Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to řeknu takto.. Vždycky ten co to nějak má, tak to prezentuje, že to má těžší.. ![]()
já zase mám dva kluky a od švagrové slyším, že mám být ráda, že co si navymýšlí, jak je držkatá, a že se parádí, a vymýšlí atd. atd.
To co píšeš, je možná logické, že většina lidi chce páreček.. Já teda chtěla dva kluky, to řeknu narovinu a teď je mám miluju je, nedala bych je, ale ta holčička chybí.. Vidím, jak už prostě jdou zá tátou a už tátujou-auta, sekačky atd.. Ale rozhdoně, kdybych měla vrátit čas tak nevrátím..
Možná půjdem do třetího…
a kdyby to byl kluk, tak možná bych byla zklamaná, že to neni holka, ale budu ráda, za další miminko.. Ono je ot pak jedno, až to máš doma..
A teda těm kdo říká- ježíš, zas kluk atd. bych dala jednu po pusině, aby si vzpamatovali a byli rádi, že mají ddravé děti..
Co já nám co zase se jim narodili holčičky a chlapi z toho byli špatní
a dávali to najevo.. za pár let byli z holek poprdění ![]()
Na takovéhle řeči já si vždycky jenom pomyslím - pár let neplodnosti a popovídáme si znovu, jo? ![]()
Jinak nemůžu říct, že bych se setkávala s nějakou adorací holčiček, ale tak kus od kusu někteří chlapi strašně nutně musí mít syna a pro nemalou část společnosti je jediným ideálem páreček, jedináček je málo, tři a více dětí jsou moc a pokud jsou ta dvě stejného pohlaví, je to taky důvod k lítosti ![]()
Já to třeba slyším, od lidi cho chtějí páreček, ale to bych zase nebrala, že jsou porti holčičkám. Prostě někdo chce to mít míchlé, a neznamená, to, že by chlapce nechtěl- teda doufám..
ALe je fakt, že takové střelené lidi znám, že kvůli pohlaví, děcko nechtějí- když ho mají už v břichu..
Známá dokonce celé těhu brečela.. Neříkala jsme ni nic, ale prostě mě přišlo, žte je fakt praštěná a hodně povrchní..
Jo, jinak mám kamarádky s holkama a ty to zažívají podobně. Jedna má holky dokonce tři a neustále má na jazyku, jestli to nezkusí ještě jednou, aby to teda byl ten chlapeček.
Dva kluci jsou špatně, dvě holky jsou taky špatně, takže jediná ideální varianta je leda tak páreček.
Je to povrchní.
Příspěvek upraven 08.06.16 v 12:36
@Fima to bych taky neřekla…
sestřenice teď porodila holčičku, k chlapečkovi a její byl zklamaný, protože pocházel ze dvou kluků a chtěli, aby to tak bylo i u nich, že.. bráchové, malý věkový rozdíl
@Bábrdl píše:
Na tom není nic divného. Tisíciletí chtěli nastávající rodiče syna (a v části světa stále chtějí), protože syn se o ně postaral, měl fyzickou sílu, mohl je ochránit… Dcery se vdaly k někomu a pak se staraly o jeho rodiče, protože o tom rozhodoval muž. Vnoučata jim dal syn, stačilo se oženit.V poslední generaci se karta trochu obrátila. Fyzická síla už není tak důležitá, o tom, o které rodiče se bude starat, rozhodí ženy. A ty se postarají spíš o svoje než o tchánovce. Mnohokrát zařídí, že se syn přestane se svojí rodinou stýkat a nebo kontakty hodně omezí (tchyně manželovi nechybí, přeci nebudeš mamánek, mám na tchyni averzi, takže k ní nejezdí ani muž…) Ženská se mámy většinou drží. O tom, zda budou děti, rozhodují ženy. Když nechce, nedonutí ji. Když chce, zařídí si to. Když se rozvedou, o vnoučata od syna mohou přijít.
A pak… S dcerou můžeš mít vztah i v dospělosti, chodit na kafíčka atd. Se synem těžko.
Vidím to podobně - ta lehká společenská preference holčiček souvisí s tím, jak se za poslední století proměnila role ženy, s emancipací. A s celkovými změnami v chodu společnosti, kde se už neklade takový důraz na tradice a (pře)žití není odkázané na fyzickou sílu. A taky móda - na holkách se člověk přece jen může víc vyřádit a nabídka je obrovská. Ale je to individuální, jak v které rodině, podle toho, které pohlaví převažuje a které je naopak vzácnější.
Jelikož mám obojí, vnímám to tak, že každé má něco. Kluci jsou divočejší, hůř zvladatelní, vzpurnější…Na druhou stranu jsou věcnější a řadu věcí tolik neřeší. Holky ječí, piští intrikují, ale jsou klidnější…Samozřejmě obojí pohlaví má své klady, aby to nevyznělo nějak kriticky.
Zakladatelko, neřeš okolí - dítě budeš vychovávat (a milovat) ty a partner. A vaším cílem je slušný a kvalitní jedinec, at už budoucí muž nebo žena ![]()
@Janasas píše:
@Fima to bych taky neřekla…sestřenice teď porodila holčičku, k chlapečkovi a její byl zklamaný, protože pocházel ze dvou kluků a chtěli, aby to tak bylo i u nich, že.. bráchové, malý věkový rozdíl
Já to spíš myslela k tomu okolí, né k rodičům. Doufám, že rodičům je to většinou jedno, co se narodí. Hlavně, když je dítě zdravé, protože to bohužel není samozřejmost, že jo. Ale že z pohledu okolí je zřejmě ideální varianta ten páreček: máma, táta, dcera a syn.
No to tka okolo sebe slyším u starších maminek- nevím, jeslti je to pravda, ale že víc práce je s klukama, když jsou malí, ale za to puberta s dvěma holkama, je daleko výživnější jak s klukama ![]()
Je pravda, žte švagrová má teda tu holku je jí 10 let a teda jako
už si diktuje co obléct co ne, šminky, prostě dáma. švagrová z tho už roste
@Fima asi to jo no.. moje máma pořád.. no já měla tebe, ty si pořád seděla v koutě s kačerem..
a dívá se se zaujetím na dva rozjařené kluky ![]()
Tohle jsem od nikoho nikdy neslysela…
prala jsem si vzdy kluka, partner taky a ja chtela mit tri kluky. Mame holcicku. A je mi jedno, co kdo ceka, hlavne at je to zdravy.
@Bábrdl píše:
Na tom není nic divného. Tisíciletí chtěli nastávající rodiče syna (a v části světa stále chtějí), protože syn se o ně postaral, měl fyzickou sílu, mohl je ochránit… Dcery se vdaly k někomu a pak se staraly o jeho rodiče, protože o tom rozhodoval muž. Vnoučata jim dal syn, stačilo se oženit.V poslední generaci se karta trochu obrátila. Fyzická síla už není tak důležitá, o tom, o které rodiče se bude starat, rozhodí ženy. A ty se postarají spíš o svoje než o tchánovce. Mnohokrát zařídí, že se syn přestane se svojí rodinou stýkat a nebo kontakty hodně omezí (tchyně manželovi nechybí, přeci nebudeš mamánek, mám na tchyni averzi, takže k ní nejezdí ani muž…) Ženská se mámy většinou drží. O tom, zda budou děti, rozhodují ženy. Když nechce, nedonutí ji. Když chce, zařídí si to. Když se rozvedou, o vnoučata od syna mohou přijít.
A pak… S dcerou můžeš mít vztah i v dospělosti, chodit na kafíčka atd. Se synem těžko.
ja to vim… ale je mi tech kluku trochu lito…
kez bych mela v okolí ASPON JEDNU ZENU!!! ktera y nepreferovala holcicky, ale nemam… ty kecy jsou hruza…
Vubec je u me problem, ze si neumim stat za svym nazorem a prebiram ty cizi..:( ![]()
Ja chtěla vždycky kluka, přijdou mi pohodovější, z ekkonomickýho hlediska výhodnější (co si budem povídat, holky se stanou v určítém věku hooodně náročné
), o kluka bych se (myslím) tolik nebála, když by šel večír ven, když kluk zlobí třeba ve starším věku můžu ho prostě zmlátit - holku nevim nevim…
![]()
každopádně když jsem otěhotněla, tak jsem si přála zničehonic holčičku a taky ji doma mám
![]()
(berte trošku s rezervou co sem napsala
)
@ugluk píše:
Na takovéhle řeči já si vždycky jenom pomyslím - pár let neplodnosti a popovídáme si znovu, jo?
Jinak nemůžu říct, že bych se setkávala s nějakou adorací holčiček, ale tak kus od kusu někteří chlapi strašně nutně musí mít syna a pro nemalou část společnosti je jediným ideálem páreček, jedináček je málo, tři a více dětí jsou moc a pokud jsou ta dvě stejného pohlaví, je to taky důvod k lítosti
Souhlasím
.. Všem těm „chytrolínům“ co řeší pohlaví chybí pokora a nedokáží si vážit toho co mají.
Mam kluka i holku a cekame jeste jednu holcicku. Ufff, jeste ze tak
kluci proste vic zlobi, no…
aspon u nas to tak je. Pristupuju k obema stejne, ale u holky proste to vzdorovani a naschvaly neznam
ale treba me nejmladsi slecna pak vyvede z omylu ![]()