Adorace holčiček...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
8.6.16 12:29

Já to řeknu takto.. Vždycky ten co to nějak má, tak to prezentuje, že to má těžší.. :mrgreen:
já zase mám dva kluky a od švagrové slyším, že mám být ráda, že co si navymýšlí, jak je držkatá, a že se parádí, a vymýšlí atd. atd.
To co píšeš, je možná logické, že většina lidi chce páreček.. Já teda chtěla dva kluky, to řeknu narovinu a teď je mám miluju je, nedala bych je, ale ta holčička chybí.. Vidím, jak už prostě jdou zá tátou a už tátujou-auta, sekačky atd.. Ale rozhdoně, kdybych měla vrátit čas tak nevrátím..
Možná půjdem do třetího… :mrgreen: a kdyby to byl kluk, tak možná bych byla zklamaná, že to neni holka, ale budu ráda, za další miminko.. Ono je ot pak jedno, až to máš doma..
A teda těm kdo říká- ježíš, zas kluk atd. bych dala jednu po pusině, aby si vzpamatovali a byli rádi, že mají ddravé děti..
Co já nám co zase se jim narodili holčičky a chlapi z toho byli špatní :roll: a dávali to najevo.. za pár let byli z holek poprdění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
8.6.16 12:29

Na takovéhle řeči já si vždycky jenom pomyslím - pár let neplodnosti a popovídáme si znovu, jo? ;)
Jinak nemůžu říct, že bych se setkávala s nějakou adorací holčiček, ale tak kus od kusu někteří chlapi strašně nutně musí mít syna a pro nemalou část společnosti je jediným ideálem páreček, jedináček je málo, tři a více dětí jsou moc a pokud jsou ta dvě stejného pohlaví, je to taky důvod k lítosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.16 12:33

Já to třeba slyším, od lidi cho chtějí páreček, ale to bych zase nebrala, že jsou porti holčičkám. Prostě někdo chce to mít míchlé, a neznamená, to, že by chlapce nechtěl- teda doufám.. 8o ALe je fakt, že takové střelené lidi znám, že kvůli pohlaví, děcko nechtějí- když ho mají už v břichu..
Známá dokonce celé těhu brečela.. Neříkala jsme ni nic, ale prostě mě přišlo, žte je fakt praštěná a hodně povrchní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.6.16 12:35

Jo, jinak mám kamarádky s holkama a ty to zažívají podobně. Jedna má holky dokonce tři a neustále má na jazyku, jestli to nezkusí ještě jednou, aby to teda byl ten chlapeček. :P Dva kluci jsou špatně, dvě holky jsou taky špatně, takže jediná ideální varianta je leda tak páreček. :lol: Je to povrchní.

Příspěvek upraven 08.06.16 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.16 12:36

@Fima to bych taky neřekla… :mrgreen: sestřenice teď porodila holčičku, k chlapečkovi a její byl zklamaný, protože pocházel ze dvou kluků a chtěli, aby to tak bylo i u nich, že.. bráchové, malý věkový rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.6.16 12:36
@Bábrdl píše:
Na tom není nic divného. Tisíciletí chtěli nastávající rodiče syna (a v části světa stále chtějí), protože syn se o ně postaral, měl fyzickou sílu, mohl je ochránit… Dcery se vdaly k někomu a pak se staraly o jeho rodiče, protože o tom rozhodoval muž. Vnoučata jim dal syn, stačilo se oženit.

V poslední generaci se karta trochu obrátila. Fyzická síla už není tak důležitá, o tom, o které rodiče se bude starat, rozhodí ženy. A ty se postarají spíš o svoje než o tchánovce. Mnohokrát zařídí, že se syn přestane se svojí rodinou stýkat a nebo kontakty hodně omezí (tchyně manželovi nechybí, přeci nebudeš mamánek, mám na tchyni averzi, takže k ní nejezdí ani muž…) Ženská se mámy většinou drží. O tom, zda budou děti, rozhodují ženy. Když nechce, nedonutí ji. Když chce, zařídí si to. Když se rozvedou, o vnoučata od syna mohou přijít. :nevim:

A pak… S dcerou můžeš mít vztah i v dospělosti, chodit na kafíčka atd. Se synem těžko.

Vidím to podobně - ta lehká společenská preference holčiček souvisí s tím, jak se za poslední století proměnila role ženy, s emancipací. A s celkovými změnami v chodu společnosti, kde se už neklade takový důraz na tradice a (pře)žití není odkázané na fyzickou sílu. A taky móda - na holkách se člověk přece jen může víc vyřádit a nabídka je obrovská. Ale je to individuální, jak v které rodině, podle toho, které pohlaví převažuje a které je naopak vzácnější.
Jelikož mám obojí, vnímám to tak, že každé má něco. Kluci jsou divočejší, hůř zvladatelní, vzpurnější…Na druhou stranu jsou věcnější a řadu věcí tolik neřeší. Holky ječí, piští intrikují, ale jsou klidnější…Samozřejmě obojí pohlaví má své klady, aby to nevyznělo nějak kriticky.
Zakladatelko, neřeš okolí - dítě budeš vychovávat (a milovat) ty a partner. A vaším cílem je slušný a kvalitní jedinec, at už budoucí muž nebo žena :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.6.16 12:38
@Janasas píše:
@Fima to bych taky neřekla… :mrgreen: sestřenice teď porodila holčičku, k chlapečkovi a její byl zklamaný, protože pocházel ze dvou kluků a chtěli, aby to tak bylo i u nich, že.. bráchové, malý věkový rozdíl

Já to spíš myslela k tomu okolí, né k rodičům. Doufám, že rodičům je to většinou jedno, co se narodí. Hlavně, když je dítě zdravé, protože to bohužel není samozřejmost, že jo. Ale že z pohledu okolí je zřejmě ideální varianta ten páreček: máma, táta, dcera a syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.16 12:38

No to tka okolo sebe slyším u starších maminek- nevím, jeslti je to pravda, ale že víc práce je s klukama, když jsou malí, ale za to puberta s dvěma holkama, je daleko výživnější jak s klukama :mrgreen:
Je pravda, žte švagrová má teda tu holku je jí 10 let a teda jako :mrgreen: už si diktuje co obléct co ne, šminky, prostě dáma. švagrová z tho už roste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.16 12:39

@Fima asi to jo no.. moje máma pořád.. no já měla tebe, ty si pořád seděla v koutě s kačerem.. :mrgreen: a dívá se se zaujetím na dva rozjařené kluky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.6.16 12:40

Tohle jsem od nikoho nikdy neslysela… :nevim: prala jsem si vzdy kluka, partner taky a ja chtela mit tri kluky. Mame holcicku. A je mi jedno, co kdo ceka, hlavne at je to zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 12:47
@Bábrdl píše:
Na tom není nic divného. Tisíciletí chtěli nastávající rodiče syna (a v části světa stále chtějí), protože syn se o ně postaral, měl fyzickou sílu, mohl je ochránit… Dcery se vdaly k někomu a pak se staraly o jeho rodiče, protože o tom rozhodoval muž. Vnoučata jim dal syn, stačilo se oženit.

V poslední generaci se karta trochu obrátila. Fyzická síla už není tak důležitá, o tom, o které rodiče se bude starat, rozhodí ženy. A ty se postarají spíš o svoje než o tchánovce. Mnohokrát zařídí, že se syn přestane se svojí rodinou stýkat a nebo kontakty hodně omezí (tchyně manželovi nechybí, přeci nebudeš mamánek, mám na tchyni averzi, takže k ní nejezdí ani muž…) Ženská se mámy většinou drží. O tom, zda budou děti, rozhodují ženy. Když nechce, nedonutí ji. Když chce, zařídí si to. Když se rozvedou, o vnoučata od syna mohou přijít. :nevim:

A pak… S dcerou můžeš mít vztah i v dospělosti, chodit na kafíčka atd. Se synem těžko.

ja to vim… ale je mi tech kluku trochu lito…

kez bych mela v okolí ASPON JEDNU ZENU!!! ktera y nepreferovala holcicky, ale nemam… ty kecy jsou hruza…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.16 12:50

Vubec je u me problem, ze si neumim stat za svym nazorem a prebiram ty cizi..:( :zed:

• Citovat
  • Upravit
704
8.6.16 12:59

Ja chtěla vždycky kluka, přijdou mi pohodovější, z ekkonomickýho hlediska výhodnější (co si budem povídat, holky se stanou v určítém věku hooodně náročné :D ), o kluka bych se (myslím) tolik nebála, když by šel večír ven, když kluk zlobí třeba ve starším věku můžu ho prostě zmlátit - holku nevim nevim… :mrgreen: :mrgreen:

každopádně když jsem otěhotněla, tak jsem si přála zničehonic holčičku a taky ji doma mám :srdce: :srdce:

(berte trošku s rezervou co sem napsala ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
8.6.16 13:01
@ugluk píše:
Na takovéhle řeči já si vždycky jenom pomyslím - pár let neplodnosti a popovídáme si znovu, jo? ;)
Jinak nemůžu říct, že bych se setkávala s nějakou adorací holčiček, ale tak kus od kusu někteří chlapi strašně nutně musí mít syna a pro nemalou část společnosti je jediným ideálem páreček, jedináček je málo, tři a více dětí jsou moc a pokud jsou ta dvě stejného pohlaví, je to taky důvod k lítosti :mrgreen:

Souhlasím :pankac:.. Všem těm „chytrolínům“ co řeší pohlaví chybí pokora a nedokáží si vážit toho co mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
8.6.16 13:01

Mam kluka i holku a cekame jeste jednu holcicku. Ufff, jeste ze tak :oops: :mrgreen: kluci proste vic zlobi, no… :nevim: aspon u nas to tak je. Pristupuju k obema stejne, ale u holky proste to vzdorovani a naschvaly neznam :nevim: ale treba me nejmladsi slecna pak vyvede z omylu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová