Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Proč hned tak jízlivá reakce? Vůbec závidět nemusíte. My jsme si to tak vybrali, tak to tak máme a vyhovuje nám to. Vy třeba máte úplně jiné priority a tím pádem i jiný nazor a to zase vyhovuje vám. Špatně nemusí být ani jedno ani druhé, to si stejně každý musí rozhodnout sám..
Tak proč zakládáš diskuzi?
![]()
@unuděná píše:
To auto taky vnímám jako problém - 5ti místné se ještě dá šikovně vybrat, zvlášť, jestli nejstarší už jezdí bez sedačky, ale se 4mi dětmi ve 3 sedačkách už budete muset koupit třířadé.
Ono to bude o prioritach a zvyklostech rodiny.
My mame doma od unora dve auta. Ja si koupila pro sebe nakupni tasku, ale nas pet vleze akorat. Muj muz ma koupil Galaxe, kdyz se narodil treti. To je auto pro 7 lidi, ktere je proste rod. a zacina byt male, prestoze je nas pouze pet. Jeho auto se bere na delsi trasy, kdyz se bere vic veci. Uz hledame vetsi rod., vidim to na autobus
. Nastesti mame pred domem sve parkoviste a nemusime se nikde na sidlisti skubat o kousek mista pro auta.
Ale jsou rodiny a pocetne rodiny, ktere nemaji zadne auto a nepotrebuji ho.
@Anonymní píše:
Jen bych ke zdejším komentářům dodala, že z mého pohledu dítě víc ocení milující rodinu než přívaly peněz od nevsimavych rodičů.Samozřejmě je třeba mít nějaké zázemí a rozhodovat se zodpovědně, vše zvážit, atd. Ale pokud jsou děti dobře vychované, rodina je založena na vzájemné lásce, tak je to krásné. Kazdy to má nastavené po svém, ale já velké rodiny určitě nelituji i když si třeba nemůžeme dovolit úplně všechno, tak máme dost jídla, čistý velký byt, auto, které pojme všechny a dost času i sami na sebe, ale společný čas je stejně nej…
Zbytečně to házíš do extrémů, v obou směrech. Nikdo neřeší, že nevlastní vilu na Barandově a luxusní auto k tomu, nebo kolikrát byli/nebyli u moře. Ale vlastní bydlení je prostě základ kvalitního rodinného zázemí. A to ti říkám jako matka velkého počtu dětí ![]()
@unuděná píše:
Tak proč zakládáš diskuzi?![]()
Já nejsem zakladatelka
. Ale to jedno, ale už se tady dal do ničeho montovat nebudu.. Hodně štěstí zakladatelce! ![]()
@Anonymní píše:
Já nejsem zakladatelka. Ale to jedno, ale už se tady dal do ničeho montovat nebudu.. Hodně štěstí zakladatelce!
Jo aha, promiň, zmátla mě ta anonymní kytka
![]()
@Hoa Mai píše:
To je ale individualni postaveni priorit. Ja bych treba jako dite (a zpetne videno i ted) byla mnohem vic nadsena z dalsiho sourozence, nez z nejake dovolene. Dovolena trva tyden, dva, sourozence mas kazdy den. Ja jsem se musela o svou mladsi sestru dost starat, protoze matka byla samozivitelka, ale nemenila bych ani za mesic na Bali. A vzdycky me mrzelo, ze dalsi sourozenec uz neni mozny.
Fakt? Nemyslím to jízlivě, ale překvapilo mě to…nevim no, ale neříkej mi, že vetší děti nechtějí aspoň jednou za rok s rodiči aspoň pod stan treba k Macháči, nemusí to být hned Maledivy…ale takové ty zážitky z obyč dovči. My si to třeba s dětma na dovolené fakt užíváme, takže si nedokážu představit je o to připravit kvůli dalšímu sourozenci, protože na to nebude…
@Queenofthenight píše:
K té finanční a bytové situaci - jsme v nájmu, byt celkem velký, boháči nejsme, ale ani chudáci. Máme se celkem dobře, i když na dovolené nejezdíme a na luxusní večeře taky nechodíme, peníze navíc padají na nábytek, spotřebiče a vše, co je třeba koupit dětem.
No tak to ani náhodou. Bydlet v nájmu a sedět celý rok doma na zadku pro mě neznamená mít se celkem dobře, to je tak trochu holá zadel. Běž do práce a zvyšte úroveň dětem, co už máte.
@terien píše:
No tak to ani náhodou. Bydlet v nájmu a sedět celý rok doma na zadku pro mě neznamená mít se celkem dobře, to je tak trochu holá zadel. Běž do práce a zvyšte úroveň dětem, co už máte.
Musím souhlasit. Nevim, k čemu další dítě. Zvyšte si životní úroveň a pak o tom zauvazujte.
@Kelsey píše:
Ono to bude o prioritach a zvyklostech rodiny.
My mame doma od unora dve auta. Ja si koupila pro sebe nakupni tasku, ale nas pet vleze akorat. Muj muz ma koupil Galaxe, kdyz se narodil treti. To je auto pro 7 lidi, ktere je proste rod. a zacina byt male, prestoze je nas pouze pet. Jeho auto se bere na delsi trasy, kdyz se bere vic veci. Uz hledame vetsi rod., vidim to na autobus. Nastesti mame pred domem sve parkoviste a nemusime se nikde na sidlisti skubat o kousek mista pro auta.
Ale jsou rodiny a pocetne rodiny, ktere nemaji zadne auto a nepotrebuji ho.
Tak my se bez auta obejdeme. Klidně jedeme vlakem. Ale když si spočítám kolik pak budou stát lístky až budeme platit za všechny. Tak cesta autem pak vyjde levněji. ![]()
Já bych se v jejich případě hlavně bála toho bydlení. Pokud je to najem od soukromé osoby, je to nejisté
@pe-terka píše:
Zbytečně to házíš do extrémů, v obou směrech. Nikdo neřeší, že nevlastní vilu na Barandově a luxusní auto k tomu, nebo kolikrát byli/nebyli u moře. Ale vlastní bydlení je prostě základ kvalitního rodinného zázemí. A to ti říkám jako matka velkého počtu dětí
S tím nesouhlasim…vlastní bydlení nemáme a zatím ani nechceme.Na co? Máme pronajatý dům v dobré lokalitě na dobu neurčitou. Vlastní bydlení podle mého názoru rozhodně není základ kvalitního rodinného zázemí. Mam plno kamarádek co mají 4 děti a vlastní bydlení buď nemají nebo třeba jen malé byty…
@Crystal87 píše:
S tím nesouhlasim…vlastní bydlení nemáme a zatím ani nechceme.Na co? Máme pronajatý dům v dobré lokalitě na dobu neurčitou. Vlastní bydlení podle mého názoru rozhodně není základ kvalitního rodinného zázemí. Mam plno kamarádek co mají 4 děti a vlastní bydlení buď nemají nebo třeba jen malé byty…
Pokud mě pamět neklame, jste ted v zahraničí, kde jsou jiné poměry, jiná pravidla, asi i jiné právní vztahy mezi těmito stranami..Netuším, jestli jste tam natrvalo nebo dočesně…Chápu - li to správně, máte se v ČR kam vracet, nebo máte kapitál na vytvožení zázemí…Známí se ted odstěhovali do Skandinávie a, ač jso velmi bohatí, jsou taky v nájmu. To je ale jiná situace a mají k tomů své důvody, reálně to zázemí prostě mají, když budou potřebovat.
Co mám vypozorované v Česku, je pozice nájemíka velmi nejistá…Já bych tohle se čtyřmi dětmi opravdu neriskovala, když bych neměla našetřeno.
@pe-terka píše:
Pokud mě pamět neklame, jste ted v zahraničí, kde jsou jiné poměry, jiná pravidla, asi i jiné právní vztahy mezi těmito stranami..Netuším, jestli jste tam natrvalo nebo dočesně…Chápu - li to správně, máte se v ČR kam vracet, nebo máte kapitál na vytvožení zázemí…Známí se ted odstěhovali do Skandinávie a, ač jso velmi bohatí, jsou taky v nájmu. To je ale jiná situace a mají k tomů své důvody, reálně to zázemí prostě mají, když budou potřebovat.
Co mám vypozorované v Česku, je pozice nájemíka velmi nejistá…Já bych tohle se čtyřmi dětmi opravdu neriskovala, když bych neměla našetřeno.
To sice ano ale kamarádky mám i v ČR;)my v ČR nemáme kromě rodiny nic a vracet se nebudeme, nemáme proč. Ja nevím jaké jsou situace v jiných částech ČR, ale tak kde jsem žila je to strašné. Ceny přemrštěné a celkově nedostatek.Asi záleží na obou stranách jestli ta budoucnost je nejistá co se týče nájmu. Ale kdo má dneska vlastní nemovitost která není zatížena hypotékou?
U hypoteky máš taky rizika ![]()
Do nájmu ani náhodou
Jinak, já osobně bych šla max. do tří dětí (máme dvě). Ale máme jen 3+1 a do tak malého bytu mi to přijde nezodpovědné. Můžu se tě zakladatelko jen zeptat, jak velké máte bydlení, že uvažujete o dalším dítěti?
U nás je do budoucna v plánu domek, máme už koupený a zasíťováný pozemek, tak tam bych se asi i ukecat nechala
ale teď bych rozhodně otěhotnět nechtěla kvůli prostoru.
My mame tri, ohledne ctvrteho se rozhodujeme. Mame radsi vztahy, nez materialno, takze kdyby bylo treba, neni problem ozelet dovolenou. Stejne tu do me holka furt husti, ze chce pod stan
Ja mam treba obavy, aby tehotenstvi bylo v poradku, abych kus neprolezela v nemocnici. Protoze prarodice jsou daleko a manzel nema klasickou pracovni dobu. Takze taky jsem na vazkach, ale drzim palce, aby ti tvoje rozhodnuti, at bude jakekoli, prineslo klidnou mysl.
@Crystal87 píše:
To sice ano ale kamarádky mám i v ČR;)my v ČR nemáme kromě rodiny nic a vracet se nebudeme, nemáme proč. Ja nevím jaké jsou situace v jiných částech ČR, ale tak kde jsem žila je to strašné. Ceny přemrštěné a celkově nedostatek.Asi záleží na obou stranách jestli ta budoucnost je nejistá co se týče nájmu. Ale kdo má dneska vlastní nemovitost která není zatížena hypotékou?U hypoteky máš taky rizika
Já vím, je to prostě složité s tím bydlením. Ale já to vnímám tak, že hypošku aspon dáváš do svýho a jednou bude splaceno, nájem platíš majiteli furt pryč…A ještě z toho často pramení různé konfliktní situace - ty byt (dům) užíváš, ale není tvůj…Že jsou nemovitosti drahé a ne každý na hypo dosáhne, to je fakt..Pak je otázka, jít - li do toho rizika se čtyřmi dětmi
Já bych se bála ![]()