2. mateřská a vyšší denní vyměřovací základ než poprvé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.4.20 14:16

@Lendeš děkuji za odpověđ, měla jsem v roce 2018 veliké odměny, které se mi tenkrát nezapočetly, protože byly až 2 mesíce po nástupu na MD, plus čerpání dovči po MD ve 2018, vraceni dani v roce 2019 taky celkem dost, nevim co vše mohlo mit vliv, ale ten rozdil je tedy ve vysledku obrovsky…pravda je, že odměny a dovolená ve 2018 bylo cca 160tis kč hrubeho, tak jestli se to tam nějak připočetlo, ale netušim jak :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.20 14:25

@Lendeš Mohla bych Te konkretne take zeptat? Omlouvam se za anonym, jeste o svem tretim tehotenstvi nikomu nerikam. Prvni porod jsem mela 9/2016, druhy 5/2018, treti vychazi na 10/2020. Vzdy po skonceni md pracuji na castecny uvazek. Druha materska se me vypocitavala z prvni z duvodu, ze mezi porody nebyly 4 roky. Jak to bude u treti? Mezi prvnim a tretim porodem budou 4 roky a mesic. Bude se to brat opet z prvni a nebo z dvz z castecneho uvazku, ktery jsem pobirala pred druhym porodem? Dekuji za vysvetleni.

• Citovat
  • Upravit
9793
11.4.20 14:47
@Anonymní píše:
@Lendeš děkuji za odpověđ, měla jsem v roce 2018 veliké odměny, které se mi tenkrát nezapočetly, protože byly až 2 mesíce po nástupu na MD, plus čerpání dovči po MD ve 2018, vraceni dani v roce 2019 taky celkem dost, nevim co vše mohlo mit vliv, ale ten rozdil je tedy ve vysledku obrovsky…pravda je, že odměny a dovolená ve 2018 bylo cca 160tis kč hrubeho, tak jestli se to tam nějak připočetlo, ale netušim jak :lol:

Jo to se ti tam započítalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
11.4.20 14:55
@Anonymní píše:
@Lendeš Mohla bych Te konkretne take zeptat? Omlouvam se za anonym, jeste o svem tretim tehotenstvi nikomu nerikam. Prvni porod jsem mela 9/2016, druhy 5/2018, treti vychazi na 10/2020. Vzdy po skonceni md pracuji na castecny uvazek. Druha materska se me vypocitavala z prvni z duvodu, ze mezi porody nebyly 4 roky. Jak to bude u treti? Mezi prvnim a tretim porodem budou 4 roky a mesic. Bude se to brat opet z prvni a nebo z dvz z castecneho uvazku, ktery jsem pobirala pred druhym porodem? Dekuji za vysvetleni.

Není důležité kolik je mezi prvním a třetím, ale jestli na třetí PPM nastoupíš do 4 let druhého dítěte (bere se vždy to předchozí). A to nastoupíš, takže se porovná současný vyměřovací základ a předchozí (= ten u druhého dítěte, což je vlastně ten pro první PPM) a použije se vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.20 16:31
@Lendeš píše:
Jo to se ti tam započítalo.
Tak to je krása, děkuji :-)
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.20 21:48
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Jak je možné, že při prvním dítěti, kdy jsem začala pobírat PPM v březnu 2018 jsem měla DVZ 1184Kč a nyní při nástupu na PPM s druhým dítětem (navazuje na první a mám u zaměstnavatele smlouvu na dobu neurčitou) je DVZ 1708Kč? Přijde mi ten rozdíl hodně velký…Ty čisté denní částky jsou původně 829Kč a nyní 1196Kč…Díky za odpoveď

U mě ten největší rozdíl udělalo právě čerpání dovolené po první MD, které mi základ navýšilo. A něco málo pak změna redukčních hranic.

• Citovat
  • Upravit
12.4.20 08:54

@Limi123 děkuji, jen si říkám, že rozdíl je hodně velký a jqk je to možný že o tolik…zajímal by mě pro zajímacost ten jejich propočet, ale zjišťovat to asi nebudu. Jen jsem žila v tom, že se počítá 12 měs před a při další mateřské se vychází z předchozího výpočtu. Takže jak tam najednou vše přepočetli je pro mě záhada, ale samo si nestěžuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
12.4.20 10:38
@tralala_tralala píše:
@Limi123 děkuji, jen si říkám, že rozdíl je hodně velký a jqk je to možný že o tolik…zajímal by mě pro zajímacost ten jejich propočet, ale zjišťovat to asi nebudu. Jen jsem žila v tom, že se počítá 12 měs před a při další mateřské se vychází z předchozího výpočtu. Takže jak tam najednou vše přepočetli je pro mě záhada, ale samo si nestěžuju :D

Když těch 12 měsíců před nemáš příjmy, zjišťuje se to z předchozího kalendářního roku kdys příjmy měla - 2019 jsi neměla, 2018 jo, vyloučí se z toho vyloučené dny a ze zbytku to počítali. Až pak se to porovná s DVZ pro první PPM a použije se vyšší, pak se uplatní aktuální redukční hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.20 21:24

@Lendeš tak to jo, no tak asi to prostě vyšlo líp než tenkrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.20 22:31
@tralala_tralala píše:
@Limi123 děkuji, jen si říkám, že rozdíl je hodně velký a jqk je to možný že o tolik…zajímal by mě pro zajímacost ten jejich propočet, ale zjišťovat to asi nebudu. Jen jsem žila v tom, že se počítá 12 měs před a při další mateřské se vychází z předchozího výpočtu. Takže jak tam najednou vše přepočetli je pro mě záhada, ale samo si nestěžuju :D

Mne prijde, ze mi to normalne vypocetli jen z te dovolene. Take jsem byla hodne prekvapena.

• Citovat
  • Upravit
115
19.5.20 10:34

Holky když člověk je na neschopence, poté na materske a poté čerpá rodičovský příspěvek, a hned navazuje další neschopenkou díky dalšímu těhotenství, tak výše neschopenky a materske je stejná jako při prvním těhotenství? Počítá se stále ze mzdy která byla v době kdy žena pracovala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101965
19.5.20 11:02

@Helene7 Stejná být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.5.20 11:21
@j.a.n.i1 píše:
@Helene7 Stejná být nemusí.

Ale počítá se to z předchozí mzdy nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101965
19.5.20 11:23
@Helene7 píše:
Ale počítá se to z předchozí mzdy nebo jak?

Ano, počítá se to z předchozí mzdy, ale nemusí to být ze stejného období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
19.5.20 12:10

@Helene7 pokud se dite narodi do 4 let veku starsiho ditete melo by to by zhruba stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí