Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Emno Opet spousta okecavaci omajdy a zadna KONKRETNI rada, jak zakladatelce, tak @ka2ka . Napis, jak konkretne bys postupovala u tohoto ditete, kteremu prijde prirozene a normalni hrat si cele dny s maminkou. A jak konkretne usmernis dite, ktere do tebe bude opakovane provokativne stouchat.Pak se muzeme bavit dal.
@WaIl Jo, věštení budoucnosti jde mnohým výborně : ) V dnešní době je to, u chování dětí především, oblíbenej koníček
U nás mládě jedlo kolem jednoho roku dokonce s pohádkou před sebou, jinak se neudržel vklidu. Trvalo to chvíli… přešlo to, jako vše. Nám to bylo jedno… nedávali jsme tomu významy… ale spousta lidí si na tom smlsla : )
@Emno píše:
@ka2ka Mně by se nestalo, že do mě dítě 20× píchne
No jasne
protoze zije v lasce, harmonii a spi v posteli z duhy vedle ruzoveho jednorozce
![]()
@unuděná Možná jsi výborně vychovaná, ale to, jak se mnou teď píšeš, mi neni příjemný. V takovym naladění, kdy mý psaní označuješ jako omajdy a dáváš mi podmínky, za kterých se můžeme bavit dál, dál pokračoavat nechci.
@unuděná píše:
@Emno Opet spousta okecavaci omajdy a zadna KONKRETNI rada, jak zakladatelce, tak @ka2ka . Napis, jak konkretne bys postupovala u tohoto ditete, kteremu prijde prirozene a normalni hrat si cele dny s maminkou. A jak konkretne usmernis dite, ktere do tebe bude opakovane provokativne stouchat.Pak se muzeme bavit dal.
tak zakladatelka si celé dny s dítětem jen hraje, vůbec ho nezapojuje do normálních činností takže začít s ním dělat i jiné věci než si hrát aby vidělo, že se prostě musí taky pracovat. A jak usměrnit dítě co schválně pícha, u nás se to třikrát vysvětlí a pak oplácím co zabírá
@Emno píše:
@unuděná Možná jsi výborně vychovaná, ale to, jak se mnou teď píšeš, mi neni příjemný. V takovym naladění, kdy mý psaní označuješ jako omajdy a dáváš mi podmínky, za kterých se můžeme bavit dál, dál pokračoavat nechci.
bože ona to psala mě a né tobě ![]()
Náš malej si sám vyhraje i hodinu, budou mu 3.roky pak se začne vztekat, že si hrát nechce, nebo už ho to nebaví..jsou ale dny, kdy mě nenechá ani v klidu vys… Když si hraji já nebo přítel s ním, je u toho vzteklejší než když je sám. On je od mala takový samotář, já jako malá byla taky taková. A trochu se i bojím, aby se nestranil kolektivu ve školce. Kamarádka má zase dceru(5) a ta nejde ani sama na záchod, musí jít všude s mamou.
@ka2ka píše:
bože ona to psala mě a né tobě
Nepsala, psala jsem to @Emno nam stale nedala zadnou odpoved.
To je presne o cem jsem psala driv-prave kvuli takovymhle lidem, kteri propaguji tyto moderni „nevychovne“ trendy, nam tu roste spousta nevychovanych deti. Koncept dobry, myslenka skvela, ale zpusob predavani informaci ostatnim nedostacujici, a proto si ho spousta maminek vyklada spatne. Nezlob se, @Emno, nerikam, ze vam to nefunguje, ale stale se jen obhajujes a ostatnim nedavas zadne konstruktivni rady ![]()
@ka2ka Ne, vůbec se nevyhýbám, myslím to vážně, 20 x do sebe nenechám píchat.
Tuším, že ti postačí odpověď na 2 píchnutí
Moc hezká debata
Řeknu mu, že mě to bolí, nelíbí se mi to. Případně zvýšim hlas.
U nás většinou hned přestane. Když dítě ani tehdy nepřestane, řeknu mu, že asi neví, co mi teď způsobuje, ať si to zkusí na sebe, pokud si to neumí představit, jaký to je… a že mu to můžu ukázat, pokud mu to stále nedochází z mých slov.
Já to stejně nechápu. Obě děti jsem od uk. 2. měsíce dávala v bdělém stavu na puzzle na zem. K nim hračky. Obě se naučili hrát sami. Dneska jsem si sedla k synovi (8,5 měsíce), ale on si se mnou vůbec nechtěl hrát a raději honil míč po pokoji. Nerozumím tomu, jak někdo má čas se pořád dětem věnovat. Musím připravit jídlo, uklidit, vyprat… vy ne? Nebo máte babičky? Nebo???
@ka2ka píše:
bože ona to psala mě a né tobě
Bože ne, tobě opravdu ne. ![]()
@unuděná Tak se ptej, já ti ráda povim konkrétně, ale ne v modu, jakej jsi teď nastavila. Neni proč se hádat, proč mě urážet nebo zesměšňovat, opovrhovat. Já s tebou nebojuju, nemusíš se bránit.
Je nesmysl říct, že právě kvůli takovýmhle lidem tu něco nějak roste, někdo nevychovanej. Škaltuluješ a máš zas domněnky. Já jsem já, nejsem žádný takovýhle lidi a moje děti taky nejsou takovýhle děti.. Sleduj, jak ta hlava furt musí vymejšlet.