3léta dcera odmítá přijmout nového partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
279
27.2.18 10:08

Asi mě prvně napadá jí vysvětlit, že tento člověk bude tvůj partner kterého miluješ, nebude její táta. Je velká a asi nechce v životě další cizí lidi. Jak sama píšeš zatím se k ní chová s respektem, takto bych to i nechala a mohlo by to být průchozí, hlavně nesuplovat tátu, když o něj obecně nestojí.
Já osobně bych se k tomu postavila tak, že bych jí vysvětlovala, jako moc je pro mě důležitý, že s ním jsem šťastná. Že mi bude úplně stačit, když ona ho bude respektovat, protože miluju i ji a chci aby ona byla spokojená. Stačil by mi tento stav, kdy spolu komunikují, jsou ochotní spolu něco podnikat a nic víc bych jí nenutila.
Třeba se bojí toho co se změní, kdyby s vámi žil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
27.2.18 10:19

Není možné že má jednak jazykovou bariéru, takže je těžké k němu přilnout, jednak pro ni může být těžké, že ty s ním můžeš normálně komunikovat a ona ne, a tím se může cítit odstrčena, a jednak..nemůže se bát že vás opět opustí jako ten první přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.18 10:20

@Ms.Ragdoll Ptala, hodněkrát, vždycky to skončí u toho, že prostě nemá důvod. A žádný objektivní důvod ani mít nemůže, jakože by jí přítel něco špatného řekl nebo udělal, to vím. Z těch střípků informací, které z ní postupně dostávám, jen vím, že jí vadí, že spolu trávíme čas, čili už to nejsme jen my dvě. A asi i přítele srovnává s bývalým - jednou mi řekla, že bývalého měla ráda a tenhle nový přítel není vůbec jako bývalý… a když už neví, jak jinak se z odpovědi vykroutit, tak řekne, že se jí prostě přitel nelíbí, že je tlustý, že se směje moc nahlas a podobně… takové hlouposti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.18 10:23

@Ms.Ragdoll Ale určitě na to stěhování nechci spěchat, to samozřejmě není nutné. Jen jsem chtěla vědět, jestli se někdo s něčím podobným setkal ;)

• Citovat
  • Upravit
1878
27.2.18 10:23

:nevim:, proč by dítě mělo automaticky získat vztah ke každému, koho matka zrovna přitáhne? Navíc je to cizinec, takže asi nějaký muslim nebo černoušek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.18 10:31

@Jirka765 Asi tě překvapím, ale ani muslim, ani černoch :D Běloch, američan, čili žádné kulturní či jiné odlišnosti ;)

• Citovat
  • Upravit
5640
27.2.18 10:31

To co pise @andelka83 je taky dobry postreh. Jazykova bariera tomu taky zrovna nepomaha… navic pises, ze dcerce byl rok, kdyz jsi odesla od jejiho otce a pak, ze s byvalym přítelem jste tri roky spolecne zili…takze to neni zase tak davno co odesel. Mela ho rada, byla na nej zvykla a ted zase stridani… ne kazde decko si tak jednoduse zvyka na zmeny. Pro tebe uz je to treba davno, minulost. Pro ni zase naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
27.2.18 10:34
@Anonymní píše:
@Jirka765 Asi tě překvapím, ale ani muslim, ani černoch :D Běloch, američan, čili žádné kulturní či jiné odlišnosti ;)

No nevim, American neni Cech, odlisnosti je tam i tak, vic nez dost. To neni primarne o barve kůže prece. Jine zvyky, svatky, vychova, mentalita celkove… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
27.2.18 10:38
@Ms.Ragdoll píše:
No nevim, American neni Cech, odlisnosti je tam i tak, vic nez dost. To neni primarne o barve kůže prece. Jine zvyky, svatky, vychova, mentalita celkove… :think:

Asi tak, moc me to neudivuje, jina rec, intonace, dela to hodne. A 4 mesice jsou kratka doba, aby si hned zvykla. Je mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.2.18 10:38

Osobní zkušenost nemám. Každopádně, pokud dcerka není nějaký rozcapený ukňučený nevychovanec, tak to, že tvého partnera nebere, bych nezlehčovala. Důvody mít nejspíš bude, ale možná je pro ni těžké s tebou o nich mluvit.
Podle mě bude jeden ze základních kamenů úrazu jazyková bariéra. Sedmiletá holka není miminko, kterému může být celkem jedno, kdo další bydlí v domácnosti a které se nechá „obalamutit“ dárečkem nebo hračkou.
Já osobně bych netlačila na pilu, sem tam víkend podle mého stačí, však jak píšeš, vážné je to čtyři měsíce, tak je snad ještě čas nechat na sebe malou a nového partnera zvyknout.
@Jirka765 to řekl sice poněkud natvrdo, nicméně má pravdu. Já si jako puberťák taky prošla tím, že máma vždycky někoho přitáhla, líbí nelíbí, nezajímá, a za rok byl pryč :nevim:
A pokud ani nemluví česky, tak co od holčiny očekáváš? Že mu padne kolem krku, když jí ani nemůže říct ahoj nebo přečíst pohádku?
Jak je na tom se vztahem k otci? Možná ji ubezpečit, že tátu má jen jednoho a může s ním být tak často, jak chce (jak otec zvládne), že nový partner rozhodně neznamená, že bude mít nového tatínka…
Nediv se jí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.2.18 10:43
@Ms.Ragdoll píše:
To co pise @andelka83 je taky dobry postreh. Jazykova bariera tomu taky zrovna nepomaha… navic pises, ze dcerce byl rok, kdyz jsi odesla od jejiho otce a pak, ze s byvalym přítelem jste tri roky spolecne zili…takze to neni zase tak davno co odesel. Mela ho rada, byla na nej zvykla a ted zase stridani… ne kazde decko si tak jednoduse zvyka na zmeny. Pro tebe uz je to treba davno, minulost. Pro ni zase naopak…

Taky bych řekla, že jeden z důvodů může být i jazyková bariéra.
Jinak v 7 letech už není úplně malá, klidně nastěhování někoho „cizího“ může brát jako určitou ztrátu soukromí, pocitu bezpečí, který ji má domov dávat :nevim:. K tomu ta jazyková bariéra…Pro zakladatelku je to všechno samozřejmé, chce být s tím, koho miluje. Ale pro to dítě je to daleko těžší, navíc opravdu nemusí každý mít každého rád i když k tomu nejsou objektivní důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.2.18 10:50

@Jirka765
No tvl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
27.2.18 10:57

@Jirka765 Teda někdo, koho při slově cizinec napadne jen muslim nebo černoch, ten musí mít hodně úzké obzory :D :D :D Patrně sympatizant Tomia Okamury? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.2.18 11:07
@Čičorečka píše:
@Jirka765 Teda někdo, koho při slově cizinec napadne jen muslim nebo černoch, ten musí mít hodně úzké obzory :D :D :D Patrně sympatizant Tomia Okamury? :think:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
27.2.18 11:10
@Čičorečka píše:
@Jirka765 Teda někdo, koho při slově cizinec napadne jen muslim nebo černoch, ten musí mít hodně úzké obzory :D :D :D Patrně sympatizant Tomia Okamury? :think:
:nevim: mě přijde, že u češek frčí Ahmedi a spol., tak proto byly obavy o psychické rozpoložení té holčičky, kdyby třeba dostala na přivítání abaju. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí