1. IVF listopad 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8431
8.12.10 19:38

Elzi

Elzina píše:
Martina34 píše:
ahoj holky,všechny zdravím :mavam:
Elzi to je šok,to jsem absolutně nečekala.Je mi to tak strašně líto.Jediná útěcha je snad to že krásně reaguješ na stimulku a měla jsi tolik vajíček.Myslíš že Brno je super volba,jsou tam vyhlášený.Posílám pohlazení alespoň po netu :hug: :hug: :hug: .Drž se holka naše :hug:
Děkuji Marti :hug:

Elzi tak něco je tady na diskuzi:
https://www.emimino.cz/…-icsi-53410/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
8.12.10 19:39

Elzinko, projíždím internet a hledám nějaké vysvětlení a nic. Jediné co jsem našla jsou rizika při ICSI, ty tady zkopíruju:
Rizika
Protože pomocí ICSI zamezíme přirozené selekci spermií, požaduje se, aby byl pár geneticky vyšetřen. S poruchou tvorby spermií jsou totiž sdružené chromozómové vady a další poruchy, jako je cystická fibróza. Proto také různé výzkumy prokázaly vyšší pravděpodobnost narození dítěte s těmito vadami po použití ICSI. Někdy se také využívá preimplantační diagnostika.

Další rizika, která se poté projeví vznikem defektních embryí, jsou porušení vaječné membrány nebo narušení vnitřního prostředí a organel ve vajíčku. Ostatní rizika jsou stejná jako při IVF oplození. Jsou to hlavně rizika mimoděložního oplození, vícečetného těhotenství, krvácení při odběru vajíček, hyperstimulační syndrom a poodběrová infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
8.12.10 19:41

Elzi, vím, že je to těžké. Ale to vzládneš!!! Držím palečky. Hlavně nehledej chybu v sobě!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
Martina34 píše:
Elzina píše:
Holky, me asi nejvice dostalo to, ze mi MUDr. rekla, ze otehotnet v nasem pripade, by byl maly zazrak, kdyz vidi tento vysledek…
Co to je sakra za reci, kdyz jsme oba v poradku??? ja to fakt nechapu :-(
Marti - na ktere diskuzi to prosim bylo? nevis podrobnosti, byla jinak taky OK i partner?
Elzi je to diskuze na dámě,zkusím to zjistit ano?Prosím tě co to je dr.???jak ti tohle někdo může říct?!zrovna bych jí nakopala :cert:

Marti, posli mi prosim kdyztak odkaz, jestli se Ti podari to dohledat, ju? Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
Elzina píše:
mimosek píše:
Elzina píše:
Holky, me asi nejvice dostalo to, ze mi MUDr. rekla, ze otehotnet v nasem pripade, by byl maly zazrak, kdyz vidi tento vysledek…
Co to je sakra za reci, kdyz jsme oba v poradku??? ja to fakt nechapu :-(
Marti - na ktere diskuzi to prosim bylo? nevis podrobnosti, byla jinak taky OK i partner?
Elzi, můžu se zeptat, jaký byl důvod jít do IVF? Měli jste špatný spermiogram? Toto celé nesedí, kdyby bylo aspon jedno-dvě, prosím, to se dá pochopit,ale tohle ne
Ptát se samozrejme muzes, duvod byl ten, ze se nam 1,5 roku nedarilo, nedarilo se ani IUI a tak jsme se rozhodli pro IVF. Spermiogram OK, genetika OK, zkrátka vsechna vysetreni OK.
Laparoskopii mi i pres mou vyslovnou zadost odmítli udělat, prý CAR nemá důvod ji dělat, jelikož jsem vždy byla v pořádku ve všech směrech, žádná záněty, apod.
Mazec, co :-(

Noooo,tak to je opravdu mazec…myslela jsem, že aspoň nějakou chybičku máte…okamžitě změniz CAR!!! Chyba bude nejspíš tam.. :nevim: . Fakt mě to moc mrzí, já z toho měla takový strach, že toto by se mohlo stát mě- já měla jen 5 vajuch z toho se podařilo 3 oplodnit, úplně se dokáže vžít do tvé situace,jak ti je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
8.12.10 19:43
Mascha píše:
Elzinko, projíždím internet a hledám nějaké vysvětlení a nic. Jediné co jsem našla jsou rizika při ICSI, ty tady zkopíruju:
Rizika
Protože pomocí ICSI zamezíme přirozené selekci spermií, požaduje se, aby byl pár geneticky vyšetřen. S poruchou tvorby spermií jsou totiž sdružené chromozómové vady a další poruchy, jako je cystická fibróza. Proto také různé výzkumy prokázaly vyšší pravděpodobnost narození dítěte s těmito vadami po použití ICSI. Někdy se také využívá preimplantační diagnostika.
Další rizika, která se poté projeví vznikem defektních embryí, jsou porušení vaječné membrány nebo narušení vnitřního prostředí a organel ve vajíčku. Ostatní rizika jsou stejná jako při IVF oplození. Jsou to hlavně rizika mimoděložního oplození, vícečetného těhotenství, krvácení při odběru vajíček, hyperstimulační syndrom a poodběrová infekce.

Mascho, diky moc - holky diky vam vsem MOC za podporu.
Taky jsem to hledala a nikde jsem nic podobneho nenasla… Ach jo, snad bude zitra lip a kazdy dalsi den jeste lip.............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8431
8.12.10 19:43

Elzi

Elzi tady na tý píšou sice bez ICSI ale že máš stále 3 pokusy:
 https://www.emimino.cz/…e-ivf-29116/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
8.12.10 19:47
Elzina píše:
Mascha píše:
Rizika
Mascho, diky moc - holky diky vam vsem MOC za podporu.
Taky jsem to hledala a nikde jsem nic podobneho nenasla… Ach jo, snad bude zitra lip a kazdy dalsi den jeste lip.............

Elzi, určitě bude, uvidíš!!!Každá rána se časem zahojí,smutek přejde a člověk musí jít dál i když pro něj bylo těžké překousnout hořkou pilulku zklamání…a ty to zvládneš, aby jsi to mohla zkusit co nejdříve znovu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
8.12.10 19:51
Martina34 píše:
Elzina píše:
Martina34 píše:
ahoj holky,všechny zdravím :mavam:
Elzi to je šok,to jsem absolutně nečekala.Je mi to tak strašně líto.Jediná útěcha je snad to že krásně reaguješ na stimulku a měla jsi tolik vajíček.Myslíš že Brno je super volba,jsou tam vyhlášený.Posílám pohlazení alespoň po netu :hug: :hug: :hug: .Drž se holka naše :hug:
Děkuji Marti :hug:
Elzi tak něco je tady na diskuzi:
https://www.emimino.cz/…-icsi-53410/

Koukam, ze tam byl problem s nepravidelnou ovulaci a presto se jim embria alespon vytvorila…
Je to teda zahada.
FERTIMED OLOMOUC - NIKDY VICE. Nechci na ne svalovat vsechnu vinu, ale je to prinejmensim podivne, kdyz mi to ani nedokazou zduvodnit.
Nehlede na to, kolik spatnych referenci na netu a od mych znamych, na ne je. My je volili, protoze jsou v miste bydliste.
Ale ja hloupa to vsechno spatne nechtela slyset.
Holky, jeste jednou dekuji za podporu. Pokusim se z toho vyspat, zamestnat se nejak a pristi tyden zajdu na konzultaci za mym gynekologem a zajedeme do toho Brna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
8.12.10 19:57
Elzina píše:
Je to tezke, aspon nejake Ti zbyly, me jich odebrali 13 a neoplodnili ani jedno :-( Proc, kdyz je vsechno v poradku… Hledam to na netu, jestli s tim nema nikdy zkusenost a nikde jsem podobnou zkusenost nenasla. Vzdy se oplodnili - v nekterych pripadech z toho nebylo tehotenstvi, ale to uz je vec druha. Hlava mi nebere, proc se neoplodnili, kdyz je vsechno OK :-(
Omlouvam se holky, ze vas tim zahlcuji, tezko se mi s tim pere :-(

Elzi, neomlouvej se, jsi tady správně :hug: Opravdu mě to zaráží. Nejsem nějak zkušená v IVF, neslyšela jsem o takovéto zkušenosti. A ani na netu to nemůžeš najít, prostě je to podezřelé. No faktem zůstavá, že jim musíme věřit, nic jiného nám nezbýva :nevim: Kdyby se některé neoplodnili a pak třeba ty oplodněné nevyvíjeli…tak to nějak chápu, ale takhle… Je prava, že třeba už se to stalo, ale doktoři to „svedou“ na to, že se pak nevyvíjeli…ale to už jsou moje bujné fantazie :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8431
8.12.10 19:58

Elzi

Elzi myslím na tebe,přeju ti aby to co nejdřív přebolelo a šla jsi do dalšího boje :hug: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
8.12.10 20:09
Elzina píše:
Ahoj holky,slibila jsem podat zpravu, tak tak cinim, ikdyz mi neni vubec do zpevu :cry:
Z 10 vajicek se metodou ICSI neoplodnilo ani jedno, pry je to pro kolektiv Fertimedu v Olomouci jedna velka zahada, jelikoz bylo vse v naprostem poradku, jak u mne, tak u partnera.
Takze prerusujeme snahy - resp. jdu v po na gyndu na konzultaci ke svemu lekari a kazdopadne koncime ve Fertimedu - na zaklade mnoha negativni reakci a referenci, ktere jsem nechtela brat v potaz, jelikoz jsem si naivne myslela, ze kdyz jsme v poradku, neni co zkazit. Pujdeme do Brna do UNICA.
Preji vam vsem hodne stesti a at se Vam vsem zadari. Tfuj tfuj tfuj :hug:

Elzi, je mi to strašně moc líto, vím že jakákoliv slova útěchy ti teď nijak neuleví, ale musíš být silná berunko :srdce:
Jinak já jsem s Unicou v Brně strašně spokojená, a věřím že ty budeš taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
8.12.10 20:23

Holky, tak po prvním velkém zklamání tady začínám mít obavy, jak dopadnem dál my všechny…do teď nám to šlo všechno tak krásně…jsem z toho celkem smutná a hlavně je mi Elziny moc,moc líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
8.12.10 20:30

Mimosku, ani nemluv, jsem z toho tak smutná :cry: Ještě je to tak nečekané, o to je to vždy větší šok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8431
8.12.10 20:31

mimosek

mimosek píše:
Holky, tak po prvním velkém zklamání tady začínám mít obavy, jak dopadnem dál my všechny…do teď nám to šlo všechno tak krásně…jsem z toho celkem smutná a hlavně je mi Elziny moc,moc líto

je to hrozná rána,člověk do sebe hrne chemii,celkem to zvládá a nakonec nic.ale nesmíme to vzdávat ani Elzinka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí