Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1938
9.1.12 20:17
Alenko adopci jsme měli přes sociálku,maminka si nás našla sama,ale vše probíhalo přes naší městskou sociálku spolu s krajskou sociálkou v Praze.takže je vše úplně legální .

Mati, docela by me to zajimalo, jak si vas maminka nasla? Pres socku? Pokud chces, klidne do SZ. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
9.1.12 22:07

Maminka si nás našla sama…žijeme v malé vesnici a tak se rozkřiklo,že budeme adoptovat dítě.A jedna známá to řekla své známé.......a tak si nás mamka našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťa02
9.1.12 22:38

Alenko, to fakt nevím, jestli to bylo před nebo až po porodě, co si to matka s adopcí rozmyslela. Kamarádka o tom nemluví nebo spíš nechce a já jsem jí v té době ještě neznala, ona mi jenom řekla, ať se do toho nepouštím, když jsem to už jednou chtěla zkusit. Ono když se na to mimčo těšíte a pak nic, tak je to fakt blbý. Ale asi to byla výjimka, matiz to klaplo a je takových víc. Ale já asi zas půjdu do té normální adopce, kdyby to dopadlo nějak špatně, já bych to asi nevydýchala :) .

• Citovat
  • Upravit
526
9.1.12 22:43

To záleží na každém jak to zvládne.Já byla nadšená tím,že jsme věděla jak se mamince daří v těhotenství,věděla jsem ž e chodí n apravidelné prohlídky,viděla jsme výsledky vyšetření.....a hlavně jsme měli doma broučka od narození.Z dětského domova dostaneš dítě 6 měsíční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
10.1.12 20:14

Holky, tak zítra budu nejspíš volat paní z OSPODu, tak uvidíme, kdy příjde na návštěvu. Už se těším, až se posunem dál :) . I když to je teprve začátek celého kolotoče… no, uvidíme, co se bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
10.1.12 21:15
Peťa02 píše:
Alenko, to fakt nevím, jestli to bylo před nebo až po porodě, co si to matka s adopcí rozmyslela. Kamarádka o tom nemluví nebo spíš nechce a já jsem jí v té době ještě neznala, ona mi jenom řekla, ať se do toho nepouštím, když jsem to už jednou chtěla zkusit. Ono když se na to mimčo těšíte a pak nic, tak je to fakt blbý. Ale asi to byla výjimka, matiz to klaplo a je takových víc. Ale já asi zas půjdu do té normální adopce, kdyby to dopadlo nějak špatně, já bych to asi nevydýchala :) .

Aha, já myslela, že už měla miminko doma a pak ho musela vrátit. Nám takhle volali na podzim a za 3 hodiny volali, že si to matka rozmyslela. Bylo nám řečeno, že u přímé adopce se to stává.

Matiz, tak to se hned tak každému nepoštěstí!!! :palec: Sice nevím, zda bych chtěla sledovat, jak biomatce roste pupík, ale informace máš z první ruky! Nicméně naše dítko jsme měli taky rovnou z porodnice, to byl utajený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
10.1.12 22:45

Víš já radši sledovala jak roste pupík a věděla,že se matka chová v těhotenství slušně.To byl i její požadavek ,že nás bude v těhotenství informovat.Prostě chtěla abysme o miminku věděli vše od jeho začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
11.1.12 16:39

Matiz to je fajn, taky by se mi to líbilo. Člověk má hned z toho všeho lepší pocit, když má přehled o tom, jak se biologická mamča chová k mimískovi. Já jsem dneska volala s paní z OSPODu, ale schůzku můžem uskutečnit až začátkem února, tak čekáme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
11.1.12 16:43

A všechny papíry…od lékaře,z práce,proč chcete osvojit dítě,jaké chcete dítě…to už máte vyplněné a podané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
11.1.12 20:22

Kromě toho, jaké dítě chceme a proč ho chceme, tak máme všechno. To prý probereme až na té návštěvě u nás. Všechny ty lejstra ji právě máme předat, až tady bude. No nevadí. Jestli to vyjde v rámci začátku února, tak to budu doma na nemocenské po laparce, tak alespoň nemusím nic organizovat v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťa02
11.1.12 20:48

Ahoj
holky nevíte, pokud má někdo zájem o tu pěstounskou péči, jestli může mít svoje malé děti. Mně se zdá, že mi někdo říkal, že pokud jsou v rodině děti, že už by měli být samostatné, když si žádáte o to pěstounství. Máte s tím někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
526
11.1.12 22:32

To nám teda neříkaly že by to bylo nějak ovlivněno věkem svých dětí.Nám doporučovali,že u pěstounství i adopce bysme měli dávat pozor na to aby vždycky přibylo mladfší dítě (např. máte doma 4 a 8 leté dítě,tak abyste si vzali 3 a míň leté). Kvůli tomu že to starší dítě má určitá „práva“ a najednou by o ně přišel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
11.1.12 22:33

Eňulo , nechci se ti nějak vnucovat,ale kdykoliv se mě na cokoli zeptej…a že tě budou napadat různé otázky,já taky měla „poradkyni“ a dokonce nám posílala podklady jak oni měli vše kolem přímé adopce.Jestli chceš tak si někam dej můj mail a fakt kdykoliv napiš matiz2610@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
12.1.12 16:57

matiz moc děkuji, určitě ráda někdy napíšu. Teď v podstatě stojíme na mrtvém bodě… no, snad už se to v tom únoru rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
12.1.12 17:05

O všem jsem znova přemýšlela…v květnu jsme si šli pro všechny papíry na sociálku…bohužel byly prázdniny a dovolené,takže vyplněné papíry jsme na sociálku nesly koncem srpna.V září k nám přišla paní ze sociálky na kontrolu domu.V říjnu si nás pozvali na psychotesty na krajskou sociálku do Prahy.V listopadu jsme si jeli pro výsledky jestli můžeme pokračiovat v žádosti o adopci.V březnu jsme měli 2 víkendové sezení,kde jsme se seznamovali s adopcí jako takovou.V dubnu jsme jeli (to je povinné) do dětského domova.A v půlce dubna jsme šli na poslední pohovor…a tam jsme upřesnili jaké dítě chceme.Pak nám přišlo domů poštou ,že jsme všechno splnili a jsme čekatelé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí