Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejkratsi cykly mas 25 dni, tudiz k ovulaci by u tebe melo dochazet nejdrive kolem 10.-11.DC. Nejdelsi cykly mas 35 dni, tudiz ovulace je nejpozdeji kolem 20.-21. DC. Testovaci carka muze byt jeden den slabsi, druhy den silnejsi a potom zase treba slabsi. Zalezi, jak moc je moc koncentrovana. Az bude carka stejne silna nebo silnejsi nez kontrolni, teprve potom nejdrive za 12 hodin dojde k ovulaci. Testuj dal, dokud nebude testovaci carka jako kontrolni.
@eviku-miluna
Diky moc!
Jo jo, pryc jsou ty casy pravidelnych mesicnich cyklu a jasne pocitujicich ovulaci ![]()
Dobry den zeny. Chtela jsem se zeptat s pritelem se snazime o miminko prvni a cekam na ovulaci, ale uz si delam 3/dny za ssebou a furt carka svetla. Probehla uz ovu nebo mam jeste cekat? ![]()
@Meginka1989 ja bych řekla, že se ivi chystá. Jak ti to dopadlo?
Ahoj holky, jdu si k Vám prosím pro radu.
Posílám fotku ovulačních testů. Včera v poledne ještě pozitivní nebyl. Ale dneska ráno v 7h bych řekla, že už jo (nebo ne?). Nedalo mi to a dělala jsem v 10h další. A ten už zase pozitivní nebyl. To je jako možných, že bych během těch tří hodiny odovulovala a ještě stihla klesnout hladina LH? Jsem z toho jelen ![]()
Tenhle měsíc beru Fertipronu a kapu Gynex. Je možné, abych ovulovala už 13DC? Poslední cyklus měl nekonečných 40 dní.
@_one_name_ já bych řekla, že ten předposlední test pozitivní je ![]()
@Lola16 A je možné, aby během těch tří hodin klesla hodnota LH? Já to moc nechápu. Jedu to takhle první měsíc. A myslela jsem si, že ovulační test je pozitivní 24-48 před ovulací. Tak proč jsem neměla pozitivní test už včera v poledne? ![]()
Zdravím, ohledně těch slabých čárek. Teď jsem měla tyden v kuse každý den ( testovala jsem ve stejnou dobu +- 5 minut ) druhou čárku strašně slabou. V neděli se mi strašně motala hlava, úplně mi trestila a pak mě bolelo v podbřišku, což mám normálně těsně před ovulaci. Tak jsem si včera dělala test a nebyla tam ani ta slabá, nevíte některá jestli teda ta ovulace proběhla nebo se mi jen zbláznilo tělo?=D snažíme se rok a půl takže by bylo fajn kdybych byla těhotná )
@Anonymní píše:
Zdravím, ohledně těch slabých čárek. Teď jsem měla tyden v kuse každý den ( testovala jsem ve stejnou dobu +- 5 minut ) druhou čárku strašně slabou. V neděli se mi strašně motala hlava, úplně mi trestila a pak mě bolelo v podbřišku, což mám normálně těsně před ovulaci. Tak jsem si včera dělala test a nebyla tam ani ta slabá, nevíte některá jestli teda ta ovulace proběhla nebo se mi jen zbláznilo tělo?=D snažíme se rok a půl takže by bylo fajn kdybych byla těhotná )
Ahojky. První chyba byla že jsi testovala jen jednou denně. Je potřeba testovat klidně i 3× za den. Netestovat z ranní moči. Upozorňuji že na někoho ty testy nemusí fungovat. Někomu se čárka neukaze a přesto ovulace proběhla. Lepší je měřit bazalní teplotu. Jinak podle testu ovulka nebyla, když jsi nechytila stejně silnou nebo silnější testovací čárku než kontrolní. Ale neznamená to že doopravdy nebyla.. ![]()
@Zara.Ray No to je trošku problém =D jsem v praci od rána do večera, testuju se vždy večer kolem 20 hodiny. Minulý měsíc jsem měla docela zřetelnou tu čárku takže problém v tom že to na mě nemusi fungovat asi nebude
no bazalni teplotu jsem chtěla, ale už mám asi 2 měsíce objednaný teploměr.. protože tím co máme doma se nedá změřit ani klasická teplota =D a jelikož o to prý není zájem tak musím počkat až si to objedna i někdo další.. každopádně děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@Zara.Ray No to je trošku problém =D jsem v praci od rána do večera, testuju se vždy večer kolem 20 hodiny. Minulý měsíc jsem měla docela zřetelnou tu čárku takže problém v tom že to na mě nemusi fungovat asi nebudeno bazalni teplotu jsem chtěla, ale už mám asi 2 měsíce objednaný teploměr.. protože tím co máme doma se nedá změřit ani klasická teplota =D a jelikož o to prý není zájem tak musím počkat až si to objedna i někdo další.. každopádně děkuji
Já jsem si tedy měřila bazální teplotu normálním rtuťovým teploměrem a v pohodě
Ale to bylo před dvaceti lety, doba se mění
Jen, že by se mi nechtělo čekat dva měsíce…
@Paoloska Tak na miminko čekáme přes rok a půl =D ty dva měsíce jsou proti tomu nic ![]()
Dobry vecer preji,
trochu tapu v pripade ovulacnich testu. Jelikoz mam posledni rok cyklus celkem rozhaseny (a to 25 - 35 dni), pustila jsem se do testovani. Nasledujici den po skonceni menstruace se objevila velmi slaba carka (cca 20% oproti te kontrolni). Dalsi den jeste slabsi - sotva viditelna, nasledujici dva dny testovaci carka zadna. Musi slabounka a nasledne zadna carka zakonite znamenat, ze k „vyplaveni“ hormonu jiz doslo? Nebo to tak hapruje normalne a mam zbystrit, az jak zacne carka silit…?
Dekuji!