Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jak to nyní funguje, ale dříve bylo možné zažádat o cosi jako „jednorázovou mimořádnou pomoc v tíživé situaci“, byl to snad litr. Zkuste zagooglit.
http://www.potravinovabanka.cz/pb-praha-o-s-#…. cz-2555931
@rozand píše:
A když je na tom tak zle, proč na těch dávkách není? Je lepší žebrat jídlo po netu, než si na něj získat peníze ze systému, který jsme už všichni zaplatili?
Super! Věčně se tady kope do těch, které pobírají dávky a teď i do těch, které je nepobírají a dostaly se dočasně do nouze. Pokud nechceš pomoci bližnímu svému, tak jdi prudit někam jinam. Za mě je lepší požádat o věci, které už druhý nepotřebuje a nejspíš je vyhodí než běhat na úřady a žebrat tam. To totiž může být pro někoho to opravdové ponížení! Držím palce každé samoživitelce, která stojí na vlastních nohách a nepotřebuje pomoc systému!
@Janli Jenže ji jak vidís potřebuje… ![]()
Jsem z Ostravy. Napiš mi zprávu, co byste nejvíc potřebovali. V pátek bych mohla přijít.
@jahuhudka V nízkoprahových zařízeních typu Sananim/Naděje nebude nikdo zkoumat, jestli jste drogově závislá/bez peněz, prostě vám daj polívku a basta. A ta jednorázová finanční pomoc není nijak spojená s vězením, dostávají ji i bezdomovci a všeobecně lidé, kteří jsou na tom velmi zle.
@Janli Ehm, nevím, podle čeho usuzujete, že nepomáhám bližním a nebudu to tu rozebírat (kdybych nepomáhala, nemám o těch dávkách a možnostech, kde se najíst, šajnu) - jídlo ale poštou do Ostravy posílat skutečně nebudu
. Já do nikoho, kdo pobírá dávky, na které má nárok, a které potřebuje, v žádné diskuzi nekopu, takže asi těžko budu zastávat a obhajovat tento názor jen proto, že je rozšířený. Pokud bych se octla v aktuální nouzi, neměla bych žádný problém jít si o ty dávky hmotné nouze zažádat. Na to snad pracuju a odvádím pojištění, abych mohla taky čerpat, když to bude třeba, ne? Pokud bych neměla na jídlo a měla doma dítě, asi bych stud a ponížení překonala a došla hodit do podatelny na úřadě těch pár papírů.
Kdybych byla z Ostravy, pomohla bych a něco málo nakoupila… Nevím a nerozumím tomu, proč se tu ozývají ženy, které pomoci nechtějí a akorát mají potřebu zkoumat, proč zakladatelka nesla zadat o dávky. Ona slušně napsala, že kdo má doma nepotřebné potraviny, jestli by nemohl věnovat… Toť vše..
@EvulinkaB18 Protože ty dávky by jí mohly pomoci?
Pokud měla tak malé příjmy a bydlí v nájmu/vlastním bytě, má například nárok na příspěvek na bydlení, který může dostat až za tři měsíce zpětně. To je celkem dost peněz, pro vaši informaci. Třeba by ji to uchránilo před dalším aktuálním nedostatkem. Ale jasně, ono je milosrdnější jí jednorázově nakoupit potraviny.
@Di22 napište mě váš kontakt nebo FB do sz a já se s vámi spojím ![]()
Nemůžu si pomoci, ale hodně mi to připomíná toto téma:
https://www.emimino.cz/…nani-263691/
Paní nebo slečně jsem tenkrát poslala balík, byla moc ráda, ale o dítěti nic nepsala.
Myslíte že jen shoda náhod s nickem a tématem? Mám z toho zvláštní pocit.
Napis mi adresu do SZ!!! Nejsem z okoli, ale z praglu, kazdopadne postou ti zaslu nejaky trvanlivy jidlo (testoviny, omacka) taky neco pro dite. Jen napis:) ta stovka i tri, me mile damy, co zde rejpete fakt nezabije
@bibi2233
Myslím, že to smrdí a že Di 22 z Ostravy a Dii 22 z Ostravy je stejná osoba. Zajímavé je, že v červenci 2016 psala, že je svobodná a děti nemá žádné - teď má syna rok a půl.. Text se žádostí o zaslání jídla a kosmetiky je stejný.
@Konnny píše:
@bibi2233
Myslím, že to smrdí a že Di 22 z Ostravy a Dii 22 z Ostravy je stejná osoba. Zajímavé je, že v červenci 2016 psala, že je svobodná a děti nemá žádné - teď má syna rok a půl.. Text se žádostí o zaslání jídla a kosmetiky je stejný.
dost podezřelé.
Já si vybavuju takovouhle diskuzi, která tady byla nedávno. Řekla bych stejná (o jídlo i s koncem záruky, kosmetiku) a myslím, že i paní byla z Ostravy. Akorát tam psala, že první výplatu bude mít až v březnu tuším. Nick a kolik bylo dítěti si nepamatuju.Ale jestli je to stejná paní, tak má asi promlémy dlouhodobější