Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@TerezaRyš To je asi tim, ze jich mas viic, ale urcite to neni takova hruza aby jsi to rusila, mysli na mimco a na to ze vse bude v poradku… ![]()
@TerezaRyš ja bych se nebala. Sice jsem mela ohss, polezela jsem si tri dny v nemocnici, ale dalo se to. Jezte hodne proteiny a bilkoviny, pijte vodu a budete v pohode ![]()
@Beeruskka81 jak jste poznala že už je to tak vážne..? Po punkci vám nedělali ultrazvuk třeba…?
@TerezaRyš mne nic nebylo, normalne jsem fungovala, zadny problem, ale treti den zacalo bolet bricho, pak sem se ani nemohla narovnat, tak sup na pohotovost, no mela jsem volnou tekutinu, ale jen trosku, ale ja jsem zly pacient, nejedla jsem bilkoviny ani protein 🙈 tak asi i proto. Jinak jsem dostala kapacku hned po odberu, hezky se o mne staraly. Ja sem na ohss mela predpoklady. Jeden vajecnik byl extremne veliky, ale ja to tak mam pri kazdem cyklu. Mela jsem 14 vajicek.
@TerezaRyš Neboj, oni si poradí. Určitě nic neruš. Já loni i letos měla v pravém 18 vajíček a v levém kolem deseti a k tomu se ani jednou při odběru nedostali, takže mi tam zůstaly ty koule až do ms. Po odběru jsem dostala kapačku, prášky na 8 dní (Dostinex) a za 2-3 dny mě objednali na utz, aby se podívali na vaječníky. Ani jednou jsem neměla hyperstimulák, jen letos mi bylo v den odběru blbě, tak jsem celý den prospala.
@Racochejlek87 teď čtu, že srdíčko se začíná ozývat na utz až ke konci 6.týdne. Budu ti moc držet palce, aby vše dopadlo dobře
hlavně v něj věř o on to ten malý drobeček zvládne. Byla by to hrozná škoda to teď ukončit. Budu na tebe moc myslet
@Nikki1992 ahoj no ja zavolam do repromedy ze dojdu az 23.10.na ultrazvuk zpravne kdy jsem.mela dojit!!! To ze jsem dosla 14.10.to bylo ze me bolelo bricho na menstruaci..a trosku jsem krvacela pani foktorka matdkuli.me vystrasila. ja jdu v patek na ultrazvuk kolem 7-8h do Heliosu..at se pan primar koukne vezme me nezavazne.
Ja stejne byla rozhodla ze prejdu nejsem spokojena…berou to v repromede jak v obchode vsude se lezi aspon 15min a tam nic…ja lezela pul hodky ale musela jsem seskocit a lehnout na30min ci jsem si vyzadala.pak me v dubnu napsali z genetiky ze jsem zdrava prenasecka spinalni svalove atrofie na potomka pak ted v srpnu me jen sestra bez vysvetleni poklada nejaky papiry na stul bez vysvetleni co to je…ja byla zakecana zkrz transfer a az v autobuse jsem si vsimla ze je to opravna zprava ktera nahrazuje predchozi ze jsem zdrava ze nic neprenasim!!!pak se zeptam doktora zobace kdyz jsem byla ultrazvuk pred transferem mu rikam,,nemam tam polyp?„a on:,,vy na to trpite?“ A ja ze nevim. a on ze neco tady vidi ze je to nepatrny a ze to jde spatne videt a prej kolik mate embrii a ja 5 a ja hned vedela kam smeruje tak mu rikam ze chcu na hystereskopii v nemocnici zadarmo a u nich za3000kc tak jsem sla dalsi ciklus jelikoz se to provadi 6 az 11den cyklu menstruace ta hysteres. a nasli mela jsem tam polyp 5mm a ted me posilaji v patek na revizi vzdyt zacatkem 7 az 8tydne jde videt srdce…!si pani doktorka spletla tydny! Merila embtio a ze je velikostne do5tydne Proste zkusim helios primare a majitele centra..co me rekne ten na muj email ofpovedel behem 3hodin ze muzu dojit bez objednsni v patek ze tam bude on…a ze se koukne a poradi me co dal!!!a ze by zatim pockal jeste tyden s tou revizi!!! A vsude pisou ze az koncem zacatkem 7tydne jde slyset srdce nektery cekaj az do9tydne kdy by melo byt srdce slyset jako zvon!!!tak uvidim sice si myslim ze na tu revizi asi stejne pujdu zazraky se deji ale aspon to budu mit od jinyho doktora…a s tebou to vypada jak?
@Nikki1992 a ten polyp oni tvrdi v repromede ze polyp nemusel zabranit usazeni embria coz je zajimavy ted ho tam nemam a embrio se chytlo a na netu jsem.od jineho doktora dostals napsany ze ano myze polyp na delozni sliznici zabranit usazeni embria!!!a ze nejlepe jde videt hned den po menstruaci kdy neni narostla delozni sliznice! Ze ta to muze pri ultrazvuku zskryvat a s mesickama preca ta sliznice odchazi a vytvari se nova sliznice takze ten polyp jdde videt hned po menstruaci ale to sem se docetla az na netu v repromede nic nevysvetli aby meli kseft ze? no des!!i kdyz je asi mala pravdepodobnost ze vyroste a zacne tukat srdce uz ted se bojim zda neudelali chybu ve vyvoji embrii? kdyz zprasili genetiku u me neverim tam nikomu a pritel semniu tam uz nechce chodit repronedy!!
@Racochejlek87
Urcite napis ze prijdes az toho 23.10. jak jsi puvodne mela!
A uvidis v heliosu co ti reknou, ale mela jsem z repromedy z pristupu uplne stejny pocit jako ty a manzel mi rikal to same co tvuj
![]()
@Racochejlek87 pockej jak to myslis, ze ti zprasili genetiku? Jinak se pripojuji, taky uz delsi dobu nejsem v repromede spokojena, ale i tak jsem tam zustala. Do vseho nas tlaci jen aby meli co nejvic penez ![]()
Teda ja nwm, ja jsem tam vzdy byla spokojena, i s pristupem. Jinak holky dnes 13 den…
Příspěvek upraven 16.10.19 v 10:53
@kelynka no zprasili genetiku ze me dali zpravu kde me nasli ze jsem zdrava prenasecka spinalni svalove atrofie ocabnuti svalstva na miminka a pritel ju nema a tlacili nas at si vyselektujem embria za 5000kc ale mi ze kdyz ju pritel nema tak by ju nase dite mit nebude!!! A ted za 4mesice me napisou opravnou zpravu ze jsem zdrava a ze se spletli! ze nic neprenasim na potomky…tak ted nevim cemu verit…
@Beeruskka81 no prave jsem z nich zklamana!!!
no uvidim jaky to bude v heliosu tam kamoska ma dceru a ted jde na vlizeni embria a znamej kamarad ma taky 2rocniho syna…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.