Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsi podávala uprostřed měsíce? pokud ano tak ti přijde část měsíce z up a část pak ppm
Já bych raději na ten pracak ještě zašla či zavolala, pro jistotu i na sociálku. Sama jsem řešila současné vyplacení PPM a RP, tak vím, jaká je to otrava, ale chtěla jsem být raději v klidu, že z toho nebude žádný problém.
@ka2ka píše:
Ty jo tak to nevím jestli můžeš být zároven na ppm a úp
No, můžeš, ale ne v době před porodem a těch 6 týdnů po, takže evidence na UP měla být ukončena ke 4.2.
@j.a.n.i1 Já jsem jí volala mám dojem 5. - 6. února s tím, že od 5 jsem nastoupila na ppm a ona se mě ptá, kdy budu vyplacena, říkám, že nevím, nejspíš v březnu a kolikateho také netuším, natož mi řekla, že by byla škoda přijít o podporu a mám přijít koncem února a že to ukoncime. Dnes jsem to s ní řešila na ÚP asi hodinu a sstejně jsme nedošli k žádnému závěru, ukončila to dnešním datem a hotovo ![]()
Podpora se přepočítá k tomu 4.2. Přeplatek z ÚP budeš muset vrátit
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji jen upřesnit informace.Jsem těhotná, nyní v 8 měsíci těhotenství, koncem roku mi skončila smlouva na HPP. Jediné co mě napadlo, bylo se jít přihlásit na ÚP a požádat o podporu v nezaměstnanosti, nějaké peníze prostě potřebuji
. Dne 5.února jsem podávala žádost od gynekologa na PPM. Volala jsem na UP a žádala tedy o ukončení evidence. Musela jsem přijít osobně, jelikož paní úřednice z toho byla trochu zmatená
. Evidenci mi ukončila dnešním datem. Řekla mi, že údajně mi má ještě přijít v březnu podpora za únor, jenže já v únoru už žádala i o PPM, tím pádem mi přijdou dvě částky. Nebudu muset vracet peníze z ÚP zpět? Paní se v tom tak zamotala, že vlastně sama nevím jak to je?
Podotýkám, že jsem jí upozornila, že jsem v únoru už podávala žádost
Kdyby přišli obě částky, příjde se na to?
Můžu se zeptat jak jsi to tedy vyřešila? Jsem nyní ve stejné situaci
Ahoj potřebuji jen upřesnit informace.
Jsem těhotná, nyní v 8 měsíci těhotenství, koncem roku mi skončila smlouva na HPP. Jediné co mě napadlo, bylo se jít přihlásit na ÚP a požádat o podporu v nezaměstnanosti, nějaké peníze prostě potřebuji
. Dne 5.února jsem podávala žádost od gynekologa na PPM. Volala jsem na UP a žádala tedy o ukončení evidence. Musela jsem přijít osobně, jelikož paní úřednice z toho byla trochu zmatená
. Evidenci mi ukončila dnešním datem. Řekla mi, že údajně mi má ještě přijít v březnu podpora za únor, jenže já v únoru už žádala i o PPM, tím pádem mi přijdou dvě částky. Nebudu muset vracet peníze z ÚP zpět? Paní se v tom tak zamotala, že vlastně sama nevím jak to je?
Podotýkám, že jsem jí upozornila, že jsem v únoru už podávala žádost
Kdyby přišli obě částky, příjde se na to?