterou prohlédnutím v mikroskopu nezjistí. Ale budem věřit, že to byla spíš nějaká nehoda a že to vyjde příště. Moc držím palce.
Martina34 píše:
nepřipustila, že by se aspoň jedno nezahnízdilo, ale teď je optimismus pryč a já začínám nervačit, jestli mi jedno zůstane v bříšku…ale no tak nemůžeš zase myslet takhle negativně,to nejde,věř mimískům že se jim u tebe líbí.někdo má prostě více překážek k miminku a někdo míň ale nakonec se všechny tady dočkáme,uvidíš i Elzinka
Myslím, že je třeba počítat s tím, že to nemusí vyjít, statistiky říkají čtyřicet procent IVF je úspěšných. Jsem tu nejstarší a mám dvě diagnozy, takže mám vyšší šanci být v těch šedesáti procentech… Důležité je se z toho nezbláznit a v tom diskuze s podobně „postiženými“ pomáhá… Takže holky, jsem ráda, že tu jste ![]()
Dobré ráno děvčátka,
tak jsem včera vyfasovala Prednison, Puregon a Anopyrin. Puregonu si píchám jen 50jednotek. Dr. říkala, že jsem drobná a že by mě nerada přestimulovala. Ale jak jsem tu četla kolik máte vy tak nevím jestli to není málo. Co myslíte? Na kontrolu jdu v pondělí 13.12. tak uvidíme jestli mi dávky upraví.
parsoni píše:
Dobré ráno děvčátka,tak jsem včera vyfasovala Prednison, Puregon a Anopyrin. Puregonu si píchám jen 50jednotek. Dr. říkala, že jsem drobná a že by mě nerada přestimulovala. Ale jak jsem tu četla kolik máte vy tak nevím jestli to není málo. Co myslíte? Na kontrolu jdu v pondělí 13.12. tak uvidíme jestli mi dá
Dobré ráno všem ![]()
50 jednotek je málo,ale po kontrolním ultrazvuku ti dávky zvýší, pokud by to bylo málo a taky záleží, jestli máš krátký nebo dlouhý protokol, já měla krátký a měla jsem 350 puregonu a pak mi to zvýšil na 400, což se mi zas zdálo děsně moc
…
mimosek píše:parsoni píše:Dobré ráno všem
Dobré ráno děvčátka,tak jsem včera vyfasovala Prednison, Puregon a Anopyrin. Puregonu si píchám jen 50jednotek. Dr. říkala, že jsem drobná a že by mě nerada přestimulovala. Ale jak jsem tu četla kolik máte vy tak nevím jestli to není málo. Co myslíte? Na kontrolu jdu v pondělí 13.12. tak uvidíme jestli mi dá
50 jednotek je málo,ale po kontrolním ultrazvuku ti dávky zvýší, pokud by to bylo málo a taky záleží, jestli máš krátký nebo dlouhý protokol, já měla krátký a měla jsem 350 puregonu a pak mi to zvýšil na 400, což se mi zas zdálo děsně moc…
Dobré ráno Mascha,
taky si myslím, že má dlouhý, proto jsem o tom psala
. Pěkný den všem
Mascha píše:
Myslím, že má Personi asi dlouhý protokol. U něj se prý začíná u nižších dávek.mimosek píše:parsoni píše:Dobré ráno všem
50 jednotek je málo,ale po kontrolním ultrazvuku ti dávky zvýší, pokud by to bylo málo a taky záleží, jestli máš krátký nebo dlouhý protokol, já měla krátký a měla jsem 350 puregonu a pak mi to zvýšil na 400, což se mi zas zdálo děsně moc…
Přípravka
Elzina – OPU 6.12. 10 vajíček-neoplodněno, 13.12. konzultace s dr.
Stimulantky
Parsoni - kontrola 13.12.
Martina34 – kontrola 10.12.
Čekatelky
Kozumplíce – 7.12. transfer 1 embryo
Mimosek – 7.12. transfer 2 embrya
Anusa12 – 7.12. transfer 2 embrya
Mascha – 2.12. transfer 1 embryo, krev 17.12.
Cassiopeia – 30.11. transfer 2 embrya, krev 17.12.
HCG //
Lenulenka – 29.11. transfer 2 embrya, 6.12. dušík s //, sílí
Lianda – 25.11 transfer 2 embrya, 5.12. dušík s //, 17.12 UZ, sílí
Těhulky
Mascho, dobré to je ![]()
Mascha píše:
Přípravka
Elzina – OPU 6.12. 10 vajíček-neoplodněno, 13.12. konzultace s dr.Stimulantky
Parsoni - kontrola 13.12.
Martina34 – kontrola 10.12.Čekatelky
Kozumplíce – 7.12. transfer 1 embryo
Mimosek – 7.12. transfer 2 embrya
Anusa12 – 7.12. transfer 2 embrya
Mascha – 2.12. transfer 1 embryo, krev 17.12.
Cassiopeia – 30.11. transfer 2 embrya, krev 17.12.HCG //
Těhulky
Lenulenka – 29.11. transfer 2 embrya, 6.12. dušík s //, sílí
Lianda – 25.11 transfer 2 embrya, 5.12. dušík s //, 17.12 UZ, sílí