Podpora v nezaměstnanosti x PPM

Anonymní
28.2.18 15:04

Podpora v nezaměstnanosti x PPM

Ahoj potřebuji jen upřesnit informace. :) Jsem těhotná, nyní v 8 měsíci těhotenství, koncem roku mi skončila smlouva na HPP. Jediné co mě napadlo, bylo se jít přihlásit na ÚP a požádat o podporu v nezaměstnanosti, nějaké peníze prostě potřebuji :roll:. Dne 5.února jsem podávala žádost od gynekologa na PPM. Volala jsem na UP a žádala tedy o ukončení evidence. Musela jsem přijít osobně, jelikož paní úřednice z toho byla trochu zmatená :nevim:. Evidenci mi ukončila dnešním datem. Řekla mi, že údajně mi má ještě přijít v březnu podpora za únor, jenže já v únoru už žádala i o PPM, tím pádem mi přijdou dvě částky. Nebudu muset vracet peníze z ÚP zpět? Paní se v tom tak zamotala, že vlastně sama nevím jak to je? :think: Podotýkám, že jsem jí upozornila, že jsem v únoru už podávala žádost :roll: Kdyby přišli obě částky, příjde se na to? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27702
28.2.18 15:07

To jsi podávala uprostřed měsíce? pokud ano tak ti přijde část měsíce z up a část pak ppm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.18 15:11

@ka2ka V papírech od gynekologa mám nástup na ppm 5.února :think:

• Citovat
  • Upravit
27702
28.2.18 15:14

Ty jo tak to nevím jestli můžeš být zároven na ppm a úp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.2.18 15:16

Já bych raději na ten pracak ještě zašla či zavolala, pro jistotu i na sociálku. Sama jsem řešila současné vyplacení PPM a RP, tak vím, jaká je to otrava, ale chtěla jsem být raději v klidu, že z toho nebude žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
28.2.18 15:18
@ka2ka píše:
Ty jo tak to nevím jestli můžeš být zároven na ppm a úp :think:

No, můžeš, ale ne v době před porodem a těch 6 týdnů po, takže evidence na UP měla být ukončena ke 4.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
28.2.18 15:20

@j.a.n.i1 díky tak jsem zase chytřejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.18 15:39

@j.a.n.i1 Já jsem jí volala mám dojem 5. - 6. února s tím, že od 5 jsem nastoupila na ppm a ona se mě ptá, kdy budu vyplacena, říkám, že nevím, nejspíš v březnu a kolikateho také netuším, natož mi řekla, že by byla škoda přijít o podporu a mám přijít koncem února a že to ukoncime. Dnes jsem to s ní řešila na ÚP asi hodinu a sstejně jsme nedošli k žádnému závěru, ukončila to dnešním datem a hotovo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4190
28.2.18 16:20

Podpora se přepočítá k tomu 4.2. Přeplatek z ÚP budeš muset vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.7.19 20:10
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji jen upřesnit informace. :) Jsem těhotná, nyní v 8 měsíci těhotenství, koncem roku mi skončila smlouva na HPP. Jediné co mě napadlo, bylo se jít přihlásit na ÚP a požádat o podporu v nezaměstnanosti, nějaké peníze prostě potřebuji :roll:. Dne 5.února jsem podávala žádost od gynekologa na PPM. Volala jsem na UP a žádala tedy o ukončení evidence. Musela jsem přijít osobně, jelikož paní úřednice z toho byla trochu zmatená :nevim:. Evidenci mi ukončila dnešním datem. Řekla mi, že údajně mi má ještě přijít v březnu podpora za únor, jenže já v únoru už žádala i o PPM, tím pádem mi přijdou dvě částky. Nebudu muset vracet peníze z ÚP zpět? Paní se v tom tak zamotala, že vlastně sama nevím jak to je? :think: Podotýkám, že jsem jí upozornila, že jsem v únoru už podávala žádost :roll: Kdyby přišli obě částky, příjde se na to? :lol:

Můžu se zeptat jak jsi to tedy vyřešila? Jsem nyní ve stejné situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital