7měsíční si vynucuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
376
5.9.15 12:32

Náš malý 7m dělá teď to samé. Neustále se vzteká, protože mu třeba nejde si sednout, zatím se staví na kolínka, ale nejde mu ještě pejskovat… Chce neustále na nohy, tak se taky vzteká. Beru to tak jak to je, prostě mu něco nejde, strašně by to chtěl, je to zrovna takový blbý věk… Myslím, že až začne lozit a bude si umět vše podat sám, tak se více osamostatní a bude to v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.9.15 12:44

@Ga Briela Mluvíme tady o 7.měsičním miminu ne o 3letém vzteklounovi. Já bych minimalizovala situace kdy musí brečet, když bude brečet v ohrátce vyndala bych ji nebo dala do ruky něco co zaujme a uklidní. Jasně, že jsou chvilky kdy to nejde… Mám roční, vybreč ji nenechávam když potřebuje chovám, věnuju se, u všeho mi asistuje i na tom záchodě :D Tak jsem vychovávala první dceru a rozmazlená nikdy nebyla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 12:44
@Alušáček píše:
@Ga Briela Mluvíme tady o 7.měsičním miminu ne o 3letém vzteklounovi. Já bych minimalizovala situace kdy musí brečet, když bude brečet v ohrátce vyndala bych ji nebo dala do ruky něco co zaujme a uklidní. Jasně, že jsou chvilky kdy to nejde… Mám roční, vybreč ji nenechávam když potřebuje chovám, věnuju se, u všeho mi asistuje i na tom záchodě :D Tak jsem vychovávala první dceru a rozmazlená nikdy nebyla :-)
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.9.15 12:53
@Ali-Ali píše:
tak ono clovek musi obcas tomu diteti udelat treba obed, zajit si na zachod nebo ma jeste jedno dite…

A proč je potřeba na vaření či na záchod či u 2 dětí zavírání do ohrádky? Děti mám 2 a ohrádku jsem využila cca 3 týdny po vážném úraze hlavy té mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 12:54

@Alušáček @Blackova.K
jasne, ze nema cenu nechat 7m mimco rvat. ale puvodni situace, kterou popsala byla, ze napriklad chce otevrit dvere do kuchyne. a to mi zas neprijde idealni cesta, kdyz vidim ze se vylozene vzteka, bezet ji vyhovet a ty dvere otevrit.

takze ideal proste je nenechat vyrvat a zaroven nedelat vse podle ni. coz obcas prinasi zapeklite situace :lol: ono toho bude pribyvat - moje deti prosly fazema rvani zaluzii, nechteni do kocarku, nechteni bot, nechteni cepice, nechteni do sedacky atd. a teda hodne z toho se neobeslo bez revu, protoze obcas kdyz „musis tak musis“ a kdyz neco nesmi tak nesmi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
5.9.15 12:57

Řev je jediný způsob, jak dítě může dát najevo, že to chce. Skutečně chce. Snažím se předcházet šílenýmu řevu, aby si to zbytečně nenavykla. Ale rozhodně nenechávám vyřvat. To je pak nešťastná, protože ty prtata maj jiný pohled na svět a jiné priority. Pokud něco nechci dovolit, tak vysvětluju a vysvětluju. Teď je jí 18 m a už chápe, že něco nesmí, že jídlo dostane, až si sedne, že musí zůstat stát a čekat, než povolím. Ale vynucuje si za každou cenu nosit (novinka, dřív moc nosit nechtěla, jen se naučila chodit, je nosící) a dokáže opravdu řvát se slzičkama. Asi je to pro ní důležitý. Třeba si tak připadá v bezpečí, líp vidí, nevim. Ale nosim a snažim se nemít plný ruce, abych nosit mohla, když je to pro ni důležitý. Od mý mámy neustále poslouchám řeči, jak je rozmazlena a bůhví co ještě. Nemyslím si, prostě chce nosit. Jinak je s ní pěkná domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 12:58

@Ali-Ali no tak hysteráky mají všechny děti, jak píšeš ty fáze :lol: ale řvaní u zavřených dveří jde vyřešit během minuty, buď ty dveře otevřu nebo odvedu pozornost, odnesu dítě jinam a ukážu mu nějakou „vzácnost“ nebo ho vezmu, polechtám zatočím se s ním, prostě legranda. Jasný že když už je záchvat rozjetý trvá to dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 13:00
@j.a.n.i1 píše:
A proč je potřeba na vaření či na záchod či u 2 dětí zavírání do ohrádky? Děti mám 2 a ohrádku jsem využila cca 3 týdny po vážném úraze hlavy té mladší.

a kam dal plazici se nebo lezouci dite, kdyz ho musis nechat 15min samotne?

ja davala do ohradky tak 2× denne na tech 10-15min. byly tam hracky, ktere jinde nemela a tech 15min tam v klidu zmakla. narozdil treba od lehatka, kde silela, protoze nechtela byt pripasana.

ja chapu, ze nekdo ma dite, ktere si v kuchyni 20 min hraje s kastrolama a je v klidu, kdyz mama neco dela. ani jedno moje takove neni a v okamziku nekam mizi, lezou, splhaji. v dobe kdy sotva udelali prvni krok byli schopni vylezt na jidelni stul a tam se postavit. coz uznavam, ze neni pripad v 7m, ale jsou i jine nastrahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
5.9.15 13:14

@j.a.n.i1 Ohradka je super vec…Nase hopka tam je taky nevidim natom nic zleho…Uci se tam i hezky chofit nikde ji to tak pekne nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.9.15 13:16

@Ali-Ali A proč je potřeba nechávat dítě samotné? Nějak si nevybavuju situaci, kdy by to bylo třeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
5.9.15 13:17

@j.a.n.i1 ze by super matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
5.9.15 13:18
@Ga Briela píše:
@Ali-Ali /www.emimino.cz/profil/ali-ali/ Jasně, díky za odpověd. :kytka: Já právě bych se ráda vyhla tomu aby se naučila že když zařve, že všechno dostane. Nevím jak rozeznat tu hranici kdy jeste na ni mluvit a odvest pozornost a kdy uz je to rozmazlování po jejím.Třeba kdyz ji dám na chvíli do ohrádky a ona okamžitě začne řvat že tam byt nechce mám ji hned vyndat nebo ji nechat řvat a mluvit a mluvit a mluvit idkyz to nezabíra… a ktomu treba když jeste honem musím vařit nebo letet na zachod… Nerada bych v její vychove neco zanedbala vim ze se ted hodne formuje, nechci v ni neco zablokovat

Tak já bych určitě křičet-plakat nenechala, resp. třeba z ohradky bych ji vyndala a nabídla jinou činnost. Já vždycky vyhodnotím, nakolik je situace pro dítě bezpečná a dle toho jednám. Např malá chce hrabat v tatínkove tašce s ostrým nářadím-nedovolím, ale nabídnu druhou brašnu, kde má jen nějaké oblečení. Scény s nedovolenym přístupem kamkoli neznámé, máme totiž všechny dveře otevřené, takže děti můžou jít, kam chtějí, a to už od doby, kdy se plazily. Když jsem šla na wc, tak jsem prostě šLa-buď za mnou dítě prilezlo, nebo si dál hrálo. U vaření-to samé.

• Citovat
  • Upravit
80
5.9.15 13:22

Vynucuje? V 7 měsících? :D
No, tak předně je to mimino a poznává svět. Je jasné, že chce být u tebe, protože jsi jediný člověk v bytě předpokládám, tak se nediv, že vyžaduje tvou pozornost. Je zvědavá a kouká, co děláš a chce to taky.
Já teda na dítě nikdy ohrádku nepotřebovala. Nechala jsem ji lézt po celém bytě. Samozřejmě byla nejčastěji tam, kde já. Odstranila jsem jí z dosahu nebezpečné věci a nechala poznávat svět.
Dítě řev používá místo mluvení, protože mluvit ještě neumí. Jak jinak ti má jako dát najevo, že třeba má hlad, plnou plínu, nebo prostě, že chce být s tebou. Co je na tom tak špatného. Jo, v roce a půl, kdy se bude vztekat, to už můžeš poznat, že zkouší, co ty na to. Ale takhle malé mimčo opravdu jen touží být se svou mámou. Tím vyřváním akorát způsobíš to, že ztratí jistotu a zjistí, že ani ta nejbližší osoba, TY, jí nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.9.15 13:24

Jo a dodávám - v první řadě zrušit debilní ohrádku ;) pardon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.9.15 13:27
@Lucie66 píše: