Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já měla při prvním IVF tři zdravá embrya po PGD (z pěti) a dvakrát neúspěšný řízený KET (třetí bohužel neproběhl), ale nechala jsem si před ním udělat ERA i kompletní imunologii, měla Intralipid a píchala Fraxiparin.
Teď jsem po druhém IVF, kdy šly na genetiku dvě a obě prošly, byly tam ale nějaké větší komplikace po odběru, tak čekám s KET až do srpna.
@adrusenkaaa ERA test vyšetřuje stav děložní sliznice a v podstatě pomáhá stanovit optimální dobu k přenesení embrya
… Hodně štěstí a trpělivosti!!!
![]()
@adrusenkaaa Probíhá podobně jako stěr z čípku, akorát se „sáhne“ až do dělohy a odebere se kousek děložní sliznice v den, kdy by se jinak dělal transfer. Ten se pošle do specializovaného pracoviště, kde se vyšetří jestli je děložní sliznice ten den a čas receptivní a schopna příjmout přenášené embryo. Po první ERA se u mě zjistilo, že pátý den po nasazení Utrogestanu je sliznice ještě pre-receptivní a po druhém se upřesnilo, že se u mě musí dělat transfer až šestý den přibližně kolem desáté dopoledne.
Jak moc to teď díky tomu bude úspěšné se ukáže v srpnu, ale doufám, že ano ![]()
@adrusenkaaa Nemá s ní zkušenost @Potkyš? Vím, že měla všechny KET v nativu, tak možná i tu? ![]()
@Potkyš: Moc držím palce, ať bojovníček projde PGS
Kdy by byl eventuálně KET?
@Ewangelle Kočko s minimální stimulací zkušenost nemám. Spíš s maximální…
Dnes jsem 1 DC takže případný ket by mohl být začátkem srpna…
My máme 6 zobrazených prdolku a čekáme na PGS a můžeme jít na to. Jak já se těším ![]()
@helposhel Tak to je úžasné!!! Ani se tomu řěšení nedivím
…
Hlavně ať je i nadále vše v pořádku a k vaší radosti!!!
![]()
Ahoj holky, zatím čekáme na výsledky vyšetření PGS. Jsem bez ms, 2 měsíc beru klimonorm ale po dobrání kdyby se měla dostavit ms pouze spinim. Zítra bych měla začít brát poslední platicko a další cyklus doufám stimulace a ket, všechny léky už mám u sebe, ale jak se řeší to když ms nepřijde?musím na vyvolavacku? ![]()
@helposhel Ahoj, u mě se počítalo jako první den ms i špinění. Bez léků žádnou nemám, takže se bralo/ bere s povděkem cokoliv ![]()
Jinak jak Klimonorm snášíš? Já ho musela přestat brát.
@Ewangelle no teď budu začínat 3plato a doufám že poslední. Poslední antikoncepci jsem měla před 6 lety, od té doby žádná ms. Celkem snáším, no přijde mi že mám celkem nalitá prsa a docela mě pobolivaji. Ale říkala
jsem si, je to jen přechodné, max 3mesice, tak to nějak vydržím..jinak nic asi neregistruji.
Ty jsi měla jaké problémy?
@helposhel Hrozně jsem otékala a způsoboval mi psychické problémy- úzkosti. Pak se mi zjistila ale hlavně trombofilní mutace a tak jsem ho už ani brát nesměla. Teď se to řeší jenom estrogeními náplastmi (a Fraxiparinem na ředění krve) a Utrogestanem.
@Ewangelle aha, tak to takové problémy nemám.. testy na trombofilni mutace mi dělali a na nic mě neupozornili takže předpokládám že je vše ok.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.