Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mati, docela by me to zajimalo, jak si vas maminka nasla? Pres socku? Pokud chces, klidne do SZ. Diky.
Maminka si nás našla sama…žijeme v malé vesnici a tak se rozkřiklo,že budeme adoptovat dítě.A jedna známá to řekla své známé.......a tak si nás mamka našla
Alenko, to fakt nevím, jestli to bylo před nebo až po porodě, co si to matka s adopcí rozmyslela. Kamarádka o tom nemluví nebo spíš nechce a já jsem jí v té době ještě neznala, ona mi jenom řekla, ať se do toho nepouštím, když jsem to už jednou chtěla zkusit. Ono když se na to mimčo těšíte a pak nic, tak je to fakt blbý. Ale asi to byla výjimka, matiz to klaplo a je takových víc. Ale já asi zas půjdu do té normální adopce, kdyby to dopadlo nějak špatně, já bych to asi nevydýchala
.
To záleží na každém jak to zvládne.Já byla nadšená tím,že jsme věděla jak se mamince daří v těhotenství,věděla jsem ž e chodí n apravidelné prohlídky,viděla jsme výsledky vyšetření.....a hlavně jsme měli doma broučka od narození.Z dětského domova dostaneš dítě 6 měsíční…
Holky, tak zítra budu nejspíš volat paní z OSPODu, tak uvidíme, kdy příjde na návštěvu. Už se těším, až se posunem dál
. I když to je teprve začátek celého kolotoče… no, uvidíme, co se bude dít.
Peťa02 píše:
Alenko, to fakt nevím, jestli to bylo před nebo až po porodě, co si to matka s adopcí rozmyslela. Kamarádka o tom nemluví nebo spíš nechce a já jsem jí v té době ještě neznala, ona mi jenom řekla, ať se do toho nepouštím, když jsem to už jednou chtěla zkusit. Ono když se na to mimčo těšíte a pak nic, tak je to fakt blbý. Ale asi to byla výjimka, matiz to klaplo a je takových víc. Ale já asi zas půjdu do té normální adopce, kdyby to dopadlo nějak špatně, já bych to asi nevydýchala.
Aha, já myslela, že už měla miminko doma a pak ho musela vrátit. Nám takhle volali na podzim a za 3 hodiny volali, že si to matka rozmyslela. Bylo nám řečeno, že u přímé adopce se to stává.
Matiz, tak to se hned tak každému nepoštěstí!!!
Sice nevím, zda bych chtěla sledovat, jak biomatce roste pupík, ale informace máš z první ruky! Nicméně naše dítko jsme měli taky rovnou z porodnice, to byl utajený porod.
Víš já radši sledovala jak roste pupík a věděla,že se matka chová v těhotenství slušně.To byl i její požadavek ,že nás bude v těhotenství informovat.Prostě chtěla abysme o miminku věděli vše od jeho začátku
Matiz to je fajn, taky by se mi to líbilo. Člověk má hned z toho všeho lepší pocit, když má přehled o tom, jak se biologická mamča chová k mimískovi. Já jsem dneska volala s paní z OSPODu, ale schůzku můžem uskutečnit až začátkem února, tak čekáme. ![]()
A všechny papíry…od lékaře,z práce,proč chcete osvojit dítě,jaké chcete dítě…to už máte vyplněné a podané?
Kromě toho, jaké dítě chceme a proč ho chceme, tak máme všechno. To prý probereme až na té návštěvě u nás. Všechny ty lejstra ji právě máme předat, až tady bude. No nevadí. Jestli to vyjde v rámci začátku února, tak to budu doma na nemocenské po laparce, tak alespoň nemusím nic organizovat v práci.
Ahoj
holky nevíte, pokud má někdo zájem o tu pěstounskou péči, jestli může mít svoje malé děti. Mně se zdá, že mi někdo říkal, že pokud jsou v rodině děti, že už by měli být samostatné, když si žádáte o to pěstounství. Máte s tím někdo zkušenost?
To nám teda neříkaly že by to bylo nějak ovlivněno věkem svých dětí.Nám doporučovali,že u pěstounství i adopce bysme měli dávat pozor na to aby vždycky přibylo mladfší dítě (např. máte doma 4 a 8 leté dítě,tak abyste si vzali 3 a míň leté). Kvůli tomu že to starší dítě má určitá „práva“ a najednou by o ně přišel
Eňulo , nechci se ti nějak vnucovat,ale kdykoliv se mě na cokoli zeptej…a že tě budou napadat různé otázky,já taky měla „poradkyni“ a dokonce nám posílala podklady jak oni měli vše kolem přímé adopce.Jestli chceš tak si někam dej můj mail a fakt kdykoliv napiš matiz2610@seznam.cz
matiz moc děkuji, určitě ráda někdy napíšu. Teď v podstatě stojíme na mrtvém bodě… no, snad už se to v tom únoru rozjede.
O všem jsem znova přemýšlela…v květnu jsme si šli pro všechny papíry na sociálku…bohužel byly prázdniny a dovolené,takže vyplněné papíry jsme na sociálku nesly koncem srpna.V září k nám přišla paní ze sociálky na kontrolu domu.V říjnu si nás pozvali na psychotesty na krajskou sociálku do Prahy.V listopadu jsme si jeli pro výsledky jestli můžeme pokračiovat v žádosti o adopci.V březnu jsme měli 2 víkendové sezení,kde jsme se seznamovali s adopcí jako takovou.V dubnu jsme jeli (to je povinné) do dětského domova.A v půlce dubna jsme šli na poslední pohovor…a tam jsme upřesnili jaké dítě chceme.Pak nám přišlo domů poštou ,že jsme všechno splnili a jsme čekatelé