Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Elzi, líbí se mi, jak jsi akční
Já nikdy na IUI nebyla, díky mé endomentrioze bylo IVF jasná volba. No i já laik vím, že pro IUI ja průchodnost vejcovodů základ !
A 2×IUI v jednom cyklu
![]()
Vše špatné je na něco dobré
Ten hrazený pokus od pojišťovny jsi vlastně nevyužila celý, takže pořád na něj nárok máš a využiješ ho někde, kde to bude mnohem lepší
A věř tomu, že když jim řekneš, co se tam stalo, tak si dají velký pozor, aby se jim také něco podobného nestalo. Samozřejmě nevíme, co se vlastně opravdu stalo, ale je to podezřelé. Držím palečky ![]()
Lianda píše:
Elzi, líbí se mi, jak jsi akční![]()
Já nikdy na IUI nebyla, díky mé endomentrioze bylo IVF jasná volba. No i já laik vím, že pro IUI ja průchodnost vejcovodů základ !
A 2×IUI v jednom cyklu
![]()
![]()
Vše špatné je na něco dobréTen hrazený pokus od pojišťovny jsi vlastně nevyužila celý, takže pořád na něj nárok máš a využiješ ho někde, kde to bude mnohem lepší
A věř tomu, že když jim řekneš, co se tam stalo, tak si dají velký pozor, aby se jim také něco podobného nestalo. Samozřejmě nevíme, co se vlastně opravdu stalo, ale je to podezřelé. Držím palečky
Liando - dík
je to asi pro mě způsob, jak se s tím vyrovnat, než truchlit, tak se vrhnu do něčeho nového, ráno jsem se probudila a plán na dnešní den byl jasný ![]()
Ahojte holky,
dnes mám skluza
.
Marti,moc děkuji, vypadá, že tvůj přítel vyřeší naše pneu
, máš opravdu zlatíčko ![]()
Anusa a Kozum- jak dnes je? Mě pořád děsně bolí prsa, to už je hrůza takto dva dny po sobě, ale zvláštní je, že při stimulce mi vůbec nic nebylo, že až po ET…
Mascha i já gratuluji ![]()
Elzi, klobouk dolů- opravdu velká bojovnice. Budeš nějak řešit ten Olomoucký CAR? To ti možná v Brně taky poradí, rozhodně bych se na to zkusila zeptat.
Elzina píše:
Ahoj holky,zdravím všechny spriznene duse a pisi nejen pro info Vase, ale i ostatnich citatelek a nas podobne „postizenych“, ktere hledaji informace a zkusenosti na webu.
Příspěvek upraven 09.12.10 v 13:40
O mem pripadu vsechny vite a je popsan na predchozich strankach.
Ja jsem bojovnice a s problemem se vyrovnavam tak, ze hledam dalsi reseni. A tak jsem to udelala i ted, obvolala jsem co se dalo, mj. sveho gynekologa a UNICU v Brne, mluvila jsem primo s primarem a cely postup meho CAR - FERTIMED v Olomouc, jsem konzultovala. Nejen, co se tyce neuspechu pri ICSI, ale i predchozi neuspesne IUI.
Jake je me prekvapeni, kdy mi bylo receno, ze se pan primar ve sve praxi nesetkal s tim, aby by pri metode ICSI, kvalitnich vajickach i spermiogramu, nebylo oplodneno ani jedno. Pry stat se muze vsechno, muze byt u spermii vada, ktera se u spermiogramu neukaze, ale prokaze ji az dalsi podrobnejsi vysetreni, ktere mi ve Fertimedu ani nenabidli. Ale kazdopadne by alespon ke splynuti dojit melo.
Takze tady opravdu neco nehraje.
Zaver doktoru z Fertimedu, ze nemuzeme pocit prirozenou cestou, je udajne nesmyslny. Neudelali mi ani pruchodnost vejcovodu, vsechny inseminace tedy byly zbytecne - pry je to zaklad pro IUI. Podavani pregnylu tesne pred IUI - rovnez zvlastni. A to nemluvim o tom, ze mi delali vzdy 2× IUI v jednom cyklu - take to neni zvykem.
Na vsechno jsem se ptala, ale centrum pro me melo vzdy odpoved, takze jsem si rikala, asi vedi, proc to delaji jinak, nez vsichni ostatni.
Jsem rozhorcena, ale ted uz me ta vcerejsi litost pomalu prechazi, protoze mi v Brne dali novou sanci, ze miminko mit muzeme a da se vysetrovat dal, nemusime cekat na dalsi IVF, jsou tu dalsi moznosti - ne jak mi ve Fertimedu rekli, ze nic se delat neda a donekonecna musime zkouset IVF. A ikdyz nam najdou nejakou vadu, kterou zatim nezjistili, tak jsou ochotni to resit a zjistovat dal, nez me nazenou do dalsiho IVF.
Pisu to tedy proto, ze to jednak potrebuji dostat ze sebe ven a taky proto, aby ostatni holky, ktere by za sebou maji podobny neuspech, videly, ze neni centrum, jako centrum. Jenze kdo to ma predem vedet, ze
Takze damy - ja budu bojovat dal a nevzdavam to
Elzina píše:
je to asi pro mě způsob, jak se s tím vyrovnat, než truchlit, tak se vrhnu do něčeho nového, ráno jsem se probudila a plán na dnešní den byl jasný
Výborný způsob! ![]()
Moc držím palce, aby v Brně objevili, kde je váš problém a vyřešili to. Třeba už trápení s IVF nebude potřeba ![]()
Elzina píše:
Lenulko, to me taky napadlo. Dost se cukali, kdyz jsem to po nich chtela, nakonec mi rekli, ze si mam pozadat o vypis z karty, ktery mi do cca 6 tydnu za poplatek daji, vic nic pry ne.
Mamka ma pravdu, souhlasim s tim, celkove je to podle me nepruhledny byznys…
Předat dokumentaci Ti nemohou kvůli pojišťovně, ale myslím, že máš právo do ní nahlížet a chtít kopie, zkusím to zjistit.
mimosek píše:
Cassi, co ty- kdy to zkusíš znovu? To jsou určitě nervy,že?
Teď jsem přijela z Prahy a testíky v kabelce… takže zítra… už je mi zase zle od žaludku ![]()
Uvidíme ![]()
To věřím, že ti je zle od žaludku, ale také věřím, že už tam bude aspoň dušík…určitě bude!!! ![]()
Cassiopeia píše:mimosek píše:Teď jsem přijela z Prahy a testíky v kabelce… takže zítra… už je mi zase zle od žaludku
Uvidíme
Cassiopeia píše:mimosek píše:Teď jsem přijela z Prahy a testíky v kabelce… takže zítra… už je mi zase zle od žaludku
Uvidíme
budu na tebe myslet ![]()
No to mi povídej, já ještě víc
,teď ještě dořešit dopravu a hotovoooo
. Ale fakt musím ještě jednou pochválit, jak moc je ochotný
!!!
Martina34 píše:
Mimosku ahoj,to jsem ráda..
ELZI - Práva pacientů
„Mnohem
zásadnější jsou nová oprávnění, přiznaná pacientům od 15. května
2007. Především pak oprávnění do dokumentace v přítomnosti
zdravotnického pracovníka osobně nahlížet. Na toto oprávnění je navázáno právo požadovat z dokumentace výpisy, opisy a kopie.“
To je v tom Vademecum pacienta
na straně 31 toho PDF dokumentu.
Příspěvek upraven 09.12.10 v 16:48