4. dítě ano nebo ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
27.9.19 22:26
@Caboverde píše:
V jednadvaceti letech by měl člověk studovat, případně, pokud není studijní typ, zapracovat na potřebné praxi, aby se měl později od čeho odrazit. Moji rodiče by byli velmi staří i v případě, když bych začala s plozením dětí v takto nízkém věku. Neznáš moji rodinnou historii, nejsem na tvoje urážky a invektivy zvědavá, zvlášť pokud se skrýváš za anonym. V jednadvaceti letech jsi měla jistě dostatečně naspořeno vlastním přičiněním. Pokud ze mne mluví zahořklost, pak z tebe mladistvá nezkušenost a nerozum. Navíc ti život sponzorují druzí lidé.

Promin, ale já z tebe tu zahřklost cítím taky :think: Já měla první dítě ve 23 (předtím jsem pět roků pracovala), poslední po 40ce, VŠ jsem vystudovala v průběhu MD. A ano, velká rodina nás s manžele, neplnuje. No, zřejmě jsem taky nerozumná a nerozvážná 8) Navíc mě sponzoruje manžel 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.9.19 22:29

@jezz1e
Tak já myslela dospělé jedináčky co znám. Když jim zemřou rodiče, jsou sami. Pokud jsou jejich rodiče nemocní, nemají se s kým rozdělit o péči. Sourozenci jsou na celý život. On jedináček není sám jen jako dítě, ale i jako dospělí. A v dospělosti, obzvlášť po smrti rodičů, je ta samota hodně cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.19 22:31
@Netopirek píše:
No proto se máš rozhodnout podle sebe a ne cizích.
Je taky otázka co je socka. Jaké jsou ty parametry? To že někdo bere dávky? Nakupuje v bazarech?

Tak to samozřejmě ano, ale vidíš, kam ten tlak okolí může dojít a některý ženský jsou prostě pitomý. Další případy jsou, kdy normální chlap úplně zblbne a ač by to do něj nikdo neřekl, na rodinu se vykašle a že takových taky není málo. A myslet si, že mě se to nemůže stát je hodně naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.19 22:33
@Netopirek píše:
@jezz1e
Tak já myslela dospělé jedináčky co znám. Když jim zemřou rodiče, jsou sami. Pokud jsou jejich rodiče nemocní, nemají se s kým rozdělit o péči. Sourozenci jsou na celý život. On jedináček není sám jen jako dítě, ale i jako dospělí. A v dospělosti, obzvlášť po smrti rodičů, je ta samota hodně cítit

Nechci ti brát iluze, ale v naprosté většině případů co znám, se o rodiče stará stejně jen jeden a druhého, třetího,… to nezajímá. Stejně tak sourozenců, co spolu absolutně nevychází je fůra. Sourozenec opravdu není záruka vůbec ničeho a doživotního parťáka už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.9.19 22:34
@terien píše:
Asi to nebude tak jednoduchý, ani s tím sirotčím, když každou chvíli vidíme tklivý příběh nějaké samozivitelky, která to nezvládá. A je to mnohdy opravdu jen o tom, že si nesoudně nasekají víc dětí, než dokážou zvládnout. Pak mi úplně bere dech vysvětlení, že ona chtěla velkou rodinu :zed: já bych taky chtěla barák na americkém pobřeží a proč ho nemám? Protože si to nemůžu dovolit.

neodpovídá výše sirotčího důchodu příjmům zesnulého rodiče, ve smyslu nějaké přímé úměry? Jinak tytu ženy s rodinami obvykle žijí finančně na hraně už v době, kdy je ještě rodina úplná, zřejmě i po podnájmech, ev. dluhy, zřejmě bez životního pojištění, příjmy asi nic moc, jsou na dávkách…Prostě se s variantou krize moc nepočítá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.9.19 22:35
@terien píše:
Tak to samozřejmě ano, ale vidíš, kam ten tlak okolí může dojít a některý ženský jsou prostě pitomý. Další případy jsou, kdy normální chlap úplně zblbne a ač by to do něj nikdo neřekl, na rodinu se vykašle a že takových taky není málo. A myslet si, že mě se to nemůže stát je hodně naivní.

Tak mně se to stalo. Ale zpětně musím říct, že si za můžu sama. Pač už od začátku byla spousta náznaků. A možná i proto nemám s takovými „fňuknami“ moc soucitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.19 22:36
@pe-terka píše:
neodpovídá výše sirotčího důchodu příjmům zesnulého rodiče, ve smyslu nějaké přímé úměry? Jinak tytu ženy s rodinami obvykle žijí finančně na hraně už v době, kdy je ještě rodina úplná, zřejmě i po podnájmech, ev. dluhy, zřejmě bez životního pojištění, příjmy asi nic moc, jsou na dávkách…Prostě se s variantou krize moc nepočítá :nevim:

A v takové situaci si pořizovat děti je debilita. O to tu jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.19 22:37
@Netopirek píše:
Tak mně se to stalo. Ale zpětně musím říct, že si za můžu sama. Pač už od začátku byla spousta náznaků. A možná i proto nemám s takovými „fňuknami“ moc soucitu

Tak to nedává moc smysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.9.19 22:43
@terien píše:
A v takové situaci si pořizovat děti je debilita. O to tu jde.

Přinejmenším velká nerozvážnost, to nerozporuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
28.9.19 00:05

Ta zrovna v případě sirotčího důchodu, bych řekla, že jsou na tom pak matky s vícero dětmi líp, protože se ty peníze na děti násobí, ne? Ruku do ohně bych za to nedala, neb otec dětí žije. U čtyř dětí máte měsíčně skoro 7tis úlevu na daních, to taky není zrovna malá částka. Muzete makat v Německu a tam jsou ty peníze na děti ještě úplně někde jinde. Tohle dohadování mi přijde úplně stejné, jako se dohadovat o tom, jestli když si do letadla vezměte vlastní jídlo, tak jste socky. :mrgreen: ti co nemají větší počet dětí nechápou ty co je mají a naopak. Já klidně v očích ostatních za socky budu, nemám s tím problém. Osobně se se sockou neztotožnuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
28.9.19 00:05

Ta zrovna v případě sirotčího důchodu, bych řekla, že jsou na tom pak matky s vícero dětmi líp, protože se ty peníze na děti násobí, ne? Ruku do ohně bych za to nedala, neb otec dětí žije. U čtyř dětí máte měsíčně skoro 7tis úlevu na daních, to taky není zrovna malá částka. Muzete makat v Německu a tam jsou ty peníze na děti ještě úplně někde jinde. Tohle dohadování mi přijde úplně stejné, jako se dohadovat o tom, jestli když si do letadla vezměte vlastní jídlo, tak jste socky. :mrgreen: ti co nemají větší počet dětí nechápou ty co je mají a naopak. Já klidně v očích ostatních za socky budu, nemám s tím problém. Osobně se se sockou neztotožnuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
28.9.19 07:31
@pe-terka píše:
Promin, ale já z tebe tu zahřklost cítím taky :think: Já měla první dítě ve 23 (předtím jsem pět roků pracovala), poslední po 40ce, VŠ jsem vystudovala v průběhu MD. A ano, velká rodina nás s manžele, neplnuje. No, zřejmě jsem taky nerozumná a nerozvážná 8) Navíc mě sponzoruje manžel 8)

Neznám tě, ale dle věku budeš z generace, která byla zvyklá pracovat, nejen na sobě, a nefňukat. A popírat existenci žen, které si nasekají velké množství dětí, živí je stát nebo příbuzní, asi nebudeš.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
28.9.19 07:38
@Pantalaimon píše:
Tohle s tím „výpadkem“ partnera už tu bylo použito v různých diskuzích vícekrát a mně to přijde mimo mísu. Když budu brát v potaz normální rodiny ne socky, tak v případě rozvodu jsou pořád oba rodiče povinni se o děti starat, v případě úmrtí partnera mají děti nárok na sirotčí důchod, nehledě na to, že je snad normální mít životní pojištění. A vícero dětí mají i ženy úspěšné i jinde než u plotny a před těmi já hluboce smekám.
Ano, jednu takovou úspěšnou ženu mám v rodině,ale o tom už jsem psala v jiné diskuzi.
@Netopirek píše:
@Caboverde
A co myslíš vypadkem partnera?
Smrt? To pak bude sirotčí důchod, jestli se dokopeme vzít, tak i vdovský, plus pojistka.
V případě rozchodu budu mít alimenty. :nevim:

Sirotčí důchod je naprosto směšná částka, stejně tak jako alimenty.

• Citovat
  • Upravit
1695
28.9.19 09:39
@Caboverde píše:
Sirotčí důchod je naprosto směšná částka, stejně tak jako alimenty.

No nevím co je pro tebe směšná částka, ale v tom případě, který já znám, to pokrylo náklady na bydlení…ne teda v Praze, pravda..ale pomoc to byla velká :nevim: Matka se samozřejmě musela i otáčet a pracovat, to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.19 10:56
@Caboverde píše:
V jednadvaceti letech by měl člověk studovat, případně, pokud není studijní typ, zapracovat na potřebné praxi, aby se měl později od čeho odrazit. Moji rodiče by byli velmi staří i v případě, když bych začala s plozením dětí v takto nízkém věku. Neznáš moji rodinnou historii, nejsem na tvoje urážky a invektivy zvědavá, zvlášť pokud se skrýváš za anonym. V jednadvaceti letech jsi měla jistě dostatečně naspořeno vlastním přičiněním. Pokud ze mne mluví zahořklost, pak z tebe mladistvá nezkušenost a nerozum. Navíc ti život sponzorují druzí lidé.

Patrim mezi mlade a nasobne matky. V mojich ctyriceti bude nejstarsi cerstve plnoleta a vubec mi to nevadi. Nejsme ani socky, ani domaci povaleci, ani odkazani na pomoc okoli. Sve deti a zivot si financujeme sami. Zivot a praci jsem si prizpusobila, at zvladam vse sama, kdyz je muz v praci, kdyz je doma, tak nemam stiznost, ze by neco nedelal. Klidne muzu na dlouhou dovolenou a sam levou zadni tri zvladne.
Prarodice mame, ale hlidani neuzivame, protoze nechceme byt na nikoho odkazani.
Decka si vezmou dobrovolne o prazdninach, ale nikdo jim je nenuti, ze musi hlidat.
Ja mam rodinu daleko, takze ani jina moznost neni. Kazdy vikend neni cas dojizdet.
A mazelove rodine bych si o pomoc nerekla (osobni duvody).
Zvolila jsem uplne opacny postup. Napred jsme meli deti a budovalo se zazemi.
Do skoly jsem se vratila, az nastupem do prace. Letos jsem jeden level ukoncila a ted v zari druhy zacala. Je to narocne. Kdyz clovek chce, tak skalou pohne. Moje nova kolegyne je daleko starsi, taky ma tri deti a teprve je ve ctvrtaku, ze ona studuje soubezne pet let, nez skolu ukonci. A ctvrty krizek prekrocila davno. Nikdy neni pozde zacit.
U nas by byl prostor i pro dalsi dite, ale mi by vadilo, ze opet zustanu doma. Uz jsem si zvykla na rezim a pekny prijem. Takze nase tri jsou finito a radeji jim budeme sporit.
A predstav si, ze na vsech vyletech v lete jsem platila vyhodnejsi rod. vstupne, nez min pocetna rodina. Jednu dovolenou jsme jeli 2+3 a druha rodina 2+2 a na jine dovolene nam delal spolecnost 1+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová