Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
1.12.13 22:08
@Taky chlap píše:
Nemají to jednodušší, mají to jiný. Když se chlap nechce starat, je to pro něj jednodušší než pro ženskou, když se chce starat, má to zase výrazně těžší. Jak změnu dosavadního života, tak šanci dosáhnout aspoň stejného starání.

To je moudrá a pravdivá myšlenka. :potlesk: :palec:
(Jako, mají to v ledasčem fakt jednodušší, ale tohle je hezky a pravdivě řečeno) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 22:08
@jkra píše:
Maritimko, ja si na deti vydelam. obecne alimenty nepotrebuju vubec. ale proc ne, ze? a jasne, ja si taky dovedu predstavit, ze treba muj kamarad je lepsi, protoze mi lichoti, coz muz uz po 12 letech nedelal:) ono stesti a stesti…
dcera je to dite, co do vztahu privedl. jeho dalsi dite me nezajima.

Sorry, ale to je hnusný. To dítě, ten prcek, je polorodný sourozenec tvých dětí. A pokud ti jde o děti, pak starost o vztah jejich s polorodným sourozencem by měla být pro tebe dost podstatnou věcí. Nic není pro děti tak důležitý, jako sourozenecký vztahy. O ty se bude opírat, až tu rodiče nebudou.

• Citovat
  • Upravit
55935
1.12.13 22:09
@maritimka píše:
Jůůů, že by mi chlap platit alíky?? No nevím, typuju, že brzy bych je opravdu měla coby rozvedená 8)

me fascinuje, ze se tu casto prezentuji alimenty jako hrozne obohaceni.
ja to tak nevnimam. deti uzivim, mame hezky zivot. ale celou rodinu nic nevynahradi. navic casto jsou alimenty smesne.
me nechybi penize, nechybi mi nic, jen cas… ale musim rict, ze ted zazivam spoustu novych veci. mozna chtel muj exmuz svobodu, ale mam ji ja..on zivi ted 5 lidi, ja jen 3. on je nevyspaly, ja travim vikendy bez deti tak, ze pred rokem by me to nenapadlo..:)obcas to je vtipne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
1.12.13 22:10

No polorody sourozenec:) ano. ale jeho matka zapracuje na tom, ze vztah nebude zadny. kluci si mozna udrzi vztah s prvni, velkou sestrou. ale o te male si iluze nenecham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
1.12.13 22:11
@Taky chlap píše:
Sorry, ale to je hnusný. To dítě, ten prcek, je polorodný sourozenec tvých dětí. A pokud ti jde o děti, pak starost o vztah jejich s polorodným sourozencem by měla být pro tebe dost podstatnou věcí. Nic není pro děti tak důležitý, jako sourozenecký vztahy. O ty se bude opírat, až tu rodiče nebudou.

sam tata deti rekl, ze to dite nechtel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:12
@jkra píše:
no jiste. nehodlam… muzu jen menit to, co ovlivnim ja. nejsem pitoma.vim to. ale obecne to maji chlapi jednodussi.

Jsem ženská, ale nějak nevím, v čem to ti chlapi mají jednodušší.
Jen pár příkladů: Žena odejde od chlapa za milencem = chudinka malá, beztak jí doma zanedbával chlap X chlap odejde k milence = kurevník. Žena se chce starat o děti ve výhradní péči = samozřejmě X chlap se chce starat častěji, než je mu soudem dovoleno = ani omylem, proč? Žena nechce něco dětem koupit = chudák malá, beztak jí dává ex malé alíky, tak na to nemá X chlap něco nechce koupit = škrt to je a nemiluje své děti…

Takových příkladů je mraky. Ano, v něčem to mají jednodušší, ale v něčem jsou zaškatulkováni tak pevně, že pokud se nedomluví přímo se ženou, není jim pomoci ani u soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 22:14
@jkra píše:
A hlavne. milenka ma jasno, nase deti ji nezajimaji, po teto vete je tam dobrovolne do stridavky nedam…
A kdo říká, že se musí starat o děti u milenky? Ať se stará u dětí doma, ni?
@sagina píše:
aha, promiň, nevšimla jsem si, že takto to u nás funguje :nevim: já znám tak nějak spíš jenom případy, kdy byla matka poučena, že vzít si dítě podle rozsudku je otcovým právem, nikoli povinností :nevim:

Hele, to bylo pro hypotetickou možnost, že by našim zákonodárcům došlo, že stejně jako můžou soudy nařizovat výživu, tak mohou nařídit povinně i výchovu a je to vymahatelné. Ale viděl jsem i rozsudek, kdy soud nařídil povinnost styku, ne právo.

• Citovat
  • Upravit
55935
1.12.13 22:15
@maritimka píše:
Jsem ženská, ale nějak nevím, v čem to ti chlapi mají jednodušší.
Jen pár příkladů: Žena odejde od chlapa za milencem = chudinka malá, beztak jí doma zanedbával chlap X chlap odejde k milence = kurevník. Žena se chce starat o děti ve výhradní péči = samozřejmě X chlap se chce starat častěji, než je mu soudem dovoleno = ani omylem, proč? Žena nechce něco dětem koupit = chudák malá, beztak jí dává ex malé alíky, tak na to nemá X chlap něco nechce koupit = škrt to je a nemiluje své děti…Takových příkladů je mraky. Ano, v něčem to mají jednodušší, ale v něčem jsou zaškatulkováni tak pevně, že pokud se nedomluví přímo se ženou, není jim pomoci ani u soudu…

no ja nevim. neznam moc holek, co slo za milencem. ze otec neco nekoupi…ja nevim.me letos vysvetloval, ze deti nevezme nikam, je to drahe. vydelava statisice.
ja je taham porad.za dva tydny jedeme treba lyzovat do Italie.
a u soudu.ja nevim. my se domluvili.. rozhodne nechtel vytahovat spinave pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:15
@jkra píše:
me fascinuje, ze se tu casto prezentuji alimenty jako hrozne obohaceni.
ja to tak nevnimam. deti uzivim, mame hezky zivot. ale celou rodinu nic nevynahradi. navic casto jsou alimenty smesne.
me nechybi penize, nechybi mi nic, jen cas… ale musim rict, ze ted zazivam spoustu novych veci. mozna chtel muj exmuz svobodu, ale mam ji ja..on zivi ted 5 lidi, ja jen 3. on je nevyspaly, ja travim vikendy bez deti tak, ze pred rokem by me to nenapadlo..:)obcas to je vtipne.

Já bych je neměla jako obohacení, měla bych je tak nějak navíc. Já jsem se hodně rozmýšlela, jestli jít do dítěte s tím, že jednou bych na něj byla sama. Takže uživit a užít si bez chlapa jen s malou. Takže alíky nebudu opravdu řešit ani teď v manželství a budu ráda, když je nebudu muset řešit ani po případném rozvodu.
A užívej si, život má být o užívání si a je smutné, když to tak někdo nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.12.13 22:16
@maritimka píše:
Dej mu děti do výhradní péče.

nechtěl, že prý kvůli mně nepoloží podnikání :nevim:

jinak já alimenty neřeším, podporovala jsem exe roky v podnikání a pomáhala mu splnit jeho velký sen, který holt stojí prachy… jemu zůstávaly peníze ve firmě, já ty svoje cpala do rodiny. když se tchyně dozvěděla, kolik mi platí, tak ji to rozzlobilo a že prý jsem na něj měla přitlačit, že to je strašně málo… ale co už, mně těch pár kaček za hádky nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
1.12.13 22:18
@Taky chlap píše:
Hele, to bylo pro hypotetickou možnost, že by našim zákonodárcům došlo, že stejně jako můžou soudy nařizovat výživu, tak mohou nařídit povinně i výchovu a je to vymahatelné. Ale viděl jsem i rozsudek, kdy soud nařídil povinnost styku, ne právo.

starat se doma:0nesmi, to by mu neproslo.
nabizela jsem toto( nasledovne v tomto poradi):
stridavku
starani se u nas
starani se treba v nemoci napul.
Stridavku ne, ona nechtela.
U nas ne, to je divne= vadi to ji.
V nemoci- rekl mi, ze zadarmo se starat nebude.
Proste ja byla vstricna a k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 22:18
@jkra píše:
sam tata deti rekl, ze to dite nechtel.

To je úplně fuk, co říká táta a milenka. Máš děti, miluješ je podle toho, co píšeš, takže k té lásce patří tvé úsilí o rozvoj vztahu tvých dětí k miminku. A k té starší holce samozřejmě taky. Prostě obě ty děti patří do tvý rodiny ať chceš nebo nechceš. Možná ti to doteď nedošlo, ale věřím, že když ti do toho takhle strčím čumák, že uznáš, že na tom něco je.

• Citovat
  • Upravit
7449
1.12.13 22:19
@jkra píše:
no ja nevim. neznam moc holek, co slo za milencem. ze otec neco nekoupi…ja nevim.me letos vysvetloval, ze deti nevezme nikam, je to drahe. vydelava statisice.
ja je taham porad.za dva tydny jedeme treba lyzovat do Italie.
a u soudu.ja nevim. my se domluvili.. rozhodne nechtel vytahovat spinave pradlo.

Ale ber to tak, že on je nikam nechce vzít, je to jeho volba, svobodné rozhodnutí a on není povinný děti brát někam sebou. Má se o ně postarat, když u něho jsou (zajistit jídlo, hygienu, oblečení, apod.). Pokud se dokáže dětem podívat do očí a říct jim, že budou celý den či víkend jen na zadku doma a nevadí mu to, těžko ho k něčemu nutit. A ať za tímto rozhodnutím stojí peníze na jeho účtě nebo milenka, opět, je to jeho rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:22
@sagina píše:
nechtěl, že prý kvůli mně nepoloží podnikání :nevim:

Jak jako nechtěl. Kdyby jsi i ty nechtěla, jdou děti do děcáku? Prostě by mu to soud nařídil, ty by jsi se výhradní péče zřekla a další na řadě je on. Myslíš, že by se také zřekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
1.12.13 22:22
@Taky chlap píše:
To je úplně fuk, co říká táta a milenka. Máš děti, miluješ je podle toho, co píšeš, takže k té lásce patří tvé úsilí o rozvoj vztahu tvých dětí k miminku. A k té starší holce samozřejmě taky. Prostě obě ty děti patří do tvý rodiny ať chceš nebo nechceš. Možná ti to doteď nedošlo, ale věřím, že když ti do toho takhle strčím čumák, že uznáš, že na tom něco je.

ale ano, ale jak. rekla jsem otci deti, ze bychom si meli vsichni sednout a domluvit se. vsichni=vsichni. odjel nastvane, co si dovoluju.
tak fajn, rodina jsme ted my-deti, ja a moje rodice a bratr. tata je tata. Dcera je sestra. o miminu nemluvime., malej obcas rekne blby mimino…velkej ignoruje. kdyz tam jsou, „teta“ je zavrena s miminem cely vikend.kdyz jsou nemocni, nesmi tam. prijel se na ne naposledy podivat a pak mu „nekdo“ zavolal a zdrhal.
ja bych kvuli detem mela I korektni vztahy, pratelske, ale pusobim jako blbecek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna