Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem píše:
ne mohlas randit a vytvořit dceři stabilní zázemí a nechat jí čas na adaptaci.. ale ne bum má tam nového pána, no ok když musíš tak musíš, ale probůh nechtě to dítě aspoň dýchat a nechte jí čas t vše přijmout.. já chápu že jste s přítelem na růžovým obláčku a malá vám to tím nepřijetím přítele kazí, ale jako jí to vyčítat nemůžeš
Spíš je potřeba to mužský teplo
.Dítě má potřebu klidu a stability, tím spíše, pokud se mu první rodina před chvílí rozpadla. Jenže vykládejte to dotyčné. Pro tu by v této chvíli mělo být dítě na prvním místě, ne nový chlap.
@Mysis píše:
@Burj Chalifa tak jsem mela zůstat s prvním kterej se nestaral o dítě a mužů pokračovat
Tady není otázka, zda si měla zůstat s prvním, který se o dítě nestaral. Pleteš dohromady dvě nezávislý věci. Ano, vztah dle tvého nešel vydržet, i když dcera měla otce ráda, tak pro tebe byly závažné důvody, aby si ze vztahu odešla. OK, potud chápu.
Ale přeci není podmínka, aby si hned hledala novou známost, navíc, aby ses k novému partnerovi hned stěhovala. Znáš ho 7 týdnů. Jak douho u něj bydlíte? Myslíš, že po pár týdnech znáš partnera tak dobře, aby si k němu nastěhovala i svojí dceru? Myslíš, že si komletně uzavřela předešlý vztah-myslím citově i majetkově. Aby se do dalšího vztahu netahaly problémy s ukončením předešlého.
Měla si s dcerou zůstat sama, věnovat se jí a hledání nového partnera nechat na dobu, až si dcera zvykne na novou situaci.
@Mysis píše:
Ahoj ženynedávno jsem tu psala jak se mi dcera hrozně vzteká ale to už víceméně přešlo. Odešla jsem od manžela a mám sedm týdnů nového partnera. Malá je hodně opatrná ke všem ale zkusim vám popsat situaci. Ze začátku k pritelovi vůbec nešla..nenechala se pohladit, vzít za ruku…zkratka nic. Když jsme doma, tak s ním tedy blbne, i když jdu pryč. Hrajou si, skakaji do peřin a tak
přítel se k ni chová moc hezky. Porad ji říká, jak ji ma rad. Snesl by ji snad modré z nebe, kdyby to šlo. Ovšem venku, ho odmítá chytit za ruku. Nemůže ji vzít na koně ani pochovat. To chce porad nosit jen ode me anebo se úplně zasekne a začne se vztekat, ze u neho prostě byt nechce. Dneska s ni chtěl zkusit jít ven. Schovala jsem se aby mě neviděla ale bez úspěchu. Začala dělat scény a že s nim nikam nepůjde. Přišlo mi to tak, jako že když já nepujdu s nima, ona taky ne. Přitom meho kamaráda, kterého viděla prvně…tak s nim blbla, nechala se nosit a naopak nechtěla zase ke me. Prijde mi to jako kdyby zarlila nebo neco takoveho. Vim, ze to neni jednoduche, ze je toho na ni moc. Preci jenom bydlime v jinem meste, v novem byte…s jinym,,tatinkem"Mate s tím někdo zkušenost? Vim, ze to chce asi čas ale zacinam z toho byt nervózní…a popravdě přítel asi taky. Bojím se, aby to nebylo tak už pořad
Ja myslim, ze jste na tom naopak dobre. Tak kratka doba a takove uspechy. Mala by taky mohla delat hysaky, ze ho doma nechce a nenechat na sebe vubec sahnout. Je to cizi pan. To ze ho mas rada ty automaticky neznamena, ze ona taky.
Už za čas vidím tu srdceryvnou debatu o tom, jak mi selhala antikoncepce a ten hnusák mě vykopl s dítětem a těhotnou na ulici. Nemám kam jít, nikoho tu neznám a on se změnil. No vážně ![]()
Mám kamarádku a její maminka si po rozvodu našla po nějaké době novou známost. On měl taky děti, sestěhovali se dohromady brzo a doteď jsou z toho komplikace. Nakonec jim to nevydrželo. Matka si pak našla po delší době jiného, pomalu se seznamovali, dceři byl představen po několika měsících, sestěhovali se za asi 3/4 roku nebo rok. Každopádně po seznámení se si hned teda nesedli-trvalo to půl roku, než k sobě našli cestu.
Asi se budu opakovat, ale 7 týdnů je krátká doba. Hodně krátká. Jak dlouho ho už znáš ty? Ty jsi do něj zamilovaná, ale dcera ne. Buď ráda, že ho toleruje a nevříská, když se k ní přiblíží. Je malá, tatínka má dle tvého ráda, a najednou je tu někdo nový, kdo si „vynucuje“, aby mu důvěřovala. Proč by měla?
@dalmati píše:
Mám kamarádku a její maminka si po rozvodu našla po nějaké době novou známost. On měl taky děti, sestěhovali se dohromady brzo a doteď jsou z toho komplikace. Nakonec jim to nevydrželo. Matka si pak našla po delší době jiného, pomalu se seznamovali, dceři byl představen po několika měsících, sestěhovali se za asi 3/4 roku nebo rok. Každopádně po seznámení se si hned teda nesedli-trvalo to půl roku, než k sobě našli cestu.Asi se budu opakovat, ale 7 týdnů je krátká doba. Hodně krátká. Jak dlouho ho už znáš ty? Ty jsi do něj zamilovaná, ale dcera ne. Buď ráda, že ho toleruje a nevříská, když se k ní přiblíží. Je malá, tatínka má dle tvého ráda, a najednou je tu někdo nový, kdo si „vynucuje“, aby mu důvěřovala. Proč by měla?
Podle nadšení, se kterým zakladatelka popisuje sestěhování a skákání do peřin svého dítěte s neznámým chlapem (protože 7 týdnů vážně není doba k poznání), pak mám za to, že si ve své totální naivitě a růžovým brejličkám koleduje o další průser. Má ji namazanou na chleba, ona nahý zadek, dítě k tomu a je mu odkázána na milost a nemilost. Až ji to přejde, nebo jeho omrzí, bude možná koukat.
Tohle trochu nemůžu pochopit, jak ženský chvíli po rozchodu s otcem svého dítěte lezou do nového vážného vztahu a hned stěhování a všechno… a mají představu, že to že ho milují ony, tak ho musí milovat dítě. Upřednostňují svoje zájmy a pocity nad pocity dítěte, taky mi přijde dost divný, že po 7 týdnech partner neustále říká dítěti, jak ho miluje…měl by mu dát prostor, aby to to dítě cítilo samo a ne mu to dokola tlačit do hlavy
7 týdnů je hrozně krátká doba a 3 leté dítě už má tady svůj rozoumek.
Kamarádka to udělala přesně tak, manžel se odstěhoval a ona do měsíce přitáhla nového chlapa, starší syn si s ním „údajně“ strašně rozuměl, vykládala to každému na potkání, ten menší ho dokonce hrozně miloval
Starší šel za měsíc do první třídy a jí začala mít problémy, řešilo se to i u školní psycholožky a nakonec se ukázalo, že krok kamarádky byl velmi zbrklý a děti to nedali, jak každému i sama sobě namlouvala…dítě potřebuje čas. Její nový partner dětem nadcházel, aby ho jako měly rády a tak, dnes u nich žije 4 roky a nijak zvláštní péči jim nevěnuje…vše je stejně na kamarádce. Přeci jen jeho děti to nejsou, vystřízlivěl a myslím, že kamarádka taky, i když se snaží na venek hrát idylku.
@alisekR píše:
Tohle trochu nemůžu pochopit, jak ženský chvíli po rozchodu s otcem svého dítěte lezou do nového vážného vztahu a hned stěhování a všechno… a mají představu, že to že ho milují ony, tak ho musí milovat dítě. Upřednostňují svoje zájmy a pocity nad pocity dítěte, taky mi přijde dost divný, že po 7 týdnech partner neustále říká dítěti, jak ho miluje…měl by mu dát prostor, aby to to dítě cítilo samo a ne mu to dokola tlačit do hlavy7 týdnů je hrozně krátká doba a 3 leté dítě už má tady svůj rozoumek.
Kamarádka to udělala přesně tak, manžel se odstěhoval a ona do měsíce přitáhla nového chlapa, starší syn si s ním „údajně“ strašně rozuměl, vykládala to každému na potkání, ten menší ho dokonce hrozně milovalStarší šel za měsíc do první třídy a jí začala mít problémy, řešilo se to i u školní psycholožky a nakonec se ukázalo, že krok kamarádky byl velmi zbrklý a děti to nedali, jak každému i sama sobě namlouvala…dítě potřebuje čas. Její nový partner dětem nadcházel, aby ho jako měly rády a tak, dnes u nich žije 4 roky a nijak zvláštní péči jim nevěnuje…vše je stejně na kamarádce. Přeci jen jeho děti to nejsou, vystřízlivěl a myslím, že kamarádka taky, i když se snaží na venek hrát idylku.
Jsou to sobecký a hloupý ženský. Pokud si nabijou hubu, jen dobře. Ovšem, bohužel, do toho tahají i děti. O ty jim však nejde.
Myslím, že jsi to uspechala. Od manžela rovnou k jinými chlapovi, nedivim se, že pro maličkou je sedm týdnů málo.
Ja jsem dospělá a když si máma našla po rozchodu s minulým přítelem nového, první měsíc jsem ho ani neviděla. Jsou spolu půl roku a pořád ho beru s rezervou. A tak to bylo s každým novým partnerem, co moje máma měla.
Prostě dej dcerce čas.
@Antonie Bolavá ano vim jak to myslíte. Vždycky jsem říkala že malýmu nového partnera neukážu víc jak po půl roce vztahu, nebo nebudu vědět že je to ten pravý. Když jsem měla jednorázovky, nebo jsem věděla že to není vážné tak to nevěděl, ale u tohodle jsem ztratila hlavu
a když se na to podívám zpětně tak máte pravdu, byl to risk a měla jsem štěstí že to vyšlo
Nebudu komentovat jaká je hloupost takhle na dítě tlačit a rvát se do nového vztahu když se vůbec neznáte…
Ale proč ji chceš tak moct nacpat do toho aby s ním byla sama a ideálně s ním někam šla
Ani ho pořádně neznáš a chceš aby k němu měla dcera plnou důvěru? To fakt netrvá 7 týdnů.
Nech být dceru dítětem, nevnucuj jí něco o co nestojí - buď si k němu najde cestu nebo taky ne. Ať se snažíš sebevíc, dcera ho nemusí mít ráda, to není žádná povinnost. Je jenom na něm jestli ji osloví. A tím jak jí vykládá jak ji má rád
přitom ji pořádně nezná to nebude.
Dle mě máš nějakou utkvělou představu o dokonalé rodince a neuvědomuješ si že je to o něčem jiném a trvá to déle. Já jenom doufám, v zájmu dcery, že sis zase nenašla blbce a neskončíš sama s dvouma dětma…
@Aletheia píše:
Nebudu komentovat jaká je hloupost takhle na dítě tlačit a rvát se do nového vztahu když se vůbec neznáte…Ale proč ji chceš tak moct nacpat do toho aby s ním byla sama a ideálně s ním někam šla
Ani ho pořádně neznáš a chceš aby k němu měla dcera plnou důvěru? To fakt netrvá 7 týdnů.
Nech být dceru dítětem, nevnucuj jí něco o co nestojí - buď si k němu najde cestu nebo taky ne. Ať se snažíš sebevíc, dcera ho nemusí mít ráda, to není žádná povinnost. Je jenom na něm jestli ji osloví. A tím jak jí vykládá jak ji má rád
Dle mě máš nějakou utkvělou představu o dokonalé rodince a neuvědomuješ si že je to o něčem jiném a trvá to déle. Já jenom doufám, v zájmu dcery, že sis zase nenašla blbce a neskončíš sama s dvouma dětma…přitom ji pořádně nezná to nebude.
Blbec bude i on, když si po pouhých 7 týdnech jakési známosti nakvartýruje domů cizí ženskou s dítětem. Ten to bude mít v hlavě asi taky dost jednoduchý.
@Burj Chalifa píše:
Blbec bude i on, když si po pouhých 7 týdnech jakési známosti nakvartýruje domů cizí ženskou s dítětem. Ten to bude mít v hlavě asi taky dost jednoduchý.
@Aletheia jo byl dlouho sam ale samozřejmě se známé delší dobu…
@Burj Chalifa
Zato Vy to zjevně máte v hlavě velmi složité a jako bonus k tomu i velice vybrané chování - viz Vaše všudypřítomné urážky cizích lidí na tomto fóru.