Aktuální nedostatek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
12.4.17 15:55

Nevím, jak to nyní funguje, ale dříve bylo možné zažádat o cosi jako „jednorázovou mimořádnou pomoc v tíživé situaci“, byl to snad litr. Zkuste zagooglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.4.17 15:56

a je tam návod, jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.4.17 16:11
@rozand píše:
A když je na tom tak zle, proč na těch dávkách není? Je lepší žebrat jídlo po netu, než si na něj získat peníze ze systému, který jsme už všichni zaplatili? :nevim:

Super! Věčně se tady kope do těch, které pobírají dávky a teď i do těch, které je nepobírají a dostaly se dočasně do nouze. Pokud nechceš pomoci bližnímu svému, tak jdi prudit někam jinam. Za mě je lepší požádat o věci, které už druhý nepotřebuje a nejspíš je vyhodí než běhat na úřady a žebrat tam. To totiž může být pro někoho to opravdové ponížení! Držím palce každé samoživitelce, která stojí na vlastních nohách a nepotřebuje pomoc systému!

• Citovat
  • Upravit
Terisos
12.4.17 16:18

@Janli Jenže ji jak vidís potřebuje… :roll:

Jsem z Ostravy. Napiš mi zprávu, co byste nejvíc potřebovali. V pátek bych mohla přijít.

• Citovat
  • Upravit
5501
12.4.17 17:32

@jahuhudka V nízkoprahových zařízeních typu Sananim/Naděje nebude nikdo zkoumat, jestli jste drogově závislá/bez peněz, prostě vám daj polívku a basta. A ta jednorázová finanční pomoc není nijak spojená s vězením, dostávají ji i bezdomovci a všeobecně lidé, kteří jsou na tom velmi zle.

@Janli Ehm, nevím, podle čeho usuzujete, že nepomáhám bližním a nebudu to tu rozebírat (kdybych nepomáhala, nemám o těch dávkách a možnostech, kde se najíst, šajnu) - jídlo ale poštou do Ostravy posílat skutečně nebudu :). Já do nikoho, kdo pobírá dávky, na které má nárok, a které potřebuje, v žádné diskuzi nekopu, takže asi těžko budu zastávat a obhajovat tento názor jen proto, že je rozšířený. Pokud bych se octla v aktuální nouzi, neměla bych žádný problém jít si o ty dávky hmotné nouze zažádat. Na to snad pracuju a odvádím pojištění, abych mohla taky čerpat, když to bude třeba, ne? Pokud bych neměla na jídlo a měla doma dítě, asi bych stud a ponížení překonala a došla hodit do podatelny na úřadě těch pár papírů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
12.4.17 18:08

Kdybych byla z Ostravy, pomohla bych a něco málo nakoupila… Nevím a nerozumím tomu, proč se tu ozývají ženy, které pomoci nechtějí a akorát mají potřebu zkoumat, proč zakladatelka nesla zadat o dávky. Ona slušně napsala, že kdo má doma nepotřebné potraviny, jestli by nemohl věnovat… Toť vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.4.17 18:12

@EvulinkaB18 Protože ty dávky by jí mohly pomoci? :zed: Pokud měla tak malé příjmy a bydlí v nájmu/vlastním bytě, má například nárok na příspěvek na bydlení, který může dostat až za tři měsíce zpětně. To je celkem dost peněz, pro vaši informaci. Třeba by ji to uchránilo před dalším aktuálním nedostatkem. Ale jasně, ono je milosrdnější jí jednorázově nakoupit potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
12.4.17 18:13

@Di22 napište mě váš kontakt nebo FB do sz a já se s vámi spojím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
12.4.17 18:23

Nemůžu si pomoci, ale hodně mi to připomíná toto téma:

https://www.emimino.cz/…nani-263691/

Paní nebo slečně jsem tenkrát poslala balík, byla moc ráda, ale o dítěti nic nepsala.

Myslíte že jen shoda náhod s nickem a tématem? Mám z toho zvláštní pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
12.4.17 19:06

Napis mi adresu do SZ!!! Nejsem z okoli, ale z praglu, kazdopadne postou ti zaslu nejaky trvanlivy jidlo (testoviny, omacka) taky neco pro dite. Jen napis:) ta stovka i tri, me mile damy, co zde rejpete fakt nezabije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.17 19:42

@Di22 pokud jsi schopná se sejít osobně, tak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.4.17 19:57

@bibi2233
Myslím, že to smrdí a že Di 22 z Ostravy a Dii 22 z Ostravy je stejná osoba. Zajímavé je, že v červenci 2016 psala, že je svobodná a děti nemá žádné - teď má syna rok a půl.. Text se žádostí o zaslání jídla a kosmetiky je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.4.17 20:15
@Konnny píše:
@bibi2233
Myslím, že to smrdí a že Di 22 z Ostravy a Dii 22 z Ostravy je stejná osoba. Zajímavé je, že v červenci 2016 psala, že je svobodná a děti nemá žádné - teď má syna rok a půl.. Text se žádostí o zaslání jídla a kosmetiky je stejný.

dost podezřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.4.17 20:26

Já si vybavuju takovouhle diskuzi, která tady byla nedávno. Řekla bych stejná (o jídlo i s koncem záruky, kosmetiku) a myslím, že i paní byla z Ostravy. Akorát tam psala, že první výplatu bude mít až v březnu tuším. Nick a kolik bylo dítěti si nepamatuju.Ale jestli je to stejná paní, tak má asi promlémy dlouhodobější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.4.17 20:28

@MickyG
http://www. emimino. cz/…nani-263691/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...