Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anyka a jinak ano oba byly ze stejne moce ve stejnou chvili ![]()
@podzim
chapu, neustále sledovani ovulace atd je na nervy
..no ja teda verim dr. Maxovi… Radej kupuj stejne ověřené testy (ikdyz chapu, ze tady asi zvitezila cena)..jinak zkus měřit BT..to se mi taky osvedcilo..a ted uz bych ovu testy ani nekupovala.. Taky jsem diky nim zjistila, ze mam dost nizkou telesnou teplotu..a pak, ze proc NIKDY nemam horecku ![]()
@Anyka tak tenhle mesic dodelam s tema co mam a doufam, ze pristi mesic nebudu muset tohle resit
ale kdyby jo, tak si koupim ty v maxu
teplotu zatim merit nechci s pritelem jsme tomu nechali volny prubeh, ale ja chci vedet, aby jsme se trefili spravne, chapes ![]()
Zdravím, mohli by jste mi říc jestli už ovu proběhla nebo teprve bude? Pozitivní se mi zdá twn 17 Dc na druhy den byli bolesti myslím že proběhla ovu, a dnes test zase pozitivní test je ještě mokrý
Ahoj holky, mysite ze je tento test pozitivni dekuji za odpoveď ![]()
Ahojky, snazime se o druhe mimco cca 4 mesice a uz jsem z toho vseho testovani cim dal vice zmatena (s prvnim jsem otehotnela dle ovulacnich testu a to hned prvni cyklus po vysazeni HA)… A tak bych Vas rada poprosila o radu kdy probehla ovulace. Posledni test je dnesni - 16DC. Vic hlav vic vi… Dekuji
Ahoj, stále kojím a zkouším už druhý cyklus ovulační testy, ale nikdy nebyla čárka stejně silná. Vždy je jen světlounká, popř. jeden den lehce silnější než dny předchozí, ale opět má k té kontrolní dost daleko. Znamená to, že ovulace neprobíhá? Nebo je kvůli kojení slabá? Děkuju za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj, stále kojím a zkouším už druhý cyklus ovulační testy, ale nikdy nebyla čárka stejně silná. Vždy je jen světlounká, popř. jeden den lehce silnější než dny předchozí, ale opět má k té kontrolní dost daleko. Znamená to, že ovulace neprobíhá? Nebo je kvůli kojení slabá? Děkuju za odpovědi.
Ovulace není slabá - bud probíhá nebo ne. Dle tvého popisu spíše ne
jistotu ti ale dá jen lékař - mne ovu testy ukazuji blbiny
Ahoj, já bych neutrácela za ovu testy, jak píše „Tichošlápek“, někomu fakt ani tu ovulaci neukážou. Nejlepší je měřit si bazální teplotu - tedy hned po probuzení po alespoň 6 h spánku (pokud by bylo vstávání k dítěti, tak před měřením alespoň půl hodiny v klidu), měřit teploměrem v pochvě, konečníku nebo pod jazykem, (ne v podpaží!). Pokud proběhne ovulace, zvýší se teplota asi o 0,2 stupně i více na rozdíl od předešlých 6 měření. Potvrzení vzestupu musí být právě ten třetí den stoupajících teplot aspoň o 0,2 stupně. Píšu to dost zjednodušeně, když tak si měření BT dej do google, vyjde ti spousta odkazů. Někdy může být při kojení ovulace blokována vyšší hladinou prolaktinu, s tím nelze udělat nic, je škoda zrušit kojení, tak spíš vydržet a otěhotnění posunout. Ze začátku návratu k normálním cyklům může být i zkrácená luteální fáze, tedy tato fáze vyšších teplot. Minimálně by měla být 10 (ale pro otěhotnění spíš 12) až 14 dnů (některé ženy mohou mít až 16 dnů). Déle zvýšená bazální teplota 18 a více dnů už znamená s nejvyšší pravděpodobností těhotenství. Měřením BT se o svém těle dozvíš spoustu informací. Nermuť se, jestli Tvé cykly hned nebudou vzorové, to je normální, klidně se mohou objevovat zpočátku cykly anovulační, časem se vše ustálí a tělo naběhne na běžné cykly.
@Tichošlápek Právě v jiné diskuzi jedna paní psala, že se také snaží o další miminko a kojí a že jí gyn. říkal, že to nemá lámat přes koleno, že i ta ovulace při kojení může být slabší. Že má prostě zkoušet. ![]()
@s.y.p.t.a píše:Před otěhotněním u první dcery mi ovulační testy vždy vycházely. S měřením bazální teploty fakt nevím, dcera vstává hodně různě… Ale moc děkuju.
Ahoj, já bych neutrácela za ovu testy, jak píše „Tichošlápek“, někomu fakt ani tu ovulaci neukážou. Nejlepší je měřit si bazální teplotu - tedy hned po probuzení po alespoň 6 h spánku (pokud by bylo vstávání k dítěti, tak před měřením alespoň půl hodiny v klidu), měřit teploměrem v pochvě, konečníku nebo pod jazykem, (ne v podpaží!). Pokud proběhne ovulace, zvýší se teplota asi o 0,2 stupně i více na rozdíl od předešlých 6 měření. Potvrzení vzestupu musí být právě ten třetí den stoupajících teplot aspoň o 0,2 stupně. Píšu to dost zjednodušeně, když tak si měření BT dej do google, vyjde ti spousta odkazů. Někdy může být při kojení ovulace blokována vyšší hladinou prolaktinu, s tím nelze udělat nic, je škoda zrušit kojení, tak spíš vydržet a otěhotnění posunout. Ze začátku návratu k normálním cyklům může být i zkrácená luteální fáze, tedy tato fáze vyšších teplot. Minimálně by měla být 10 (ale pro otěhotnění spíš 12) až 14 dnů (některé ženy mohou mít až 16 dnů). Déle zvýšená bazální teplota 18 a více dnů už znamená s nejvyšší pravděpodobností těhotenství. Měřením BT se o svém těle dozvíš spoustu informací. Nermuť se, jestli Tvé cykly hned nebudou vzorové, to je normální, klidně se mohou objevovat zpočátku cykly anovulační, časem se vše ustálí a tělo naběhne na běžné cykly.
@Adélajda4 píše:
Ahoj, pochopila jsem dobře že chcete další miminko? pokud ano..má odpovědJá jsem měla ov. testy normálně pozitivní(z Dr.Max).Otěhotněla jsem po 2měs. snažení a jsem 14tt. Kojím stále 13měsícu
Doporučuji testovat dál a ktomu měřit bazálku(tak jsem to dělala já) –spát aspoň 3hodiny –měřit v pochvě –každý den ve stejný čas –stejným teploměrem –nejlépe ve stejné místnosti –před měřením vůbec nevstát, takže mít teploměr u postele a hned zapsat teplotu na papírek –pokud nebudeš pravidelně měřit, graf teplot už bude na nic.. –jíst kyselinu listovu, mít sex obden. Držím palce
A jak často kojíte? Já mám dvouletou dceru a kojím zhruba 4× denně a 4× v noci, někdy méně, někdy více, jako třeba teď, když je nemocná.
@Adélajda4 píše:
při nemoci je to jasné no, kojím 4-5× za den v noci 1×
Myslím, že by jste už mohla kojení ukončit![]()
,jsem ted ve 14týdnu a budu končit taky…
To bych mohla.
Ale dcera se k tomu moc nemá.
A násilím se mi to moc ukončovat nechce, taky jsem si říkala, že by se odstavila třeba sama v těhotenství. ![]()
Já bych to ukončení taky moc nelámala přes koleno. Jestli se ještě tolikrát napije, zvláště, když jí není dobře, pak to potřebuje, taky jí tím předáváte svoje obranné látky a tím jí pomáháte se z nemoci rychleji dostat. S kojením je to individuální. Někdo otěhotní, když kojí i dost často, někdo až po úplném odstavení dítěte. Sleduj své tělo, zkus tu BT, u někoho vůbec neovlivní vstávání k dítěti kolísání teploty, u někoho ano, někomu stačí bolest hlavy, s jiným nehne ani nemoc. Chce to sledovat dlouhodoběji. Anebo nesledovat vůbec. Nechat tomu volný průběh s tím, že máte čas, věnovat se prvnímu dítěti, kojit, radovat se z života, ze sexu a uvidíte. Dříve nebo později se to určitě povede.