7 měsíců těhotná a přítel dítě nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
31.7.20 08:35
@Uhelpohledu píše:
Milá tazatelko, naskočili jste společně do vlaku, tak jeďte. Za jízdy se nevystupuje! Jsem z generace, které se také rodily neplánované a tim vlastně nechtěné děti, antikoncepce nulová, potraty jen na doporučení komise, bez bydlení. Nepřemýšleli jsme tak nad tim, protože v tom modelu jeli všichni, někteří úspešněji, jiní méně. Jste generace co má ve všem na výběr, takže se v tom plácáte hned od začátku. Nejdřive se trápíte, že si nemůžete vybrat, pak se trápíte, že jste si vybrali špatně a ti kolem vás jsou jistě šťastnější a vy chcete taky…blbost! Zažila jsem krásně naplánované rodiny (včetně té mojí) co dopadly špatně, znám rodiny, na které bych si nevsadila a jsou spolu pevně v dobrém i zlém. Jsem nechtěné, nemanželské dítě. Maminku jsem milovala a v době jeji nemoci o ní pečovala a umožnila zemřít doma. Před smrtí mi řekla, že jsem byla to nejlepší co ji v životě potkalo. Já se rozvedla, když bylo mému dítěti 5 let a už nikdy bych se dobrovolně na cestu samoživitelky nevydala…tak teď si vyberte… Takže jeďte tu vaši jizdu a pevně se držte, protože někdy to strašně drncá :) A už sem nechoďte, každý život je originální a nikdy nikdo není ve stejné situaci, proto vám nikdo nemůže poradit a na výčitky máte přítele :) Třeba diky tomu maličkému v bříšku jednou neumřete v domově důchodců. Držte se statečně holčičko!

Domovy důchodců nejsou zas tak špatné, mám tam babičku, můj táta za ní jezdí. Je tam spokojená, líbí se jí tam víc než když byla sama. Pak má praprababička před časem taky šla do domova důchodců a moc se jí tam líbí. A naši taky říkali, že tam patrně půjdou, když nás čeká práce do 70 nebo je možný, že budeme pracovat i do 75 a to bych pak chtěla vidět, jak se ještě budu starat o rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
31.7.20 09:33
@Uhelpohledu píše:
Milá tazatelko, naskočili jste společně do vlaku, tak jeďte. Za jízdy se nevystupuje! Jsem z generace, které se také rodily neplánované a tim vlastně nechtěné děti, antikoncepce nulová, potraty jen na doporučení komise, bez bydlení. Nepřemýšleli jsme tak nad tim, protože v tom modelu jeli všichni, někteří úspešněji, jiní méně. Jste generace co má ve všem na výběr, takže se v tom plácáte hned od začátku. Nejdřive se trápíte, že si nemůžete vybrat, pak se trápíte, že jste si vybrali špatně a ti kolem vás jsou jistě šťastnější a vy chcete taky…blbost! Zažila jsem krásně naplánované rodiny (včetně té mojí) co dopadly špatně, znám rodiny, na které bych si nevsadila a jsou spolu pevně v dobrém i zlém. Jsem nechtěné, nemanželské dítě. Maminku jsem milovala a v době jeji nemoci o ní pečovala a umožnila zemřít doma. Před smrtí mi řekla, že jsem byla to nejlepší co ji v životě potkalo. Já se rozvedla, když bylo mému dítěti 5 let a už nikdy bych se dobrovolně na cestu samoživitelky nevydala…tak teď si vyberte… Takže jeďte tu vaši jizdu a pevně se držte, protože někdy to strašně drncá :) A už sem nechoďte, každý život je originální a nikdy nikdo není ve stejné situaci, proto vám nikdo nemůže poradit a na výčitky máte přítele :) Třeba diky tomu maličkému v bříšku jednou neumřete v domově důchodců. Držte se statečně holčičko!

Tak to nevím, jestli tahle promluva padne na úrodnou půdu u někoho, kdo už z vlaku jednou vystoupil a celkem v klidu nastoupil do jinýho, a taky blbýho. Asi to myslíš dobře, ale je to tak patetické, že se to míjí účinkem a je to spíš komické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
31.7.20 09:53
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem skoro 7.mesicu tehotna, a pritel mi to vycita. Otehotneni jsme neplanovali, ani jeden se nechranili, stalo se.Ja jsem za miminko stastna, pritel ho nechtel, od zacatku byl pro potrat.Do tedka to probihalo v klidu, a ted strasne vycitky, ze jsem to podelala, rozhodla za nej atd, ze dite nechtel a nechce.
Absolutne jako ted nevim co mam delat, jsem v koncich.Ja bych na potrat nikdy nesla. O pritele samozrejmne prijit nechci.
Jsme spolu 3 roky.

Ty si dítě nechtěla a přes to si partnerovi dovolila aby šel do tebe bez ochrany?
Měl se chránit i on, jenže jestli si mu říkala neříkala, že ty se chráníš věřil ti, proto šel do tebe bez ochrany, to my tady nevíme. Chtělo by to číst i jeho komentář.
Protože je divné, že by se chlap nechranil, věděl že se nechráníš a udělal se do tebe, když dítě nechtěl. Zase takový d… l není, že by nevedel jak se dělají děti.
Nevíš co máš dělat, si v koncích. Jsi nastávající maminka, neses za dítě a sebe zodpovědnost. Teď už ti zbývá jen se starat o dítě a doufat, že ti bude platit alimenty každý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
31.7.20 11:52

Musíš si položit otázku, zdali dítě chceš Ty.

Pokud odpovíš Ano, řekni příteli, že ho máš moc ráda, ale musíte se rozejít. Miminko je to nejcennější, co můžeš mít.
Uvidíš, co na to on. Třeba ho to probere…
Neboj se, znám několik matek samoživitelek, ale zvládají to. Všechny se shodují, že ačkoliv je to někdy těžké, úsměv a jiskřičky v očích dítěte stojí za tu námahu.

Pokud přítele miluješ natolik, že dáš přednost jemu před Vaším dítětem, tak dej dítě k adopci.

Pořádně si to promysli. Rozhodnutí, které uděláš, již nezměníš.
Přeji Ti hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.20 15:17
@Trish123 píše:
Musíš si položit otázku, zdali dítě chceš Ty.

Pokud odpovíš Ano, řekni příteli, že ho máš moc ráda, ale musíte se rozejít. Miminko je to nejcennější, co můžeš mít.
Uvidíš, co na to on. Třeba ho to probere…
Neboj se, znám několik matek samoživitelek, ale zvládají to. Všechny se shodují, že ačkoliv je to někdy těžké, úsměv a jiskřičky v očích dítěte stojí za tu námahu.

Pokud přítele miluješ natolik, že dáš přednost jemu před Vaším dítětem, tak dej dítě k adopci.

Pořádně si to promysli. Rozhodnutí, které uděláš, již nezměníš.
Přeji Ti hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv.

No teda dát dítě k adopci kvůli chlapovi, mi přijde snad ještě horší než potrat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
1.8.20 00:09

No, ale je to tak, píše, že přítele,,samozřejmě" nechce ztratit, tak co? Dítě jí předhazuje, ještě tady není, ještě ani neví co to obnáší, tak adopce, co už nadělá? Ale teda, do dalšího života s takovým přítelem hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
1.8.20 03:10
@hanka.br. píše:
Tak to nevím, jestli tahle promluva padne na úrodnou půdu u někoho, kdo už z vlaku jednou vystoupil a celkem v klidu nastoupil do jinýho, a taky blbýho. Asi to myslíš dobře, ale je to tak patetické, že se to míjí účinkem a je to spíš komické.

Tradiční hodnoty jsou komické? Co je na příspěvku @Uhelpohledu patetického? Lidskost? No nic.

Ale se zbytkem souhlasím. Zakladatelka si to pokazila už s předchozím otcem… předchozího dítěte… Ale co už. Je to od základu špatně. Takže milé slovo nezarmoutí, připomene nám pomalu zapomenuté hodnoty, pohladí po duši a zakladatelce možná vlije trochu optimismu v nelehkém období.

Zázračným prozřením nastávajících otců hodným svatořečení moc nedůvěřuji. Extra porce lásky v takovém muži stejně nebude, protože milující partner svému protějšku zajistí podmínky, aby byl spokojeným. A platí to pro oba, recipročně. Žena, které si zacpe obě uši, ale kam patří antikoncepční prostředek neví, a pak postaví partnera před hotovou věc, musí počítat s tím, že bude nést úděl samoživitelky. Vždyť i to rozhodnutí učinila sama. Nepíše se mi to lehce, samotné se mi má slova nelíbí, ale tak to je.

Zakladatelka v úvodu píše, že dítě neplánovali. A přítel jej od začátku nechtěl, a dokonce navrhoval potrat. Nejsmutnější mi na tom připadá, že on jediný se jasně vymezil a vyložil karty na stůl. Zakladatelka ignorovala jeho postoj a teď si nese následky. Je to smutné, ale očekávatelné.

Partneři nemusejí být hned manželé, aby si rozuměli ve vší plnosti. Bohužel ale pak vznikají podobné situace. Vymizela obřadnost, rituály. Lidé si neuvědomují pravou podstatu partnerství, natož pak rodičovství. Tohle vidím, když čtu podobné příspěvky, a že jich je… Čím asi?

Zakladatelka prokázala, že si stojí za svým, že o další dítě stojí, dá se říci, že si jej vybojovala. Chce to bojovat dál, najít zbytky síly a zařídit se tak, aby to mohla zvládnout, pokud možno, samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.8.20 12:48
@Uhelpohledu píše:

Někdo je rozený trpitel a pro někoho je každý neúspěch cestou kupředu. Jak se vidíš ty?

• Citovat
  • Upravit
My Melody
2.8.20 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem skoro 7.mesicu tehotna, a pritel mi to vycita. Otehotneni jsme neplanovali, ani jeden se nechranili, stalo se.Ja jsem za miminko stastna, pritel ho nechtel, od zacatku byl pro potrat.Do tedka to probihalo v klidu, ated strasne vycitky, ze jsem to podelala, rozhodla za nej atd, ze dite nechtel a nechce.
Absolutne jako ted nevim co mam delat, jsem v koncich.Ja bych na potrat nikdy nesla. O pritele samozrejmne prijit nechci.
Jsme spolu 3 roky.

Odkaz mu, ze pokud nechtel dite, nemel te oplodnovat, ale mel si vzit prezervativ, anebo ji na vasektomii, evnt. docasnou vasektomii. Vysvetli mu :D, ze pokud soulozi s nepodvazanyma koulama, anebo bez prezervativu, muze splodit dite a to by mel uz ve svem veku vedet. Pokud nevi, jak se deti plodi, at nesoulozi. :D :kytka:

• Citovat
  • Upravit
224
2.8.20 14:22
@DoktorkaZorkaHorká píše:
No teda dát dítě k adopci kvůli chlapovi, mi přijde snad ještě horší než potrat :think:

Já vím, taky bych si nechala miminko a chlapa poslala pryč. :)
Tohle za zakladatelku nikdo nerozhodne, musí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí