A čím dráždíš na eMiminu Ty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
8.7.09 16:01

gabika přestože jsem lékařka, necítím se dost kompetentní na to, abych si sama navrhovala jiné schéma, než jaké je obecně doporučované, protože to není můj obor (Vím totiž, jak komplikovaný můj obor je a jak nesmyslné věci po mě pacienti často požadují). Popravdě řečeno docela obdivuji sebevědomí těch, které se do toho pouští na základě studia internetu. Stejně to mám s názorem na vedením porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
8.7.09 16:10

Gabiko , osobně tuším, že by očkovací schéma určitě mohlo být dokonalejší (konec konců v různých zemích se liší, čili evidentně není jen jedno možné), ale přesně jak píše Pudloslava, já sama svým dětem si ho měnit netroufnu, vůbec nejsem z oboru.Vedení porodu vnímám trochu jinak, tam je matka hlavní aktér a má do toho co mluvit (tedy aniž bych chtěla zacházet do extrémů, ale porod doma za určitých podmínek za extrém nepovažuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.7.09 16:44

Očkovací schéma a teď se vyjádřím za ty, co ho dítěti změnili a znám je, někdy mění i ti, kteří nemají všechny info jen z internetu. Postup byl shodný, sami si k tomu projdou odbornou literaturu, navštíví pár kapacit, mají info ze zahraničí a konzultují rodinnou anamnézu třeba s rodinným dr. z DE nebo jiného naší kultuře poměrně blízkého státu. Tenhle postup mi příjde o dost zodpovědnější než „já jsem na netu četla, takže to tak udělám.“ Ale berte to jako pohled alternativce, respektuju, že někdo to má jinak a udělá vše podle svého dr. aniž by potřeboval jinou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.7.09 22:27
stanuska píše: …jo a uši mají moje holky propíchnuté všechny tři

Teď jsem já blbec přemýšlela, kde jim asi tak roste to třetí ucho :lol:

Pudli, tvůj metr je super, ale aktualizovat ho každý den, z toho by mi hráblo!
DuantNefret, kdepak 14! Za dva dny 13. :lol: Měsíců ;)

Ohledně spousty věcí se řadím mezi „pokrokové matky, co jdou s dobou“, ale co se týče očkování nebo naušnic, tak to jsem teda konzerva. Doktorům věřím (teda až na svého úchylného gynekologa!).

Pudlíku, porod bude vpoho, uvidíš. A co se týče nástřihu hráze - já jsem byla v takovém ajfru, že jsem ani nevěděla, že mě nastřihli. Byla jsem plně oddána porodníkům a kdyby mi řekli, ať se postavím na hlavu, tak to udělám. V tomto jsme asi stejné.
Dobrou noc.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
8.7.09 22:47

Teda koukam, ze resite seznam prudilek, doufam, ze me tam nechcete dat :oops: 8)

K nausnickam, nemusim to resit, pac mam kluka :) Ale jinak bych je dala, a je mi jedno, jestli je nekdo dava nebo ne...... Nejak tohle neresim, ale beru to tak, ze ten prcek si to tedka minutku orve, pak uz o tom nevi a v budoucnosti se rozhodne, jestli je nosit nebo ne, zatimco kdyz se rozhodne pichnout si je v puberte, bude to podle me snaset hur…ale to je muj nazor, v tomhle at si dela kazdej, co chce :)

k ockovani, dokud jsem nemela net, nechala bych slepe naockovat maleho proti vsemu moznemu, diky bohu „studna poznani“ jmenem internet mi v mnohem otevrela oci a dokonce jsem odlozila ockovani MMR :) Jsem za to moc rada, doktor nebyl proti, a necham to pichnout kolem druheho roku..... :)
Vaham nad Prevenarem, milasek uz ma jedno ousko pichnute :cry: :cry: A me jako diteti pichali usi cca 13× behem jednoho roku a otci meho ditete taky tak nejak, tak jen doufam, ze to nezdedi, a pokud ano, tak asi Prevenar (nebo Sinflorix, jeste nevim) ockovat dam…

A jeste bych se mozna mohla konecne vyjadrit k nazvu diskuze :lol: Ja drazdim ( a to bohuzel i v realnem zivote) dost lidi tim, ze proste mluvim narovinu a malokdo to skousne… Kdyz mam nekoho rada, reknu mu to. Kdyz ho rada nemam, reknu mu to. Tak nejak rikam co si myslim a uz mnohokrat se mi to nevyplatilo :oops: :oops: Snazim se ovladat uz od zakladky, ale moc mmi to nejde… Jsou lide, co to oceni a maji me za to radi, ale taky jsou lidi, co to proste neprekousnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.7.09 14:22
Pudloslava píše:
gabika přestože jsem lékařka, necítím se dost kompetentní na to, abych si sama navrhovala jiné schéma, než jaké je obecně doporučované, protože to není můj obor (Vím totiž, jak komplikovaný můj obor je a jak nesmyslné věci po mě pacienti často požadují). Popravdě řečeno docela obdivuji sebevědomí těch, které se do toho pouští na základě studia internetu. Stejně to mám s názorem na vedením porodu.

Chápem, ako to myslíš. Ja som ale tento názor už opustila, nedokázala som si totiž vysvetliť, ako je teda možné, že zatiaľ čo jeden lekár doporučuje očkovať podľa kalendára, iný - imunológ, doporučuje očkovať maximálne tak proti tetanu (poznám pár takých osobne). A tiež som stratila ilúzie o tom, ako sa zavádzajú povinné očkovania. (Je to skor otázka politiky a byznisu, než zdravia.) A za tretie, to, čo je prospešné pre jedného, nemusí byť prospešné pre druhého, nie je možné vytvoriť jednotnú schému očkovania, ktorá by vyhovovala všetkým deťom v ČR (či inde na svete). Preto očkovací kalendár chápem ako doporučené schéma, nie ako čosi, čo je jediné dobré, a pre všetkých bez rozdielu. Proste neexistuje priemerné dieťa, existuje mnoho roznych jedincov.

• Citovat
  • Upravit
5527
9.7.09 14:44
Gabika píše:A za tretie, to, čo je prospešné pre jedného, nemusí byť prospešné pre druhého, nie je možné vytvoriť jednotnú schému očkovania, ktorá by vyhovovala všetkým deťom v ČR (či inde na svete). Preto očkovací kalendár chápem ako doporučené schéma, nie ako čosi, čo je jediné dobré, a pre všetkých bez rozdielu. Proste neexistuje priemerné dieťa, existuje mnoho roznych jedincov.

No jo, Gabi, ale jak víš, že zrovna to, cos naordinovala svému dítěti, je zrovna jemu prospěšné a že pro něj není prospěšné právě to, co je prospěšné pro ostatní děti? Ano, každý jsme jiný a jsou určitě i průměrné děti ;ú , ale jak ty sama zjistíš, že právě to či ono očkování je pro tvé dítě to ideální?? Chápu to u nedonošených dětí nebo u dětí s nějakou nemocí, to je jasné, ale u „průměrného“ zdravého dítěte… Jak jsem psala výš - jsem konzerva, která doktorům věří. Studovali to spoustu let, zajímají se o tuto problematiku, stále se učí, získávají nové a nové poznatky… Nevím, jestli bych na základě studia z internetu dokázala říct, co je právě pro moje dítě dobré a co ne. V tomto případě bych nebyla takový hazardér. Jasně - ono se zrovna tomu tvému neočkovanému (nebo „nestadardně očkovanému“) dítěti naštěstí nic nestane a ty budeš mít pocit, že jsi pro něj udělala to nejlepší, ale co kdyby neočkovalo (nebo očkovalo podle „svého“ schématu) více matek? Toho se bojím. Myslím, že doktoři vědí, co dělají.
Tím nechci prudit ani se hádat. Jen píšu svůj názor na věc. Nesrovnávala bych naušnice a očkování. U naušnic ti nanejvýš bude pár dní hnisat ucho (v tom horším případě). Ale u očkování? Tam bych si nezahrávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.7.09 14:50

lulje vůbec nechci srovnávat naušnice a očkování, myslím, že Gabika to nemá jen načtené z internetu… Jen k těm naušnicím, ono nejde jen o riziko hnisání, špatně provedené nastřelení nebo špatný výběr místa může trvale poškodit. Akupunktura je pro někoho dost schíza, ale i zdravotníci se učí o drahách typu trojklanný nerv a ví, že jsou místa, kde poranění neřkuli otvor může způsobit dost problém. I z piercingu nebo naušnice může být větší následek než se obecně ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.7.09 15:08

Jani, z toho, co Gabi psala, je mi jasné, že to nemá z internetu. Mluvila jsem spíš obecně - že spousta mamin takových je (ale mezi ně my přece napatříme ;) :lol: ). A že na uchu je spousta akupresurních bodů, to taky vím. Vlastně můžu být ráda, že Hany to píchání oušek přežila, a budu doufat, že žádné negativní následky neponese. A bude jen honit parádu ;)
Tahle diskuze je ale o něčem jiném. Přemýšlela jsem, čím jsem kdy prudila já, a vzpomněla jsem si na jednu diskuzi na BC, kde se řešilo, do kdy souložit před dítětem. Co se tam strhlo za hádky, to jsem teda zírala!!! Tehdy jsem stála v menšinovém táboře těch zvrhlic, které souložily před novorozenci (Hanička tehdy byla maličká). :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.7.09 15:17

Jasný, to já na doplnění, kdyby to třeba někdo nevěděl.

A před novorozencem jsem nesexovala, že by proto, že žádnýho nemám nebo jsem jen tak úžasná :lol: :lol: :lol: Ne to jen ze srandy, rozhodně to neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
9.7.09 15:24

smarja a co my co mame jen garsonku? a nerikejte mi ze mam jit do koupelny- :oops: 8) jako aktualne neni s kym ale tak treba zas nekdy bude a tak jako co mam delat ze jo- vim ze je prtavka prvni hodinu totalne tuha ne? hihi jinak asi ja teda prudic nejsem no- jsem u nas v diskuzi tak uz kazdy vi co sem zac a kdyz vlezu jinam tak se snazim proste odpovedet a jdu pryc - hotovo :-) ale fakt me bavi co tu dokazou nektere resit a jak za to bojuji…a nekdy i ty vyrazy… ale tak kazda jsme jina :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.7.09 15:28
janine24 píše:

No to já tu už psala, o těch akupresurních bodech :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.7.09 15:30
DuantNefret píše:
janine24 píše:
No to já tu už psala, o těch akupresurních bodech :wink: :lol:

Sorry, já špatně četla a nevšimla si toho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.7.09 15:31
lulje píše:
No jo, Gabi, ale jak víš, že zrovna to, cos naordinovala svému dítěti, je zrovna jemu prospěšné a že pro něj není prospěšné právě to, co je prospěšné pro ostatní děti? Ano, každý jsme jiný a jsou určitě i průměrné děti ;ú , ale jak ty sama zjistíš, že právě to či ono očkování je pro tvé dítě to ideální??

Lulje, ja to samozrejme s istotou neviem. A keby som očkovala podľa zákona, a bola o správnosti tej možnosti presvedčená, ani tak by som nemohla na 100% vedieť, či mu neuškodím. Pracujem s informáciami, ktoré mám, so situáciou (epidemiologickou :-)), ktorá sa može meniť, a z toho sa snažím prísť na to najlepšie pre svoje konkrétne dieťa, ktorého zdravotnú situáciu poznám. A dúfať v to najlepšie.
Každý považuje za hazard niečo iné. Napr. sa teraz s 3r synom chystám na nejaké očkovanie. Proste do určitého veku mi prišlo riziko očkovania ako vyššie, než riziko neočkovania. Teraz je ale situácia iná, vyrástol, pojde do kolektívu, takže pojdeme očkovať. I tak, ak možem použiť výstižné Pudloslavine vyjadrenie, „budu mit stazenou prdylku strachy“. Ale stále volím podľa svojho vedomia to menšie zlo. Možno sú deti, ktorým nastavený kalendár vyhovuje vo všetkých oblastiach, a možno je ich vačšina, podľa mojho názoru tam ale moje deti nepatria. Áno, možem sa v očkovaní mýliť. Nikde ale nemám istotu, že sa niekto iný (poslanec schvaľujúci „očkovací“ zákon) nemýli viac.

• Citovat
  • Upravit
5527
9.7.09 15:33
gabinka píše:
smarja a co my co mame jen garsonku? a nerikejte mi ze mam jit do koupelny- :oops: 8)

Gabinko, nechtěla jsem tady to téma rozebírat. Jen jsem odpovídala na dotaz zakladatelky diskuze, čím prudíme v diskuzích my ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová